Kia CEE´D X Citroen C4
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 15.02.07 08:42
« Bez nadpisu
Chlopi, drzte si uroven. Niezeby som bol kamarat s kazdym ciganom, ale rasista nie som.
Tiez pridam jeden "z Polski".
PKP = Polskie Koleje Panstwowe (zeleznicna spolocnost)
a ked vlak meska, tak Piekne, Ku*wa, Piekne.
Ale aj tak najviac ma dostala prezyvka Fiata 126P (maluch). Volaju ho kaszlak... :shock: :D -
"-- skrytý --" 13.02.07 21:34
« Bez nadpisu
Este povedz, ze to Dynasty bolo biele a z NJ a mozeme sa bavit o tom, ako som na nom menil kamaratovi tlmice a vodnu pumpu :-)
Aries je velmi jednoduche a nenarocne auto, vtedy bol Chrysler velmi blizko dna, ak nie na nom a rychlo museli nieco porobit, aby sa vyrovnali s ropnou krizou.
OK, musim bezat spat, rano o tretej vstavam a letim do BA. Pokecame potom... Ty zatial rob diplomovku, lebo ako vidim, vela jej zabrat nedavas... -
"-- skrytý --" 13.02.07 20:39
« Bez nadpisu
super zazitky >:D ja som tiez nezarobil miliardy neboj sa, ale prve leto som robil takmer vkuse 7 dni v tyzdni, a kedze sa mi zazrakom podarilo dostat casnicky flek (poliaci iba umyvali riady alebo housekeeping) tak som zarobil celkom slusne ale tiez sa to tak vyrovnalo tomu vreckovemu ktorym ma tam vybavili rodicia. hned z prvej vyplaty som kupil dodge dynasty, r. 91, za 1.300 $, bol to 3.3 V6, mal152 t mil, za 3 mesiace som spravil asi 10.000 mil a ani raz som neotvoril kapotu :!: klima, tempomat, prevodovka, stahovanie okien, central, vsetko islo ako hodinky, >:D take veci mi na 3 rocnej octavke odchadzali zaradom. chvalabohu ze sa mi to tam nekazilo, lebo ja si na aute neviem spravit absolutne nic, aj ked som pred 8 rokmi brigadoval v Bosch servise u Palovcov na opatskom, urcite ten servis poznas...
tah malo neskutocny, raz mi sheriff nameral 51mph a limit bol 25, ani nevedel kolko mi ma dat pokutu lebo na to uz ani neboli tabulky... po tyzdni prisiel za mnou do roboty a zahnojil 70 $. tak som mu s usmevom dal moj doobednajsi tringelt. doma by mi za take prekrocenie brali vodicak.
mna mali vdaka autu tiez poliaci velmi radi, zo zaciatku, potom ma uz nenavideli, jednak zo zavisti a jednak kvoli tomu ze zopar som ich takmer zbil, ked mi chodili vyklepavat na dvere rano o osmej ze "zazic samochod". po mojej vulgarnej zamietavej odpovedi sa ma podrazdene pytali "ta comu ne???" to uz mi fuckt odchadzali nervy... tak som ich uz potom odmietal aj vozit za peniaze. inak ak ides v lete do USA tak urcite zajdi aj do yellowstonu (YNP), grizzly a bizonov hocikde len tak na ceste nestretnes. urcite sa tam raz chcem vratit, spojim to s tym ze tam prizabijem svojho byvaleho sefa >:D
druhy rok v YNP uz nebol taky zaujimavy ako ten prvy, zaobstaral som si dodge aries, r. 1988 za 1.000 $, ale stvrty mesiac odislo kurenie, a kedze v septembri je v YNP priem. teplota asi minus 20 st. tak ma to dost sralo. ale startoval vzdy a zral v prepocte 7 L/100 km
kupil som ho od takeho experta ako si ty >:D , bol to cech a kupoval stare auta na inzeraty, trochu na nich co to porobil a predaval za dvojnasobok, zarobil si tam ten chlapec v lete asi 20.000 $.
tretie leto som bol v NY, a utvrdil som sa v poznani ze NYC je len presne to iste ako lunik IX, len je to o dost vacsie a este smradlavejsie, urcite sa mu na tom svojom vylete vyhni...
lutujem ze som nemal na cestovanie tolko casu ako ty, vzdy sa trebalo ponahlat do skoly, auto bolo, prostriedky boli, aj partia bola, ale skola je prvorada vsak >:D
a neospravedlnuj sa za to ze piseme OT, lebo OT je cela tato tema >:D ako sme sa uz bavili nizsie...
podme este nieco o tom servise >:D -
"-- skrytý --" 13.02.07 16:20
« Bez nadpisu
To uz je daaaaaavno, to Ty si este leda ak na bicykli behal. Ja som tam bol vtedy, ked sa tam este nechodilo kvoli $$$, ale za skusenostami a zazitkami. Dostali sme $430 (prvy rok) za cele leto, roboty za*ebyszcze duzo, ale stalo to za to. Penazi sme doniesli viac z domu ako sme zarobili, dnes sa cudujem ako som mohol z tych fondov vyzit a zazit tolko, co som zazil. Bol som v NE Pennsylvanii, spolu so sestrou sme hned prve leto nazbierali dostatok $$$ na 87' Ford Taurus SW, to bol kocik jak stvoreny na dlhe jazdy... Stal ma $450, bol na prvy pohlad v ubohom stave (zadny brzdovy valcek tiekol, klima nesla, palivova pumpa slabucka, startoval na 6-ty krat, prahy zhrdzavene vlastne uz neexistujuce atd.), ale postupne som ho za nevelky peniaz dal do laty. Ked sa clovek vyzna a ma mudru knizku, je radost robit... :-) Kupeny bol, ked mal 137 tisic mil a ked som ho posledne leto (rok 2000) opustil navzdy, mal nejakych 172 tisic a podstatnu cast dolezitych veci novych...
Co som presiel? No cele vychodne pobrezie od FL po Montreal so zachadzkami ku znamym pri Chicagu. BTW, toto leto si to asi zopakujem :-)
S Poliakmi som mal dobre pakty, druhe leto som bol sam Slovak medzi 30-imi "international workforce", vyse polovica z nich Poliakov. Rokovaci jazyk samozrejme polstina. A jediny som mal kocik, takze si ma drzali v ucte :-) Nie fakt, na druhe leto spominam najradsej, to som absolvoval tu FL a vobec, to bolo cestovacie leto, vtedy som zrobil vyse 20 tisic mil za cca 4 mesiace (nieco z toho sestra). Kurna, ved som ani nespal. Robil som taxikara po vsetkych turistickych atrakciach v radiuse "overnight-driving-distance" (milionkrat Philly, Niagara, NYC, Washington DC, Boston,...), bral 15 centov za milu (5 za benzin, ostatok maintenance a insurance) a zo zarobku kupoval a menil diely. Dodnes nezabudnem tu vseobecnu veselost v partii, ked som rozbehal klimu, kurnik, to sme mohli ist do Bronxu robit cool frajerov ake vazne ksichty sme mali... Po robote po veceroch som spravoval kary sirokemu okoliu, furt dakto daco potreboval spravit, vreckove ma neminulo, ale nikdy som ho nevyzadoval, nechaval som to na "klientovi" nech si oceni za co mu to stoji. Neskutocne, kolko roboty sa da zrobit so zakladnou sadou naradia... Jaj, to boli bezstarostne casy.
Sorry za OT, spomienky su silne... -
"-- skrytý --" 13.02.07 15:37
« Bez nadpisu
tak? no do chuya, a dze bylesz?? ja bulem kelnerem w yelowstonskem nar. parku 2 razy, tam bylo polskych studentuv od chuya, ani nic nejest lem nabit kasu, potom ostatnego roku pojechalem do novego jorku tam bylo poliakov jeste wiencej jak w polsce... >:D no ale uz mi dochadza slovna zasoba, fuckt, kde si bol ty, na com si jazdil? -
"-- skrytý --" 13.02.07 15:06
« Re:
no na pevno ze mowim po polsku ku.wa byuem 3 razy v americe a poliakov jest do zajebania (pardon) a wsystkye su na pjenonze, nist ich neinteresuje uem nabit kasu a spjerdalat domov s powrotem do polsci a kupit samochod z nemjec na dajaky ladny tuning,,, bla bla bla >:D
dochadzal som na tom aute do roboty, cez vikend na nakupy a tak... -
"-- skrytý --" 13.02.07 14:26
« Bez nadpisu
no tak takeho poliaka musi kupa nenazrateho auta riadne nastvat, pri ich uchylnom vztahu k pjenonzom... inac neviem cim to bude, asi tym ze sedim doma na zadku a pisem diplomovku, ale este som siid na zivo v KE nevidel...
zavesil som na net obrazok auta na ktorom som jazdil v lete, no uznajte, existuje este vacsia hanba ako jazdit na niecom takom??? (vsimnite si spz) bezne sa mi stavalo, ze na mna cudzi ludia pokrikovali "hej seruuuus" ale ja somsi tu spz nevymyslel fuckt...
[odkaz] -
"-- skrytý --" 13.02.07 11:34
« Bez nadpisu
Myslim, ze Ti Poliaci su asi najvystiznejsi. Su tam taki, ako by som si predstavoval, ze by to malo so spotrebou byt a su taki, co nadavaju. Asi to fakt bude kratkym sprevodovanim alebo potom chyba SW v ECU? Dan za emisie? Najlepsie by bolo vyskusat to na vlastnej kozi, inak k tomu neviem co povedat. Mam taky testovaci usek KE-ZA-KE, chodim tadial co tyzden-dva a tam som sa vedel dostat s vacsinou benzinovych aut pod 6 litrov, ked som sa snazil, no s Fabiou nikdy (vynimka bolo jedno leto, ked si Fabia ocividnejsie lepsie vykracovala a menej papala, ale zrazu v oktobri sa to skoncilo a po 2-3 tyzdnoch mi odisla zadna lambda, odvtedy bolo vsetko znova po starom). -
"-- skrytý --" 13.02.07 10:51
« Bez nadpisu
Saco, robis si aj nejake zaznamy o tankovani? Mohli by sme pripadne porovnat, ja mam DB z Fabie 1.4MPI (toto bolo dost smadne auto, za takmer kazdej okolnosti si to zobralo 6.7 ani o kapku menej a ani viac) a z Berlinga 2.0HDi, oba maju nad 80 tisic km. No a este mam C5-ku, ale ta ma este len 7000km.
Dufam, ze tu spotrebu neberies ako udaj z PP.
Keby som mal primerane penazi, potreboval auto s nevelkym uloznym priestorom a rozhodoval by som sa medzi Siidom a C4, tak vzhladom k mojmu zatazeniu na dve sipky a k dalsim subjektivnym okolnostiam by to bolo rozhodnutie dost lahke a jasne, ale urcite by som si vzal ten isty motor ako mam teraz v C5-ke a s robotizovanou 6-stupnovou prevodovkou. No pre objektivitu musim povedat, ze Siida som zatial videl len na ceste a na parkovisku.
PS: Sraci sa nam tu mnozia... :-) Aj Saco je z KE?
K teme: ber C4.
Dufam, ze teraz uz nie som trapny.