novinka 2,0 TDI opet "Houkani" po vymene turba
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« aby bylo jasno...
V Turbo-motorech, ať už dieselech nebo benzínových se na omezení efektu tzv. turbo díry užívá blow-off ventil, který umožňuje turbu neztrácet otáčky, když je škrtící klapka zavřená (při řazení), při akceleraci nebo při nízkých obrátkách tím, že při určitém tlaku se otevře a přebytečný vzduch vypustí ven a protože tyhle ventily mají malý průřez, vzduch cez ně jede rychle (už při 1/10 rychlosti zvuku vznikají pískání a šelesty) a proto se ozývá nějaký zvuk, kterého výška i intenzita závisí od konstrukce blow-off ventílku a od systémového tlaku v sání(samozřejmě za turbem:-), který je zčásti určen i blow-off ventilem. -
« Huuuuu.....
Mam stejny problem (Oct. 2.0 tdi, 50000km). Byl jsem s tim v servise(2x), ale ani jednou mi zavadu(?) neodstranili... Je to zvlastni, tak do 2-3000 km to nedelalo(urcite). Neni to klasicky hviiiiiiizdavy zvuk turba, opravdu je to jakoby spis houkani, zvuk nizsi frekvence. Dela to hlavne pri studenem motoru pri nizkych otackach a mirnem zrychovani. Ze zahr. mot. to jiz neni tak vyrazne(ale nezmizi to). Lezlo mi to na nervy, ted se s tim smiril. Co mi zbylo... Jinak,az na zvuky, je 2.0tdi vybornej motor ;-) -
« Re:
Ahoj, konecne ma nekdo stejne auto. Je to presne jak rikas, jen mi to pripada az trochu moc hlucne. Tak nevim, zajedu s tim do servisu a zeptam se jich na to, ale predpokladam, ze mi reknou, ze je to normalni. A co jinak tedy spokojenost? Co spotreba? Motor mas uz asi zajety, kleslo to nejak vyrazne proti zacatku?
Jinak vsem dekuji za reakce -
« Bez nadpisu
Mam toho isteho Leona 2.0 TDI a Turbo naozaj jemne huka/fuka tazko to opisat ... je to v poriadku, je to aerodynamicky hluk. Mne sa to celkom paci ten zvuk, hlavne ked stojim vonku a okolo mna zrychluje niekto s 2.0 TDI :)
Motor je trocha hlucny kym je studeny, ale potom je vnutri relativne ticho a ked mam zapnute radio tak motor ani nepocut. Mam uz asi 25tis. km a zatial max. spokojnost ... akurat som stihol zodrat v lete Pirelli P7 17", uz sa tesim ked prejdu mrazy a idem kupovat nove ... tie iste :-D -
Ted 08.02.07 14:25
« Bez nadpisu
z houkani bych byl nervozni... ja v bmw slysim poze piskani a to pouze pri spustenem okne. houkani jsem neslysel nikdy a u noveho auta bych se tim rozhodne zabyval dokud je cas... zajel bych nekam, kde turba delaj, protoze ve znackovym ti to tam budou chtit nechat dokud se to po zaruce nevysype -
« Re: vazne tu nema nikdo auto s 2,0 TDI? :)
s 2.0 TDi motorem v passatu ted jezdim, turbinka piska a ja myslim ze to k tomu patri, do interieru mi to vsak nepronika. Piskala mi i turbina u 1,8T ale nebylo to tolik vyrazne. Vubec bych to neresil, turbo proste hvizda, v servisu te mozna budou mit za extra "pintlich" cloveka. Treba ja ten hvzdavy zvuk mam rad.. -
"-- skrytý --" 08.02.07 11:51
« Re: vazne tu nema nikdo auto s 2,0 TDI? :)
Lehké hvízdání nebo hučení turba je normální a je pravděopodobně způsobeno napálením karbonu na lopatkách a tím porušení jejich hladkosti a to hučení či pískání je vlastně aerodynamický hluk plynů ať již na straně turbíny nebo kompresoru. U F.Stilo JTD do cca 25 000 bylo turbo neslyšné / KKK/ pak mi ale praskla spona na hadici sání a sesmeknutí hadice a než jsem dojel cestu bylo pískání zde. Po zevrubné kontrole v servisu bylo zjištěno, že vlivem nečištěného vzduchu, tedy silničního prachu z letní silnice došlo k mikroskopickému posekání lopatek a tím je hluk způsoben. Jezdím s tím dodnes auto má cca 65 000 km a je naprosto v pořádku, pouze to za studena více za teple méně lehce houká. Jediná možnost jak se toho zbavit ale to nedoporučuji i když jsem to na vlastní oči jednoho zoufalce na Golfu viděl dělat, je turbo rozebrat a celé jej vymýt, vyleštit, případně leštící pastou zaleštit lopatky a opět sesadit. Nemohu však doporučit takové šílenství, protože je to drahá část motoru a 150 000 - 200 000 otáček je dost náročných při těch teplotách které tam jsou. Turba jsiou slyšet po nějakém čase i na dost drahých autech a nikdo se s tím netrápí. -
"-- skrytý --" 06.02.07 12:08
« Re: Zajizdeni dieseloveho motoru Seat Leon 2,0 TDi
Zajíždět nijak nemusíš, moderní motory není třeba nijak zvlášť zajíždět, klidně můžeš krátkodobě až do max. otáček, pouze, a ono to již ani v běžném provozu moc nejde, to netočit zbytečně mnoho a dlouho v max. výkonu. Disel obecně nemá rád velké namáhání studeného motoru a po větší zátěži t.j. delší jízdě na plný výkon nechat jak již správně uvedl kolega nechat 2 - 3 minuty zchladit buď volnoběhem nebo běžnou pomalou jízdou turbo. To houkání co slyšíš je s největší pravděpodobností turbo, to je normální. Je však zajímavé že u starších konstrukcí slyšet nebylo. Dnes jsou turba slyšet i u jinak vysoce kvalitních vozů jako třeba Mercedes. Hlučnost motoru nijak neklesne naopak s proběhem km bude stoupat. Jedná se však řádově o statisíce km. Holt WV PD je velmi hlučný, je to jeden z důvodů, mimo ekologie, proč s ním Němci končí a přechází na perspektivnější CR. -
« novinka 2,0 TDI opet "Houkani" po vymene turba
Dobry den, pred 2. tydny jsem zakoupil noveho Leona 2,0 TDi, jake s nim mate zkusenosti? Je to me prvni dieselove auto /predtim Almera 1,5 benzin/, jak nejlepe zajizdet motor? Pak mam dotaz, krome zvuku motoru je pri jizde slyset takove jakoby "houkani" nebo huceni, nejcasteji pri pridavani, je to turbo? Motor je i celkove hlucny proti benzinovemu, coz je normalni, ztisi se po zajeti nebo to zustane stejne? Diky za jakekoliv info. Nejsem zadny odbornik, koupil jsem to kvuli designu, ktery se mi moc libil a ten motor je velmi pruzny a jezdi za malo korun. :)
Michal