Auto do 60000Kc pro mladeho kluka bez prijmu
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
« Re: vyblbni se za málo peněz než budeš potřebovat kombíka...
Jinak na Mitsu jsem měnil za 3 roky co jsem ho vlastnil a najel na něm 50tis. km (prodával jsem před rokem) pouze přední ložisko (1200,- Kč japonské značky Nissin). Tlumiče, které jsem měnil z vlastní vůle za sportovní nastavitelné Koni nepočítám. Bohužel už mám jen ty vynikající zkušenosti. A vůbec, ale vůbec na tom voze nebyla stopa koroze! A byl to ročník 1992! Trochu víc se jenom kroutila kastle - ale záleží s čím to člověk porovnává. Na poměry doby normál.
Bratr měl zmiňovaný Swift GTI a tam se krom vynucené výměny hlavy motoru (7000,- Kč - vrakoviště) protože nevyměnil rozvodový řemen, který praskl. Jinak opravy žádné. V každém případě vždy vyměnit rozvoďák! Motory DOHC jsou na to obvzlášť náchylné. Materiál včetně práce vyjde do 5000,- Kč. -
« vyblbni se za málo peněz než budeš potřebovat kombíka... :-)
Ještě mě napadla tato auta - Honda Civic VTI - ale s tímto rozpočtem tak starší, ale vynikající model ročníku 1991 a nebo Mitsu Colt 1.8GTI - dělalo se do 1994, vynikající spolehlivost (měl jsem), víceprvková zadní náprava (na tu dobu!) a z těch vozů co jsem psal jednoznačně nejmodernější interiér s vynikajícími a rozměrnými sedáky. Je taky největší z těchto aut a tedy nejprostornější. Ovšem má taky největší provozní nároky. -
« vyblbni se za málo peněz než budeš potřebovat kombíka... :-)
Kup si Suzuki Swift GTI z nějakého 95-6 roku kdy končila výroba. Vyblbneš se, jezdí to za pár kaček, posereš s tím většinu rádoby hothatchů, budeš potřebovat díly z 10% oproti felicii, takže tě ceny dílů trápit nemusí. Motor točí skoro 8, pojistka jak u feldy, sportovní sedáky v sérii, zrychlíš za 8,4s, při klidné jízdě jezdíš za 7 litrů. Potřebuje mladý člověk bez příjmu něco víc? Když tady má všechno instantní v jednom balíčku a vejde se do rozpočtu? (a koho v 18 zajímá kufr nebo místo na zadních sedačkách pokud tam zrovna nehodlá dívkám ukazovat svoji sbírku motýlků >:D ) -
« Bez nadpisu
Reálně. V létě jsem nechával opravit corollu po bouračce - ceny:
přední nárazník - (1.124,- Kč ) 8 500 ,- origo, 7 200,- druhovýroba, 5000,-made in poland.
kapota - (2.345 ,- Kč) 6500,- origo, 4200,- druhovýroba, 3000,- made in poland
K cenám na autokelly - jsou lákavé, ale do té doby než ty díly skutečně potřebuješ - pak jso udodací doby kolem 3 měsíců, nebo pak přijdou díly které "trošinku" nepasují.... -
Saab 16.03.07 09:10
« Re: Re: SAAB
R.Barrichello:
Auto Kelly má příšerný aftermakety kde často ani neseděj díry. Na moje cháčko taky sotjí aftermaket přední kapota 2999,- Kč s DPH a přední blatník 999,- Kč.
Takže vlastně levná kára že?
Takže vlastně taková americká Felicia ;-)
Navíc je Auto Kelly i dražší než konkurence.
Sem se právě kochal pohledem z okna na Chrysler 300C v černé metalíze. Nááádhera, to auto se jim povedlo a ta cena je taky super 1,5 melounu za osmiválec HEMI je super. Asi začnu šetřit :) -
"-- skrytý --" 15.03.07 13:40
« Bez nadpisu
Autem jezdim 3 roky skoro denne takze vim co auto obnasi za starosti. S tima samozrejme pocitam. Ted bych potreboval rady od jednotlivcu jake maji zkusenosti s ruznymi znackami aut atd. Potrebuju slyset ze Fordu se sype tuto a VW zase tamto. Samozrejme mam uz precteno tisice recenzi na ojeta auta a vim ze bude hlavne zalezet na kusu ale osobni zkusenost jednotlivce se nicemu nevyrovna......... -
eLzyx 15.03.07 09:14
« Re:
tvrdit že od 1993 je pozinkovaná je při nejmenším odvážné
mno já mám Astru rv 1993 a tam kde nebyl odřený lak až na plech, tak nerezne. Bohužel předchozí majitel na to trošku kašlal, takže sem tam rez je. Ale prahy, podběhy a další poměrně často kvetoucí místa ... tak ty mám v pohodě. Na to, že je to 14 let staré auto, co víc si přát.
Navíc když jsem ji naboural, tak pod odprýsknutým lakem bylo viděl, že je to pozink.
A co se týče oprav, tak když nebudu počítat opravu bouračky, tak jsem měnil akorát KO tlumiče za monroe reflex - 5000Kč, destičky + kotouče 3000Kč, těsnění víka ventilů a vany 800Kč, koncový díl výfuku 1000Kč(byl tam ještě původní), baterku 1500Kč(také původní), 2x rozvody po 5700Kč, oleje a filtry (cca 6000Kč), 1x sada zimních gum + disky(7000Kč), 1x jetá sada letních gum (2000Kč) ... ceny včetně práce v neaut. servisu.
A to za 3,5 roku provozu a 140 000km (nyní má cca 280 000km ... i když asi to bude mnohem víc)
Ceny sem píšu, aby tazatel měl alespoň trošku přehled co auto obnáší (plus měl by si připočíst pojistku, příp. dálniční známku, nějaké ty zbytečnosti - repro + rádio, nějaký parfém do auta a další blbiny)
Takže pokud auto do 60 000Kč, tak radši koupit něco za 40-45 000Kč a těch 15-20 si nechat jako rezervu na opravy a další výdaje související s provozem auta.
...kamarád koupil velice solidní mondeo rv 1996 1.8 16V za 20 000Kč, takže sehnat levný solidní auto se dá -
Saab 15.03.07 07:34
« Re:
TommyEngelo:
Taky doporučuji felicii 1.3Mpi
A ty díly musíš srovnávat ve stejné skupině,buď srovnávám originál s originálem,nebo druhovýrobu nebo polský díl(třetivýroby ) se srovnatelným,pak cenově vychází lépe felicia
Nicméně jsou i vyjímky ;-)
Kapota:
Felicia (od 98) - 2.999,- Kč
Corolla - 2.345,- Kč
Brava - 2.488,- Kč
přední nárazník:
Felicia - 1.631,- Kč
Corolla - 1.124,- Kč
Brava - 1.474,- Kč
přední blatník:
Felicia - 780,- Kč
Corolla - 700,- Kč
Brava - 1.237,- Kč
Ceny jsou od Auto Kelly. Nicméně tohle jsou spíše vyjímky, většina dílů je levnější na Feldu, ale není to vždy. -
havci86 14.03.07 23:21
« Bez nadpisu
No resim podobnej problem co ty. Ja mam teda ve vyberu mensi auta. Ale divam se po peugeotech (106,306) nebo renaultech (clio, twingo). Treba to twingo je dost individualni, nekomu se dost libi, nekomu zas presne naopak. Ale na to ze je tridverovy, tak si myslim ze toho nabizi hodne. Prostor je i tak velmi slusny. Navic s platenou strechou se z nej stava polokabrio :)