Zamítnutí reklamace ojetého vozidla (Autosalon Louda)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.08  09:54

« Re: AS Louda

Včera mi v bazaru Autosalonu Louda vyplatili mnou požadovanou částku jakožto slevu z kupní ceny.
    Zdraví Petr Kroutil
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.08  13:20

Tak mi v pátek volali z bazaru, že by se se mnou chtěl pan Louda dohodnout. Tak snad nejpozději v sobotu k nim zajedu a určitě dám vědět, jak to dopadlo.
  • 00 Reagovat !

foto mysak2

mysak2 08.03.08  08:18

NO nazdar to je něcojako se mě stalo u golfa s převodovkou. Odešla po3000km. viz diskuze pod VW - Převodovka GOLF IV.
    Já jsem teda kupoval u Auto Jarov v Praze a taky se kroutili. Nakonec jsem chlápka seřval do telefonu tak že koktal. Taky jsem mu při té příležitosti nezapoměl sdělit že okamžitě sedám k počítači a píšu na vedení VW jak do prahy tak I do německa a že samozřejmě nezapomenu informovat sdělovací prostředky a že jim udělám reklamu na kterou hodně dlouho nezapomenou. Odeslal jsem E-mail na VW do Prahy a začal překládat e-mail pro Německo. uběhly asi 3dny a ozval se telefon. Pan servismen mi sděli že na můj návrh přistupují.

Takže na tvym místě jim zkusim takhle pohropzit, napíšu an vedení automobilky. Ty v každym případě nemáš co ztratit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.08  20:40

« Zamítnutí reklamace ojetého vozidla (Autosalon Louda)

Dobrý den,
    v dubnu 2006 jsem v autobazaru patřícímu firmě Autosalon Louda v Choťánkách zakoupil ojetý vůz s druhopisem TP, ve kterém se uvádí přítomnost 2 airbagů a ABS. Po několika měsících jsem se na základě diagnostiky v autorizovaném servisu dozvěděl, že auto má jen 1 airbag a že nemá ABS. Na základě údajů uvedených v článku „Jak reklamovat ojetinu“ zveřejněném v Mladé frontě Dnes dne 24.10.2007 jsem se rozhodl pro reklamaci. V tomto článku se totiž uvádí, že důvodem k reklamaci je i rozpor skutečného stavu vozidla s kupní smlouvou, a to po dobu 24 měsíců od data prodeje. Problém jsem konzultoval formou e-mailového dotazu i se Sdružením obrany spotřebitelů ČR, které mi mimo jiné odpovědělo, že se jedná o rozpor s kupní smlouvu dle § 616 občanského zákoníku a že můžu požadovat přiměřenou slevu z ceny věci. Jelikož však již uplynulo cca 20 měsíců od uskutečnění prodeje, musel bych prokázat existenci vady v době prodeje já. Navštívil jsem proto Odbor dopravy při MěÚ v Chrudimi, kde mi vystavili kopii originálního TP. V originálu je samozřejmě uveden pouze 1 airbag a absence ABS. Rozpor mezi kupní smlouvou a skutečností tedy mohu jednoznačně doložit a moje právo na reklamaci bylo v době komunikace s bazarem oprávněné ještě cca 4 měsíce (lhůta 24 měsíců vyprší v dubnu). Navrhl jsem proto bazaru, že bych se s nimi rád domluvil na slevě z kupní ceny. Moje reklamace však byla jednoznačně zamítnuta bez jakékoliv snahy o domluvu. Poslal jsem rovněž doporučený dopis jednateli firmy panu Loudovi s žádostí o jeho vyjádření. Nečekal jsem jeho odpověď na sto procent, ale co kdyby... Po téměř 3 měsících stále nic. Nejdříve jsem uvažoval o poradě s právníkem, ale vynaložený čas a finance za to nestojí. A na to různí podnikatelé spoléhají. V těchto případech většinou zabere až medializace prostřednictvím TV, ale na to nemá každý náturu, zvlášť když jde o nízkou částku. Serióznost této renomované firmy mě tedy zklamala.

Rád bych chtěl tímto varovat případné zájemce o nákup ojetého vozu, aby nepodceňovali obecně známou zásadu platnou při koupi ojetiny - koupit auto s originálem TP a nejlépe po prvním majiteli. Pokud se už někdo rozhodne pro auto s druhopisem TP, měl by ještě vidět originál TP nebo si nechat auto „proklepnout“ na diagnostice ve značkovém servisu, zda tam všechno je a funguje. Není to sice zadarmo, ale může se to skutečně vyplatit! Já už jsem se poučil dostatečně a moje důvěra v serióznost třeba i renomovaných firem/podnikatelů ještě poklesla. Ale určitě jsou na světě i slušní podnikatelé, kterým nejde pouze o zisk, ale také o dobré jméno firmy a spokojenost zákazníka. :-)
    Zdraví Petr Kroutil
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…