Přestavba Fabie
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > LPG a jiné alternativy
-
-
"-- skrytý --" 20.05.2007 23:07
« Re: Fabie 1,4 / 74kW
S auty na plyn jezdím od roku 1995 Š-105, Forman a teď Octavia 1,8T. Na předešlých autech jsem měl karburátory, takže to byla ta levnější varianta bez řídící jednotky. Teď mám sekvenční vstřikování. Vždycky jsem byl spokojený a všechny auta jezdí do dnes, na 105-ce je už najeto kolem 150 tis, na Formanovi asi 190 tis - auta žerou olej - klasika, jinak nornální záležitosti.
Nevím jaký máš sání, pokud je plastový, tak servisy doporučují sekvenc kvůli možnému zpětnému zášlehu, u kovového sání je to jedno, jen prý s tou klasikou u moderních aut bývají prý problémy se seřizováním - volnoběh, sem tam problémový start a tak. Toto u sekvence není, dál přechod z plynu na benzín a naopak je okamžitý bez zacukání motoru. -
"-- skrytý --" 21.05.2007 23:22
Ještě dodám otázečku! Co spotřeba? O kolik se zvedne??
Teď mám:
město (Praha, častá zácpa) / mimo město / dálnice (130km/h) / kombinovaná
10l / 6l / 6,4l / 6,6l-
"-- skrytý --" 21.05.2007 23:42
Spotřeba všch mých aut na LPG asi 10 litrů v létě a 12 v zimě (spousta lidí píše, že jim to žere míň, ale u mě je to tak - stejně mi to nevadí, protože, když to přepočítáš na benzín, tak to vychází kolem 5-ti litrů benzínu "A to se vyplatí :-) "
-
-
"-- skrytý --" 22.05.2007 22:14
do aut od roku výroby 2000, u škodovek 2001 patří rozhodně sekvenční vstřikování - jiný systém LPG si se systémem řízení a samokontroly chodu motoru (OBDII, EOBD) regulerně neporadí.. Dál nedoporučuji jiné výrobky, než italské a holandské - vše ostatní jsou více, či méně nedokonalé kopie...
-
Fabie má najeto 200tis km, což mi již přijde hodně... Kdyby měla o 100tis méně jdu toho určitě. Ročně najedu tak kolem 15tis. Hodně toho najedu po městě v husté dopravě a tam se ta mrška těžko dostává pod 10l/100km :no: , ale na dálnici, kde jsem taky poměrně často, jede při svižnější jízdě za 6,4l/100km :yes:
Byla mi nabízena i levnější varianta kolem 18tis, ale byl jsem před ní varován, že to nedělá až takovou dobrotu. Ptal jsem se u jednoho prodejce a nabízel mi přestavbu za 28 tis.(kompletní se vstřikem...)
Teď vás prosím o zkušenosti a praxi s přestavěnou Fabii?? Problémy? Plusy? Mínusy?