Ztracené příspěvky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Připomínky k MotorCafé
-
hatepe 13.05.07 21:48
« spotřeba 1,6 Ti-VCT
Tak jsem podrobyl maxe testu spotřeby. Vynuloval jsem PP a při cestě z Brna směr Uherské hradiště (silince E50) jsme dosáhnul průměrné spotřeby 7,4 l/100km. Jel jsem mimo obec 90 , v obci 50 na 3ku nebo 60 na 4ku a přidám k tomu kousek dálnice Brno-Slavkov tam jsme jel asi 125-130 na 5ku (jak jinak, že) . Celou dobu byla zplaá klima. Přiznám se, že mě ta spotřeba pěkně nasra*a . Plazil jsem se jak šnek a spotřeba je lepší o cca 0,9 litru. Normálně jezdím mimo obec tak 100-110 , předjíždím, slavkovskej kopec jedu na trojku a tzočím to až do 6500 .
Nevím jakje porídl na spotřebě měla klima. Mám tam automat. duální klimu, tak jestli třeba ona si vzala 1 l/100lm , Každopándě výrobcem udávaná spotřeba 5,9 l/100 km je kravina. Toho se fakt nedá normální jizdou dosáhnout. Ještě teda dodám, že celou cestu byly v autě 3 lidi + pes (43 kg ). Ale i tak. Když jsme v létě jel s kamošem z Brna do mnichova v A4 ve 4 lidech, tak výlsedná spotřeba byla 6 litrů/100 km a to se jelo po německu na plno a u nás samý předjíždění a jízda takřka na max.
Jako jsem z toho motoru pěkně zklamanej. na to, že je to 1,6 , má to promnělivý časování sacích i vžfuk. ventilů tak je to slabota.
Co tady čtu kolegy s naftou tak jen tiše závidím. Jako 3,6 l nafty nebo i 5 je krásná spotřeba.
-
Sleeper 13.05.07 21:20
« Re: Re: Re: Re: Nádhera....
Nebudeme se hádat, samozřejmě, že jsem si kompletní regule FIVA přečetl už před mou předchozí odpovědí (v hlavě je nenosím) na stránkách FKHV. Dle mého názoru byla testační komise značně benevolentní, zřejmě považovala úpravy pouze za "malé odchylky". Já je za ně nepovažuji :o) Navíc věta "Interiér, exteriér a celkový vnější vzhled musí být co nejblíže výrobní dokumentaci." hovoří za vše.
Věc názoru, členem testovací komise nejsem. Ale podle mě veterána dělají právě detaily, které na Tvém autě bohužel nejsou původní. Samozřejmě, existuje spousta drsnějších bastlů na veteránských RZ - viz modré camaro v Auto Moto Revue někdy začátkem roku. Ale za svým již prezentovaným názorem si prostě stojím, nezlob se na mě :o) -
Dylan McKay 13.05.07 19:22
« Re: Re: Dotaz potřebuju poradit
Ahoj wole, já nevím co na to napsat. Já bych se bejt tebou podíval na mobile.de, tam bych si zadal Porsche Boxter... Koukám tam, a je tam fakt z čeho vybírat! Pokud ti jde zrovna o Boxter. Můj exšéf ho má mimo jiné auta taky, a jezdít s ním je tak trochu za trest. Jel jsem s ním z Prahy do Kutné Hory, zadem přes ty vesnice, no bylo to strašný... Tím tě neodrazuju, ale myslím, že sporťáků je na výběr víc než dost... Kupoval bych ale auto v Německu...