Kia CEE´D X Citroen C4
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 13.02.07 01:11
« to: tv
no jasne ze to bude super servis, s diagnostikou, so vsetkym... doraz budeme klast najma na vyfuk, ten ked pravidelne vymietnes tak mas s tym AUTOM aspon na chvilu pokoj >:D
mimochodom tv, myslim (alebo dufam?) ze my slovaci nikdy nedospejeme k tomu, ze budeme povazovat kiu za svoju tak ako cesi skodovku. ale ak zacnu slovaci zboznovat kiu, tak nas asi zacnu nenavidiet cesi >:D a beda vam cechom ak zacnete pindat na kiu >:D -
"-- skrytý --" 13.02.07 00:18
« Bez nadpisu
No kua chlopi, to bude taky fasa servis... S diagnostikou, totizto s autami treba obcas aj pekne porozpravat, pohladit karoseriu, dohovorit, pochvalit a hned chodia lepsie.
Co tak kukam, a vyzera, ze asi to bude pravda, ze Cesi budu cierno/biely ohladom Skodovky a my tuna budeme zboznovat ci nenavidiet Kiu.
Ibaze sa najdu aj taki, ako som ja, ze si z toho vezmu nejaky priemer a zamerajU sa na Citrona, ten sa robi na oboch stranach nasej hranice :-)
BTW, Kiu som sice neskusal, no bol som v Citroene, v sobotu po zaverecnej a pokecal som, povozil sa, dalsi vikend detto, potom prislo Picasso a tak znova, poskusal som vsetko od C4 hore, diesle a automatiky, na co som si ukazal. Dost trapne sa citim az doteraz, pretoze sa mi fakt vela venovali, viac ako som ocakaval, no nakoniec som auto kupil v inom salone v uplne inom meste, proste to tak vyslo. Dufam, ze az to raz zistia, tak to snad aj pochopia. -
"-- skrytý --" 12.02.07 23:52
« Re: to: tafi
Josephino: No, to tvý pořadí morotů mi taky přinde nanejvýš podivný, 1,6 Fordu by spíš měla být první (stejnej je i v té C4). To tvý pořadí je jako podle čeho?? Rozměrů? Váhy? Barvy? 1,6 by z nich měla být jasně nejtišší, spotřebou srovnatelná, nízký emise a výborně táhne už od nízkých otáček. A držák. Ostatně, není to jen můj názor.
PS: Jinak ty řeči o spelehlivosti Ceedu jsem taky nějak nekapištoval. Kdy se jako stihla projevit?? -
"-- skrytý --" 12.02.07 23:34
« to: tafi
super, dalsi do partie na rozbehnutie servisu >:D
prid k nam do ke, dohodneme podrobnosti >:D
a aby som aj k teme nieco napisal, cee'd by som este nebral, predsa len treba este chvilu pockat, nech tie "sikovne zlate slovensko-sikmooke rucicky" vychytaju vsetky chybicky, no ale keby som si musel vybrat medzi cee'dom a C4 tak by som asi aj tak zobral aj toho cee'da, vid prispevok nizsie o lenivosti jeho C4 1.4ky a o 1.6 zase koluju na viacerych forach chyry o tom, ze zerie nad 9L...
ale priznam sa neviezol som sa ani v jednom z nich a ani sa tak dlho nezveziem, ja teraz jazdim akurat tak na motorke v lese, dakujem panu bohu za tuto peknu jar :D -
"-- skrytý --" 12.02.07 23:32
« Bez nadpisu
Nechápu,ve vší úctě k tazateli,jak se někdo může tak....tak ptát.Já jsem za svých XY let života neviděl lepší auto po všech stránkách, od image,přes spolehlivost,poměr cena barvy/cm2 plochy kastle/tlak v pneumatikách, design, kufr,extrémně nízká spotřeba na 1 ot/klik. hřídele atd,atd..těch ukazatelů je "nekonečno minus 1".....
Mně z toho vyšel jako absolutní vítěz Ceed a celá automobilová produkce světa, nějaké Toyoty, Hondy aj. se mohou jít bodnout se svými * a nepodarky.
Takže tu otázku považuji za zcela irelevantní. Chci tím naznačit,že je-li předem známa odpověď,proč se ptát?
Soukr. si ujasňuji vlastnosti Civica8G s majiteli a myslím, že v tom mám také zcela jasno.Už to tak vypadá, koupím asi japonský *, který udělaly levé a nepozlacené ručičky v GB,ale nám skromným to stačí.Pohoda... ;-) -
« jednoznacne ceed
chcem ti povedat ze by som bral ceed akurat mam pred sebou test porovnavacku ceed s astrov golfom focusom a oktavkou (diesle vo vykonoch od 90-120 koni) napisem ti poradia v kategoriach osobne by som bral cedecko je to naj pomer vykonkvalitacena je to krasne mohutne auto osobne by som ho bral v snehovo bielej farbe ale teraz uz to poradie v kategoriach
cena a zakl. vybava: 1. kia 2.ford 3.VW 4.opel 5. skoda
Interier(dizajn kvalita priestor): 1.VW 2.opel/skoda 3. kia 4.ford
motor: 1. kia 2.opel 3. skoda/vw 4.ford
brzdy. 1.VW 2.opel 3.skoda 4.ford 5. kia
vnut. hluk: 1. skoda 2.vw 3. kia 4.opel 5.ford
podvozok a jazdne vlastnosti: 1.ford 2.vw/opel 3.skoda 4. kia
v sumary to dopadlo takto(robil som ho ja podla obsadenia v jednotlivych kategoriach- najmenej bodov znamena najlepsi vysledok). : 1.wv-12 b. 2.opel-16 b. 3. kia/skoda-17 b. 4.ford-20 b. opakujem boli to diesle
Z umiestnenia je jasne ze kia ceed je auto s porovnatelnymi ba aj lepsimi parametrami ako europska konkurencia a je radovo o 50 000 az 100000 sk lacnejsie a to hlavne na zaver: VYRABAJU HO ZLATE SLOVENSKE SIKOVNE RUCICKY BER KIU A NEVAHAJ ANI CHVILU -
« Bez nadpisu
2 kesk a tv: ej kua chuopi mate pravdu. ked nie je flame, nech je aspon sranda. btw, kde by sa dala na vami uvadzanych modeloch spravit skusobna jazda? :D
a do tych kategorii by som pridal este rozne narodnostne motivovane napr. D vs It, F vs JPN, Skoda vs everybody popripade rozne ine kombinacie :D -
« Bez nadpisu
1/Tak jsem byl dneska vyzkoušet a projet toho citróna a se zlou se potázal...
Byl to 1.4 benzin/60kW - líné,pomalé,zrychlení skoro žádné....opravdu nechci.co se týče řazení,taky nic moc.Plasty mě moc nenadchly.Obsluha (nebo ten chlápek,co to se mnou byl projet) taky takový strašně unavený,nemastný,neslaný...jsem musel z něho vše páčit a na všechno se ptát... Zase na druhou stranu ho malinko chápu,když tam přijde někdo s mým věkem a chce auto za 450téček
2/Jsem se také zastavil podívat na Cee´d a hned po vstupu do dveří fajn člověk,upovídaný,příjemný.vysvětlující vše,prostě ¨fajn¨ obchodník.
Vše mi ukázal na šéfově autě(jak jsem se dozvěděl,prý všechny prodali i co měli v showroomu a ještě z žiliny nedodali další).Bohužel to zrovna nebyl motor 1,4 (který mimochodem prý každý chce,tak zkušebka s tímto obsahem asi nebude),co jsem chtěl.Ještě mi nabídl svezení v silnější verzi 1,6 ale to jsem zdvořile odmítl....tak by mi měl zítra volat,jak to vymyslel s tou zkušebkou...
Ale už s posazení mi to přišlo mnohem lepší než C4,plasty měkčené,palubovka s budíkama se určo nedá nahradit,místa za řidičem také více...navíc výbava v základu a ve verzi LX či Ex je někde jinde za jiné peníze než u C4,kde není skoro nic a za vše se pěkně vysolíte..
Tak už jenom to vyzkoušet na silnici... -
« Kia Cee d
Vlastním auto KIA Cee d stupeň výbavy EX. Zatiaľ mám najazdených len 1 500 km, auto mám len mesiac takže zabieham. Sedel som a šoferoval som už rôzne autá GOLF, OCTAVIU, ASTRU a poviem Vám jedno, že vozidlo má oproti ním určite navrch brdzy sú veľmi citlivé porovnávam najmä s Golfom IV, podvozok je o niečo lepší. Ale poviem Vám čo sa týka výhľadu z auta a nastupovania tak Cee d, je na tom veľmi dobre a to dokonca som viezol v ňom ako spolujazdca invalidnú osobu. Tá vlastní Citroen Xara a nastupovanie do Cee d sa mu zdá lepšie. Čo sa týka spotreby tak tá sa mi zdá dosť vysoká jazdím 80 % mesto a počítač mi ukazuje 8.5 /100 km. Ostaté ukáže čas dúfam, že všetko bude OK. V aute je miesta naozaj dosť dokonca vzadu viacej ako v Octavii. :arrow: -
"-- skrytý --" 12.02.07 18:06
« Bez nadpisu
Nie, na pracu si zozenieme nejakych mladych, my to budeme len menezovat po teoretickej stranke, citat servisne manualy, obsluhovat diagnostiku a tak, ved vies, ako to v auto-servisoch chodi, nie? :-)
Juj, uz prestanme, lebo ideme az bars daleko OT...
Ten servis, tam budeme robit vsetky druhy a znacky AUT? Teda patriace dobre situovanym podnikatelom a politikom ako aj jednoduche robotnicke ci studentske? Aj farby? Biele, zlte a tak? Aj cierne?