Octavia - má alarm smysl?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 05.03.2007 14:18
Octavia - má alarm smysl?
Budu rád za Vaše názory. Mám Octavii,r.v. 2002, 1.6 (75kw). Parkuji pravidelně v Brně na sídlišti před panelákem.Mám štěstí,zatím ji nikdo nukradl ani nevykradl (je pravda,že Octavek je na sídlišti dost,takže asi "konkurence" velká:-)). Ze zabezpečení má zamykání zpátečky Construct, páku na volant, dodělaný tajný vypínač + "hluchou" blikající diodu (předstírající, že je v autě alarm) a k tomu na okně i nálepky od alarmu, které jsem sehnal + nálepky od zmíněného Construktu. Auto má centrál bez DO (tím pádem ve dveřích i další blikající diodu centrálu). Plánuji nechat si dodělat DO k centrálu (i s montáží cca 1500,-) a váhám, zda má smysl si v dnešní době, kdy na sídlišti pořád nějaké auto houká a nikdo si toho nevšímá (navíc bydlím v 9. patře) nechat rovnou udělat DO i s alarmem (cca 3000 - 3500,-)? Trošku se bojím toho, aby mě pak auto nehoukalo, kdykoli projde okolo nějaký pes. Taky si říkám, že už tak je v autě elektriky dost, a čím méně el. blbůstek tím méně potencionálních závad a problémů. Z DO váhám mezi Modul CZ DO nebo RJ CZ KEY+, případně u alarmů některý z Radixů nebo Portman-Mistral. Co Vy na to?-
"-- skrytý --" 05.03.2007 14:31
« Re: Octavia - má alarm smysl?
Já myslím, že alarm smysl má. Navíc dnešní alarmy už nejsou zdalaka tak citlivý na čurajícího psa, jak před 10 lety. U některých alarmů lze navíc citlivost upravit. Já alarm mám a do auta můžeš klidně kopat a nic. Reaguje skutečně jen tehdy, když má (tzn. otevření dveří, pohyb v autě, atd.)
-
-
"-- skrytý --" 05.03.2007 14:32
Bez nadpisu
ja mam na Golfe 4 :Magicar + Zeder...8000 SK + 7000 Sk = auticko v bezpeci...
PS: v CR este Zeder neni, ale pocitam ,ze na tom pracuju...to vymysleli juhoslovanci a je to momentalne najlepsie zabez. zariadenie na trhu...
kazdopadne zabudni na normalny alarm, Construct, paku na volant a podobne *...-
"-- skrytý --" 05.03.2007 14:38
« Re:
Zabezpečení jo. Akorát bych u zánovního auta měl strach to tam nechat montovat, pač ti vykuchají celej volant a okolí. A taky bych měl strach v případě nehody. Má totiž pod volantem docela masivní kovovej zámek (aspol.), takže když ti to nabere nohy, tak to není moc příjemná záležitost. :(
PS: Jinak smysl má KAŽDÝ zabezpečení. U každýho auta jinej, ale má.
-