Kia CEE´D X Citroen C4
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
renault thalia X porshe cayenne - poradte, neviem sa rozhodnut... porshe sice vyzera trochu krajsie, ale na moj vkus je az moc okazale. ja som chcel skor voz rodinneho typu a naviac - ta spotreba. sice ma lepsi krutak, ale kufor zase nie o tolko vacsi a ked vezmem do uvahy rozdiel v hmotnosti, tak mozno ani tie dynamicke vlastnosti nie su az take rozdielne, tak kurde nieznam. -
"-- skrytý --" 09.03.07 20:09
« Bez nadpisu
no, prist o 100 litrov kvoli tomu ze clovek si poriadne nerozmysli co kupuje je dost smutne... asi dnes zijeme takym uponahlanym zivotom ze na to poriadne rozmyslenie asi ani nemame cas...
ale aj tak kamarat porusil jednu zakladnu vec pri kupe auta- zakladne verzie sa nekupuju, pri zakladnej verzii ta sklame este aj 5ka bavorak...
mohol za tie peniaze kupit nabuchanu C3/207 a bol by spokojny... -
"-- skrytý --" 09.03.07 19:18
« k tématu
Tak dnes mi volal můj dobrý kamarád, že prodal 10 měsíců starou C4-ku 1.4 benzín. Důvod byla nespokojenost. Jeho C4-ku jsem několikrát řídil a celkem mě zklamala. Design z venku pěkný, ale vnitřek už nic moc. Dílenské zpracování mizerné. Zkrátka prodal a bude jezdit s Toyotou Corolou. 4-roky stará 1.4 VVTI s necelými 50-tis km najeto. Výkonový papír mezi auty není tak veliký, ale tvrdil mi, že ta C4-ka byla hrozně líná ikdyž měl najeto cca 14tisíc km. Jinak původní cena 335tis a dnes mu dali 235tis. Ale na druhou stranu koupil tu nejlevnější verzi co se vyrábí. Akorát je smutný co 1 měsíc to 10.000,- pryč :!: -
"-- skrytý --" 09.03.07 18:57
« Bez nadpisu
mozno ti to bude divne, ale ten chlapec nikoho ani naznakom neohrozil ani neobmedzil... proste vedel to...
ja som raz tiez spravil KE-BA za 3:30, ale bolo to v noci a tiez pohodicka, na dianici pred BA som sa este krotil, dalo sa aj rychlejsie ale srnky su srnky... -
"-- skrytý --" 09.03.07 08:56
« Bez nadpisu
To je zaujimave. Presne tak sa spravala aj Fabia MPI - rychle stlacenie plynu naplno - ziaden efekt. Postupne stlacanie - lepsi efekt. A najlepsi efekt bol vtedy, ked tesne pred stlacenim naplno som nechal na zopar sekund otacky okolo 3000, vtedy to vystrelilo co to vedelo.
Na kratkej skusobnej jazde s P307 1.6 som zaznamenal nieco podobne, takze by to mohlo fungovat aj keskovi.
Ad Soroska - na rovinkach si viem predstavit aj 140ku dole tym kopcom, ale v zakrutach by som asi aj ja pustil do gati... Ale je to dost nezodpovedne, lebo hore kopcom zvycajne osobaky zvyknu predbiehat kamiony na tych 2-3 usekoch, kde je prerusovana ciara, no ak by sa niekto takouto rychlostou vynoril zo zakruty v protismere, tak by veci nabrali rychly spad, lebo uhnut nie je kde...
PS: obdivujem IT-ho, ze dokaze drzat bobrika mlcanlivosti tak dlho. :-) Tipoval som, ze nevydrzi a maximalne vcera napise aspon par hrejivych slov k tomu, co sme predtym o nom popisali. Ved nie vsetko bolo iba negativne, dufam, ze sme ho neurazili, ci nie...? >:D -
"-- skrytý --" 09.03.07 08:06
« Re:
to keks: u C4 1,6 keď chceš zrýchliť a dáš plyn na podlahu tak to nie je vážne nic moc, ale keď nepridáš naraz ale stláčaš plyn postupne , tak je to celkom dobré /aspoň u mňa je t otak / ináč čo sa týka spotreby aj tebe napr. na križovatke keď stojíš pri neutrále tak dvíha PP priemer, t.j. idem z domu /vynulovaný PP/ napr. po 2 km priemer 8,5 l , stojím na semafóre a priemer. spotreba možno každé 2 sek ide hore t.j 8,6, 8,7 --- takže nakoniec keď odchádzam z križovatky je priemer už napr 10 l? -
"-- skrytý --" 09.03.07 02:14
« Bez nadpisu
a este k tej soroske.. smerom zo sorosky do KE som raz isiel s chlapcom, ktory jazdil rally, a dole sme sli od 140 do 160, sral som keksy ale bolo to zaujimave, a pochopil som, ze grand voyager ma hranice niekde inde ako som sa ja domnieval... -
"-- skrytý --" 09.03.07 02:10
« Bez nadpisu
a dalej:
ruzin - kosice bez akehokolvek dotknutia sa brzdoveho pedalu... dole z jahodnej sa da zist tak pekne, ze prvykrat brzdis az na krizovatke na komenskeho... len sa netreba do tych zakrut bat >:D mam s tym prax asi 3-4 krat do tyzdna, kedze kym som mal vodicak byval som viac- menej na ruzine... ale dvakrat sa mi stalo, ze smerom z KE na Ruzin ma v poslednej zakrute ked vychadzas z lesa smerom na kosicku belu zmerali. je tam 40ka, raz som mal 96 a druhykrat 101 kmh... >:D
aj to prispelo k tomu, ze som bez vodicaku teraz...
alebo v saci pri buzinke... 60ka, a ja 116 bez problemov... sakra ti fizli su furt tam kde netreba... -
"-- skrytý --" 08.03.07 23:18
« Bez nadpisu
Jaj ano, Zeleny dvor, zabudol som. Tam mi to za nova smerom na Presov spomalovalo, smerom na Kosice chvilu drzalo rychlost a potom klesalo. Teraz oboma smermi mierne zrychluje.
Dalsie testovacie useky:
1. Kopec za Spisskym Stvrtkom v smere do Levoce (ten s tym hrbom, na ktorom hydropneu C5-ky sa tvari ako decko, co chce ututlat malu kaku do gati), tam sa musi 110-ka udrzat cely cas, alebo mierne zrychlovat
2. Zjazd za Levocou do (tusim sa to tak vola) Spisskeho Hrhova. 90-ka na najvyssom vrchole za Levocou na neutral musi udrziavat rychlost medzi 100 a 110, pricom do Hrhova sa ma prihrnut nieco medzi 70 a 90, ak sa nikde nebrzdilo.
3. Branisko - kopec, smer Presov. 90-ka na Chvalabohu zaruci konstantnu 100-ku, s doplazenim sa az takmer do Sirokeho. Nikde nebrzdit.
4. zjazd do Maleho Sarisu v smere od Braniska. Na vrchole 90-ka musi zarucit aspon 120-ku v priebehu kopca na neutral, inak je cosik zle.
5. Soroska smer Kosice - ak ma clovek odvahu, nejaka ta 130-ka z pociatocnej 40-ky na neutral je zarucena. Samozrejme, za primeraneho brzdenia v zakrutach.
6. Dargov v oboch smeroch, 110 a zrychluje, v smere do KE dokonca aj so zaradenou rychlostou. Za Klecenovom po rozideni na 130 sa ma auto doplazit do Svinice ku znacke 40kmh asi 60-kou az 70-kou.
7. Durdosik smer KE - neutral zaruci 100-ku v priemere.
8. Slanec, smer Trebisov - posledna zakruta v Slanci prejdena 60-kou zaruci aspon 110kmh na neutral v priebehu nasledujucej niekolkokilometrovej zdanlivej rovinky. -
"-- skrytý --" 08.03.07 19:14
« Bez nadpisu
tak dufam aj ja, aj s tym neutralom to tiez treba vyskusat, ja mam zase taky testovaci usek dole zelenym dvorom smer do KE, tam som napriklad zistil aka je vectra tazka krava, lebo zrychlovala na neutral tak ako keby som na octavke pridaval plyn... tak to vyskusame tiez, otec tadial chodi denne na rozdiel od dargova, uz nehram hokej za trebisov ;-) -
"-- skrytý --" 08.03.07 18:59
« Bez nadpisu
Pozri, Fabia MPI ozila (alebo som si zvykol). Berlingo HDi citelne ozilo. C5-ka je istotne zivsia, ale najma nema take velke pasivne odpory, lebo z Dargova dole kopcom na neutral aj zrychluje (za nova pred 2-ma mesiacmi este nie). Otcov Megane je o trosicku zivsi (a tiez si nan aj zvykol) oproti novote, no nie ovela. Takze zmena bude, a drzim palce aby bola aj citelna. :-) -
"-- skrytý --" 08.03.07 18:28
« Re:
no ved to je asi tak trochu aj otcov pripad, lebo na vitare ma zaradenu 5ku uz pri 50ke,a potom ma nutkanie robit to aj na benzinakoch... ale aj tak, ten motor zatial nejde ani v otackach... a zase ani ho moc do otacok zatial posielat nechce, je furt este v zabehu... mas pravdu ze on potom trochu ozije, ale ci to bude az take poznatelne, o tom pochybujem... -
"-- skrytý --" 08.03.07 18:17
« Bez nadpisu
Ja bede pratikowal nastepny tydzen, przyjezdza kolezanka z Polski i trohe bedzeme mluwicz.
Inak moja C5-ka prvych par tisic km nejako nechcela ani na neutral dole kopcom moc jechat, taktiez motor bol trochu surovy, ale teraz po prekonani hranice 10 tisic km je to uz o znacne inej rozpravke.
BTW, trochu neskor po zabehu (okolo 10 tisic nastane isty zlom, takmer verim tomu, ze naju vo firmwari ECU istu rutinku, ktora nedovoli novemu motoru to, co dovoli uz zabehnutemu, uvidis) sa do dost zlepsi. Okrem toho, ze sa zlepsi auto, zlepsi sa aj vodic, presnejsie zvykne si, zzije sa s autom a bude to lepsie. Potom skus drzat auto na 3000 otacok, budes prekvapeny jeho tahom (nakoniec mal si 1.8T asi vies, ako sa to robi). Vzdy, ked mam ist otcovym (benzinovym) Meganom, tak prvych par kilometrov si musim zvykat, ze pod 3000 ani tuk. Lebo v naftaku som zvyknuty pri tychto otackach hadzat vyssiu rychlost. -
"-- skrytý --" 08.03.07 17:41
« Bez nadpisu
inac predsa len pridam aj trocha k teme, otec je z C4 dost sklamany z toho motora (1.6 16V), vraj trojka na podlahe nema oproti jeho predoslemu golfiku III 1.6 55kw ziaden tah.
proste necitit ziadne zrychlenie... fakt aj subjektivne ked s nim idem, tak mi to pripada ako keby malo to auto rucnu brzdu zatiahnutu. takisto som bol v lete sklamany aj zo sefovho nissanu titan V8, ten mi tiez tak pripadal, akoby isiel po ceste za trest. jeho najvacsi konkurent tundra V8 je uplne o inom, ide ako zazrak...
no ja juz tiez zadlugo neslysalem po polsky mluwit, cheba moga troche s tebou popraktizowat co chlopaku? ani v tatrach tego roku nebylem bo nema pravo do jazdy, tylko v jasnej s kobjetou ale nebylo poliakuv bo nebylo snagu... teraz jedze so starymi zase do jasnej mozno bendze vjencej... -
"-- skrytý --" 08.03.07 15:54
« Bez nadpisu
Ooo, kutas - tego dawno nie slyszalem!
My sme taki prebornici v OT. Zatial si to len testujeme na tomto vlakne, ale potom to vezmeme utokom na cele forum. V 90-ich percentach vlakien zalozenych v poslednom polroku by sme uroven urcite nezdegradovali, ak nie naopak. Len tak napriklad - aku raketu si mam kupit, aby som sa v nej zajtra vedel vyburat a aby pritom nezrala vela a bola vhodna aj na dialnice, nemala velke poistenie a kurniksopa nech ma nejaky poriadnu krutak...! Ak by sme do takejto debaty zamontovali povedzme vysokoodbornu debatu o pestovani geneticky modifikovanej kukurice, dotycny by mozno mal celkom dobru informaciu o tom, ze v takejto kukurici je najbezpecnejsie pristat z hladiska toho, aby sa v tej rakete nezabil. Ta ne?