Kia CEE´D X Citroen C4
"-- skrytý --" 06.03.07 15:21
kesk: nepodpichuj, inak IT mava dost dobre nazory, z ktorymi vo vela pripadoch aj suhlasim, ale ako sa ukazalo, vie byt obcas aj prchky. Niektorym navyse nevyhovuje jeho pisomna prezentacia a casta aplikacia preberaneho problemu do realneho zivota ilustrovanom na pozadi rodinneho prostredia, ale kazdy sme nejaky. Nic viac nic menej. (wow, dajako dobre mi reze ta fraza). -
"-- skrytý --" 06.03.07 15:16
Ale, no tak, IT... Nie je problem v Slovencine alebo Cestine, ale myslim si, ze som obsahovo neponal tamten odstavec. Jednoducho neponal, presnejsie neviem, co tym basnik chcel povedat. To sa medzi ludmi stava, Tvojimi slovami povedane "nic viac, nic menej". Potom si to vysvetlil a bolo to o kusok viac zrozumitelne.
Pre mna za mna si pis o Ceede co chces, mna to trapit nebude, len sa Ti snazim priatelsky naznacit, aby si si dal si pozor, aby si nespadol presne do tej kategorie ludi, ktoru s opovrhnutim spominas, ze sa navazaju do Skody pri kazdej moznej prilezitosti. Len tolko. Aha, skoro som zabudol: nic vic, nic min. :-)
PS: ak mas problem s nedostatkom praxe v Slovencine a zacne to byt kriticke, viem Ti to z hlavy pretlmocit do Anglictiny, Spanielciny a Polstiny a s malou slovnikovou pomocou aj do Nemciny, Francuzstiny, Rustiny a Gallego, vyber si co Ti najviac pasuje... ehm, nem tudom Madarsky, sorry. Cestinu by som zvladol tiez, ale asi by to posobilo komicky ako ked Slovak nevie, ale sa snazi rozpravat po Cesky a vice versa. Nariklad: ako povie Slovak, ked vystupi z Medzilaborciach z Prazskeho rychlika? "Podej mi prosím Tě ten kufřík perevjazany motouzkem" :-)
Mier? -
"-- skrytý --" 06.03.07 00:13
tak mali sme tu nazornu ukazku posobenia omamnych latok na myslienkove pochody cloveka. je tu este niekto pod vplyvom a rad by prispel?
inak IT, dufam ze sem niekedy zacnes zase chodit ked sa vratis z liecenia.
"zlom vaz" (dufam ze je to po cesky) -
"-- skrytý --" 05.03.07 22:43
Mám zásadu, že se ná měřit všem stejným metrem. Když někteří cizinci píší, že Škoda je *,tak já mohu napsat,že nechci auto Ced z cizí země. Říká se tomu vyváženost,rovnováha.
Nad nějakýma přesmyčkama nepřemýšlím. Asi nerozumím slovensky.Je to možné. Ti co tu žijí,tak až na 2 mluví česky,je problém slyšet slovensky.Pustím jeden ze 3 kanálů a česky. Za to snad nemohu. Doufám, ikdyž... :roll:
Tom69 vyjede s problémem,to je jen klídek a pak to odpálí. Třeba, že se mu sjíždí rezerva v kufru... >:D
Jinak,téma,které by mne fakt nenapadlo a smysl mi uniká:kopíruji datum založení,aby bylo vidět,že jsem nemohl být pachatelem, je to od konkurence,ale bezva sranda a docela to zapadá do těch,co jsem navrhoval o měsíc později zde. Našel jsem to teď...: >:D
Zaslal: st leden 24, 2007 3:29 am Předmět: Roomster vs Kia Ceed
>:D >:D >:D Proč Roomster, proč ne např. Berlingo třeba?Jen tak, prostě se ptám? Berlinga se dělá určitě víc než nějakého Růmstra. Nechápu, proč se "vše"-v nadsázce musí srovnávat se Škodou, nebo Ced s jinými....Nějaký racionální důvod. Ale to bude fuška, opravdu racionální důvod. >:D
Hlavně to nějak vyřešte.Já bych si nekoupil ani C4,takže v tom mám jasno a dál mne to nezajímá.
Můžeš mi odpovědět cokoliv,už nebudu ani číst,ani SZ.Nebudeme se zdržovat.Těšilo ma a všetko naj,naj,ať je to po slovensky!(možná) -
"-- skrytý --" 05.03.07 07:54
No napriklad tomuto som nerozumel aani trochu:
OT:No jo,zázraky se dějí i dnes
K věci: Jedině Ceeda
Nemá konkurenci ani chybu,aby se to zkrátilo a aby někdo nezaložil,třeba v Itálii téma:Nový Fiat Brava nebo Ceed?
Nebo ve Švédsku:Volvo C30 nebo Ceed?
Nebo v Německu:nová Astra nebo Ceed?
Nebo CivicG8 - Ceed?- to v GB,když to tam vyrábějí.
Nebo Auris-Ceed?
Corolla sedan či kombi (ty nové,co přijdou)-Ceed
atd, do aleluja.....
Ehm, pises ako moj byvaly sef, tomu sa dalo rozumiet iba ked sa clovek naozaj hlboko zamyslel a pouzil aspon Tatrovku empatie. S tym dovysvetlenim je to o kvapku zrozumitelnejsie, ale preco do toho zatahujes fora v inych krajinach ako I, S, GB? OK, nechaj tak, viem(e) ze Ti Ceed nereze, ale zase nemusis sa don navazat tak, ako niektori zvyknu do HTP, Skody, Renaulta, VW, francuzov a tak. Bo vazne, ide to tu dole vodou a nilen kvoli Mitsimu. Asi sme tu uz dost dlho a uz sme vsetko povedali, novi priselci sa viac-menej zaujimaju iba o to, ake auto kupit (ako keby na to existovala nejaka univerzalna rada) a potom sa uz viac neozvu. Zlate casy, ked sme diskutili o klimach, motoroch, Tom69 problemoch a podobne, to malo stavu.
Inak s tymi Danmi si ma rozosmial, ja som mal na mysli tych danov, co robia u nas a u vas na urade... Dan za to, ze nepouzivam diakritiku. (teraz kukam aka dobra presmycka sa mi podarila v poslednom odstavci). -
"-- skrytý --" 04.03.07 23:40
2tv:Teď sice nerozumím já tobě,ale hlavně že si nerozumíme,to je dobrý.Tak si teda asi škrtnu další....(ho)? ....copak je s Dány? Nebo se stále nedánům říká dánové? Pak jo.... >:D chápu,resp. nechápu,ale smajlíček to vyjadřuje.
________________________________________… /> Nebylo by to krásné?
Ceed vs...a teď jednotlivá auta nižší střední?
To by bylo diskusí!
Že mi uniká,proč to srovnávat s C4,když každé je někde jinde.V případě C4 ve 3D naprosto jinde třeba designem.Uniká mi smysl srovnání zrovna s C4. Tak mne napadlo to obohatit.
Pokud někdo chce Ceeda,lepší varianta, tj.cena +výbava v dané třídě není a nekoupí,tak jaké srovnávání a hlavně PROČ?Prostě koupí Ceda a je vymalováno.
Jo,posledního půl roku je tu docela sranda.Já se mám dobře a v pohodě.
Bezva relax,neb vážně psát to tu už ztratilo smysl a odchodem Mitsiho naprosto. >:-[] -
"-- skrytý --" 04.03.07 11:10
OT:No jo,zázraky se dějí i dnes >:D
K věci: Jedině Ceeda :!:
Nebo ve Švédsku:Volvo C30 nebo Ceed?
Nebo v Německu:nová Astra nebo Ceed?
Nebo CivicG8 - Ceed?- to v GB,když to tam vyrábějí.
Nebo Auris-Ceed?
Corolla sedan či kombi (ty nové,co přijdou)-Ceed
atd, do aleluja..... :D -
"-- skrytý --" 03.03.07 22:46
saco: dnes som bol na chate, sused si tiez kupil C4 1.6 16V. kombinovane 7,1, byva v PO a pracuje v KE, takze asi 50% mesto 50% dialnica + obcas na ruzin na chatu. mal by si ten svoj exemplar reklamovat.
inac dnes som po zime prvykrat skusil startnut svoju 15 rocnu suzuki GS 450, podotykam ze na zimu ani baterku nevyberam, stoji tam v mrazoch v garazi na chate, a skocila na prvu supu !!!!!! :!: :!: :!: -
"-- skrytý --" 01.03.07 08:00
To tv: C4 1,6 16V
no neviem ale keď keksovi žere v meste 8l tak jednoducho niektoré kusy žerú normálne a niektoré /a podľa toho čo viem je ich dosť/ žerú ako žralok, pričom aj mne testovali motor a všetko je o.k.. Ja idem cez víkend na chatu - okresky sú tam síce stúpania , zákruty atď ale pod 8,5 l nemam šancu. -
"-- skrytý --" 28.02.07 19:39
tiez sa mi zda hlupost ze este stale by do C4iek montovali tie vadne zadne napravy. ale ako vravim, bucha to. a to otec presadol z golfa III s 300 tis. kilometrami, takze na rozne buchoty je relativne zvyknuty...
ale mozno si az prilis zvykol na sukromnu grand vitarku, v ktorej rozhodne ziadne buchoty nehrozia... -
"-- skrytý --" 28.02.07 18:22
Trochu mi nejde do hlavy, preco by pustili auto z tovarne s tou "vyrobnou chybou", ked o tom uz davnejsie vedia? Ved kesk (jeho otec) ma auto snad ani nie 2 tyzdne stare.
Inak na prvych C5-kach (pozor, nie C4-kach) boli naozaj hlucne zadne napravy, pridavali tam nejake zeleza a ine srandy (dalsie detaily bohuzial neviem, aj keby som velmi rad), dost to pomohlo, ale nie uplne.
Saco: ake to mas auto? Uz som zabudol.
Mne Spagetka zerie podla PP nieco medzi 6.6 az 7.1 v meste (KE), no treba k tomu pridat obligatne 4 deci o ktore uplne presne PP podmeriava v porovnani s tankovanim plna-plna. Teda v skutocnosti 7 az 7.5 litra. Na 1.5 tony zivej prazdnej vahy je to uplna spokojnost. Ved voci na polroka pozicanemu P306 s 1.8 benzinom je to takmer polovica :-) -
"-- skrytý --" 28.02.07 08:09
to keks :otec sa uz inac dnes zacal stazovat na buchoty zo zadnej napravy pri prejazde priecnymi nerovnostami, potom som isiel s nim a naozaj, dost je to neprijemne, neviete mi niekto vysvetlit co je to za system "vlecne ramena" sa to tusim nazyva. viem ze od viacprvkovej napravy to ma daleko, ale predsa trochu menej hluku by to vydavat mohlo...
dnes to po meste zralo rovnych 8 L podla pp, asi 80 km iba v meste (kosice)
takze famy o vysokej spotrebe 1.6 16V su asi iba famy alebo neduh zopar zle zabehnutych kuskov... aj ked viem ze kosice s napr. prahou sa porovnavat neda, tam by to asi tych 10 zralo...
Zadná náprava bola výr. chyba, nejaké uchytenie tlmičov, v servise o tom vedia /Moldavská ul/, takže by to mali bez problémov v záruke vymeniť. No a tých 8 l v KE tak to mám dosť. Je síce pravda , že väčšinou chodim 3km do roboty a 3 km z roboty a pod. krátke jazdy čiže studený motor, ale o 8l môžem snívať /okolo 11 l - 12 l/. -
"-- skrytý --" 28.02.07 06:52
Neviem ako C4, ale za nie az tak davnych cias sa dalo k autu bez radia dokupit "priprava pre radio", co v reci Citroenu znamenalo, ze bola namontovana antena, kabel pripraveny v mieste, kde ma prist radio a taktiez boli potahane droty k repro, ale napr. na Berlingu len ku dverovym. K vyskovym na palubovke som si ich musel dotiahnut sam. Takze chod do Citroenu, spytaj sa, ci to ma alebo bude mat pripravu na radio a co to vsetko obnasa (vratane DO radia), aby si potom nebol prekvapeny, ze budes musiet rozvrtavat strechu a tahat kable, to by sa uz fakt neoplatilo... Ak si auto zadal do vyroby len nedavno, naisto sa to este bude dat zmenit, o to sa neboj.
PS: v priprave na radio nie su (nebyvaju) zahrnute repro, tie si taktiez musis kupit a domontit zvlast. -
"-- skrytý --" 27.02.07 22:07
dnes to po meste zralo rovnych 8 L podla pp, asi 80 km iba v meste (kosice)