1.6 benzin nad 100 k v nizsej strednej. ktory je najlepsi?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
« re: test
celkom dobry testik, ale pre diesle. na 1.6 benziniy som nasiel toto:
[odkaz]
je to sice trosku starsie a cee'd tam este nie je, ale stale je tam vacsina najvaznejsej konkurencie. podla mojho ocakavania, co sa tyka motorov najlepsie dopadli japonci. trosku ma sklamala astra 13.3 z 0 na 100?! to je pomaly jak hatapka! o to viac, ze prave som na nu od dealera dostal super cenovu ponuku - do 550 t sk s klimou, cd s mp3, ovl. na volante. slovo do bitky oproti cee'd-u a akciovemu ff2 champion. btw, nemate niekto po ruke specifikacie toho motora? zrychlenie, maximalka,spotreba a krut.moment? stranka opel to neotvara.
alebo snad nejaka vlastna skusenost? ;-) -
« Bez nadpisu
Tak momentálně zkouším motor 1,6 pro Alteu XL (kterou chci koupit) v Octavii I (měla by být srovnatelně těžká s Alteou XL) a musím říct, že sílu, zátah, akceleraci má slušnou, tak to by teda snad mělo stačit, spotřebu jsem ještě nemohl vypočítat, ale překvapilo mě, jak je ten motor hlučný - takhle hlučnou jednašestku jsem ještě asi nejel!!! (Srovnávám 1600 Opel Astra F,G,H, Peugeot 307, Ford Focus I- ten byl zatím asi nejhlučnější a měl nejnepříjemnější zvuk, ale nijak výrazněji, ten VW/Škoda to teda trumfuje!!! Fakt je, že ač je to teda asi zvláštní, tak jsem si teď uvědomil, že já jsem nikdy neřídil ani Oktávku, ani Golfa - stydím se...
To je ten motor fakt tak nepříjemný, nebo je v té Oktávce tak špatně odhlučněný??? Bude to v Altee jiné? -
« engine of the year
takze uz len tak pre uplnost. dopatral som sa aj k oficialnej ankete Motor roku a v 2007 bolo poradie v kategorii 1.4 - 1.8 nasledovne:
Motor, pocet bodov
1. Toyota Hybrid 1.5-litre (Prius) 274
2. Honda 1.8-litre (Civic) 129
3. MINI 1.6-litre Supercharged (Cooper S) 126
4. Renault Diesel 1.5-litre dCi (Clio, Modus, Mégane, Scénic, Nissan Micra/March, Almera, Tiida/Note/Versa) 110
5. Peugeot-Citroën/Ford Diesel 1.6-litre 106
6. Toyota 1.8-litre VVTL-I 190 94
v sutazi hodnotia rozhodcovia (motoristicki zurnalisti) z viac ako 30 krajin motory na zaklade svojich subjektivnych dojmov z jazdy a technickych vedomosti kategorie ako spotreba, hlucnost, plynulost chodu, vykon atd. kazdy ma 25 bodov a prideluju sa v 5 kategoriach od 1 - 15 v kazdej. Za CR tam je napr. p.Hyan z automobil revue. za SR nikto 8-s
z toho, co tam vidim su benziny iba dva a obidva 1.8. ten 1.6 mini je u nas este stale exotika a je tusim s kompresorom. takze nic pre mna ostavam pri TiVCT. -
« Bez nadpisu
re:lewko. mas pravdu. ja idem uz asi na tuti do ff2. len mi stale bzuci v hlave niekolko novinarskych nazorov na TiCVT - ako ze "zaostava za ocakavaniami" a "vyraznejsiu dynamiku netreba cakat"... niektori novinari sa tvaria, akoby kazdy den testovali murcielago. co by povedali na ten slabsi 1.6, alebo dokonca 1.4? ze sa s nimi neda predbehnut kamion, alebo ich do kopca treba tlacit? :) -
« FF2
to vincentik -> presne preto to je tak ze najviac byvaju motory priskrtene kvoli emisiam medzi 2000-3000 otacok. To je totiz "pracovny rezim" v ktorom sa tie emisie meraju :)
to tafi -> jasne ved to je kazdeho osobna vec aky interier sa mu paci, FF2 je pre mna nudny aj zvonka, starsi, bol ovela dravejsi...kazdemu mozeme cosi vytknut, ved kazdy mame iny vkus. Napr., mne sa nepaci na C4ke volant a ten otackomer nad nim, v ceede stredova konzola, v corole opat stredova konzola a v stile stlpik volantu.... :-) Skvely interier podla mojho gusta ma AR 147 alebo Volvo C30....to sme ale cenovo uz dalej, ci? ;)
moj kamos ma presne toho focusa co opisujes a je to vyborne auto, avsak ma neuchvatilo, co ale nic neznamena, objektivne.... :)
A to su subj.nazory kazdemu sa paci nieco ine !!! Takze no flame ;) -
« Bez nadpisu
re:lewko - ff2 mi nepripada nudny vobec. ani zvonku ani zvnutra. a drahy tiez nie je. 1.6 Ti-VCT 85 kW Champion (akciovy vypredaj r.v. 2006) porovnatelny s vybavou Ghia - teda automat. klima, 16" kolesa, sportove sedacky sa teraz da dostat za 550 tskk. ked ho porovnam s konkurentmi porovnatelnej motorizacie a vybavy, tak c4 500, cee'd 532, corolla 520 a stilo 509 (posledne dva sa uz ale tazko zhanaju, vyroba skoncila). takze az tak moc drahsi nie je.
v mojom top liste je fofo na celnych prieckach. a co sa tyka nudnych interierov nasiel by som kandidatov, ale to je furt len na hadku. -
« Bez nadpisu
To Miroslav Fecko: ja mám tiež l2OOkm a asi 2.5 mesiaca Nissan Note. Som s ním zatiaľ spokojný. Motor l.6. Zatiaľ ho trochu šetrím, takže sa motám do 3.OOO otáčok, ale postupne to dvíham vyššie. Už sa teším, keď bude zabehnutý, dávam mu tak 2.OOOkm. Už v nízkych otáčkach však ide skvele. Ten motor je asi preto tak dobrý, lebo v štatistike emisií /bolo uverejnené aj na auto.cz/ je Nissan na poslednom mieste /exhaláty CO2/, l.miesto Fiat. Čím vyššie emisie, tým je motor menej dusený. -
"-- skrytý --" 09.02.07 21:32
« Bez nadpisu
Keby bola tema o interieri Focusu, tak stary nepoznam, ale novy mi pripada celkom decentne, okrem jednej jedinej veci, a to je sklon budikov. Ja neviem, ale stale sa mi zda, ako keby tie budiky chceli ukazovat svoje udaje mojmu bruchu, ked nie este nizsie... -
« 1.6
to limach -> 1.6 TS je asi najlepsia 1.6ka na trhu ale predsalen narocnejsia na udrzbu a smadnejsia ako 1.6 od reanultu...110k, samozrejeme to ovplyvnuje viac faktorov, aj vyssi vykon, pretoze kedysi sa ta 1.6 TS robila aj 77kw a mala kusok mensiu spotrebu... do alfy to ale nebolo ono ;)
to tafi -> subjektivne v mojom pripade znamena ze Astra ma viac "vtlaci do sedacky"... je to preto lebo je nakratsie sprevodovana, musim teda skorej radit...keby to bolo 11s vs. 12s tak uz sa bavime objektivne ze?? lebo porovnavme s casom... :)
Ak chces auto so skvelym podvozkom a dobrym 1.6 motorom - F.Focus...je sice drahy a jeho design mi sice pripada v starej verzii zastaraly a v novej nudny...ale ako si povedal....tebe je to jedno... :) -
"-- skrytý --" 09.02.07 11:46
« Bez nadpisu
re tv: dobre som si pocital, najviac som sa v tom fore pobavil na tom soferovi, co ide v getzi 185 - tvari sa ako al-kaidak tiahnuci na americku ambasadu.
Hej, toto aj mna dostalo :-)
Megane 1.4 je jazditelny, ale clovek by mal pocitat s tym, ze to nie je prave raketovy pohon. 1.6-ka je podla mna na dnesne pomery v tomto aute optimalna, ani sa velmi nezadycha a ani si vela necucne. Samozrejme, su aj taki, ktorym by ani dvojliter optimalny nebol, no toto nie je thread o raketach. -
« Re:
No v tom teste ho dost zhodili. ale v teste na www.auto.cz ma slusne vysledky. Je pravda ze ma uzsie sedacky ako napr.megane, a silnejsej postavy moze to prekazat. mne vyhovuju maximalne. dobre ma drzia. Je tiez pravda ze motor je viac pocut. Ale ved ty hladas cim ostrejsi motor , vsak? -
« Bez nadpisu
1.8 T som tiez nejaky cas jazdil. je to fakt asi najlepsi motor, s akym som mal tu cest. v nenapadnej octavke tour na teba v zrychleni ma fakt malokto. motor s turbom uz ale nechcem, v benzine ani diesli. mal som s nim problemy v predch aute, takze suciastka, ktora sa kua rychlo otaca vo mne vyvolava zle spomienky.
nieco do seba fakt moze mat ten note...? hoci v auto.sme ho (az na motor) oproti roomsteru a merive dost zhodili.
[odkaz]