octavia 1.6/55kW

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.07  09:15

« Re: Re: škubání motoru

Mám podobný problém, jen mám 1.6 74 kW / r.v. 97.:

Někdy se stane, že když se chci rozjet např. na křižovatce, auto zabere, vynechá třeba 0.5 s a zase zabere, takhle to udělá několikrát za sebou. Zvlášť na křižovatce je to nepříjemné.

Mám silné podezření na bordel v nádrži. Natankoval jsem u nejmenované značkové benziny v nejmenované zátopové oblasti v Praze. To bylo hrůza. Vyjel jsem nádrž co to šlo a doplnil benzín a takhle jsem to udělal několikrát. Je to lepší ale ještě to není ono. Pomůže nějaký prostředek na navázání vody apod. jako je třeba Velfobin? Máte někdo zkušenosti?

Díkes

Tom

PS: V lednu měněny svíčky / filtry / olej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.07  07:32

No jen že tohle je postup, kterým se opravovaly tak ještě první Favority.Systém zapalování směsi už je dnes trochu jiný.Dnes nejčastěj odchází různá čidla. Takže začít výměnou palce mi přijde trochu mimo. Nejlepší bude nechat to pro začátek napíchnou na VAG v servisu.Může být zanesená klapka, přiucpaný EGR,vadné některé čidlo,zanesený palivový filtr a co já vím co ještě.Hledat závadu u dnešních motorů prošpikovaných elektronikou chce jiný postup. Bez Vagu můžeš vyměnit půl motoru a pořád nic.Prostě napřed se musí vyloučit závada v elektronice a pak teprve přejít k výměně dílů, které řídící jednotka nehlídá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.07  19:54

na svíčkách je najeto asi 10 000km,dříve nebyl problém,proč by nebylo možné vyměnit palec?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.07  13:14

« Re: škubání motoru

Hele Horymíre, to co popisuješ, dělají nejčastěji na všech motorech svíčky. Ale chlape, fakt jsi měnil u Octavie" palec v rozdělovači" :-O To se mi nechce věřit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.07  12:26

« škubání motoru

dobrý den,mám problém,že při jízdě,je jedno jestli pomalé nebo normální začne z ničeho nic motor poškubávat,a to vždy několik krát za sebou a pak to zase přestane,vyměnil jsem už hlavu rozdělovače i palec,žádná změna nenastala,mohlo by to být třeba ještě vysokonapěťovýma kabelama nebo něčím jiným?díky za rady
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…