KLIMATIZACE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
"-- skrytý --" 27.01.07 18:07
« to Ivo
Já jsem reagoval na Andreeho, protože psal, že ho štve, když odmlžuje okno pomocí ventilace a pak když jí vypne tak se mu zase za?ne mlžit....to je logické. Chápeš jak jsem to myslel? Já mám v aut? elektronickou a ta jde p?epnout na ventilaci jako manuální, ale vlastn? to není t?eba, protože sama pozná kdy má chladit a kdy topit. ;-) -
"-- skrytý --" 27.01.07 17:55
« Bez nadpisu
->SpeedyRam: pozor pokial mas v aute manualnu klimatizaciu je mozne vypnut klimatizaciu a mat zapnutu ventilaciu...ono pokial ma pamat neklame je to mozne aj pri climatronicu (ale tym si niesom 100% isty)...ale nerozumiem preco by to nemalo ist :?: :?: -
« Bez nadpisu
Lehka vada na krase pri odmlzovani skla pomoci klimy je to, ze jakmile tu klimu zapnete a odmlzite, tak ji musite nechat zapnutou porad, jinak se vam to pekne rychle zase zamlzi. Ja ji treba na odmlzovani nepouzivam, resp snazim se.
Jinak teplota ve voze s manualni klimatizaci se da samozrejme regulovat nejen otackama ventilatoru, nybrz i pripoustenim tepleho vzduchu, viz "poloautomaticka" klimatizace ve Skode Fabii.
Dale pokud mas auto s klimatizaci, tak doporucuji precist si navod k obsluze a pri pouzivani klimatizace dodrzovat zasady dane vyrobcem. -
"-- skrytý --" 27.01.07 12:44
« Bez nadpisu
tak mi mame v octavii manualnu klimu a je to taka obycajna chladnicka pocas dlhsej cesty sa s tym musis dost hrat...pokial je moznost odporucam automaticku (climatronic) zvyknu mat aj rozne doplnkove funkcie (mne sa napr. mimoriadne paci a celkom osvedcilo rychle odmlzenie skiel)... -
"-- skrytý --" 27.01.07 11:35
« Bez nadpisu
Souhlas s Mudrou. Opravdu záleží na zna?ce auta. Co vím, tak s klimatizacemi koncernu VW nebývají problémy. Mezi manuální a elektronickou je pom?rn? velký rozdíl. Manuální má podle m? jedinou výhodu v cen?, ale hlavní nevýhodou oproti elektronicky ovládané je to, že musíš ?asto upravovat teplotu a stupe? ventilace. Z vlastní zkušenosti vím, že t?eba si nastavíš ur?itou teplotu a za chvíli ti za?ne být zima, protože manuální klima po?ád jede, na rozdíl od elektronické, která už jen udržuje zvolenou teplotu. Automaty taky mají mnoho dopl?kových funkcí a v?tší možnosti nastavení. Málokdo to ví, ale nap?. oby?ejný Climatronic v Oktávce m?že zobrazovat i otá?ky motoru a další údaje. Já osobn? mám v aut? elektronickou klimu a jsem s ní naprosto spokojený, dokáže rychle ochladit i p?i opravdu vysokých teplotách (najeto 180 000 a žádný problém). Kvalitní manuál není špatná volba, ale po zkušenosti s Climatronikem bych oby?ejnou klimu necht?l. ;-) -
JOB 27.01.07 10:32
« Bez nadpisu
Typ vozu celkem podstatný je ,protože n?které zna?ky májí zvýšený výskyt problém? s elektronikou a to se týká i automatické klimatizace. Já mám auto s automatickou klimatizací a jsem spokojenej.Vlastn? si nastavíš kolik stup?? chceš v aut? mít a o víc se nestaráš. Samoz?ejm? i automatická klima jde p?epnout na manuální ovládání.
U klasické manuální klimy vlastn? pouze zapneš chlazení a teplotu ve voze reguluješ rychlostí v?tráku.
Tento popis je obecný a jist? ho n?kdo doplní. -
"-- skrytý --" 27.01.07 10:13
« KLIMATIZACE
Vážení
Chci koupit nový v?z a nemám žádné zkušenosti s klimatizaci a rád bych v?d?l jaké rozdíly jsou mezi: MANUÁLNÍ KLIMATIZACE ( PROST? JAK TO FUNGUJE A VÝHODY ?I NEVÝHODY PROTI AUTOMATICKÉ KLIMATIZACI)
AUTOMATICKÁ KLIMATIZACE ( FUNGOVÁNÍ A JE LI VÝHODNOST PROTI MANUÁLNÍ NAMÍST?, KDYŽ CENA JE ASI O 30 + - TISÍC VYŠŠÍ)
JEŠT? JSEM VID?L: BEZFREONOVÁ ELEKTRONICKÁ KLÍMA
BEZFREONOVÁ MANUÁLNÍ KLÍMA. A ob? varianty jsou ješt? s filtrem nebo bez filtru. Prosil bych o malé pou?ení ?lov?ka, který má n?jaké zkušenosti nebo prost? ví o co se jedná. Myslím, že typ vozu není podstatný. Díky za informace. Ondráš.

Lehka vada na krase pri odmlzovani skla pomoci klimy je to, ze jakmile tu klimu zapnete a odmlzite, tak ji musite nechat zapnutou porad, jinak se vam to pekne rychle zase zamlzi. Ja ji treba na odmlzovani nepouzivam, resp snazim se.
ale on tam pise o klimatizacii( ...nepise ze vypina aj ventilaciu (aspon ja som to tak pochopil)...ja tiez ked v zime odmlzim tak tu klimu potom vypnem ale nepozorujem to co andree...nevidim dovod mat tu klimatizaciu nadalej zapnutu (ale ventilaciu/kurenie nechavam samozrejme zapnutu)...