Opel Vectra B

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 08.02.07  14:59

« Bez nadpisu

stejne si to nedas vymluvit, tak se neptej ;)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  14:51

« Bez nadpisu

Ale ja by som asi aj tak radsej Vectru.
    Takze asi ostanem pri 2.0 DTi alebo 2.2 DTi.
    Cital som, ze ta 2.2 je tichsia, je aj lepsia?
    A spotreba sa tam lisi od 2.0??
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 08.02.07  14:44

« Bez nadpisu

no tak ja jsem jel s taxikarem s omegou s timhle klenotem a na spolehlivost a kroutici se hlavu nadaval hodne nahlas... :(
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 08.02.07  14:31

« Bez nadpisu

Co je špatnýho na naftovým motoru 2,5 TD nebo 2,5 DTi ? Pořád slýchávám že tyto motory nebrat ale zatím jsem nezjistil že by se kazili víc než jiné. Odcházejí turba jako u každého TD ( 90% špatné zacházení ) , váha vzduchu jako u každého jiného auta,čerpadlo jsemsice špatný už viděl ale rovněž i u jiných značek no a praskající hlavy válců ? Tak to jsem ještě neviděl.Viděl jsem spousty Opelů a BMW s těmito motory a ani jeden neměl méně jak 250 000 km tak to asi tak špatný motory nebudou.Viděl jsem i Omegu 2,5 TD s 480 000 km ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 08.02.07  14:12

« Bez nadpisu

stara nafta od bmw opravdu neni nejlepsi motor. pokud opel, tak v benzinu a u sestivalcu pozor na rozvody.
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 08.02.07  13:52

« Bez nadpisu

Možná trošku budou, ale nijak dramaticky, jinak motory 2,5DTI má Omega od BMW (jako i předchozí 2,5TD), ovšem zase někdo tvrdí, že oplí 2,2DTI je spolehlivější.
    Omega má dobré šestiválce v benzínu 2,5 a 3,0, ovšem jaksi nemají rádi plyn a kdo je předělal na LPG, tak se mu většinou začli *.
    Omega je prostě Omega, luxusní kočár za slušnou cenu. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  09:28

« omega

A nieje ta Omega nakladnejsia co sa tyka servisu, nahradnych dielov a tak?
    Predsa len to je vyssia trieda.
    No ja by som najradsej kupil auto, od niekoho koho poznam, alebo aspon
    nejaky moj znamy ho pozna, lebo bazar... no neviem, moze sa sice postastit, ale sanca je asi mala. :)
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.07  20:21

« 2.0Dti

Zdravím, můj otec má Vectru 2.0 Dti a má nalítáno 370tis. Slouží jako auto v autoškole a jako taxi. Motor v pohode, až na váhu vzduchu. ale to je skoro u každýho dieslu. potom prasklá remenice, spojka odešla. A asi nejčasteji jsme měnili zadní stabilizátory. Ty proste na našich silnicí dost trpí. Je to dobrý auto. Ale jestli můžu doporučit tak radši než Vectru tak Omegu. Meli jsme ji taky jako taxíka a když jsme jí prodávali tak měla nalítáno 570 tis. a pořád to byl kočár. Vectra je oproti ní chrastítko. A u tý Omegy žádný stabilizátory, sice řemenice taky praskla, ale zavařili jsme jí a jezdila dál >:D Prostě asi tak 2x spolehlivější auto než Vectra.
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 07.02.07  18:57

« Bez nadpisu

Posco: ne, to jsem jenom myslel tak, že pokud je dobrý motor, tak i 300tkm není problém, natož nějakých 180tkm.
    V německu jich bude kupa, radši bych teda volil dovoz, třeba přes to mobile.de
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.07  15:04

« Bez nadpisu

A ještě když jsem tady začal s těma závadama, tak mám ještě problém s rezonancí střechy myslím tím že když mě někdo klepne do střechy nebo když zavírám dveře nebo jedo po hrbech, tak se v autě ozve zvuk jek když tlučete do plechu takový drnčení kamoš co má stejné auto tak mu to nedělá. Nevíte jak to co nejšetrněji opravit? Když jsem auti kupoval tak jsem najivně naletěl na keci majitele bazaru s tím že to nic není že stačí dát do injekční stříkačky nějaký lepidlo a píchnout s ním mezi tapec a střechu nevěřím tomu...Myslím si že by to mohlo udělat pěknej flek kterýho bych se už nezbavil
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  12:39

« Re:

Ten odkaz mal byt ako dokaz, ze dokaze nabehat 310t km, alebo ze je dobre aj napriek tomu, ze ma 310t??
    Ale to sa asi podla obr. neda zistit v akom je stave. :(
    Mate niekto skusenosti s vozidlami z mobile.de, alebo podobnych zahranicnych vyhladavacich stranok?
    Ja by som sa asi dost bal take kupovat, jedine zeby nejaky odbornik isiel so mnou, no ziadneho odbornika na Opel Vectru a hlavne na diesel nepoznam.
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.07  12:39

« Bez nadpisu

jo a ještě pro RRAAFF když je motor teplej tak to je pořád stejný neshledal jsem zhoršení.nejvíc mě štve to startovámí už to je skoro pravidlem že po zážehu mě zahapruje volnoběch jako by ten motor zabuble hned klesnou otáčky na těch 600 a pak skočí třeba na 1300 a zachvilku spadnou zhrby na těch 1000 co má být fakt díky za rady
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.07  12:33

« Bez nadpisu

moc děkuju za radu vyzkouším to a pak Vám se napíšu jo a na čtečce jsem byl a nic to nenačetlo to mě právě nejvíc zarazilo.Kamoš mě říkal že má podobnej problém ny fiatu a že mu to dělá váha vzduchu a z toho jsem měl obavy ale co dodat má fiata a to mluví za vše :D
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 06.02.07  13:27

« Bez nadpisu

Tak hlavně je spolehlivější (myslím si ;-) ) a modernější a novější, má turbo s variabilníma lopatkama.
    A výdrž, při slušném zacházení je 180tkm absolutně nic. I takový benzínový motor třeba 1,8 by měl naprosto v pohodě 300tkm zvládnout. Ta nafta těch 500tkm dá, záleží ovšem na tom dobrém zacházení, kvalitním palivu a samozřejmě i o tom štěstí na kus ;-)
    Třeba tato Vectra už má 310tkm a píšou, že je vadná pouze spojka.
    [odkaz]%F3P%F3R~BmSB…
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.07  09:37

« Re:

Takze ten 2.2 je lepsi ako 2.0 a v com?
    Samozrejme okrem vykonu. :)
    A niekde tu som cital, ze ten motor 2.2 je tazsi, cim trpia viac predne napravy. Dufam, ze to bolo o Vectre. :*)
    A kolko realne vydrzi taky motor, lebo co pozeram inzeraty, tak sa pod 120t km ani nepredavaju a dost bezne je 150 - 180, ale to je zrejme aj na dobry motor dost.
    Dik.
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 05.02.07  21:23

« Bez nadpisu

motory 1,6 16V 74kw, 1,8 16V 92kw, 2,0 16v 100kw, 2,5(2,6) V6 125kw
    Nafta 2,0DTI 74kw, 2,2 DTI 92kw (ten bych bral z nafty jednoznačně)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.07  14:17

« Re:

Ake su motory Vectier B r.v. 2000 az 2002?
    Zaujima ma hlavne diesel.
    Dakujem.
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 04.02.07  16:52

« Bez nadpisu

čidlo vačky(origo 2500Kč)
    zajeď na diagnostiku, většinou blbne čidlo vačky nebo kliky. Diagnostika toto však nedokáže rozpoznat-myslím rozdíl mezi těmito 2ma čidly. Ale já začínal vždy čidlem vačky.
    Zhoršuje se to když je teplej motor?
    Jinak jestli to bude ono, tak tento člověk prý může sehnat čidlo vačky za 1250Kč (je to poslední příspěvěk a je to od toho, co téma taky zadal)
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 04.02.07  15:44

« Bez nadpisu

Nech si někde vyčíst chyby z ECU.Jestli se ti rozvítila kontrolka diagnostiky tak je chyba zapsaná v paměti.
    Jinak můžeš zkusit www.opelclubrenbau.cz ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

04.02.07  12:40

« Opel Vectra B

nazdárek lidi prosím vás mam prosbu a radu. Vlastním Oplíka Vectru B 1,8 16 V 85 Kw r.v 1997 a v poslední době mě začíná nějak zlobit a nevím čím to může být. A to, sednu do auta začnu startovat chytne mě ale najednou zdechne to se opakuje třeba několikrát dokud neprošlápnu plyn hned po zážehu a nekdy se třeba stane že po nastartování mě v prvé chvili kolísne volnoběch na zhruba 600 ot/min a během chvilky se spraví. Stalo se mě i to že jsem jel a auto mě najednou zdechlo a rožla se mě konrolka chyby ale po chvilce zhasla. Děkuju za každou radu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…