Fabia 1,2 40kw - klepání za studeného motoru
jerr 26.02.12 21:25
« Re: taky mne to klepe
Čus jauz mam po klepani dneska sem mel Fabii vservizu udelali mi vimenu filtru a oleje a klepani zmizelo,prejsetam usazuje karbon na vahadlech,na ventylech a toprej dela to cvakani :-O hodne seto prej usazuje na tom vyvažovacim zařizeni,kdyz sem se ptal cotam je za zavaži? tak tam je misto 4 pistu vyrovnava vybraci :yes: jatim tri valcum nerozumim tak jim verim Doktorum zamastenym od oleje -
"-- skrytý --" 16.03.10 12:26
« taky mne to klepe
Zdravim,
kupoval jsem Fabii vloni v kvetnu (novou HTP) a taky mne ted v zime pri studenym startovani klepe. Musim cekat asi tak 2-3 minuty, az se motor zahreje, pak to prestane. Vypozoroval jsem to na podzim s prichazejici zimou, v lete to nedelalo. Ma to najety jen 6000 km (a klepe ), sranda no.
Renda -
"-- skrytý --" 26.12.09 20:52
« Re: Re: Fabia I. - klepání
Pokud to po zahřátí ustane, tak bych to za poruchu nepovažoval - píše se o tom dokonce v návodu k obsluze v kapitole Rozjezd a jízda. Nesmí cvakat neustále.
Je taky možné, že jsou ta zdvihátka jenom zanesená a chtěla by vyčistit, existují na to přípravky (např. "Hydro-Stößel-Additiv" od LiquiMoly). -
Petr3 26.12.09 15:48
« Re: Fabia I. - klepání
Ja si nejsem jisty ale mozna to dela i u nasi fabie 1,2HTP rok vyroby 2004 taky 40kw .. ma najeto 55 000 a zda se mi ze to dela od doby co jsme ji koupili a to mela 32 000 neznepokojoval bych se tim .. me to dela zvlaste kdyz je venku nula nebo pod nulou a tak slysim obcas takove jako by tam neco cvrnkalo jako voda .. jako bych palivo slysel vtekat do motoru :-) no nevim co to je kazdopadne do dela obcas jen kdyz je zima a teploty klesnou pod nulu. Staci kdyz se motor trochu zahreje a uz je to dobry .. ja myslim ze to porucha rozhodne neni -
"-- skrytý --" 25.01.08 20:39
« Fabia I. - klepání
Dobrý den, prosím o fundovanou odpověď na můj problém. Vlastním vozidlo Škoda Fabia 1.2 HTP / 40 kw, rok výroby 2003, najeto 27 000 km. Po nastartování - při studeném motoru, vyřazeno na neutrál - slyším klapání (cvrkání nebo něco obdobného) od motoru či převodovky. Pokud sešlápnu spojku nebo přidám plyn, klepání ustane. Jakmile se motor zahřeje, nic necvrká, vše je OK. Prosím o objasnění výše uvedeného. Jedná se o závadu ? Mám se znepokojovat, nebo být v klidu ?