Volkswagen Golf IV - -převodovka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen
-
mysak2 05.10.07 21:13
« Reklamace vyřízena
Tak dneska jsem mluvil se servisem ohledně té reklamace převodovky. Na konec jsme se dohodli na kompromisu. Servis objedná a namontuje novou převodovku. Já si vyzvednu akorát opravené auto. To vše s mojí spoluúčastí 15 000. Plná cena převodovky je jak už jsem psal skorem 54 000. Na tenhle kompromis ale přistoupili až po tom, co jsem jim pohrozil soudem, televizí a napsal na vedení Volkswagenu. -
mysak2 05.10.07 21:09
« Reklamace vyřízena
Tak dneska jsem mluvil se sevisem. Dohodli jsme se na kompromisu. Servis objedná a namontuje novou převodovku. A to s mojí spoluúčastí ve výši 15 000. Plná cena nové převodovky je 54 000. Na tenhle kompromis ale přisotupili až po tom co jsem jim pohrozil soudem, televizí a napsal na vedení Volkswagenu.
-
PavelK_ 22.09.07 19:45
« Re: převodovka VW golf IV KO
Roznýtování diferenciálu bohužel teoretický číhá na každého majitele vozu z koncernu VW s motorem 74 - 77 kW z let 97-04. Nevím o tom, že by se někomu podařila uplatnit záruka (samozřejmě pokud to není během dvouleté záruky) nebo alespoň kulance, je to od výrobce sviňárna, o konstrukční chybě musí vědět. Škoda, že jsi hned při prvním náznaku hluku auto nezastavil, dalo se to zachránit. Po koupi z vrakoviště tě může potkat to samé, tato převodovka se blbě shání, je to nedostatkové zboží, čemuž odpovídá i vysoká cena na vrakáči. -
Tailor 15.09.07 18:19
« Re: převodovka VW golf IV KO
U me Skody Octavia 1,6 74 kW model 2000 (vyroba konec roku 1999) odesla mimo jine taky prevodovka asi ve 120 000 km. Oprava stala skoro 50 000. Bohuzel se o zavadach skodovek obecne asi moc nevi. Ja ale z vlastni zkusenosti mohu potvrdit, ze zavad je na muj vkus opravdu hodne, zejmena, pokud se auto pouziva denne na kratsi vzdalenosti. V servisu mne rekli, ze porucha prevodovky je velmi casta (vyrobni vada, ty nyty se snad dnes uz nepouzivaji). Byl to taky jeden z duvodu proc mam dnes Forda. -
mysak2 15.09.07 14:42
« převodovka VW golf IV KO
Před dvěma měsíci jsem koupil ojetý VW golf Varinat IV 1,6 16V benzín 77kw. V době kdy jsem ho kupoval měl najeto ,,údajných" 93 000km. Interiér a celkový stav vypadal že by to tak i mohlo být. Auto jsem kupoval v Praze na AUto Jarov. Po dvou měsících provozu a asi 3 500km začalo auto při pidání plynu šíleně třást po sléze se začaly ozývat kovové zvuky, pískot a hukot z převodovky. AUto jsme odtáhli ke známému do servisu. Tam vypustili olej bylo ho tam 1,3litru nevím jestli to je dost nikde jsem totiž nevyčet kolik ho tam má bejt. Olej měl zlatou barvu byl samá špona a z převodovky vypadli 2 nejty jakoby zakončení nějaké hřídele o velikosti plné osmičky podložky. Auto jsme odtáhli na reklamaci zpět do bazaru k Auto jarov. Ti se samozřejmě odmítli vyjádřit k tomu zda se jedná o oprávněnou reklamaci - musí prý převodovku napřed rozebrat a zjistit co se stalo. To bude trvat asi týden. Prosím o veškeré zkušenosti s takovou závadou u tohoto vozu případně o zkušenosti s reklamací takové skryté vady. Eventuelně o názor zda v případě neuznání reklamace koupit převodovku z vrakoviště(na 1,6benzin 15 - 25 000) nebo nechat stávající opravit. Je mi jasné že nová by byla nejlepší ale má to háček funglovka stojí alá VW 53 000,-