octavia 1.6/55kW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
"-- skrytý --" 25.05.07 07:32
« Re: Re: škubání motoru
No jen že tohle je postup, kterým se opravovaly tak ještě první Favority.Systém zapalování směsi už je dnes trochu jiný.Dnes nejčastěj odchází různá čidla. Takže začít výměnou palce mi přijde trochu mimo. Nejlepší bude nechat to pro začátek napíchnou na VAG v servisu.Může být zanesená klapka, přiucpaný EGR,vadné některé čidlo,zanesený palivový filtr a co já vím co ještě.Hledat závadu u dnešních motorů prošpikovaných elektronikou chce jiný postup. Bez Vagu můžeš vyměnit půl motoru a pořád nic.Prostě napřed se musí vyloučit závada v elektronice a pak teprve přejít k výměně dílů, které řídící jednotka nehlídá. -
"-- skrytý --" 24.05.07 12:26
« škubání motoru
dobrý den,mám problém,že při jízdě,je jedno jestli pomalé nebo normální začne z ničeho nic motor poškubávat,a to vždy několik krát za sebou a pak to zase přestane,vyměnil jsem už hlavu rozdělovače i palec,žádná změna nenastala,mohlo by to být třeba ještě vysokonapěťovýma kabelama nebo něčím jiným?díky za rady
Někdy se stane, že když se chci rozjet např. na křižovatce, auto zabere, vynechá třeba 0.5 s a zase zabere, takhle to udělá několikrát za sebou. Zvlášť na křižovatce je to nepříjemné.
Mám silné podezření na bordel v nádrži. Natankoval jsem u nejmenované značkové benziny v nejmenované zátopové oblasti v Praze. To bylo hrůza. Vyjel jsem nádrž co to šlo a doplnil benzín a takhle jsem to udělal několikrát. Je to lepší ale ještě to není ono. Pomůže nějaký prostředek na navázání vody apod. jako je třeba Velfobin? Máte někdo zkušenosti?
Díkes
Tom
PS: V lednu měněny svíčky / filtry / olej.