Skoda Octavia 1.6 74KW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 07.12.08 13:46
« Re: Skoda Octavia 1.6 74KW
Zdravím. Pánové v letě jsem koupil ojetinu z Ostravy.Dovoz DE. měla najeto 93000km za 147tis.Má někdo zkušenosti s pérováním.Zdásemi že to auto nějak plave.Tlumiče jsou 99%dobré ale nevím jak to je s pružinami Auto je 1999.Nemám to jak vyskoušet.Jezdil jsem s oktávi 1.9 a ta seděla jak přibytá.Poraďí mi někdo? Dík -
"-- skrytý --" 29.05.07 10:10
« Re: O 1,8
TO BENY: NO tak to jo, ale zase si vezmi že jsem slyše názor, že kdyby to bylo na LPG tak je v motoru už tak vysoká teplota a s LPG by ten motor dostával ještě víc... Prejse to za pár desítek km podělá.. Navíc 1,8 Turbo když se podělá, tak to auto můžeš leda odstavit a nevím kolik stojí oprava ale asi nic levnýho... PROSTĚ se mně jedná o to zda motor 1,8 20V Turbo jde na LPG a jezdí vpoho.. Navíc se mně nezdá že by 1,8 byl nepovedenej.. Zas tak línej není a co jsem slyšel spolehlivej.. ale toť můj názor -
"-- skrytý --" 27.05.07 21:27
« Re: Octavia 1.6 74kW
Rádo se stalo ;-) 1.8 je asi o dost papavější, ale nemám s ní osobní zkušenosti. Je to otázka osobních preferencí / resp. financí.
1.6-ka není špatná, není to zázrak, ale je v pohodě. Sice není žádný drak, ale zase papá přiměřeně a taktéž (vzhledem konstrukční jednoduchosti) není náročná na servis ...
Ještě mne napadla jedna důležitost, specielně pro 1.6 / 74 kW: V prvním odpovědi jsem si na to nevzpoměl, ale všechny zmíněné převodovky pro tyhle motory trpěly výrobní vadou: myslím, že v diferáku se ustříhly nýty a více či méně došlo k poškození. Oprava není laciná :-( Vím o dvou známých (žádná jedna paní povídala), kterým se to stalo - náklady jsou dle míry poškození.
Tuším, že touhle závadou byly postiženy modely do roku 2000 ... ? Nechal jsem to preventivně vyměnit. V autorizovaném servisu cca 3000 Kč.
Víc mne nenapadá. Jinak po večerech jsem i na ICQ.
T.
-
"-- skrytý --" 27.05.07 18:13
« Octavia 1.6 74kW
Díky Tome za tvůj vynikající vyčerpávající názor.. Já nevim.. Chci si koupit určitě Octavii, ale Tdi - to je nevýhoda, že já to potřebuju třeba jen 50 km denně... nejezdím nějaký moc velký trasy kromě dovolené.. a Tdi je na velký vzdálenosti.. zbytečnej diesel na 50 km denně.. na druhou stranu je spotřeba dobrá, ale Octavia 1.8 se pohybuje tak kolem 10litrů na 100km.. Jen se rozhoduju mezi 1.6 74kW nebo 1.8 92kW.. Ale popravdě potřebuju auto na ježdění a ježdění... ;-) -
"-- skrytý --" 27.05.07 08:45
« Re: 1.6
Nazdárek, vím: mám 1.6/74 kW z r. 97, koupenou jako ojetinu, najel jsem s ní cca 100 tkm.
A. Mimo dálnici: pohodové do 6.5. Jezdím mimo obec cca 100, v obci do 60 dle tacho.
B. Dálnice: do 110 km/h se vejdeš do 7.5. Víc nejezdím, spotřeba jde silně nahoru, do těch 110 km/h je rozumná spotřeba. Navíc ten motor nepříjemně hučí kolem 140, takže je lepší jet buď 110, nebo 160 :-) Ale to se bavíme o spotřebě blížící se 10.
C. Město: těžko říct, po Praze dle aktuální situace. Od 9-ti do ?? :-))) Takhle: po menších městech s rozumným provozem do 9-ti.
Vse výše uvedené je při obsazení jednou osobou - mnou :-) Se zatížením to jde nahoru, ale není to tak hrozné.
Jinak k tomu motoru: pořád se vedou diskuse 1.6 vs. TDi atd. Řekl bych to takhle: na rychlý dálniční provoz mi vadí zvuk motoru kolem 140 km/h. Nicméně pokud nechceš závodit a chceš spolehlivý rozumný motor za rozumné peníze s min. nároky na servis, můžu ho doporučit. Za mnou najetých 100 tkm jsem měnil akorát uložení stab. na přední nápravě. Jenom leješ benzín ...
Pokud chceš něco "silnějšího" nebo dálniční expres, tak sáhni po něčem jiném ...
Tom -
Tailor 12.02.07 09:24
« Skoda Octavia 1.6 74KW
darkknight-: Mel jsem uplne stejne auto (model 2000) koupeno 24.12.1999
ve zhruba stejne vybave navic EDS, airbagy, tazne zarizeni, .. ale bez klimatizace. Tato nabidka je predrazena z techto duvodu:
1. 90 000 km znamena vymenu rozvodu.
2. u mne to znamenalo taky vymenu kotoucu v prednich brzdach.
3. chtelo by zjistit, zda je v tomto modelu snytovana prevodovka
u mne vymena prevodovky z duvodu uvolneni nytu (45000 Kc)
4. potencialni problemy s elektrickym stahovanim oken (opet vyrobni vada u
mne 4 x 2000 Kc)
Bez ohledu na vycet poruch, ktere se mohou nebo nemuseji stat, bych videl cenu maximalne do 120 000, pri vybornem technickem stavu. -
« Skoda Octavia 1.6 74KW
Zdar lidi potreboval bych poradit. Ted mi nabidl znameji co vozi kary z DE ze by mi dovezl Skoda Octavia 1.6 74KW, v provozu od 12/2001, ma to ABS, ASR, Clima, vyhrivany zrcatka a sedacky, palubni pocitac, ALU kola... ma najeto 90k KM.
Rikal ze by stala s prihlasenim atd asi 185 000 Kc, mam to vzit?
Jinak foto je zde:
nahraj.cz/down/359656933/7b31_27.JPG.htm… /> nahraj.cz/down/687887317/d15a_27.JPG.htm… /> nahraj.cz/down/894691030/e016_27.JPG.htm… />
Dik za radu:)