Dodatočná montáž klímy do Octavie

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  22:47

« výkon a spol.

Dost na to, aby sis jí do auta nedával >:D ....to byl vtip. Né vážně, v tvém případě je to zbytečná a nevratná investice. Při následném prodeji bys totiž za tvoje auto nedostal o moc víc než bez klimy. Schválně si spočítej jestli by tě celkově nevyšlo laciněji, koupit auto už s klimou, než ji tam dodatečně montovat. (myslím stejný typ, rok výroby apod...)
    Cena, co je víc? Prachy za prodej 1.4 + 40 000 ušetřených za NEmontáž klimy nebo 1.6 s klimou? Já myslím, že to vyjde stejně + odpadnou ti problémy se scháněním dílů a nestrávíš dovolenou v servisu a taky budeš mít celkově lepší auto. Jestli ti totiž výkonově stačila 1.4 tak z 1.6 budeš nadšený! Opravdu už jakštakš jede, spotřebu budeš mít stejnou a povinné ručení taky. ;-)
    Co ty na to?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  22:25

« Bez nadpisu

Dá sa nejako obecne určiť, koľko KW z výkonu klíma odoberie?
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.07  11:03

« Je to

k*avina. Kup si jinou káru s klímou. Doporučuji min 1.6 a výš jinak to fakt moc nepojede...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  21:29

« Bez nadpisu

Chlapi, rozlisujte klimatizaciu Felicie (kompresor pravdepodobne s fixnym vytlakom) od Fabie s variabilnym kompresorom riadenym zvonku. U toho prveho je velmi vela vykonu odobrateho zbytocne. Ale o tom tu na fore bolo napisane kliometre textu, kto chce, nech si vyhlada (napr. Megane forum pred cca rokom a pol).
  • 00 Reagovat !

foto

12.03.07  19:02

« Bez nadpisu

ve fabii 1.2 jsem nepozoroval, že by ji klimatizace odrovnala a to je mnohem slabší.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  09:51

« Bez nadpisu

Osobně si myslím, že při takové motorizaci tam dávat klimu nemá smysl.
    Historicky jsem jel ve Felicii 1,3l/50kW a po zapnutí klimy(originál) to pomalu ani nevyjelo Buchlovské kopce.
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.07  09:32

« Bez nadpisu

někdy v r. 97, když jsem měl O 1.6 55kw mi montovali dodatečně klimatizaci na úplně nové auto (cartec MB, autor. servis) po dvou měsících odešlo ovládací tlačítko (manuál. klima) jinak to bylo bez problémů. cena byla: 25tis. klima, 20 tis.montáž. auto jsem za rok a půl vyměnil za 1.8T.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.07  23:39

« Bez nadpisu

Ja som si montoval original klimu do Fabie 1.4 MPI. Bolo to roboty ako na kostole, ale pre mna osobne to vyznam malo. Vsetko zavisi od toho, ako lacno ci draho zozenies originalne diely a hlavne kolko ich dokazes zohnat, lebo aj nejake na pohlad zbytocne plastove drziaciky tu a tam, ktore Ti mozu chybat, Ta mozu vyjst na pekne $$$ ako nove nahradne diely, a to nehovorim o vysokotlakovych dieloch, ktore zistis ci su v poriadku az potom, co klimu natlakujes... Mna vysli diely z rozbiteho auta na 14 tisic, avsak dalsich 6 bolo treba na veci okolo toho - druhe tacho, home-made teplotne cidla, doplatok za "upgrade" ventilatorov (vymennym sposobom), rozne konektory, drziaciky, srubky, kladky a freon. Robil som to po vikendoch, celkovo to trvalo 4 vikendy.
    Ak mozem odporucat, moj osobny nazor je, ze do inej, ako originalnej klimy by som nesiel a ineho ako sameho seba by som do auta rypat nenechal, lebo je to okrem hrubej mechanickej prace najma, ale NAJMA velmi precizna elektrikarska praca. A ako vsetci vieme, elektrika je v dnesnych autach najlepsim kandidatom na nevysvetlitelne problemy...
    Na otazku vsak priamo odpovedat neviem, lebo v Oktavii som sedel tak zhruba 3x v zivote a kapotu som ani len otvorenu nevidel, no snad pomozu tie vyssie uvedene skusenosti. Summa summarum, je dobre mat v aute klimu, ale zvaz si vsetky pre a proti.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.07  22:23

« Bez nadpisu

Něco podobného řešil kdysi známý u Oktávky 1.6 55 kw. Povedlo se mu sehnat klimatizační jednotku z nějaké nové bouračky a ve škodovce mu to namontovali. Problém byl v tom, že to bylo poměrně finančně nákladné (už jen díly ho vyšly na pěkné prachy) a auto mu stálo týden v servisu. Říkal, že kdyby to věděl tak už by do toho nešel.
    Nejlepší možností, kterou ti podle mě doporučí i v servisu je koupit auto které už klimu má. Vpodstatě ušetříš peníze, čas i nervy. Nechci tě od toho odrazovat, ale já bych asi radši pohledal nějako O1 1.6 s klimou. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.07  22:12

« Dodatočná montáž klímy do Octavie

Zdravím Vás.
    Zatiaľ len uvažujem o možnosti dodatočného namontovania manuálnej klímy do Octavie 1,4 16 V 55 KW r.v.2003 CLASSIC. Vie mi niekto poradiť čo všetko je potrebné upraviť a aké diely je potrebné vymeniť? Týka sa to aj riadiacej jednotky? Ak niekto vie poradiť, vopred ďakujem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…