Motory FSI dobré nebo špatné???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.07  23:08

« Re:

Na ten tvůj nájezd mi taky přijde vhodnější ta 1.6. Já když jsem vybíral fabku, tak jsem chvíli koukal po dvoulitrech, ale akorát by se za něj zbytečně platilo a spotřeba vyšší +/- ten litřík...
    To by ty sousedy už asi trefilo... >:D >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 26.02.07  22:47

« Bez nadpisu

Prvně bych ti chtěl poděkovat :-)
    a teď k tomu FSI:Proč je 1.6FSI málo???Jsi už třetí nebo čtvrtý co by volili 2.0 8-s
    Já jsem 2.0 mít moh,ale kvůli povinnýmu ručení a o něco vyšší spotřebě jsem se "spokojil" s 1.6 8-s
    ale pořád to můžu vyměnit >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.07  22:40

« Gratulace

Prvně bych chtěl pogratulovat Tommymu k novému autu. Sice je škoda (s malým Š) že to není 2.0 ale i tak to je oproti HTP rozdíl k lepšímu asi jako kdyby přesednul s kola na motorku >:D .
    Jak psal IT k těm long lifům: ptal jsem se na ně v servisu Škoda když jsem byl minule na servisce a taky mi ho nedoporučili. Říkali že nejen pro motor ale i pro celé auto je lepší když se na tu hoďku v servisu zajede po 15 tisících a né až po 30. Já osobně si to myslím taky. Majitel žije aspoň v relativní jistotě že je vše zkontrolováno a mělo by být v pořádku. Moderní auta by měla vydržet hodně, ale nemělo by se to s tou důvěrou přehánět.... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 26.02.07  21:58

« Bez nadpisu

Podle mě už jen v tom,že vydrží dvojnásob 8-s
    Jinak já mám doma asi 5 nebo 6litrů v zásobě(doporučuji) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.07  21:38

« Re:

musel jsem dolít v neděli, kdy jsou otevřené jen benzínky a když ani na třetí benzínce longlife neměli koupil jsem litr magnatecu. aral co tam mám ze servisu jsem ani nikde na benzínce neviděl. dolívám max. litr již před výměnou tak to neřeším. v čem je longlife horší???
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 25.02.07  18:01

« Bez nadpisu

zatím jsem bral jen jednou a to N95 :-)
    Jinak díky k těm olejům 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.07  17:21

« Bez nadpisu

Tak to je dobrá zpráva pro motor.I tebe ;-) Hm, nakonec jsi koupil dobře. Long life jistě že jsou běžně ke koupení,ale pokud tam není,je to dobré. Nicméně ať to uzavřeme:zjisti,kdy byla poslední výměna a snaž se
    při další výměně pohlídat, co a jak.
    BTW:Co tankuješ? :'-(
    Docela hodně věcí o olejích, seč se to jinde probíralo máš na :
    www.oleje.cz
    Nejsou tam hlouposti,což zase není vždy a všude obvyklé... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 25.02.07  16:29

« Bez nadpisu

Tak longlife tam není.Protože v servisce mám prohlídku již při 15000km :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.07  16:18

« Re:

Long Life olej je běžně k dostání.
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.07  16:13

« Bez nadpisu

V aut.servisu mi řekli, že pokud použiji na malé dolití kvalitní olej stejného typu a viskozity nebude to znamenat žádný problém. Asi to není zrovna správné, ale longlife se běžně nedá koupit a 30tis.km běžná náplň nevydrží. Jinak servis by měl dávat do auta štítek kde je napsáno co je tam za olej i kdy byl měněn.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.07  15:12

« Re:

Měl bys tam mít olej přímo z továrny, to není problém zjistit co tam Škodovka leje. A podle servisního intervalu v servisní knížce zjistíš jestli máš longl life nebo normál.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.07  13:49

« Bez nadpisu

Tak ho nech vyměnit, ať aspoň víš, co dolévat.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 25.02.07  13:27

« Bez nadpisu

O výměně nikde nic není a o typu oleje v motoru už vůbec ne :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.07  18:03

« Bez nadpisu

Jak píše IT, zjisti si, jestli Ti to vyměnili a konkrétní značku a typ, ten pak dolévej. POkud nevyměnili a značku nezjistíš, určitě ho nech vyměnit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.07  17:36

« Bez nadpisu

Vidíš,že zase tak špatně jsi nekoupil.Kdo dnes dělá špatná auta?
    Pokud se nedalo vybírat,chápu.
    K oleji: olej je přece jenom hodně důležitá věc, tak bych si koupil max. litr, který doporučuje výrobce, v HTP long-life jistě nebyl. Experimenty s olejem při ceně auta,že jo...!?Abys nemísil 2 druhy olejů,což je vysoce pravděpodobné,spíš jisté! To zavání průšvihem.
    Dobrý olej je stejně důležitý jako kvalitní palivo,důležitější,než diskuse o zábězích atd.
    Vyměnit celou náplň+nový(ne vypraný..) filtr.Pomlčím třeba o vzduchovém ve 30 tis, pylovém...Byly měněny? :'-(
    Poslyš,přijede k nám člověk přímo ze servisu,ujede nějakých 200-300 km, něco se mu nezdá a když vidíš olej,který má za sebou údajně tuhle porci,je to strašné...
    Zde je jediná rada:seriozní servis.
    Nicméně pozor na mísení oleje(obecně),seč ono to chodí tak, že výrobce auta udělá výb.řízení na dodavatele náplní a to co se tam má dle výrobce dolét nemusí být absolutně,myslím totálně identické.
    BTW:Tak mne napadá: kolik to má najeto,byl už měněn olej a co je tam az náplň? Počítej s tím,že němec před prodejem spíš neměnil,prostě ať ti to někdo vymění,dejte filtr a zkonroluj i vzduchový+pylový.Nic nezkazíš. Může být napsáno že se měnilo,ale papír snese vše.
    Nám se osvědčil Castrol Magnatec,ale zase to bude vadit že to píši,nicméně je dobrý.
    Long life Castrol stojí za starou bačkoru.

Jde fakt o hodně a ať auto dobře slouží.:wink:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.07  16:50

« Bez nadpisu

K oleji mám radu: podívej se do manuálu. >:D >:D V zásadě ale platí, že bys neměl mísit 2 různé značky oleje v motoru.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 24.02.07  16:30

« Bez nadpisu

hhmmm
    já mám zatím spotřebu 7,5l,zatím jen na popojíždění do 15km.
    Jinak já jsem si vybírat nemohl,to auto je dovoz z Německa,mírně jeté,z loňského roku a cena byla více než solidních 400000 :-)
    2.0FSI jsem ani nechtěl už kvůli vyššímu povinnému ručení a motor 1.8TFSI ještě není v octavii :-(
    Motor z hlediska dynamiky plně vyhovuje,přesedlal jsem z 1.2HTP >:D
    Nevím jak si poradí s plně naloženým autem na dovču,ale myslím že problém taky nebude :roll:
    Dík za názory a na ten olej si dám pozor ;-)
    Do fabky jsem lil Castrol 10W-40,mám doma asi ještě kolem 5litrů,můžu ho lít i do oktávky :?:
  • « 00 Reagovat !

foto Arnold-Hackel

Arnold Hackel 24.02.07  15:59

« Re: Motory FSI dobré nebo špatné???

Motory FSI se zatím jeví opravdu jako bezproblémové, resp nejsou známy nějaké zásadní nedostatky. Konkrétně 1.6 FSI není vůbec špatný, ale reakce motoru jsou subjektivně horší než by se z papírových hodnot dalo usoudit. Na vině je zejména rychlost reakce ekologicky-elektronického ovládání škrtící klapky (tzv elektronický plyn) který dokáže spolehlivě zvláčnit i mnohem výkonnější motory. Zde se jeví 2.0 FSI (tak jak píše IT) jako mnohem lepší volba, protože spotřeba je u obou prakticky shodná. Znám tento motor z nové Jetty a tam 1.6 FSI jezdí v průměru za cca 6,5 litrů, ovšem majitel jej nepoužívá na krátké popojíždění městem, spíše klidné víkendové vyjížďky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.07  15:32

« Bez nadpisu

Soukromě si myslím, žes udělal chybu a měl vzít motor 110 kW.Vím,že se připlácí...
    Známá to má necelý rok,najeto asi 23 tis. km, je to pár dnů nazad jsem se díval na spotřebu a průměry(po 100 h se to nuluje).
    Takže: průměr 63 km/h a spotřeba 7 l/100 za 98 posledních hodin.
    Jenže,auto jezdí hodně po Praze aj.velkých městech,ale Praha vede,často po dálnici, také krátké popojížďky.
    Mně to připadne jako solidní.
    Problémy a poruchy nula,což asi někoho nepotěšíme,ale je to realita.
    Tankuje nastřídačku N98 a podruhé N95.
    Shrnul bych to:normální,obyčejné,pohodové auto,zcela bezproblémové.
    85kW bude možná nepatrně žíznivější(jiná char.motoru),teď už je to jedno.Na první km je to solidní spotřeba.Pohoda,no problém... Opakuji:psal jsem o 110kW,zde bych čekal horší spotřebu v řádu 0,3 l/100km. Pravda je, že prvních asi 5 tis km jezdila jen na N98, potom už ne.
    Jediné,co se dá vytýkat,ale to je obecný nešvar:long life oleje je třeba dolévat,teď jí to vzalo na asi 10 tis km jeden litr. Olej si kup do zásoby,abys pak neřešil někdy v noci problém a výhledově,jestli mohu mít názor, v 15 tis vypustit,dát nový filtr a long life opustit. Nechci odstartovat střet názorů. Kdo mne zná ví,že zde necouvnu ani o mm, ale nikomu neberu jeho víru v tyto oleje.Já je nepoužívám, hodně lidí jsme odnaučili je používat a spokojeni se k nám vracejí.Rozhodně nemají pocit,že by je někdo "okrádal". Už jen to, že olej nemizí,celá náplň lépe maže a odvádí teplo...např. To se musíš rozhodnout sám.Tvůj motor,tvoje peníze.
    Stačí tak?
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 24.02.07  14:07

« Motory FSI dobré nebo špatné???

Ve čtvrtek jsem si koupil Octavii Combi Elegance s motorem 1.6FSI/85kw,máte s tímto motorem nějaké zkušenosti???
    Jak je zpolehlivý,jaká spotřeba a tak???Moje spotřeba je za prvních 100km 7,5l/100km(najeto 4800km)
    A co celkově říkáte na motory FSI??
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…