Automat vs. brždění motorem

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

06.04.07  10:53

« Bez nadpisu

Ja mam automat a podle rychlosti a k tomu zarazenemu rychl. stupni to brzdi motorem - pokazde, furt (jako u manualu), kdyz clovek sjizdi napr. alpske klesani, da tam 2, nebo 3 a brzdi to motorem zcela normalne
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.07  17:17

« Re: to je

jednoduchéí. Kdžy do má jen D + sekvenčku, tak bud musíš jezdit an D a nebo kvedlat ze strany na strnu sekvenčkou a řadit stupně ručně. Si vyber...
    U aut bez sekvenčky bývalo bud OD D L nebo OD 3 L nebo OD 3 2 atd. Záleží na typu převodovky. každopádně o brdžení motorem je infor vždy k manuálu vozu. Pokud ho nemáš, stáhnout z netu nebo si někde sehnat...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.07  19:28

« Re: re

no jo, ale ne všecky převodovky mají polohy 2 a 3... co pak??
    Nema-li 2 a 3, pak ma M soucasne s + a - ("M" jako "manual", + a - je myslim jasny)*.
    jo, a jaká je rozdíl mezi OD a D?
    D je Drive. Ted se to da vylozit dvojim a presto "spravnym" zpusobem. Drive je volba na volici pro bezne jezdeni, kdy jsou automatem razeny kvalty od 1. az po kvalt, ktery ma prevod 1:1. A tim se dostavam k ty druhy ... "definici", Drive je prave ta rychlost s prevodem 1:1. U trikvaltu to je nejvyssi kvalt, u ctyrkvaltu to je predposledni kvalt (v obou pripadech jde tedy o trojku - netusim jak to maji peti a vice rychlostni automaty). Pro srovnani, takovy petirychlostni manual ma na ctyrce priblizne srovnatelny prevod.
    OD je OverDrive. Jde o prevod vyssi nez je Drive tudiz jde o tzv. rychlobeh. Jeho pouziti by pry melo byt zejmena na dalnici (s tim mi moc nesedi to jak to funguje u me prevodovky, ale budiz :-)). Pri srovnani s manualem jde o neco podobneho jako je petka u petikvaltu nebo petka a sestka u sestikvaltu.
    *) Vyhovalo mi vic klasicke usporadani volice, s 1 2 ... . Ta "skorojakobysekvencka" je jen parodie na sekvencku a navic jakmile to clovek pouzije, pak musi kvedlat furt vsechny kvalty dokud to zase nevrati na "D".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.07  18:44

« re

(pokud tu je odkaz NEKLIKAT)
    no jo, ale ne všecky převodovky mají polohy 2 a 3... co pak??
    jo, a jaká je rozdíl mezi OD a D?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.07  11:31

« Re: Re: Automat vs. brždění motorem

Jasně že jde brzdit motorem, proč by jako nemělo jít. Ale rozhodně to nejde na všechny polohy, proto jich je tam taky víc. Napřed na D v krožku, tj OD to většinou nebrzdí vůbec, ale třeba na 3 nebo 2 jo. V případě sekvečního řazení to brzdí zas na nkteré stupně z té škály (podle toho klik má převodovka stupnů). Více by mělo být v každém návodu k vozu v tzv. Owners manuálu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  11:47

« Bez nadpisu

peet: netreba formatovat disk, mne to clovek ktory sa tomu rozumie vymazal za pol minuty, virus sa vola adirka a uklada sa tam kde si len tak hocikto nedovoli nic vymazat...
    uz to filda z toho prispevku vymazal, takze ok...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  02:07

« Re: Automat vs. brždění motorem

zdarec, eště nikdy sem nemel auto s automatem (doufam ze nikdy mit nebudu), ale zajíma mně jak je to s bržděním motorem, protoze sem neco slysel, ze prý to nejde... .
    Brzdit motorem jde.
    U starsich automatu je brzdny ucinek o neco nizsi nez u manualni prevodovky, u novych automatu byva vyuzito premosteni menice a prevodovka pak brzdi uplne stejne jako manual. Nekdy je treba prehodit volic automatu na nizsi stupen (na nejvyssi kvalt se z kopecka blbe brzdi :-)). To ale zalezi na konkretni prevodovce.
    Nevim jak se to chova u jinych prevodovek, ale ta moje dela to, ze mi "pomaha pri brzdeni", t.j. podrazuje sama jen slapnu na brzdovej pedal a v drtive vetsine pripadu jde o situaci ze to prijde vhod. Napriklad jedu z kopecka, auto diky tomu zrychluje, pribrzdim si a automat tam lupne nizsi kvalt a vyuzije premosteni cimz ze to ve vysledku chova uplne stejne jako kdyz clovek brzdi motorem u manualu (nekdy ani ta brzda neni nutna a prevodovka podradi sama).
    Za dva roky s touhle prevodovkou jsem ji nepotreboval "rict" (pomoci volice) ze bych chtel jinak. Kdyby na to jednou doslo, pak razeni jde prehodit na jakosekvencku a pak je to na mne co tam zvolim za rychlost (na vynuceny podrazeni pri jizde z kopecka bych pak provedl s volicem pohyb ne nepodobny zarazeni 2. rychl. stupni na manualu - zatim ale stacilo prislapnout brzdu aby se tak stalo bez kvedlani s volicem).
    Jsou chvile kdy se nemuzu zbavit dojmu ze ta prevodovka nekde musi mit cidlo naklonu :-).
    P.S.: Automatizovane prevodovky (DSG nevyjimaje) maji chovani totozne jako manual, neb je to dano jejich principem, ktery je shodny (t.j. spojka/spojky + klasicka prevodovka). Jen nemam informace jestli k "brzdeni motorem" je nutny nejaky podnet nebo jestli to udelaji "samy".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  22:39

« Bez nadpisu

no jo a to som Fildu uz upozornoval v inom vlakne...ja som nastastie nespustil program z toho odkazu...ja uz z netu totiz radsej nic nespustam >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  22:37

« Re:

zajímavý vir :-)
    Jinak je to asi týden co mám naformátovaný comp, takže znova se mi do toho nechce... :D
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 25.03.07  22:19

« Bez nadpisu

Když napíšu příspěvek a chci ho odeslat a nedám nejdřív náhled, tak se pak v diskuzi objeví odkaz, který není normálně vidět.
    Kdo pak na něj klikne a nemá antivir co si s ním poradí, má o srandu postaráno, jako já. >:D
    Chytil jsem ho tady asi před 14. dny.
    Budu muset naformátovat disk, ale že by se mi do toho chtělo se říct zrovna nedá. 8-s
    Nejdřív musím dát náhled, pak se odkaz objeví, pak odkaz smazat a znova náhled (už bez odkazu na virus) a pak až příspěvek odeslat. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  21:27

« Re:

Kde je jakej virus?
    Tady byl nějaký odkaz s virusem?
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 25.03.07  20:10

« Bez nadpisu

Gratuluju k virusu. Já ho mám už 14. dní taky. >:D >:D >:D .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  19:33

« neklikajte na link v prvom prispevku

filda 1800 !!! kurwa do pitchi, uz si ten virus nechaj vymazat alebo sem nepis
    chytil som ho od teba pred tyzdnom v threade 'aky motor do ML'
    toto vlakno alebo tvoj prispevok vymaz aby od teba ludia ten virus nechytili, a ak ho rozsirujes zamerne tak si poyeb segru, pretoze si mi narobil zbytocnu robotu na cely den
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  18:02

« Automat vs. brždění motorem

zdarec, eště nikdy sem nemel auto s automatem (doufam ze nikdy mit nebudu), ale zajíma mně jak je to s bržděním motorem, protoze sem neco slysel, ze prý to nejde... .
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…