Katalyzátor
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
"-- skrytý --" 23.05.10 16:58
« Re: Kolísavé otáčky motoru.
...jen pro upřesnění k těm co budou mít podobný problém. Nakonec to byla prkotina. Zkontroloval jsem konektory (dle rady kolegy) a našel jsem zoxidovaný pin na konektoru od snímače otáček na motoru (nazelenalý pin). Vyčistil, prostříkl, třeba Kontoxtem a dobrý. Preventivně je dobré ošetřit i ostatní konektory. Přeji hodně bezstarostných kilometrů. Mějte se! :yes: ;-) :no: -
"-- skrytý --" 29.11.08 19:43
« Kolísavé otáčky motoru.
Felicie 1,3 MPI - začaly mi kolísat otáčky motoru, minimální spadly daleko pod normál (cca 500ot/min) a stále kolísají. V křížovatce se z ničeho nic vyšplhaly na 2000 a pak bez zásahu spadly na těch 800 a níže. Taktak jsem zajel do garáže a při opětovném nastartování již motor nechytnul. Teplota motoru, termostat dle ukazatele je OK. Nevíte někdo na co se mám zaměřit popř. na kolik mě vyjde oprava? Uvítám dobrou radu. Děkuji. -
"-- skrytý --" 10.08.07 23:23
« Ucpaný katalyzátor
Zdravím. Zajímalo by mě, čím se mi může ucpat katalyzátor. Jel jsem na dovolenou(Chorvatsko), a nedojel :-( ! Akcelerace jen na 1/4 plynu a o jízdě do kopce ani nemluvě.Po návštěvě v servisu mi bylo zděleno, že mám ucpaný katalyzátor. Moc se mi to nezdálo, ale po výměně(za již použitý, děravý) auto začalo táhnout! Nakonec mi původní "vykuchal", s tím, že nový bych nezaplatil, vyměnil mi poslední díl výfuku, asi aby vydělal a nechal mě projet. Je fakt, že to již jelo, ale ten zvuk! A tak prosím o radu, jaký to má vliv na motor, nastavení (zvýšenou spotřebu mi zdělovat nemusíte)a jaký je rozdíl mezi orginálem a univerzálem? Kolik cca stojí? Co mi můžete doporučit, na podzim jdu na technickou a je mi jasné, že normální cestou neprojdu. Přivítám jakékoliv rozumné odpovědi. Díky!!!