Co nejúspornější auto na dojíždění do práce
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
« Náklady benzín x diesel
Dělal jsem si průzkum mezi lidmi a vypadá to, že v současné době jsou náklady na benzín shodné nebo lepší jak na diesel. Benzínové motory jsou při nákupu levnější, pravidelné kontroly a výměny oleje jsou u benzínu v delších intervalech (benzín 30000km, diesel 15000km). Opravy diselů jsou dražší, nároky na palivo jsou u dieselů vyšší a tak benzínový motor může jezdit na máně kvyalitní a levnější benzín. Životnost benzínového motoru je vyšší, nepotřebuje tolik péče. U benzínového motoru nehrozí závada turba nebo vstřikovacích trysek. A pokud se majitel naučí benzínový motor pružně točit a řadit, tak je i spotřeba únosná.
Takže si kup malý vůz s benzínovým motorem. Hlavně si nekupuj nový vůz, ale kup si 3-5let starý. Pak budou náklady nejmenší. Využívej terén a moc nezrychluj. >:D -
« Náklady benzín x diesel
Dělal jsem si průzkum mezi lidmi a vypadá to, že v současné době jsou náklady na benzín shodné nebo lepší jak diesel. Benzínové motory jsou při nákupu levnější, pravidelné kontroly a výměny oleje jsou u benzínu v delších intervalech (benzín 30000km, diesel 15000km). Opravy diselů jsou dražší, nároky na palivo jsou u dieselů vyšší a tak benzínový motor může jezdit na máně kvyalitní a levnější benzín. Životnost benzínového motoru je vyšší, nepotřebuje tolik péče. U benzínového motoru nehrozí závada turba nebo vstřikovacích trysek. A pokud se majitel naučí benzínový motor pružně točit a řadit, tak je i spotřeba únosná.
A nebo si kup elektromobil, jezdí jich už v Čechách dost. -
"-- skrytý --" 10.02.07 23:05
Takže taky něco přidám. Jsem pro Yaris - to je v skutku úsporné auto, a jezdí dobře, ale nemůžeš od něj čekat zázraky. Někdo se zmiňoval o felici - poslední ročník 2001 nejsou špatný. Je pravda, že za 5 l jezdit nebudeš, ale co servis a díly? To taky něco stojí. A já jel s Feldou Combi 1.3MPi r.v.97 na dovolenou a zpět za 5,98l/100 km )v roce 2004). Každé auto záleží na tom, jak máš těžkou nohu.
Ne italsaká auta, daewoo, staré suzuki swift taky ne.
No a potom ještě jezdí plno Trabantů s elektromotorem. Tak je taky původní převodovka a jen motor je vyměněný za elektromotor.