Auto do 60000Kc pro mladeho kluka bez prijmu
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
JOB 14.03.07 20:24
eLzyx: Celkem souhlasím s tou astrou,ale tvrdit že od 1993 je pozinkovaná je při nejmenším odvážné >:D
Jinak mě celkem pobavil nadpis této diskuze >:D " pro kluka bez příjmu " ? a co s tím autem budeš dělat když nemáš příjem ? Na autě je spousta spotřebních dílů a to nepočítám pojištění a benzín. ;-) -
No tak do mesta bych vzal neco s malym obsahem, a malinky, aby e dobre parkovalo, moc to nezralo, a bylo to hbity .... Nevim no, ale nejaka fiesta, atd, by podle me byli idealni ... Golfa bych nebral - predrazeny. Ale je to tezky taky sem shanel levny auto, a skoncil jsem u Alfi Romeo 147, coz zere dost, a nahradni dily sou taky mastny ... ale kupoval jsem ocima a ne hlavou ... znova bych to auto nekoupil. -
Escort je stara konstrukce vychazejici z roku 90 a hnije, kouknul bych se treba u Fiata. Nastupce Tipa je Bravo, Brava, Marea, za cenu do 60ti klacku sezenes 1,8ku v kombiku s klimou z roku 96 ci 97, a toto auto rozhodne nehnije, kazdej si vzpomene na reklamu z let 92 ktera bezela v TV na Tipo ci Tempru, s logem CELE POZINKOVANE ci dalsi pozinkovany aut z rad Francie Citroen ZX kombi v TD s kilimou z roku 95 a vyse ci benzina za mensi prachy do ceny cca 50 tis
Dobrej seznam napovi na tipcars.cz s kriteriema od roku 95 vejs, vybava klima s cenou do 60 tis. Urcite si vyberes, dale pak opet na tipcars najdes recenze ojetin ktere si vyberes -
eLzyx 14.03.07 18:45
Kdyžtak zkus do výběru zařadit i opel astra. S motorem 1.6 8V 55kW ... je celkem nenáročnej (třeba u něj nehrozí poškození motoru kvůli prasknutí rozvodů), v rámci možností je i úspornej, kastle je po roce 1993 pozink, takže tolik nerezne(kus od kusu), výbavu to taky má (ABS, Airbagy, klima ... ) -
"-- skrytý --" 14.03.07 18:02
No asi takhle ja mel do ted Ford Fiesta 1,1 tu jsem strelil protoze to byl lenoch neuveritelnej. Ted mam Skodovku 120 jen tak nez neco sezenu. jezdeni bude spis prevazne po Plzni. Rodinu zatim neplanuju takze 3 dvere by sli. Premyslim uz hrozny mesice mezi autama: Honda civic, Mazda 323BA, Ford escort, VW golf3, Fiat Bravo. Vim ze pulka z toho jsou auta cenove trochu vis ale furt doufam ze sezenu neco z toho. Uz jsem mel pred sebou takovych nazoru ze mi jde z toho hlava kolem. Zaklad je aby se to moc nesralo a kdyz uz tak at to moc (desitky tisic) nestoji. -
A na co to auto chces? Na jezdeni do prace kazdej den 20km, nebo na jezdeni treba na kolej tydne 400km, nebo na machrovani pred holkama, nebo na cestu k mori ... A staci 3dver, nebo musi byt 5ti? Podle me bys mel premejslet nejdriv na tim k cemu auto chces a pak az jaky, strop je 60, ale za 60 je stejne dobra felicie jako swift cabrio - podle toho na co to chces? :) -
"-- skrytý --" 14.03.07 16:09
Já ji ve 20 měl a snil o pořádném autě. >:D Problémem bude rez a hlavně individuální stav kusu, ať už to bude jakékoliv auto. Rozhodně ne žádná monstra jako Sierry 2,0 nebo podobně, nemá peníze a u těch by dal jen za pojistku a benzín majlant. -
Tommy100 14.03.07 15:41
Sestys:ano je,původem z 1000MB a derniéru prožil až ve fabii v roce 2003 :-)
Jinak bych doporučoval spíše motor 1.3Mpi,o 1500kč nižší povinný ručení,levnější servis i díly :-!
Michal78:proč by ve 20 nemohl někdo opravdu chtít felicii???Pro mě ve 20 byla felicia sen >:D -
"-- skrytý --" 14.03.07 13:17
Ta vypada dobre, ta Felicie, 100tkm je ok – jestli to sedi, a 1,6 VW_motor bude taky pro zacatecnika stacit myslim – byl by to tedy i muj Tipp.... ikdyz ve 20-ti clovek asi zrovna netihne k Felicii, ale spis k zahranicnimu vozu – ale byla by to jiste rozumna volba. -
"-- skrytý --" 14.03.07 09:37
« Auto do 60000Kc pro mladeho kluka bez prijmu
Zdravim potrebuju poradit jaky tip auta je pro 20ti leteho kluka nejidealnejsi do 60tis korun. Naroky jsou jen takove ze nemam na nejake velke opravy v hodnotach desitek tisic. Samozrejme chci aby auto trochu jelo takze obsah do 1.8 max. Diky moc
1. motor 1.3 MPi 50 kW - stačí a na pojistce něco ušetříš oproti 1,6 VW
2. starý nebo nový model - záleží na tobě
3. díly seženeš na každém rohu - značkový jsou levnější než u jiných vozidel a neznačkové jsou pak fakt jen za babku, A kdyby se něco fakt móóc podělalo (např. převodovka), tak na vrakáči seženeš taky za pár chechtáků.
4. snaž se koupit auto co s nejmenší korozí - já mám 97 combi (koupena jako nová, mám ji po našich) a slovo rez neznám.
Ve Felicii nejezdí jen důchodci, mně je 25 a jako důchodce si nepřipadám. >:D >:D
Koukni na stránky www.feliciaklub.cz a uvidíš, že to špatný auto není.