Řidičák na zkoušku
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 11.03.2008 20:28
Řidičák na zkoušku
Co si myslíte o řidičáku na zkoušku? Podle mě je dobrá věc, kdyby mladí měli dostávat těžší tresty, ale zas je kravina, aby mohli jezdit jen s přítomností zkušeného řidiče. To se to nikdy nenaučí, protože s nimi nikdo nebude chtit jezdit... Nevím nevím.... Co vy? ;-)-
-
"-- skrytý --" 11.03.2008 22:22
« Re: Re: Řidičák na zkoušku
To není moc dobré, co když bude potřebovat někam jet a jediná možnost bude nějaké rodinné silné auto rodičů... ;-\ Když se nad tím člověk pořádně zamyslí, tak zjístí, že se do toho zamotá a už by se hledaly vyjímky a okliky, jak obejít zákon a bylo by to ho*no platne :-O
-
-
-
Barrichello 12.03.2008 10:28
Omezení výkonu je blbost
Je to o lidech. Já měl první auto 160 HP a jezdil sem s tim rozumně. Je to o prevenci, výuce, informovanosti a o jasném vysvětlení rizik. Komu nepomůže to, tomu nepomůže nic.-
"-- skrytý --" 18.03.2008 17:01
« Re: Omezení výkonu je blbost
Pravda... i s 50 koňovým autem se dá jet tak, že zabiju sebe a dalších 10 lidí... ;-\-
JOB 19.03.2008 18:50
« Re: Omezení výkonu je blbost
Ano to souhlasím ,ale zrovnatak zabiješ sebe i 10 dalších když budeě mít řidičák na zkoušku.On bude problém spíše v mentalitě lidí v této republice.Alkohol za volantem je u nás trestný čin a stejně každým rokem chytěj X tisíc opiců.
Já myslím že by asi pomohlo kdyby na silnicích a ulicích byla vidět policie.Ale né schovaný ve křový s radarem ,ale pěkně aby byly vidět a to se pak každej trochu krotí.Ale jinak je to celkem neřešitelnej problém. ;-)
-
-
-
mysak2 13.03.2008 17:49
Omezení výkonu??
Já osobně si nemyslím že by něco řešilo omezení vykonu. Podívejte se třeba na to co se nedavno stalo u Veselí nad Lužnicí. Fabia která má nějakejch 50kw se čelně střetla s kamionem. Výsledek2 mrtví a 1 těžce raněnej bojující o život. osobně si myslím že problém je v tom že mladý řidič kterému ještě ani neoschnul řidičák a nemá žádné zkušenosti sedne do auta v kterém nikdy před tím nejel (a je šumák jestli má 50kw nebo 150kw)a jede s ním na hranici možností jak kdyby s ním jezdil bůhvíkolik let a měl ho perfektně v ruce. Předjíždí na horizontu , před nepřehlednou zatáčkou, když proti jede auto a spoléha na to, že se ostatní uhnou..... Mě je pouze 26 ale od svých 18 let jsem najezdil cca 350 000km a když sednu do auta v kterém jsem nikdy před tím nejel si ho npřed nějakou dobu oťukávám abych poznal co si k němu můžu a nemůžu dovolit.
Prostě a jednoduše si myslím že to ani není o tom s čím se jezdí ale spíše o tom jak