Kia CEE´D X Citroen C4
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 13.02.07 10:09
« Re:
To tv : kazdy spomina, ze 1.6-ka v C4-ke je smadna. Neviem, nemam ju a nemozem posudit, ale potom musi byt smadna aj v 307-ke, lebo su to identicke motory. A nepocul som, ze by niekto hovoril, ze mu 307-ka zerie vela. Podla mna je to bud mytus, alebo milionkrat obmielana "mudrost", lebo fakt tuna na fore sa este nenasiel autenticky majitel C4-ky, ktory by to potvrdil. Zatial som len pocul reci typu "pocul som..." a neviem, ci im naozaj verit.
To je práve záhada , že v 307 má tá istá 1,6 vcelku normálnu spotrebu, ale v C4 žere ako žralok./možno to robí krátke sprevodovanie, iné nastavenie atď no neviem/ Ja tu C4 mám takže viem o čom hovorím a poznám aj skúsenosti mne podobných, takže pravda to je a napr. v teste už neviem aký to bol motor. časopis možno pred rokom testovali všetky verzie C4 a 1,6 benzín mala v teste priemer o nejakých 0,7 l väčší ako 2 liter a verím tomu , že to bola pravda/ -
"-- skrytý --" 13.02.07 09:38
« Bez nadpisu
tafi: rozumni ludia sa vzdy dohodnu. Co ma prijemne prekvapuje, ze sa (este stale) aj celkom dobre jazykovo rozumieme. Predpokladal by som, ze sa castejsie vyskytne nejake speci slovo, ktore treba dovysvetlovat ako napr. raz jeden (evidentne) Kosican napisal do topicu "Šraci čo vy na to a to" a kedze nepouzival diakritiku ako vacsinou aj ja a okrem Kosicanov a madarov malokto vie, ze Šrac znamena po madarsky chlapec alebo tak nejak, tak sa tuna mnohi trochu pozastavili nad dusevnym zdravim onoho prispievatela :-) Ako vela zmoze jeden nespravne umiestneny makcen...
OKi, o com rec? Aha, Citron, Pezot a Siid.
Citroen nikdy nerobil auta, ktore by boli vyslovene krasne, furt na nich bolo nieco svojim sposobom skeredo atraktivne a ked to zakaznik nepochopil, nebol hodny Citroena :-)
Mimochodom, este pred cca 10-imi rokmi bol zretelne badatelny jav, ze si Citroeny kupovali najma technicky zalozeni ludia. Vtedy ich este behalo malo a kedykolvek sa dvaja Citroenisti stretli, coskoro zistili, ze maju na mnohe veci (aj mimo aut) rovnaky alebo podobny nazor. Dnes to uz tak nie je, dnes zohrava ulohu najma cena.
Ked som robil prieskum trhu pred kupou "Spagetky", presiel som salony vacsiny vyznamnejsich a do uvahy prichadzajucich europskych automobiliek a tak sa stalo, ze tesne po sebe som skusal benzinove 1.6-ky v 307-ke a Focuse. Ten Focus bol naozaj zivy, aj ked trochu tam hral rolu aj psychologicky efekt toho javu, ze prve milimetre stlacania plynu motor akceleruje ako blazon, ale v druhej polovici drahy uz nie je co akcelerovat, lebo sme uz asi na doraze skrtiacej klapky, takze trochu je tam oblb, ale aj s korekciou na tuto FNG (Fintu Na Glupych) je ten motor zivy a slusny. Trosku hlucnejsi, ale zbavi.
No 307-ka bola vyslovene gumova. Mal som na nej presne taky isty pocit ako na Fabii MPI. Clovek tlaci plyn, motor by aj dal viac, ale emisie nepustia a tak celkovy pocit je taky volajaky cudny. Volakedy davnejsie som mal 1.4-ku tohto typu v inom aute a veruze som ocakaval od 1.6-ky viac. Ovela viac. Mozno sa to casom zmeni - neviem, ci to Skoda a PSA robi schvalne a ci aj ostatni vyrobcovia to tak praktizuju, ale podla mojho pocitu je v SW riadiacej jednotky motora dajaka rutinka, ktora nepusti motor do plneho rezimu, resp. ho trochu chrani pred brutalnym zaobchadzanim pocas prvych 10tisic km. Na Skodovke to bolo citit mierne, ale na Berlingu HDi celkom vyrazne, ze po tejto hranici motor znatelne ozil a o malicko si upravil spotrebu. Ja viem, navadza to k tomu, ze sa auto "zabehlo" ale ja si to nemyslim, bol to znatelny a relativne rychly skok.
Kazdy spomina, ze 1.6-ka v C4-ke je smadna. Neviem, nemam ju a nemozem posudit, ale potom musi byt smadna aj v 307-ke, lebo su to identicke motory. A nepocul som, ze by niekto hovoril, ze mu 307-ka zerie vela. Podla mna je to bud mytus, alebo milionkrat obmielana "mudrost", lebo fakt tuna na fore sa este nenasiel autenticky majitel C4-ky, ktory by to potvrdil. Zatial som len pocul reci typu "pocul som..." a neviem, ci im naozaj verit.
Ad servis: na Vodarenskej je garaz v dezolatnom stave a nikto tam neparkuje, odtial nam klienti chodit nebudu a na Luniku IX maju asi vlastne servisy :-), takze pohoda. -
« Bez nadpisu
2 kesk, tv: veru, veru kekso. pozri napr. na auto.sk. tam je cechov tuze poskromne, zatial co tu je slovakov ako maku. co je pre mna celkom zaujimave (sluzil som v cr este za totaca) je, ze narodnostne narazky tu aj pri veeelkych hadkach padaju len zriedka.
a aby som aj ja aspon nieco prilepil k topicu :-) : zvonku su obe auta pekne, to je bez debaty. interier - kia vsadila na moderny europsky trend so stredovou konzolou, c4 je skor vynimocny a musi sa trafit do vkusu, to je strasne individualne, niekomu sa ten pevny volant a digitalno rucickova pristrojovka paci, inemu nie. motory maju obe auta dobre v 1.6 diesel. na margo tej lenivej surovej 1.4 - ja som siel 400km so surovou 1.6 a bolo to to iste - je to jednoducho novy motor. u benzinu 1.6, sa ale fakt sypu staznosti na spotrebu. -
"-- skrytý --" 13.02.07 01:53
« Bez nadpisu
neviem ale peuoegeouot ci ako sa to bazmeg pise by som nikdy nepovazoval za "nase" auto. to uz mam blizsie k tym korejcom, aj ked oni zeru horsie veci ako zaby >:D c
jasne, nebudeme predsa robit rozdiely, aj ked trochu by sme to vyselektovat mohli, pocul som ze auta ktore garazuju na vodarenskej, na luniku IX a pod. su strasne vylagrovane >:D -
"-- skrytý --" 13.02.07 01:35
« Bez nadpisu
Ty cece, neryp do bratov Cechov, koniec koncov sme na ich "uzemi" aspon co sa servera tyka :-) Neviem, ci Kiu budeme povazovat za narodny poklad, ale iste je, ze kym nevyroloval prvy Ceed, bola mi Kia ukradnuta. Osobne jej teraz o dost viac drzim palce ako vacsine inych znaciek. Ale mali by sme byt nestranni a popri Ceede tak trochu preferovat aj trnavske 207-ky, aj ked pravda, tie sa vyrabaju aj inde a nemaju taky nadych autentickosti. Okrem toho Kia mala od prveho dna po podpise zmluvy medzi Slovacou postarane o masivnu reklamu vdaka Slotovi, Teplicanom, pozemkom a kde-tu vladnym politikom, ktori sa na tejto teme v televizii zviditelnovali.
Ten servis, tam budeme robit vsetky druhy a znacky AUT? Teda patriace dobre situovanym podnikatelom a politikom ako aj jednoduche robotnicke ci studentske? Aj farby? Biele, zlte a tak? Aj cierne? -
"-- skrytý --" 13.02.07 01:11
« to: tv
no jasne ze to bude super servis, s diagnostikou, so vsetkym... doraz budeme klast najma na vyfuk, ten ked pravidelne vymietnes tak mas s tym AUTOM aspon na chvilu pokoj >:D
mimochodom tv, myslim (alebo dufam?) ze my slovaci nikdy nedospejeme k tomu, ze budeme povazovat kiu za svoju tak ako cesi skodovku. ale ak zacnu slovaci zboznovat kiu, tak nas asi zacnu nenavidiet cesi >:D a beda vam cechom ak zacnete pindat na kiu >:D -
"-- skrytý --" 13.02.07 00:18
« Bez nadpisu
No kua chlopi, to bude taky fasa servis... S diagnostikou, totizto s autami treba obcas aj pekne porozpravat, pohladit karoseriu, dohovorit, pochvalit a hned chodia lepsie.
Co tak kukam, a vyzera, ze asi to bude pravda, ze Cesi budu cierno/biely ohladom Skodovky a my tuna budeme zboznovat ci nenavidiet Kiu.
Ibaze sa najdu aj taki, ako som ja, ze si z toho vezmu nejaky priemer a zamerajU sa na Citrona, ten sa robi na oboch stranach nasej hranice :-)
BTW, Kiu som sice neskusal, no bol som v Citroene, v sobotu po zaverecnej a pokecal som, povozil sa, dalsi vikend detto, potom prislo Picasso a tak znova, poskusal som vsetko od C4 hore, diesle a automatiky, na co som si ukazal. Dost trapne sa citim az doteraz, pretoze sa mi fakt vela venovali, viac ako som ocakaval, no nakoniec som auto kupil v inom salone v uplne inom meste, proste to tak vyslo. Dufam, ze az to raz zistia, tak to snad aj pochopia. -
"-- skrytý --" 12.02.07 23:52
« Re: to: tafi
Josephino: No, to tvý pořadí morotů mi taky přinde nanejvýš podivný, 1,6 Fordu by spíš měla být první (stejnej je i v té C4). To tvý pořadí je jako podle čeho?? Rozměrů? Váhy? Barvy? 1,6 by z nich měla být jasně nejtišší, spotřebou srovnatelná, nízký emise a výborně táhne už od nízkých otáček. A držák. Ostatně, není to jen můj názor.
PS: Jinak ty řeči o spelehlivosti Ceedu jsem taky nějak nekapištoval. Kdy se jako stihla projevit?? -
"-- skrytý --" 12.02.07 23:34
« to: tafi
super, dalsi do partie na rozbehnutie servisu >:D
prid k nam do ke, dohodneme podrobnosti >:D
a aby som aj k teme nieco napisal, cee'd by som este nebral, predsa len treba este chvilu pockat, nech tie "sikovne zlate slovensko-sikmooke rucicky" vychytaju vsetky chybicky, no ale keby som si musel vybrat medzi cee'dom a C4 tak by som asi aj tak zobral aj toho cee'da, vid prispevok nizsie o lenivosti jeho C4 1.4ky a o 1.6 zase koluju na viacerych forach chyry o tom, ze zerie nad 9L...
ale priznam sa neviezol som sa ani v jednom z nich a ani sa tak dlho nezveziem, ja teraz jazdim akurat tak na motorke v lese, dakujem panu bohu za tuto peknu jar :D -
"-- skrytý --" 12.02.07 23:32
« Bez nadpisu
Nechápu,ve vší úctě k tazateli,jak se někdo může tak....tak ptát.Já jsem za svých XY let života neviděl lepší auto po všech stránkách, od image,přes spolehlivost,poměr cena barvy/cm2 plochy kastle/tlak v pneumatikách, design, kufr,extrémně nízká spotřeba na 1 ot/klik. hřídele atd,atd..těch ukazatelů je "nekonečno minus 1".....
Mně z toho vyšel jako absolutní vítěz Ceed a celá automobilová produkce světa, nějaké Toyoty, Hondy aj. se mohou jít bodnout se svými * a nepodarky.
Takže tu otázku považuji za zcela irelevantní. Chci tím naznačit,že je-li předem známa odpověď,proč se ptát?
Soukr. si ujasňuji vlastnosti Civica8G s majiteli a myslím, že v tom mám také zcela jasno.Už to tak vypadá, koupím asi japonský *, který udělaly levé a nepozlacené ručičky v GB,ale nám skromným to stačí.Pohoda... ;-) -
« jednoznacne ceed
chcem ti povedat ze by som bral ceed akurat mam pred sebou test porovnavacku ceed s astrov golfom focusom a oktavkou (diesle vo vykonoch od 90-120 koni) napisem ti poradia v kategoriach osobne by som bral cedecko je to naj pomer vykonkvalitacena je to krasne mohutne auto osobne by som ho bral v snehovo bielej farbe ale teraz uz to poradie v kategoriach
cena a zakl. vybava: 1. kia 2.ford 3.VW 4.opel 5. skoda
Interier(dizajn kvalita priestor): 1.VW 2.opel/skoda 3. kia 4.ford
motor: 1. kia 2.opel 3. skoda/vw 4.ford
brzdy. 1.VW 2.opel 3.skoda 4.ford 5. kia
vnut. hluk: 1. skoda 2.vw 3. kia 4.opel 5.ford
podvozok a jazdne vlastnosti: 1.ford 2.vw/opel 3.skoda 4. kia
v sumary to dopadlo takto(robil som ho ja podla obsadenia v jednotlivych kategoriach- najmenej bodov znamena najlepsi vysledok). : 1.wv-12 b. 2.opel-16 b. 3. kia/skoda-17 b. 4.ford-20 b. opakujem boli to diesle
Z umiestnenia je jasne ze kia ceed je auto s porovnatelnymi ba aj lepsimi parametrami ako europska konkurencia a je radovo o 50 000 az 100000 sk lacnejsie a to hlavne na zaver: VYRABAJU HO ZLATE SLOVENSKE SIKOVNE RUCICKY BER KIU A NEVAHAJ ANI CHVILU -
« Bez nadpisu
2 kesk a tv: ej kua chuopi mate pravdu. ked nie je flame, nech je aspon sranda. btw, kde by sa dala na vami uvadzanych modeloch spravit skusobna jazda? :D
a do tych kategorii by som pridal este rozne narodnostne motivovane napr. D vs It, F vs JPN, Skoda vs everybody popripade rozne ine kombinacie :D -
« Bez nadpisu
1/Tak jsem byl dneska vyzkoušet a projet toho citróna a se zlou se potázal...
Byl to 1.4 benzin/60kW - líné,pomalé,zrychlení skoro žádné....opravdu nechci.co se týče řazení,taky nic moc.Plasty mě moc nenadchly.Obsluha (nebo ten chlápek,co to se mnou byl projet) taky takový strašně unavený,nemastný,neslaný...jsem musel z něho vše páčit a na všechno se ptát... Zase na druhou stranu ho malinko chápu,když tam přijde někdo s mým věkem a chce auto za 450téček
2/Jsem se také zastavil podívat na Cee´d a hned po vstupu do dveří fajn člověk,upovídaný,příjemný.vysvětlující vše,prostě ¨fajn¨ obchodník.
Vše mi ukázal na šéfově autě(jak jsem se dozvěděl,prý všechny prodali i co měli v showroomu a ještě z žiliny nedodali další).Bohužel to zrovna nebyl motor 1,4 (který mimochodem prý každý chce,tak zkušebka s tímto obsahem asi nebude),co jsem chtěl.Ještě mi nabídl svezení v silnější verzi 1,6 ale to jsem zdvořile odmítl....tak by mi měl zítra volat,jak to vymyslel s tou zkušebkou...
Ale už s posazení mi to přišlo mnohem lepší než C4,plasty měkčené,palubovka s budíkama se určo nedá nahradit,místa za řidičem také více...navíc výbava v základu a ve verzi LX či Ex je někde jinde za jiné peníze než u C4,kde není skoro nic a za vše se pěkně vysolíte..
Tak už jenom to vyzkoušet na silnici... -
« Kia Cee d
Vlastním auto KIA Cee d stupeň výbavy EX. Zatiaľ mám najazdených len 1 500 km, auto mám len mesiac takže zabieham. Sedel som a šoferoval som už rôzne autá GOLF, OCTAVIU, ASTRU a poviem Vám jedno, že vozidlo má oproti ním určite navrch brdzy sú veľmi citlivé porovnávam najmä s Golfom IV, podvozok je o niečo lepší. Ale poviem Vám čo sa týka výhľadu z auta a nastupovania tak Cee d, je na tom veľmi dobre a to dokonca som viezol v ňom ako spolujazdca invalidnú osobu. Tá vlastní Citroen Xara a nastupovanie do Cee d sa mu zdá lepšie. Čo sa týka spotreby tak tá sa mi zdá dosť vysoká jazdím 80 % mesto a počítač mi ukazuje 8.5 /100 km. Ostaté ukáže čas dúfam, že všetko bude OK. V aute je miesta naozaj dosť dokonca vzadu viacej ako v Octavii. :arrow:
ja tiez o tej zravosti jej 1.6ky viem iba z casopisov a myslim ze este na auto.sk sa na nu majitelia stazovali...
ale keby som sa mal rozhodovat medzi siid 1.6d a citronom 1.6d tak by to asi bolo naozaj velmi tazke, asi podla toho ako by sa mi pri skusobnej jazde pozdaval ten fuckt divny interier C4ky.