Řidičák na zkoušku

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.2008  20:28

Řidičák na zkoušku

Co si myslíte o řidičáku na zkoušku? Podle mě je dobrá věc, kdyby mladí měli dostávat těžší tresty, ale zas je kravina, aby mohli jezdit jen s přítomností zkušeného řidiče. To se to nikdy nenaučí, protože s nimi nikdo nebude chtit jezdit... Nevím nevím.... Co vy? ;-)
    • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 11.03.2008  21:22

« Re: Řidičák na zkoušku

Jáv si hlavně myslím že by to mělo být omezeno také výkonem vozu.Co je platný že bude mít řidičák na zkoušku,když si hned po autoškole koupí auto o 200koních a zabije sebe nebo někoho jiného. ;-)
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.2008  22:22

« Re: Re: Řidičák na zkoušku

To není moc dobré, co když bude potřebovat někam jet a jediná možnost bude nějaké rodinné silné auto rodičů... ;-\ Když se nad tím člověk pořádně zamyslí, tak zjístí, že se do toho zamotá a už by se hledaly vyjímky a okliky, jak obejít zákon a bylo by to ho*no platne :-O
        • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.2008  09:11

« Re: Re: Řidičák na zkoušku

Dle mého názoru by měl být řidičák na zkoušku jakási hrozba pro ty mladé šílence, kteří když udělají dopravní přestupek, tak přijdou automaticky o papíry. Podle mě by jezdili úplně jinak i s 200 koníkovými auty.
  • 00 Reagovat !

foto Barrichello

Barrichello 12.03.2008  10:28

Omezení výkonu je blbost

Je to o lidech. Já měl první auto 160 HP a jezdil sem s tim rozumně. Je to o prevenci, výuce, informovanosti a o jasném vysvětlení rizik. Komu nepomůže to, tomu nepomůže nic.
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.2008  17:01

« Re: Omezení výkonu je blbost

Pravda... i s 50 koňovým autem se dá jet tak, že zabiju sebe a dalších 10 lidí... ;-\
      • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 19.03.2008  18:50

« Re: Omezení výkonu je blbost

Ano to souhlasím ,ale zrovnatak zabiješ sebe i 10 dalších když budeě mít řidičák na zkoušku.On bude problém spíše v mentalitě lidí v této republice.Alkohol za volantem je u nás trestný čin a stejně každým rokem chytěj X tisíc opiců.
        Já myslím že by asi pomohlo kdyby na silnicích a ulicích byla vidět policie.Ale né schovaný ve křový s radarem ,ale pěkně aby byly vidět a to se pak každej trochu krotí.Ale jinak je to celkem neřešitelnej problém. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto dr-biker

dr.biker 12.03.2008  13:50

Řidičák na zkoušku

Podle mě by měli být větší tresty pro začínající řidiče,ikdyž mám řidičák jen přes rok. Někteří mladí jezdí hodně nebezpečně. To není můj případ.
  • 00 Reagovat !

foto mysak2

mysak2 13.03.2008  17:49

Omezení výkonu??

Já osobně si nemyslím že by něco řešilo omezení vykonu. Podívejte se třeba na to co se nedavno stalo u Veselí nad Lužnicí. Fabia která má nějakejch 50kw se čelně střetla s kamionem. Výsledek2 mrtví a 1 těžce raněnej bojující o život. osobně si myslím že problém je v tom že mladý řidič kterému ještě ani neoschnul řidičák a nemá žádné zkušenosti sedne do auta v kterém nikdy před tím nejel (a je šumák jestli má 50kw nebo 150kw)a jede s ním na hranici možností jak kdyby s ním jezdil bůhvíkolik let a měl ho perfektně v ruce. Předjíždí na horizontu , před nepřehlednou zatáčkou, když proti jede auto a spoléha na to, že se ostatní uhnou..... Mě je pouze 26 ale od svých 18 let jsem najezdil cca 350 000km a když sednu do auta v kterém jsem nikdy před tím nejel si ho npřed nějakou dobu oťukávám abych poznal co si k němu můžu a nemůžu dovolit.

Prostě a jednoduše si myslím že to ani není o tom s čím se jezdí ale spíše o tom jak
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…