Dodatočná montáž klímy do Octavie
"-- skrytý --" 12.03.07 21:29
Chlapi, rozlisujte klimatizaciu Felicie (kompresor pravdepodobne s fixnym vytlakom) od Fabie s variabilnym kompresorom riadenym zvonku. U toho prveho je velmi vela vykonu odobrateho zbytocne. Ale o tom tu na fore bolo napisane kliometre textu, kto chce, nech si vyhlada (napr. Megane forum pred cca rokom a pol). -
někdy v r. 97, když jsem měl O 1.6 55kw mi montovali dodatečně klimatizaci na úplně nové auto (cartec MB, autor. servis) po dvou měsících odešlo ovládací tlačítko (manuál. klima) jinak to bylo bez problémů. cena byla: 25tis. klima, 20 tis.montáž. auto jsem za rok a půl vyměnil za 1.8T. -
"-- skrytý --" 09.03.07 23:39
Ja som si montoval original klimu do Fabie 1.4 MPI. Bolo to roboty ako na kostole, ale pre mna osobne to vyznam malo. Vsetko zavisi od toho, ako lacno ci draho zozenies originalne diely a hlavne kolko ich dokazes zohnat, lebo aj nejake na pohlad zbytocne plastove drziaciky tu a tam, ktore Ti mozu chybat, Ta mozu vyjst na pekne $$$ ako nove nahradne diely, a to nehovorim o vysokotlakovych dieloch, ktore zistis ci su v poriadku az potom, co klimu natlakujes... Mna vysli diely z rozbiteho auta na 14 tisic, avsak dalsich 6 bolo treba na veci okolo toho - druhe tacho, home-made teplotne cidla, doplatok za "upgrade" ventilatorov (vymennym sposobom), rozne konektory, drziaciky, srubky, kladky a freon. Robil som to po vikendoch, celkovo to trvalo 4 vikendy.
Ak mozem odporucat, moj osobny nazor je, ze do inej, ako originalnej klimy by som nesiel a ineho ako sameho seba by som do auta rypat nenechal, lebo je to okrem hrubej mechanickej prace najma, ale NAJMA velmi precizna elektrikarska praca. A ako vsetci vieme, elektrika je v dnesnych autach najlepsim kandidatom na nevysvetlitelne problemy...
Na otazku vsak priamo odpovedat neviem, lebo v Oktavii som sedel tak zhruba 3x v zivote a kapotu som ani len otvorenu nevidel, no snad pomozu tie vyssie uvedene skusenosti. Summa summarum, je dobre mat v aute klimu, ale zvaz si vsetky pre a proti. -
"-- skrytý --" 09.03.07 22:23
Něco podobného řešil kdysi známý u Oktávky 1.6 55 kw. Povedlo se mu sehnat klimatizační jednotku z nějaké nové bouračky a ve škodovce mu to namontovali. Problém byl v tom, že to bylo poměrně finančně nákladné (už jen díly ho vyšly na pěkné prachy) a auto mu stálo týden v servisu. Říkal, že kdyby to věděl tak už by do toho nešel.
Nejlepší možností, kterou ti podle mě doporučí i v servisu je koupit auto které už klimu má. Vpodstatě ušetříš peníze, čas i nervy. Nechci tě od toho odrazovat, ale já bych asi radši pohledal nějako O1 1.6 s klimou. ;-) -
"-- skrytý --" 09.03.07 22:12
« Dodatočná montáž klímy do Octavie
Zdravím Vás.
Zatiaľ len uvažujem o možnosti dodatočného namontovania manuálnej klímy do Octavie 1,4 16 V 55 KW r.v.2003 CLASSIC. Vie mi niekto poradiť čo všetko je potrebné upraviť a aké diely je potrebné vymeniť? Týka sa to aj riadiacej jednotky? Ak niekto vie poradiť, vopred ďakujem.
Cena, co je víc? Prachy za prodej 1.4 + 40 000 ušetřených za NEmontáž klimy nebo 1.6 s klimou? Já myslím, že to vyjde stejně + odpadnou ti problémy se scháněním dílů a nestrávíš dovolenou v servisu a taky budeš mít celkově lepší auto. Jestli ti totiž výkonově stačila 1.4 tak z 1.6 budeš nadšený! Opravdu už jakštakš jede, spotřebu budeš mít stejnou a povinné ručení taky. ;-)
Co ty na to?