Ford Focus combi I vs. Ford Mondeo combi II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
Jozef0351 28.02.07 10:07
« Re: Re: Re:
Nie, mám obyčajnú 1,8. SCI má 130 k a uvádzanú o 0,4l nižšiu spotrebu. Min. na diaľnici bude mať nižšiu spotrebu lebo má 6 rýchlostí. Nové ale bolo o 50 tis. Sk drahšie takže ojazdené budú tiež drahšie. Navyše ich asi na trhu moc ojazdených nebude. A samozrejme budú to novšie ročníky. -
"-- skrytý --" 26.02.07 12:23
« FORD MONDEO
Vlastním mondeo a můžu vřele doporučit.Mám 2,0 16V 145PS v kombíku...pohodlné,rychlé,skvělé jízdní vlastnosti a co se týče spotřeby dá se jet za 7,5L ale to není můj případ >:D .Závady sem zatím neměl.....pouze centrál....jedny dveře jinak nic.Samozřejmě běžná údržba jako olej,brzd.desky,tlumiče a pod....Mám najeto cca 168 000km.Před tím sem měl Francouze....a už nikdy více >:-[] :!: :!: :!: -
Jozef0351 26.02.07 11:34
« Re:
140 km/h - 8,3 - 8,6 l
130 km/h - 7,6 - 7,9 l
120 km/h - 6,7 - 7,2 l
Merané na 100 km dlhom úseku na tempomat v oboch smeroch niekoľko krát.
Pri 200 km / h merané na 10 km úseku do 13 l/100 km. Opačným smerom 16. Pravda bude niekde uprostred ale nie je to podstatné. Bežne mám na dlhých trasách 6 - 6,5 l. Minimum som mal 5,2l/100km na 200 km trase. Pri svižnej jazde a častom prdbiehaní okolo 8l. Relatívne vysokú spotrebu mám v meste a na krátke trasy. Najvyššiu spotrebu som mal zatiaľ 9,5 l na jednu nádrž. Priemer mám okolo 8 l. -
impaler 22.02.07 11:30
« Bez nadpisu
Potřeba zkusit a nevěřit radám typu Mondeo se sere. Sere se 2.0 TDCi 96 kW z roku 2002 a 2003, to hlavně. 85 kW bych taky neriskoval, prostě TDCi z počátků výroby je ošemetné.
Navíc na malý průběh km to nemá smysl, ani kdyby se to nesralo.
Ve Focusu nikdy žádné TDI nebylo, asi tak. To jsou rady ze zaručeného zdroje JPP.
Mně na mondeu vyhovuje prostor (ale nemám kombi), ovšem za Focus bych se vůbec nezlobil.
1,8 v mondeu si lidi spíš chválí, pokud se nepletu, sám nevím, navíc ty chceš kombík. Myslím, že se psalo, že ten dvoulitr akorát víc žere, práce navíc nic moc. Ale to je právě to JPP. :) -
« Bez nadpisu
Jestli chceš spolehlivé a robustní auto, tak si kup Mondeo MKII s motorem 1.8 benzín, nejlépe v kombíku. Dají se sehnat za cenu která je mnohem nižší než je užitná hodnota tohoto vozu.
Nové Mondeo i Focus už jsou moc německé a při porovnání Focus I a Mondeo MK II je mondeo určitě lepší a levnější. Focus má jako ojetina nesmyslně vysoké ceny. -
"-- skrytý --" 21.02.07 12:53
« Re: Ford Focus combi I vs. Ford Mondeo combi II
Já jsem hrdým vlastníkem Furdu Mondeo 1,8 16V 92kW a nemohu si ho vynachválit. Jak prostor,bezpečnost vzhled jsou přesně podle mích představ. Jednoznačně doporučuji větší a pohodlnější Mondeo. BTW Focus má na mě mooooc ošklivej vnitřek.:-) ,ale to je věc názoru ;-) -
"-- skrytý --" 20.02.07 11:41
« Re: Ford Focus combi I vs. Ford Mondeo combi II
Upřímně řečeno, Tvé dilema je na rozdíl jiných minimální. Stejná značka, jenom jiný model. Dokonce máš skoro jasno i v palivu. Takže záleží co od toho auta očekáváš, ale já za sebe ti mohu napsat, že pokud jezdíš málo, tak stačí Focus. -
"-- skrytý --" 20.02.07 10:19
« Ford Focus combi I vs. Ford Mondeo combi II
Přemýšlím o koupi auta nevím zda se vyplatí jít do většího Mondea.
Focus by byl buď benzín 1.6 nebo 1.8Tdci u Mondea benzín 1.8 nebo 2.0Tdci, ale spíš bych to viděl na benzíny, protože najezdím málo.
Chci co největší prostor slušné jízdní vlastnosti, spotřebu a spolehlivost.
Do auta bych byl ochoten investovat okolo 250 000Kč.
V autech se docela dost dobře vyznám, ale toto dilema se mi řeší těžko.
Děkuji za Vaše rady.