KLIMATIZACE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  18:26

« Bez nadpisu

andree napisal:
    Lehka vada na krase pri odmlzovani skla pomoci klimy je to, ze jakmile tu klimu zapnete a odmlzite, tak ji musite nechat zapnutou porad, jinak se vam to pekne rychle zase zamlzi. Ja ji treba na odmlzovani nepouzivam, resp snazim se.
    ale on tam pise o klimatizacii( ...nepise ze vypina aj ventilaciu (aspon ja som to tak pochopil)...ja tiez ked v zime odmlzim tak tu klimu potom vypnem ale nepozorujem to co andree...nevidim dovod mat tu klimatizaciu nadalej zapnutu (ale ventilaciu/kurenie nechavam samozrejme zapnutu)...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  18:07

« to Ivo

Já jsem reagoval na Andreeho, protože psal, že ho štve, když odmlžuje okno pomocí ventilace a pak když jí vypne tak se mu zase za?ne mlžit....to je logické. Chápeš jak jsem to myslel? Já mám v aut? elektronickou a ta jde p?epnout na ventilaci jako manuální, ale vlastn? to není t?eba, protože sama pozná kdy má chladit a kdy topit. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  17:55

« Bez nadpisu

->SpeedyRam: pozor pokial mas v aute manualnu klimatizaciu je mozne vypnut klimatizaciu a mat zapnutu ventilaciu...ono pokial ma pamat neklame je to mozne aj pri climatronicu (ale tym si niesom 100% isty)...ale nerozumiem preco by to nemalo ist :?: :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  17:08

« Re: Andree

Nechápu pro? bych m?l po odmlžení klimu vypínat? To je snad logické, že když vypneš ventilaci tak se ti v zim? za?ne mlžit sklo, ne? A když vypneš ventilaci tak ani netopíš.... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  15:22

« Bez nadpisu

to Peet: manual k octavii tiez pise ze pod 5 stupnov sa klima neda zapnut...no pokial ju v zime zapnem tak to odmlzi (vyrazne) rychlejsie...tak neviem kde je pravda :?
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 27.01.07  15:11

« Bez nadpisu

M? docela vadí, že mi klima nefunguje když je venku pod 5°C.
    V zim? není o vlhkost v aut? nouze, ale odmlžení si musí poradit bez klimy. :-(
    Zajímalo by m?, jak je to u jiných aut.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.07  14:58

« Bez nadpisu

Lehka vada na krase pri odmlzovani skla pomoci klimy je to, ze jakmile tu klimu zapnete a odmlzite, tak ji musite nechat zapnutou porad, jinak se vam to pekne rychle zase zamlzi. Ja ji treba na odmlzovani nepouzivam, resp snazim se.
    Jinak teplota ve voze s manualni klimatizaci se da samozrejme regulovat nejen otackama ventilatoru, nybrz i pripoustenim tepleho vzduchu, viz "poloautomaticka" klimatizace ve Skode Fabii.
    Dale pokud mas auto s klimatizaci, tak doporucuji precist si navod k obsluze a pri pouzivani klimatizace dodrzovat zasady dane vyrobcem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  13:13

« Bez nadpisu

Na to odmlžení skel jsem zapom?l. Ivo má pravdu. Hlavn? tzn. vyh?ívání ?elního skla je k nezaplacení. Když tak nad tím uvažuju, tak vlastn? ani nemám hadr na utírání oken.... :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  12:44

« Bez nadpisu

tak mi mame v octavii manualnu klimu a je to taka obycajna chladnicka pocas dlhsej cesty sa s tym musis dost hrat...pokial je moznost odporucam automaticku (climatronic) zvyknu mat aj rozne doplnkove funkcie (mne sa napr. mimoriadne paci a celkom osvedcilo rychle odmlzenie skiel)...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  11:35

« Bez nadpisu

Souhlas s Mudrou. Opravdu záleží na zna?ce auta. Co vím, tak s klimatizacemi koncernu VW nebývají problémy. Mezi manuální a elektronickou je pom?rn? velký rozdíl. Manuální má podle m? jedinou výhodu v cen?, ale hlavní nevýhodou oproti elektronicky ovládané je to, že musíš ?asto upravovat teplotu a stupe? ventilace. Z vlastní zkušenosti vím, že t?eba si nastavíš ur?itou teplotu a za chvíli ti za?ne být zima, protože manuální klima po?ád jede, na rozdíl od elektronické, která už jen udržuje zvolenou teplotu. Automaty taky mají mnoho dopl?kových funkcí a v?tší možnosti nastavení. Málokdo to ví, ale nap?. oby?ejný Climatronic v Oktávce m?že zobrazovat i otá?ky motoru a další údaje. Já osobn? mám v aut? elektronickou klimu a jsem s ní naprosto spokojený, dokáže rychle ochladit i p?i opravdu vysokých teplotách (najeto 180 000 a žádný problém). Kvalitní manuál není špatná volba, ale po zkušenosti s Climatronikem bych oby?ejnou klimu necht?l. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 27.01.07  10:32

« Bez nadpisu

Typ vozu celkem podstatný je ,protože n?které zna?ky májí zvýšený výskyt problém? s elektronikou a to se týká i automatické klimatizace. Já mám auto s automatickou klimatizací a jsem spokojenej.Vlastn? si nastavíš kolik stup?? chceš v aut? mít a o víc se nestaráš. Samoz?ejm? i automatická klima jde p?epnout na manuální ovládání.
    U klasické manuální klimy vlastn? pouze zapneš chlazení a teplotu ve voze reguluješ rychlostí v?tráku.
    Tento popis je obecný a jist? ho n?kdo doplní.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  10:13

« KLIMATIZACE

Vážení
    Chci koupit nový v?z a nemám žádné zkušenosti s klimatizaci a rád bych v?d?l jaké rozdíly jsou mezi: MANUÁLNÍ KLIMATIZACE ( PROST? JAK TO FUNGUJE A VÝHODY ?I NEVÝHODY PROTI AUTOMATICKÉ KLIMATIZACI)
    AUTOMATICKÁ KLIMATIZACE ( FUNGOVÁNÍ A JE LI VÝHODNOST PROTI MANUÁLNÍ NAMÍST?, KDYŽ CENA JE ASI O 30 + - TISÍC VYŠŠÍ)
    JEŠT? JSEM VID?L: BEZFREONOVÁ ELEKTRONICKÁ KLÍMA
    BEZFREONOVÁ MANUÁLNÍ KLÍMA. A ob? varianty jsou ješt? s filtrem nebo bez filtru. Prosil bych o malé pou?ení ?lov?ka, který má n?jaké zkušenosti nebo prost? ví o co se jedná. Myslím, že typ vozu není podstatný. Díky za informace. Ondráš.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…