KLIMATIZACE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  12:11

« Bez nadpisu

samozrejme ze ide zapnut aj pri menej ako 5tich stupnoch ale co funguje jednoducho nepoznas...akurat ti svieti kontroka...co sa tyka toho odmlzenia tak v kamaratovej cordobe (jazdim s nim pomerne pravidelne trasu praha-martin) to funguje perfektne odmlzi to a potom to vodic vypne a sklo sa uz spat nazamlzi...samozrejme pokial sa nevypne motor...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  11:04

« Re:

Proč by někdo chtěl chladit na míň, než 5 stupňů?? Já auto jako cestovní ledničku nepoužívám. ;-)
    Jinak, já sem z těch příspěvků pochopil, že pokud je míň, než 5, nejde vůbec zapnout.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  10:53

« Bez nadpisu

Řekl bych, že naprosto stejně funguje i ta v té Fábii. Ono to je myšleno prostě tak, že pod +5 nedokáže chladit. Tím se myslí to fungování.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  10:44

« Re:

Klimatizace neslouží pouze k chlazení. ;-)
    PS: Bylo tady uvedeno, že ve Fabii klima funguje jen při 5 a více stupních. Tak to byla reakce na to.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  10:38

« Bez nadpisu

Pokud de o teplotu, klima mi funguje i v minus 20 (vyzkoušeno minulý týden na horách).
    Funguje, funguje... hm, jak je to myšleno?
    Že jako z -20 ochladí vzduch na +5? >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  10:22

« Bez nadpisu

Dong: jak jsem psal, vypnu, protože to dělá hluk, sklo je odmlžené, ale problém je v tom, že climatronic má v případě vypnutí "rozmrazování čelního skla" slabý proud vzduchu na čelní sklo. Funguje mi to tak nějak takhle: zapnu čelní sklo, na toto jde silný proud vzduchu, z ostatních výstupů vzduchu jde automaticky jen velmi slabý proud vzduchu, vypnu čelní sklo, automaticky se to přepne na dříve zvolenou funki, většinou program "auto" a vše již běží normálně, ale zdá se mi, že na čelní sklo to v tomto případě fouká velmi málo a proto se mlží.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  10:17

« Re: Re:

Já myslím, že se pak už ani foukat na sklo nemusí. Ono to zase až tak příjemný není. Je to hlučnější a "ofoukne" to.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 01.02.07  10:14

« Re:

davit: a nevypnes takhle nahodou i foukani vzduchu na sklo?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  09:37

« Re:

TomKQT: To sem se taky upřímně zasmál. :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  09:29

« Bez nadpisu

Odmlžení čelního skla pomocí klimy je dobré, funguje opravdu rychle, ale ve chvíli, kdy je sklo odmlžené, funkci vypnu (i kvůli hluku, který nemám v autě rád), tak je okno po chvilce opět zamlžené. A taky mi připadá divné, že ihned po nastartování běží ventilátory, které ženou chladný vzduch na motor, který se pak zahřívá hodně dlouho. Pravdou, která zde byla již opakovaně napsána je to, že i na climatronicu se musí teplota občas ubrat, příp. přidat. A to i během dlouhé jízdy kdy jsou zdánlivě stejné klimatické podmínky. A jak to tu tak čtu, asi si budu muset opatřit manuál k mé klimě a řádně ho prostudovat...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  09:28

« Re:

U té automatické bych šel asi do dvouzónové, už se mi několikrát osvědčila, ať jako spolujezdci v cizím autě nebo jako řidiči v mým, "teplotní pohodu" si zkrátka každej člověk představuje úúúplně jinak. ;-) Mně třeba v autě bohatě stačí 18°, znám lidi, kerým je tam zas při 24,5° zima.
    Jinak ta automatika je na odmlžení skel výborná, ale občas ji vypínám a nechám jen ventilaci (přece to jen něco žere, i když v mým autě (P307SW) naprosto minimálně) a sklo se teda znovu nezahuluje.
    Pokud de o teplotu, klima mi funguje i v minus 20 (vyzkoušeno minulý týden na horách). ;-)
    PS: Dalším plusem automatiky je bezpečnost - dokonalý odmlžení, dokonalá teplotní pohoda, a hlavně, člověk furt nemusí někde něco štelovat za jízdy.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  08:42

« Bez nadpisu

Hlavná výhoda automatickej klímy je že má displej a lepšie vyzerá .
    Tak to je opravdu ta hlavní výhoda >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 01.02.07  08:14

« Re:

to tv:
    R12 je tzv. tvrdý freon, který poškozoval ozonovou vrstvu
    R134a je tzv. měkký freon, který sice nepoškozuje ozonovou vrstvu, ale je to tzv. skleníkový plyn, tedy přispívá ke globálnímu oteplování a navíc se v atmosféře rozkládá na toxické kyseliny (TFA).
    Z toho důvodu je R134a nahrazován nezávadným R600a (isobutan), ale ten se používá zatím jen v ledničkách. Jeho nevýhodou je, že ve větším množství rád exploduje :-) Ale v ledničkách je ho tak málo, že explodovat nemůže, takže je bezpečný, horší je to při výrobě.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.07  21:59

« Bez nadpisu

Hlavná výhoda automatickej klímy je že má displej a lepšie vyzerá . Plus také veci že mi začne fúkať až keď je motor zohriaty a nefúka na mňa ľadový vzduch.
    O tejto funkcionalite som predtym nevedel, ale na zaklade tohto upozornenia som si vsmiol, ze to fakt funguje. Ani som nevedel, aku super vec mam :-) Doteraz som vzdy (zvyk je zelezna kosela...) ventilator hned po nastartovani stiahol na minimum, prip. az vypol...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  18:11

« Bez nadpisu

Ano, presne tak, aj najhorsia je lepsia ako ziadna. Po dlhom case cakania mam konecne auto, ktore ma od nova klimu. A rovno automaticku. Predtym to z roznych dovodov nevyslo a tak som si musel pomoct ako sa dalo - z rozbitej Fabky som transferoval creva klimy do mojej... Potom som Fabku predal a zase som nemal nic :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  16:19

« Bez nadpisu

U t?ch nejlevn?jších mechanických je problém v tom, že máte jen kole?ko s jakousi modrou stupnicí, od min do max. Jak vám to bude chladit, jestli to bude 10 a p?i vyjití z auta si uženete angínu, nebo to bude 22 a vám bude p?íjemn?, to už si musíte bu? vyzkoušet, nebo s tím po?ád dokola to?it.
    V tomhle ohledu se sice pokrok k té "poloautomatické", co mají nap?íklad Fábie zdá jen malý, ale konfort opravdu vyšší je. Tam si totiž nastavujete stupn?... ale to bych opakoval to výborné shrnutí od tv (mimochodem dík za n?j :!: ).
    Jinak, m?j názor je, že v lét? je lepší i mechanická než žádná ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  15:45

« Bez nadpisu

Jozef - mas pravdu, mechanicka klima udrziava rovnaku teplotu, no nie na ofukovacoch, ale na vyparniku. Inak OK.
    Preco sa da klima zapnut az od 5 stupnov (niekde uz od 2) som napisal nizsie - hrozi namrzanie vyparniku. Ostatne mody som tam popisal taktiez.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 29.01.07  13:25

« Re:

Jednoducho povedané automatická klíma udržiava teplotu v aute, manuálna teplutu vychádzajúcu z vetrákov. Automatická klíma je jedna z mála vecí ktorú by som na svojom aute oželel. Je pravda že netreba tak ?asto nastavova? teplotu ale ani automatika nie je všemocná. Pojem "teplotná pohoda" je v aute podstatne citelnejší ako npr. v dome. ?lovek iná? vníma teplotu vzduchu ke? je okolité prostredie studené ako ke? je teplé. V horúcom lete vníma 22 st. v interiéri iná? ako ke? vonku mrzne. Takže aj automatickú klímu musím prestavova? aj ke? podstatne menej ako manuálnu. A nie je manuál ako manuál. Ja som mal v starom Mitsubishi dobrú manuálnu klímu kde sa dala regulova? teplota. Niektoré jednoduché klímy sa údajne dali iba zapnú? a vypnú?. Hlavná výhoda automatickej klímy je že má displej a lepšie vyzerá >:D . Plus také veci že mi za?ne fúka? až ke? je motor zohriaty a nefúka na m?a ?adový vzduch. A ke? dosiahne požadovanú teplotu tak už tak cite?ne nefúka. V starom aute som mal ?asto prievan.
    V strednej triede sa už robia iba automatické takže o "problém" menej. Ale to ?i má auto manuálnu alebo automatickú klímu by pre m?a nebolo najpodstatnejšie.
    V starom aute som mohol klímu zapnú? aj ke? mrzlo. Ke? som mal npr. zapnutú vnútornú cirkuláciu vzduchu tak sa mi nerosili okná. V návode pri automatickej klíme píšu že kompresor sa zapína len od +5 st. Nerozumiem pre?o.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  22:28

« Bez nadpisu

Ojojoj, to si nalistuj Renault Megane forum na tomto serveri z leta 2005, to sme tam preberali ine hlody ohladom klimy... Alebo este lepsie Fabia na Yahoo forum, to bolo vysperkovane do dokonalosti aj s grafmi merani Fabia klimy v realnej prevadzke...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  22:23

« Bez nadpisu

tv odbocili sme trosku od temy :*) ale zase na tomto fore sa to stava casto...myslim ale ze si ten nas odskok perfektne vyplnil...super popis klimi...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…