Alfa nebo Ford?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
pepek79 14.04.11 08:27
« výfuk
Máte někdo zkušenost s tímto dodavatelem www.vyfukovesystemy.cz ?Koukal jsem, že maj hodně dobrý ceny výfuků na naše auta a hlavně to nejsou žádný poláci, ale značový originály.Já měl nějakýho poláka a vydržel mi přesně rok a půl, tak jsem si řekl, že si připlatim za kvalitu a koukám, že tady je to skoro za tu samou cenu co jsem kupoval to šitózního polmostrowa nebo jak se to jmenovalo. -
petulinka 31.08.10 12:02
« Alfa nebo ford???
Můj osobní názor je alfa... mám 156 2.4JTD a jsem s ní spokojená
plusy: Na naftu to má celkem líbivej zvuk (upozorňuju na naftu!!!), táhne už od 1500ot, tak ve 2000ot zatáhne turbo ale hned neumře- lineárně se výkon zvyšuje... no do vysokejch otáček nad 4000sem to nikdy nezkoušela ale prej to táhne i dál=) Výkon celkem solidní 140koní (103kw), spotřeba taky ujde 5-7l podle stylu jízdy, motor je to spolehlivej a asi nejvíc blbuvzdornej od alfy, a libivej vzhled, ale to maj všechny alfy takovej sexy kukuč=)
Mínusy: horší výhled dozadu (ať žijou parkovací senzory), obrovskej motor způsobuje tragickej rejd (takže parkování na komunistickym sídlišti když jedu k rodičům je peklo) těžkym motorem a českejma silnicema trpí přední náprava, ale až zas tak tragický jak se říká to není.
Dále dle zkušeností rodiny... Twin spark je spolehlivej motor pokud má řádnou péči správnej- hlavně často kontrolovanej a dolejvanej správnej olej- nepřetahovat intervaly výměn, vše co je potřeba měnit včas (filtry atd.) a lejt do toho aspoň trochu kvalitní benzín...Ale pokud ho dostane do rukou idiot tak je mrtvej za chvíli.....(když sem jeden slyšela znít jako diesel tak na mě šly mrákoty co s tim někdo dokáže udělat- to proboha nekupovat- to už je nevskřísitelný- téměř.) Alfy prostě nejsou blbuvzdorný, ale to neznamená že jsou nespolehlivý... -
petulinka 31.08.10 11:39
« Re: Alfa?
Nesouhlas.... s AR 156 s motorem 2.4jtd jsem naprosto spokojená-problémový není ani omylem.. drahý? možná když si kupuješ nový auto jinak s údržbou to není nijak hrozný..projev je na naftu dostatečně kultivovaný a spotřeba je menší než u fobie 1.4TDI-podle jejich testů- tomu sem se musela smát když hlásali nízkou spotřebu a pak jim tam vylezly cifry stejný, někdy horší než mám s alfou.. Jediný mínusy jsou že je hodně těžkej a přetěžuje přední nápravu která to pak hlásí rychlejším opotřebením- ale ne o moc a kvůli tomu velkýmu motoru to má tragickej rejd- jinak naprosto super... Takže doporučuju alfu- jenom u ojetin dávat bacha na předchozí majitele... -
"-- skrytý --" 17.08.10 15:28
« Re: AR / Ford
Alfa v naftě?! ;-\
Jó takhle nová 1,9 biturbodízlík co má být v nové Deltě, to by se mi líbilo v GTčku :yes:
..ale jinak neee
S údržbou svatá pravda, o Alfu je dobré se starat a idálně garážovat protže zima venku makaróncům prostě nesvědčí a i tak mi každé jaro odejde nějaké stahování okýnka, gumová hadička nebo zámek centrálu,ale to oprava za 500 většinou vlastnoručně -
"-- skrytý --" 17.08.10 15:22
Protože TS většinou prostě zničí tupý uživatel, kdežto u JTS ten motor prostě jen ztratí výkon, pomřou koně a občas místo akcelerace sotva drží krok, což se děje občas a s trochou snahy se to dá vpohodě prodat. Hlavně u 2,4 to řeší na Lanciích snad všichni.
"-- skrytý --" 17.08.10 15:10
« Re: Alfa?
jediné doporučení.. nekupouj si šroty!
Je pravda že podle mě je 2,4JTD od makarónců naprosté neštěstí, ten motor, je drahý, težký a problémový. 2.0 benál ať už TS nebo 5vál fiat jsou mnohem lepší a mají stejný výkon i spotřebu nemluvě o kultivovanosti projevu.
Osobně mám právě ten pětivál v Lancii, která má být "luxusní" ital a díly mám levnější než na škodovku/seat.
"-- skrytý --" 28.12.09 20:39
« AR / Ford
imho můžu srovnávat poměrně racionálně ( oboj mi prošlo rukama ) .Podle abecedy:
Alfu bych bral vždy v naftě, preferuji 1,9 ( 2,4 poměrně citelně zatěžuje přední nápravu bez ohledu na model ) .Italové obecně jsou spíš o srdci než raciu, moje 156ka má momentálně ujeto 270tkm a spokojenost je naprostá. Jen pod jednou podmínkou pravidelná a prvotřídní údržba.
Forda bych naproti tomu zjednodušil na motor 2,0 benzín. jedná se o léty prověřený a průběžně vychytaný agregát ( a je jedno jestli Focus nebo Mondeo, Galaxy atd. ). u malých modelů pak 1,6 benzín. Technicky jednodušší konstrukce a směšné ceny dílů, auto dělník a opravitelné většinou kdejakým kovozemědělcem coz je určitě pro spoustu lidí argument, ale když Ford ( hlavně z doby tzv. New edge designu ) nemá to charisma jako Alfa.
Obecně si myslím že záleží na konkrétním autě u kterého stojím, než na názoru TUV statistiky nebo odborníka ze servisu za rohem. -
"-- skrytý --" 19.12.07 08:33
« Alfa?
Já jsem měl Alfu 155 2.5 TD. Bylo to nejhorší auto co jsem měl a to jich byla spousta. Snad jen dobré jízdní vlastnosti. Ford je určitě spolehlivější a taky dostupnější náhradní díly. Alfa má ale své kouzlo. Proto já vůl jsem si koupil GTV a již jsem zase v tom. -
"-- skrytý --" 09.03.07 13:55
rradik: jak si ale jinak vysvětlit ty problémy s dráty? Já samozřejmě jen spekuluju, ale ukazuje to spíš na bouračku a dlouhý vyřizování s pojišťovnou. Pak to stojí venku, na dešti nebo sněhu, vesele do toho prší a nakonec to nějakej moula narychlo zbouchá dohromady, aby se to dalo co nejrychleji prodat a postavit tam další vrak.
Ale je to samo jen spekulace, v životě jsem to auto neviděl... -
zmulin 09.03.07 12:58
Magic:Moje zkušenost z dlouhodobýho provozu JTS je stejná jako všech s TS.Občas to prostě žere olej a kdybych to nehlídal,tak to přidřu taky.Něco o těchhle autech víš,tak přeci musíš taky uznat,že tenhle problém stál za většinou motorschade motorů TS.
Jinak váha vzduchu je pořád Bosch a taky už jsem jí měnil.Jediný co by naopak mohlo bejt u JTS jako bonus je porucha přímýho vstřiku.Taky tušim Bosch. -
zmulin 08.03.07 19:22
Já jsem jel jenom ve Focusu 2.0 sedan a i když dobrý,tak Alfa je na tom líp,ale nevim,jak rizsáhlý jsou úpravy podvozku u ST,což může bejt docela podstatný ;-)
Magic:Vim,že už jsem Ti to psal několikrát,ale ještě jednou prosím o nerozlišování motorů TS a JTS ohledně poruchovosti,protože u TS je to zapříčiněno spotřebou oleje a čidlo nereaguje,tudíž se přidřou a časem odejdou.JTS má ale bohužel stejnej problém.Když to proženu,tak to žere olej taky a taky to neukazuje.Že to má jinou hlavu,kterážto byla bezproblémová i u TS,mi pomůže pouze v lepším průběhu výkonu a spotřebě(tam jenom o kousíček)