vrzání gumy na dveřích
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
"-- skrytý --" 27.01.2007 11:53
vrzání gumy na dve?ích
Octavia II má dvojité gumové t?sn?ní na dve?ích. Vadí mi na n?m ale mírné povrzávání. Koušel jsem to opakovan? mazat- originál sprey na plasty a gumy od Škody-pom?že na chvíli.Mazání na gumy od Velvany-taky bída. Není to slyšet moc, ale jsem na tyto zvuky "citlivý". Nemáte n?kdo vyzkoušený n?jaký recept, resp. mazivo na tyto gumy aby byly zticha?-
"-- skrytý --" 30.01.2007 15:18
« Re: vrzání gumy na dve?ích
Tvá snaha je sice dobrá ale mohu ?e ujistit, že žádný p?ípravek Ti nepom?že. Jedná se o m?kkou karoserii která se p?i každém p?ejezdu nerovnosti nebo zatá?ce kroutí. Z toho také vyplývají nic moc jízdní vlastnosti. Na použitou zadní nápravu která je dobrá, by normální auto m?lo postatn? lepší jízdní vlastností. S Škodou Octavia II lze srovant bez problému a s lepším výsledkem i starší kostrukce. Bohužel si z?ejm? podlehl reklam? o výte?ných jízdních vlastnostech a kvalitách vozu Škoda. Opak je však smutnou pravdou.
-
"-- skrytý --" 30.01.2007 15:03
Bez nadpisu
Ten glycerin vyzkouším. Myslím, že mi ho radili i v servisu. Když jsem m?l uto krátce, byl jsem tam s tím vrzáním, n??ím promazali a vrzalo to stále, tak jsem jim to tam str?il zase, promazali to d?kladn?- lesklo se to jako psí kulky, ale ani to nehleslo a n?jakou dobu to vydrželo. -
Bez nadpisu
to koudelka:V ramci reklamace meni ta tesneni za takova , ktera jsou na omak mnohem hladsi , takze potom nevrzou bez jakehokoliv mazani.Je treba to jen reklamovat , nebo zakoupit novejsi generaci a vymenit sam , protoze montaz na ctyri dvere odhaduji tak na 30 min.Ty starsi gumy nema cenu promazavat , protoze zacnou vrzat znovu-drhnou.Mam dojem , ze o tom ve Skode vedi.Pokud se bude prodejce cukat , dopsal bych na zakaznicke oddeleni bonzacky dopis-za zkousku to stoji a obcas jim zvednpi mandle.Vsimnete si , ze napr Roomster a nebo i Passat maji ta tesneni se semisovanim a tam samozrejme nic nevrze ,takove tesneni ale asi bude i vyrobne drazsi. -
"-- skrytý --" 04.02.2007 17:10
Bez nadpisu
Pokud se guma nebude po karosérii posouvat tak nebude vrzat !!!
To znamená kvalitně odmastit jak gumu tak i dosedací plochu. Pokud už byla guma něčím napuštěna tak odmaštění provést dost agresivně třeba tech.benzinem a potom nějakým kvalitním saponátem. Suchá a přilnavá guma to se rovná žádné vrzání.
PS. Než jsem na to přišel , tak jsem taky mazal a mazal a mazal. Teď nedělám nic a je klid. 8)