1.6 benzin nad 100 k v nizsej strednej. ktory je najlepsi?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

09.02.07  08:43

« Bez nadpisu

re lewko: uz som niekolkokrat pisal, ze v kombinacii vsetkeho (hoc subjektivne hodnotenej). je mi jasne, ze najlepsia 1.6 sa nenajde, hoci tiez si viem predstavit, ze keby sutazili motory rovnako ako auta o "the best of year...", tak vitaz by sa mozno nasiel. a co je na tom divne, ze chcem auto s dobrym, zivym motorom, ktory ma rozumnu spotrebu? pre mna je to jedno zo zakladnych kriterii pri vybere. ked si najdem dvoch - troch kandidatov, ktori splnuju tuto podmienku, tak potom si spomedzi nich vyberiem to, co sa mi bude najviac pacit. ja na znacky moc zatazeny nie som, kludne pojdem aj do kie a naviac vacsina aut na trhu v nizsej strednej je esteticky zvonku aj zvnutra akceptovatelna ak nepoviem vyslovene pekna.
    btw - co je to subjektivne zrychlenie? akoze astra ma subjektivnych 11 a stilo subjektivnych 12 z nuly na sto?
    re tv: dobre som si pocital, najviac som sa v tom fore pobavil na tom soferovi, co ide v getzi 185 - tvari sa ako al-kaidak tiahnuci na americku ambasadu.
  • 00 Reagovat !

foto limach

limach 09.02.07  08:08

« Bez nadpisu

to lewko: souhlasím s tím, co jsi napsal, ale na druhou stranu - jak často budeš těch 8 svíček měnit? Jednou za 80-100 tis. km, to málokdo ví, a za devět litrů dlouhodobě nejezdím ani já a to jí dokážu slušně naložit a neloudám se. Jinak máš recht, to auto je jak Ferat, pořád máš pocit, že ti pravá noha váží metrák >:D
    Jinak i já jsem zvědavý na 1.6 T-Jet a ještě víc na 1.8 T-Jet v připravované AR149. Nějakých 220k ?
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.07  07:59

« 1.6

No ono najlepsia 1.6 v strednej triede....ale v com?? V absolutnom vykone? v krivke priebehu vykonu? v spotrebe? v udrzbe? v hmotnosti?... Nemozno povedat ze to vsetko ma 1 motor. A uz vobec nie zeby zalezalo iba od motora. Napr. moja 1.6 ma 76kw a predsa ma subj. zrychlenie horsie ako otcova astra G 1.6, 74 kw. Dovod? Dlhsie prevody, tazsie auto....takze ono to ani zdaleka nie je o vykone.
    Najlepsia 1.6 este len pride... 1.6 M-JET, 200k v novom Brave (sept.2007) - nechcem vyvolavat flame, ale celkovo sa tesim opat na eru malych turbo benzinov. Od kohokolvek, aj TFSI od VW...
    Takze teoreticky mozeme povedat ze povedzme 1.6 TS od AR je spickovy motor (vykonovo) ale zobral by si ho v tom aute?? (do Golfa alebo Focusa ho asi nenamontujes :-) )... si ochotny ho udrziavat?? (8 sviecok, kvalitny olej...)si ochotny ho zivit? (priemerka je v papieroch 7,5 ale s takym motorom sa jazdi vzdy za 9l :)....
    Auto sa kupuje ako "package", ako komplet, nie ako najlepsi motor a potom zvysok!...
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.07  07:32

« Bez nadpisu

tak prave som sa dozvedel, ze mitsu lancer sedan sa na cr-sr pre nizke predajne vysledky uz nedovaza, potazmo sa neda ani kupit! dost sok. k dispozicii je len kombik.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  21:09

« Bez nadpisu

Kukni tu:
    [odkaz]
    keby to medzitym nahodou odrolovalo, pozri si prispevky z vecera 20.1.2007 po 18:00.
    Aj o tej brzde sa tu uz casto pisalo a nemam chut to zdlhavo opakovat, len to zhrniem par slovami, ze to, co odmeraju valce (pracu na kolesach) je presne, ale vypocet vykonu na hriadeli motora uz nie. Aby dostali z vykonu na kolesach vykon na hriadeli musia pripocitat rozne straty (kolesa, prevodovka atd.) a tie sa sice tvaria, ze su zmerane, ale je to meranie od buka do buka. Pridaj si 5%, mas vykon ako v papieroch. Pridaj 15% a mas doma raketu. Asi tak. Nema vyznam tymto sposobom ziskavat absolutne cislo "XY kW", ale ma zmysel porovnavacie meranie, napr. auto "pred" a "po" zasahu do motora, pripadne ak sa dvaja kamarati chcu definitivne dohodnut, ktore auto je silnejsie, tak toto ano.
    Ja znalec Mitsubishi nie som, ale jeden tu bol... Skus este chvilu podrypovat na temu Mitsu a mozno mu to neda a ozve sa spoza zahrobia :-)undefined
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.07  19:29

« Bez nadpisu

to tv: tomu papierovemu nadhodnocovaniu vykonov celkom nerozumiem. preco to mozu robit iba korejci? nerobi sa kia v ziline? a nie som si isty, ale neexistuju aj u nas meracie stanice, kde si mozes dat premerat cely priebeh krutaku? a nakoniec, max vykon sice moze byt papierovo nadhodnoteny, ale ked ma jedno auto 0-100 za 10.8 a druhe za 11.9, tak to musi byt citi, ci nie?
    a s tym lancerom - no neviem, taky opel tiez nie je na zahodenie. keby tu tak len bol nejaky znalec mitsibishi... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  16:31

« Bez nadpisu

to saco: myslim ze ze stolu si tu nabidku na AR smetl spis ty a lukhash byl spis zvedavej proc mas na AR takovy nazor.
    jinak co se vybehovych aut tyce tak do nej pujdu rozhodne radeji nez do nejaky nevychytany novinky(osobni zkusenost s mondeem)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  14:48

« Re:

luckhash: Napsal jsem sáhodlouhej příspěvek, ale pak sem ho smazal, nemá to cenu. Jen uvažuješ dost divně, bavíme se tu přeci o nových autech, a tam nemá vůbec smysl nějakej věk uvažovat, pokud je technika stále na špici, což je. Tak v čem je tedy problém? V technické realitě určitě ne...
    Tak potom nevím proč na to reaguješ a přesně tak jak řiká Rene. Shazuješ nabídky ze stolu a pořádně o tom nic nevíš...Nenech se tak masírovat PR
    To je tvoj názor na autá , ja ti ho neberiem, ale ja keď si mám kúpiť auto tak si nekúpim také , ktoré sa už pomaly prestáva vyrábať chápeš? O tom hovorím. Ja si nekúpim teraz mondeo , corollu hoci to mohli byť a sú super autá, keď za pol roka to už bude predošlá generácia , nebavím sa o technike a keď tak aj tak dať za také auto , ktorého bezpečnosť je diskutabilná väčšie peniaze ako u 5* konkurencie, pričom nemá nič naviac snáď okrem mena ?? Veď to aj vidno na predajoch , že to žiaden trhák nie je.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.07  14:26

« Bez nadpisu

Jinak mam shodou okolnosti taky motor 1,6 74kW a jezdim v prumeru za 8l :*) Ale LPG, coz uz se da prezit... >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  14:12

« Bez nadpisu

Skoda, ze tu nie je Mitsi (ale viem, ze pocuva, pardon cita), ten by Ti na Micibusi porozpraval ody :-)
    Vies ako to je s tym papierom... Kolko firiem je papierovo na mizine a pritom nevedia co s peniazmi :shock: Uz sme to tu raz niekde preberali, ze korejske automobilky maju stale papierovo lepsie motory. Prisli sme k takemu zaveru, aj ked samozrejme su to len dohady, ze kym jedne automobilky mozu postupovat presne podla metody DIN, ine si to trochu mozu poupravit, aby to "papierovo" vyzeralo lepsie. Okrem toho vela zavisi aj na inych veciach, ako je hmotnost rotujucich casti apod. Dva motory s papierovo identickymi hodnotami sa mozu kompletne lisit v tom, ako sa ktoremu bude chciet zrychlovat. Tomu s lahsim zotrvacnikom o poznanie lepsie...
    Vlastne aj o tomto je cela tato tema - nemas jednoznacnu odpoved, ze tento ci tamten motor je najlepsi, odpovede na to su velmi subjektivne.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.07  14:12

« Motor 1,6THP 110kW

A co tenhle motor? Ten by nemusel byt spatny... >:-[] [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  13:33

« Bez nadpisu

to tafi: [odkaz]
    navic kupovat auto v tehle dobe muze byt malinko vyhoda bo kazdy vyprodava skladovky s rv 06
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.07  13:24

« Bez nadpisu

re tv: tak s tym misimisi mas pravdu. ja by som skor siel do lancera sdn 1.6. cital som, ze je to velmi vydareny motor aj ked (papierovo!) sa napr na focusa alebo ceeda nechyta (max vykon, spotreba, zrychlenie). na druhej strane lancer je neotrely, ma sportovy svih a je spolahlivy. odradzuje ma trochu interier - na mna posobi napr. uz oproti hore menovanym trocha zastaralo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  13:05

« Bez nadpisu

tafi: Megane mal 115k kym bol Euro III. S Euro IV ma (ako kazdy iny) trochu mensi vykon a vyssiu spotrebu, takze preto tych 110k.
    Ale inak mas pravdu. Ja som v novembri vyberal auto a obisiel som 5 europskych znaciek, ktore prichadzali do uvahy a povodne som bol nakloneny okrem mojej oblubenej dvojsipkovej znacky aj Scenicu, pri. Meganu GrandTour. Bohuzial sa vsak situacia z pred dvoch rokov, ked kupoval auto otec za velmi vyhodnych podmienok zmenila a zrazu mi vlastne Renault nemal co ponuknut, ak odhliadnem od tej dajakej "akoze akcie" cca 20ks mierne jazdenych predvadzacich aut s max. 1 rokom a cca 20 tisic km na tachu, ktore by som nebral ani nahodou... Takze ani ja by som dnes Renault nemal preco brat.
    Este som si spomenul, ze viem o jednom kandidatovi na velmi dobru 1.6-ku. Isty cas som jazdil na Mitsu Carisme, ten motor bol jedna basen. Tichucky, ze na volnobehu ho ani zvonku nebolo pocut (fakt!), velmi krasne a zlahka zaberal, rad sa tocil a nezral vela. Ak by som mal odporucat 1.6-ku, tak asi najskor tento.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  13:03

« Bez nadpisu

saco: Napsal jsem sáhodlouhej příspěvek, ale pak sem ho smazal, nemá to cenu. Jen uvažuješ dost divně, bavíme se tu přeci o nových autech, a tam nemá vůbec smysl nějakej věk uvažovat, pokud je technika stále na špici, což je. Tak v čem je tedy problém? V technické realitě určitě ne...
    Tak potom nevím proč na to reaguješ a přesně tak jak řiká Rene. Shazuješ nabídky ze stolu a pořádně o tom nic nevíš...Nenech se tak masírovat PR
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.07  12:58

« Bez nadpisu

tak s tou 1.8 od astrou si mi dal celkom chrobaka do hlavy. v enjoy vybave by mohla s nejakou zlavou byt okolo 550 t. sk a je len 20 t. drahsia ako 1.6. nedostal som k techn. specifikaciam, stranka ich neotvara, tak dufam, ze enjoy je s klimou. pojdem preverit. d. smola ale je, ze vacsina automobiliek skace z 1.6 hned na 2.0.
    jasne, ze najlepsi motor sa nikdy nenajde. kazdy ma svoju pravdu a vsetky (alebo vacsina) nazorov je trochu skreslena subjektivitou. ide o to si z tych nazorov nieco vybrat, porovnat, dozvediet sa nieco nove, aj ked subjektivne... o tom predsa net je, o sireni informacii
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  12:53

« Re:

To luckhash : čo je na tom nepochopiteľné ?, 7 rokov je u každej modelovej rady dôchodkový vek . Keď ma raz jeden dedek 70 rokov, môže behať maratón, liezť po horách , sexovať 10 x denne ale stále bude mať najlepšie roky už dávno za sebou , alebo nie ??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  12:37

« Bez nadpisu

jeden z mych tipu by byl opel astra. ted jsem na to koukal 1,8 16V 92 kw s vybvou enjoy stoji 469 czk. s nejakou slevou by ses v poho do 600sk vesel.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  12:35

« Bez nadpisu

Protože má každej svojí pravu a nechce se jí za žádnou cenu vzdát, to je charakteristika internetových diskuzí...
    1+1=2 NE!
    Podle mě je 1+1=3!
    Ale vždyť jedna brambora plus druhá brambora sou dvě brambory ne?
    NE!
    1+1 sou prostě tři, tak to je, bude, a vždycky bylo..
    nebo to jeden pán povídal, jeden pan redaktor psal, nebo se to prostě "ví"
    achjo :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  12:32

« Bez nadpisu

tafi: s tou spotrebou je to opravdu jen teoreticky. a co se zakonneho pojisteni tyce, tak dva tisice korun rocne kdyz mas 600tis na auto neni podle me argument. koukni teda aspon na nejake 1,8 16v. urcite nebudes litovat. mimochodem uz se vybralo nejake auto? prijde mi to jako malinko prazdna diskuse. jeden neco navrhne a ostatni ho atakuji s cim ze to prisel.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…