1.6 benzin nad 100 k v nizsej strednej. ktory je najlepsi?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

07.02.07  20:58

« Bez nadpisu

Myslené 1.6 v autách nižšej strednej triedy.
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.07  19:06

« Bez nadpisu

Predtým som mal Punto sporting 8Ok a dovolím si povedať, že žiadna bežná 1.6 by ma na okreske nenechala, keď by som ja nechcel /taká malá raketa autíčko/. Ale ten l.6 v Note je podstatne lepší a silnejší už dole, to som predtým nepoznal, Punto išlo dobre až hore, to je holt VVTi.
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.07  19:03

« Bez nadpisu

Cit.Tafi: co sa tyka 1.6 benzin zatial najviac pozitivnych ohlasov som cital na japonske motory v mitsubishi a nissane. v nissane ho sice montuju iba do note, co je o triedu (aj zopar kil) dole, ale udajne je to jedna z najlepsich 1.6-tiek. keby ju dali do almary, mozno by stala za uvahu...
    Tafi: skús mi odpovedať na otázku, v čom je Note menší ako povedzme Almera event. iné autá nižšej strednej... /okrem predozadného rozmeru/. Kamarát má almeru, ja mám 1.6 Note a on by tie autá menil okamžite. Rozhodne viac miesta všade, nad hlavou, vzadu na nohy viac ako vo Focuse či Octavii II, vačší batožinový priestor/variabilný 28O-44Odm3/ a motor 1.6 je skutočne vynikajúci a ťahá už dole. Nevidím jedinú výhodu Almery oproti Note. Ak si s tým autom nejazdil a nesedel v ňom, skús sa ísť pozrieť k predajcovi Nissan a možno budeš prekvapený. Ja si sadnem vpredu (184cm), švagor (194cm) za mňa a v pohode ešte medzera pred jeho kolenom...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  17:40

« Re: 1.6 benzin nad 100 k v nizsej strednej. ktory je najleps

Skus si dohodnut testovaciu jazdu na Toyotu Auris, niekedy na buduci tyzden by sa mala uz objavit u dilerov. Papierovo vyzera dobre, je to nastupca Coroly takze ziadny zavodak, ale spolahliva masinka. Tiez cakam na zvezenie a na specifikaciu vybavy a ceny.
    Cena by mala byt spociatku rovnaka ako Coroly alebo aj trochu nizsia, ale ako som dostal info na buduci tyzden by malo byt uz vsetko jasne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  17:18

« Bez nadpisu

luf radsej ani nenapise, ake ma auto, pretoze by tu zase bol flame jak svina. Ja samozrejme viem, ake ma, ale nech radsej povie on ak chce.
    Ale jednu vec treba povedat - auto jeho znacky ma NAOZAJ presny PP, a to 1% nie je vobec prehnane. Otec ma take iste auto a ked raz PP napise, ze je priemerna spotreba X a spotrebovane mnozstvo paliva Y, tak fakt natankuje doplna Y a vypocita spotrebu X. Akurat ze PP nezobrazi spotrebu zaokruhlenu na desatiny matematicky, iba orezava stotiny, no s tym sa da prezit.
    To moj Citroen a ani predtym Skodovka ani zdaleka nepocitali tak presne. Skodka uberala 3 az 5 deci podla okolnosti (cim nizsia spotreba, tym nepresnejsie), Citroen uplne presne a za kazdych okolnosti ubera 4 deci.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  16:30

« Bez nadpisu

147 1.6TS ?120k
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  16:18

« Re: Re:

Já taky nepsal okamžitou spotřebu, ale průměrnou a to se stačí mrknout po jízdě ;-)
    xPalo : Ten motor od VW Ti teda nevyhovuje, mě to nevadí, protože mě celkem jo, ale nenapsal jsi nějaký jiný návrh.
    Samozřejmě teď asi nejzmiňovanější Ceed , Focus , ale co dál. Se Civicem se do limitu asi nevejde.
    Mohl by jsi mi říct , jestli se ty problémy s váhou a lambdou týkaly i OII a kolik jsi jich s tím viděl?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  16:14

« Bez nadpisu

Japonec s nulovou dynamikou :shock: :shock: :shock: ???
    To ale myslíš tu historickou rikšu taženou poníkem, ne ? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  16:00

« Re:

francuza????
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  15:57

« Bez nadpisu

lufe, tuto tazatel TAFI chce info a rady, tak sa skus odtajnit a prezrad co mas za draka :-) predpokladam taliana ;-)
    s tym japoncom s dlhymi prevodmi a nulovou dynamikou by sme sa mohli bavit dlhsie... jedineho, ktoreho takeho poznam je civic 1.5 VTEC-E ale ten ma spotrebu od 4,5 do 6,5 pri svojich 115 konoch ;-) a je trosku lenivsi a treba aj na dialnici podradovat. to je ale dan za EXTREMNE NIZKU SPOTREBU. ostatne auticka co som jazdil (mazdy, toyoty, lexus, hondy, nissan) vobec tvojej charakteristike nezodpovedaju....
    martine: odkaz na problemy ti nedam, lebo to nemam nikde nacitane, ale osobne vyskusane :(
    tu dennu spotrebu... jasne neuvedomil som si, nie som user PP, skor mi vadi, odputava od jazdy... asi preto ze jazdim sviznejsie a radsej spotrebu nesledujem ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.07  15:48

« Bez nadpisu

Neviem, ktory je najlepsi, ale mne jeden vyhovuje - ma 115PS, v pohode jazdi pri 1500 aj pri 6000 otackach a vela nezerie - mam ho vo velkom kombiku a pri 100km/h tempomat si berie 5.6, 120 = 6.7, 130 = 7.2, 150 = 8.3 a za celu dobu (81t km) mam priemer 7.05l/100. Moc sa s nim nehram, napriek tomu za posledny vikend pri priemenrej rychlosti 95km/h mal priemernu spotrebu 6.9 (=28l na 405km podla PP, ktory meria s odchylkou 1%) :-! BTW a nie je to japonec s dlhymi prevodmi a nulovou dynamikou na dialnici.
    Dobre motory rastu tam, kde by si ich mozno ani nehladal ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  15:38

« Re:

Ten průměr samozřejmě není za těch 30tis. Nuluji ho při výměně pneu. A ještě Tě možná překvapí, že můžu sledovat i tzv.denní spotřebu , tj. spotřeba po takové svižnější 100 km dlouhé jízdě.
    Momentálně mám na zimních 15" Dunlopech spotřebu 7,6l.
    A k těm váhám vzduhu . Vždycky jsem slyšel , že s nimi měly problémy starší TDI od VW, ale u benzínů to slyším poprvé. Mohl bys mi dát nějaký odkaz kde bych se o tom dozvěděl víc.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  15:17

« Bez nadpisu

ok, asi mas ten vydarenejsi kus ;-) nechcem tu rozputat flame, len podotykam, ze 1.6 od VW ma velmi daleko od motora, ktory by sa dal povazovat v mojom ponimani za velmi dobry...skor nizsi priemer a svojim prejavom pre mna uplne sklamanie...
    este ma napada, skus si pred takou sviznejsou jazdou vynulovat pocitadlo priemernej spotreby... ono ked mas najazdene 30.000km s priemerkou 8-8,5 tak 20 skusobnych km na plny plyn s okamzitou spotrebou 20/100 ti ten dlhodoby priemer nezvysi ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  15:11

« Re: Re: Re:

Samo že jsem neměl na mysli, že se při 5000 ot pokazí, ale , že nepozoruju náhlý pokles výkonu. Taky na okreskách předjíždím, brzdím i zrychluju, ale na 9-11l se prostě na okresce nedostanu. Nevím kolik jsi s OII najezdil, ale tohle se mi moc nezdá.
    Před zavedením bodů v ČR jsem jezdil ještě o kus rychleji a průměr jsem měl i na těch 17" do 8,5.
    Ustálenou rychlostí 90 km na dálnici by mi to žralo v klidu do 6,0l, ale po dálnici jezdím přece jenom rychleji. ;-)
    A na těch 11 litrů jsem se nedostal ani při cestě Brno-Praha, a to jsem si tam zkusil držet 160-180 km.
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.07  15:04

« re:xpalo

po motore konkretne pozadujem co najlepsiu kombinaciu vsetkych vlastnosti, ktore si vymenoval. zle referencie som cital u c4 na spotrebu - vraj zere aj travu pri ceste, na ff2 tiez - dost vysoka spotreba a 85 kW motor zaostava za ocakavaniami. stale ale zostava s cee'd-om moj favorit. corolla je out of the game - vyroba skoncila, podla dealerov uz nie su ani na skladoch.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  14:58

« Re: Re:

jazdim svizne, ale pri rovnakom style mam na inych autach spotrebu o 1-2 litre nizsiu... proste normalna moderna +/- 100k 1.6 by mala jazdit pri 90km/h za 5,3-5,6 a pri sviznej jazde (palbe) max. priemer do 8,5 (tot moje skusenosti s japonskymi motormi) so spotrebou ako ma 1.6 v octafke jazdi 10-rocna! 160konova 1.6 od hondy?!?
    tym ze motor po 5000rpm skapina som nemyslel ze sa pokazi ;-) ale ze ide krivka vykonu rapidne dole co je aj citit a neoplati sa ten motor tocit cez 4.500-5000rpm. tym som chcel len povedat ze ma maly rozsah vyuzitelnych otaciek (2000-5000) co je v principe tolko ako u diesela :-)
    9-11 litrov mi to zerie pri jazde po okreske mojim normalnym sviznym tempom. na tych 6 sa dostanem iba na dialnici ak idem ustalenou rychlostou 90km/h a vobec nepredbieham, nezrychlujem, nebrzdim atd :)))
    P.S. 30.000 je nic, ten motor myslim v klidku najazdi 250-300tis. km, ale ocakavaj mnou menovane problemy coskoro, orientacne to zacne pri 70-90tis. km------- tot skusenost viacerych ludi :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  14:48

« Re:

Jestli je pro Tebe 90 Km/h na okresce utrpením tak opravdu nevím jak jezdíš. Nepsal jsem, že není nic lepšího, ale že jede hodně slušně. Nevím nic o tom že by po 5000 ot. motor odešel. Jezdit za 11 litrů jde , ale to musíš jet neustále 180 (vím a zkoušel jsem to) ale to je jinde než na dálnici nesmyslná rychlost. Do 150 km je v autě klid, pak už je to pravda horší.
    Jelikož mám najeto pouze 30 tis. tak o žádných problémech s váhami vzduchu, lambdou a ani žádných jiných nevím, ale taky jsem o nějakých velkých problémech neslyšel.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  14:28

« Bez nadpisu

martine, tak sorry, ale ak 1.6 v oktavii povazujes za dobry motor, tak potom nevim... slaby nie je, to nie, ale ak sa vyuziva jeho potencial tak si pekne papka 9-11 litrov. po 5000rpm skapina, ma celkom dieseloidny charakter, aj po zvukovej stranke. da sa jazdit aj za 6 (mimo mesta ustalene do 90km/h) ale to nie je jazda ale utrpenie. co mi ale najviac vadi na tomto motore, je jeho hluk, nekultivovanost, prodleva elektronickeho plynu a konkretne v oktavii kratka prevodovka, co znamena v rychlosti od 110 vyssie neskutocny hluk od motora, pretoze vysoke otacky a spotreba rapidne hore. co mi dalej vadi, su jeho neustale problemy s vahou vzduchu, lambdou, nekonecnymi problemam s elektronickym riadenim atd...
    Tafi,
    z novych aut ma velmi slusnu a vyvazenu 1.6 napr. corolla, mazda3, ale napr. aj ten ceed a vobec nechapem co konkretne myslis pod zlymi referenciami? hladas motor s najvyssim vykonom a najnizsou spotrebou alebo s dobrym priebehom krutaku, s najlepsou akceleraciou 0-100 alebo s dobrou pruznostou? alebo co vlastne po motore pozadujes?
    BTW, never tomu, co sa docitas v casakoch ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.07  14:27

« re:

vdaka za tip. s o2 1.6 mpi som uz mal cest, ale pre mna osobne skor nie. uz len z toho odovodu, ze pozeram skor hatchbacky. ten leon vyzera celkom zaujimavo a 1.6 stylance (klima je podmienka) je niekde na vrchole mojich financnych moznosti. obidva su to ale priame vstreky (koncern ich preferuje pred VVT) a napr. ten leon ma papierovu 7.5 tusim pri vykone "iba" 75 kW. za predvadzaciu jazdu ale urcite stoji, tak mozno vyskusam.
    co sa tyka 1.6 benzin zatial najviac pozitivnych ohlasov som cital na japonske motory v mitsubishi a nissane. v nissane ho sice montuju iba do note, co je o triedu (aj zopar kil) dole, ale udajne je to jedna z najlepsich 1.6-tiek. keby ju dali do almary, mozno by stala za uvahu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  13:51

« Re: 1.6 benzin nad 100 k v nizsej strednej. ktory je najleps

Zkus se projet v OII 1,6 MPI, možná Tě překvapí jako mě. Na tak velký auto jede hodně slušně. Spotřeba Ti ode mě moc neřekne protože jezdím na 17", ale pohybuju se v pohodě dlouhodobě do 8l.
    Jezdím tak 30% město(tam se snažím dodržovat 50), 30% okresky(100 km/h) a 45% dálnice (160 tacho - teď co jsou úsekový měření tak 140 tacho. 8-s
    Na takový ty řeči, že je to líný atd. moc nedej chce to projet.
    Koukal jsi třeba na Seat Leon, podle mě mnohem lepší auto než třeba C4.
    Třeba kousek jako je tohle.
    [odkaz]%26nbsp%3B1%2…
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…