Ztracené příspěvky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Připomínky k MotorCafé
GuitarsHero 14.05.07 23:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10b
Vidim, ze tocis stale o tom istom. NEviem ci si pochopil, ale tieto recenzie nie su o tom ze 10 = najlepsie auto na svete a podla toho sa porovnava vsetko ostatne!!! Toto ty nechapes. Tieto recenzie su o skusenostiach uzivatelov a ich spokojnosti s ich autami. Jezismariajozef, co to fakt nechapes??? PS: si tam mozem dat keramicke kotouce, ty kokos to si ma fakt zabil tymto komentom! >:D -
jmurjr (H22A7) 14.05.07 23:55
« Re: Re: Re: Re: Re: vrrrm
tomu verim. len jedinu upravu by som na nom spravil. a to je, ze by som dal dole ten potah na volant :-( to moc nemusim. a ked gangsta tak riadny a dal by som tam taky ako mal manson v klipe tainted love. to by si potom bol drsnak. -
GuitarsHero 14.05.07 23:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10b
Ako som napisal, toto auto mi vyhovuje. Toto je recenzia o aute a nie porovnanie s ostatnymi autami. Hodnotim Mazdu6 v kombiku. Mam rodinu, preto kombik. ak by som bol single tak idem do niecoho ineho. To ale ty neuvazujes, tebe sa proste kombik nelibi, hoci je podla mna v danej triede najkrajsi. Porovnaj s Mondeom ci Hondou. Ale to je vec vkusu. O motore pisem, ze mi uplne vyhovuje, nie som ziaden pretekar, vozim v nej celu rodinku a preto mi staci a davam 10! Samozrejem, ze su aj vykonnesie motory, ale o tom tato recenzia nie je. Sedacky, siel som vkuse 800km, bezne jazdim 400km a nikdy som nemal najmensi problem. Preco teda nedat 10? Samozrejme, su aj lepsie sedacky ale ja fakt nepotrebujem mat el. nastavitelne ci vyhrievane. Ktore hodnoty z velkeho technicaku? Rychlosti a rpm mam osobne overene a odsledovane, pisem o spotrebe, ktoru tu riesi 90% motoristov, ktori si myslia, ze TDI je bozstvo. Pisem o osobnej skusenosti so spotrebou! Moja recenzia nie je smerovana na porovnanie M6 s konkurenciou! Pisem len o tomto aute a nech si kazdy najde ine auta a potom porovna, pripadne spyta na cokolvek chce, co v mojej recenzii nie je. Rad odpoviem. Mame na to proste odlisny pohlad. A mna len tesi, ze ty si svetkla vynimka co takto razantne kritizuje, lebo ostatni viac chvalili. Ak zacnem porovnavat Tvojho Nissana a Tvoju M6 s konkurenciou, v zivote by som Ti 10 nedal!!! -
mitak 14.05.07 23:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10b
Rok je dlouhá doba na to, aby člověk napsal dostatek uživatelských zkušeností s autem (já mám Nissana týden a napsal jsem o dost víc, možná jsem jen větší šťoural).
Brzdy jsou výborné, ale můžu si i do mazdy nainstalovat vlastní daleko větší keramické kotouče, takže "jen" devět.
Vůbec mi přijde, jako kdybys neviděl, e existují čísla i mezi nulou a desítkou. Tolika desítkama jakos ty ohodnotil své auto bych ohodnotil možná Gallardo nebo DB9, i když na těch bych taky něco našel ;-)
Prostornost jsem dal devět, na střední třídu je to průměr. Accord je silně pod průměrem. Na d průměrem (desítka) je Superb, i když se mi to auto jinak nelíbí.
Provozní náklady - 8 - platí se jen běžný spořební materiál, ten ale není zrovna levný, proto osm.
Spotřeba - 7 bodů - je sice adekvátní k objemu motoru, ale v sestřině Civicu si užiju to samé s daleko menší spotřebou, oproti jiným autům to žere prostě moc. Od dvanáctiválce taky budu očekávat velkou spotřebu, poud jsem se ale nezbláznil, tak si musím přiznat, že to žere šíleně moc...
Celkov hodnocení za devět je přece naprosto super. Nissanu jsem dal desítku jen proto, že jsem nadšený z nového auto. Přece nemůžu dát mazdě taky desítku, když jsem na ní předtím napsal tolik připomínek.
Jinak je věc, jak se hodnotí, osobně bych byl asi radši kdyby se mohlo hodnotit zvlášť auto a zvlášť recenze. Jakékoliv vlastní průměrování potom vede k takovýmto debatám, ze kterých není východisko. Mně osobně dělá větší radost víc to než že někdo má pěkné dobré auto, že se o něm něco zajímavého dozvím. Takže upřednostňuju v hodnocení spíš recenzi. -
mitak 14.05.07 23:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10b
To hodnocení není za auto, svou mazdu jsem ohodnotil devítkou, tvé bych dal osm (menší motor, kombi se mi nelíbí, ...). Jde o to, že místo pokusu o objektivní recenzi jsi opsal seznam výbavy a velký techničák. Mně by spíš zajímaly tvoje zkušenosti a jak se ti s autem žije, na co si dávat bacha a že taky dokážeš objektivně (v posouzení s jakýmkoliv jiným dražším autem) posoudit nedostatky - já jsem jich napsal i na ten krátký text docela dost a to bych tu mazdu mezi střední třídou teď koupil klidně znovu.
Dám příklad: "kvalita sedadel". Tys nenapsal ani písmeno a dal jim desítku, já jsem je pochválil a dal devítku. Protože vím, že i když tyto jsou skvělé, tak existují i lepší (minimálně elektricky nastavitelné a odvětrávané, i když je to špička ledovce).
Příklad 2: "výkon motoru" - tys dal svému dvoulitru desítku, přičemž to opravdu není nic speciálního. Menší benzíňáky jsou do střední třídy na ostudu, takže toto beru jako základ. Já jsem dal svému o tři deci většímu motoru pouze devítku, protože vím, že přímo konkurence od Hondy dokáže z atmosféry dostat daleko víc.
Já myslím, že stačí. Zvyšuju moje hodnocení tvojí mazdy na sedm, protože jsem rád, že si je lidi kupují místo nudnějších škodovek, volkwagenů a audin, ale ta recenze se mi stejně moc nelíbí. I když je fakt že tomu autu není moc co vytknout, o to víc bych si cenil, kdybys aspoň ěch pár nedostatků napsal. -
GuitarsHero 14.05.07 23:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10b
Este jedna vec. Ak si vsimnes, to auto nemam este ani rok. Mozno za 3-4 roky hodnotenie upravim ale dufam, ze nie. A co sa tika tvojho hodnotenia, dobre. pises Brzdy - vyborne = 9b!?!?! Ked su vyborne, co im chyba k tej 10tke? Prosrnost - lepsia ako Honda = 9b!?!? Preco ale nie 10, uz nepises! Provozni naklady - jen bezny sp. material = 8b!?!? Preco nie 9 ci dokonca 10 to tiez neviem. Alebo cakas, ze auto ude jazdit na vzduch a v zivote sa v nom nic nepokazi? Spotreba - motoru primerena = 7b?!?!? Celkovo - nic sa nekazi a skvele jazdi - 9b?!?! No comment! Mne sa zase zda, ze Ty si az prilis prehnane kriticky. Kazdopadne, ja som nehodnotil Tvoje hodnotenie auta ale auto samotne. V tom sme iny. -
GuitarsHero 14.05.07 23:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10b
Pocuj mitak - auto som si vyberal asi pol roka. Dobre som vedel co chcem a mal som na vyber. Vybral som si auto, ktore som chcel. Aku kriticnost chces odo mna pocut, ked vsetko, co mi na tom aute vadi je to, co som popisal v jeho slabych srankach?!?! Ak by som bol s niecim nespokojny, tak si vyberiem iny voz!!! Chapes? Mne toto auto 100% vyhovuje a preto ho tak aj hodnotim. To, ze ty ho hodnotis na 6 a sam mas M6 - to je viac ako divne. Kludne sa ma spytaj, co by som mal skritizovat, alebo co sa Tebe zda, ze by nemalo mat 10 a ja sa pokusim Ti vysvetlit moj postoj. Takze nehodnot moje hodnotenie ale auto a recenziu samotnu! No ale v podstate mi je to jedno, len ma trosku zaraza, ze od kolegu, ktory vlastni M6 dostanem hodnotenie ako za 1.2HTP! Pre mna to fakt nie je docela obycajne auto, to fakt nie! Cau! -
GuitarsHero 14.05.07 23:14
« Re: Re: Re: null
JJ pri dnesnych cenach PHM spotrebu a rozdiel medzi dieslom a benzinom neries. Hlavne ked sa potom zamyslis nad ostatnymi prevadzkovymi a servisnymi nakladmi v buducnosti, kde je vsetko pre diesel drahsie v podsate. A dalsie detaily ako vacsie opotrebovanie pneumatik (diesel je tazsi), samotne turbo (moze prezit vela ale ak sa nahodou pokazi, hmmmm), rozne filtre koli eco normam atd. Dalej s dieslom si neuzijes takej zabavy ako s benzinom, proste ho do 6tisic nevytocis >:-[] No a tiez zaobstaravacia/porizovacia cena dieslu je vyssia. Ja viem, ze toto sa nebude dieslakom pacit ale toto je realita ;-) Kazdopadne, je to stale Mazda - zaruka kvality :yes: -
mitak 14.05.07 23:09
« Re: Re: Re: Re: Re: 10b
Vyjádřím se sem, očekávám, že si to asi přečteš. Tvoje recenze je vcelku dobrá, ale absolutně mi s tím nekoliduje to hodnocení: Všechno za 10, naprostá nekritičnost. Mrkni na moje "sebehodnocení", prostě mě to rozladilo, i když to auto není tak špatné a recenze je obsáhlá :yes: Prostě je to příliš oslavný text na docela obyčejné auto. Zkus to pojmout trochu civilnějc jako recenzi spotřební věci s nejběžnějším motorem. -
"-- skrytý --" 14.05.07 23:06
« Re: Re: null
jasne myslel som pre spotrebu - ked tak budem kupovat jazdene, ale mas pravdu, ze pokial nenajazdis az tak moc km/r tak sa diesel neoplatí az tak a benzín je preds len benzín 8al.6litrov pocitam ze aj ten diesel ked sa ponahana pod 7,5 nepojde ;-) -
"-- skrytý --" 14.05.07 22:50
« Re: Re: Re: Mimoň
No, mně je celkem jedno, kdo si co o mém autě myslí, co se týče Mimoně, vždyť tam každoročne přijede hromádka aut, co by neměly ani vyjíždět z garáže, prostě hnus...takže problém s tím, že auto nemám nějak extra upravené nemam. :-)
Ano, v pátek jsem byl celý den na volnejch sprintech, nejlepší pocit jsem měl, když jsem dal novou Octávií RS Combi a BMW 8kové řady....to bylo hezké....ještě Jaguár XJ6 byl docela pomalý....no fotky bohužel nemam, protože jsem řídil a kamarád byl v autě, nějak se mu nechtělo natáčet, stejně by to nebylo moc vidět přes tónovaná skla.... ;-)
Ale jako sranda to docela byla, většina lidí nechápala, jak je možné, že terenní auto je rychlejší než upravená auta.....je to prosté "There is no replacement for displacement" :-!