nádrž Mondeo - jaká rezerva?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
panther 19.10.2007 18:17
Nádrž Mondeo- 2.0 TDCi jaká rezerva?
Nikde v dokumentaci se nemohu dočíst, kolik zůstává v nádrži paliva, když se rosvítí tzv. rezerva.Ví to někdo? dík :-)-
"-- skrytý --" 20.10.2007 20:12
« Re: Nádrž Mondeo- 2.0 TDCi jaká rezerva?
Už vícekrát jsem tankoval těsně po rozsvícení kontrolky a vždy do plné , a po odečtu mě to vyšlo , že v nádrži zbývalo od 8l do 13l paliva. Proč je to tak rozdílné nevím , možná proměřoval stojan, nebo rozdílné ukončení tankování.
-
-
Konwi 09.12.2007 11:41
Zetec 1.8 16
TAdy u tohto motoru je to dost zrádné nebo možná mám chybnou funkci signalizace, ale vždy když se rozsvítí kontrolka, vím, že jsou tam nanejvýš tak 4-6 litrů. Jednou jsem po natankování a propočtu zjistil, že tam zbývalo cca 0,4 litru, což je tak možná 5 kilometrů. -
"-- skrytý --" 12.10.2008 11:57
Ja som sa pýtal
v servise ford a nevedeli mi to povedať ani tam.-
superkutil 12.10.2008 21:05
« Re: Ja som sa pýtal
Měl jsem Mondeo MKII 1.8 benzín a tankoval jsem jakmile ručička kleska na 1/4. Problém je totiž v mechanismu plováku nádrže, protože pod 1/4 nikdo nedokáže určit, kolik je v nádrži. Je to závislé na náklonu auta. Jednu jsem jel z Rakouska a na rovině byla 1/4 nádrže a v kopci ručicka klesla na 0 a motor začal škytat. Byl jsem rád, že jsem dojel. Naštěstí to z kopce jelo.
Teď mám MKIII 2.2TDCI a je to podobné, také raději tankuji když klesna na 1/4 a moc to neřeším. Prostě to má Ford blbě udělané a musí se to tak brát a nebo kupovat jinou značku, která umí měřič paliva v nádrži udělat dobře. Stalo se mi, že jsem zastavil a PP ukazoval ještě 150km dojezd na nádrž a když jsem nastartoval, tak to ukazovalo dojezd 20km.
-