KLIMATIZACE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.07  18:35

« návod

Návod ke climatronicu je v návodu k autu, jestli ho nemáš tak se dá stáhnout na www.skoda-auto.cz, je tam komplet jako pdf. Jinak vychytávky k obsluze climatronicu (zobrazování otáček motoru atd.) bylo ve Světě Motorů podzim/2006 ale přesně nevím ve kterém čísle.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.07  18:13

« Bez nadpisu

To by si mal mat v manuale, nie? Skus sa tiez opytat v Skoda fore.
    Pozn.: keby si mal Citroen, mohol by si si manual stiahnut na internete. Skus sa pozriet, ci take nieco nema aj Skoda.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.07  14:50

« Bez nadpisu

Nemáte někdo odkaz na návod k obsluze climatronicu? Ať hledám, jak hledám, nic :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.07  08:30

« Bez nadpisu

Aha, toho Googla poznam, ten je dobry :-)
    Keby sa tak viacero ludi chcelo opytat toho kamarata, bolo by tu o polovicu hlupych topicov menej (nemyslim tym tento topic, ale kopu inych).
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 06.02.07  07:01

« Re:

to tv: není zač, já to taky nevěděl, všechno mi to poradil kámoš Google :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.07  17:06

« Bez nadpisu

saab: dakujem za objasnenie. Nie som chemik ani chladiar, ale daco take sa mi v naznakoch v hlave motalo. Teraz je mi to uz jasne.
    Takze Ondras, ako som hovoril, je to habadura. Nie je to vyslovene loz, ale zase ani celkom taka pravda, ako by sa na prvy pohlad zdalo. Vola sa to marketing...
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 05.02.07  08:28

« Re: KLIMATIZACE BEZFREONOVÁ

to Ondráš: klimatizace označené jako bezfreonové jsou plněny R134a, což je látka na bázi "měkkých" freonů.
    R134a
    Je HFC plyn používaný (dost nešťastně) jako náhrada za freon R12 v chladícím okruhu chladniček. Oproti R11 má nižší chladící účinnost (zejména u mrazniček - o 8-10%) a v technologickém procesu je náročnějčí na absorpci vlhkostí.
    HCF R134a je látka na bázi měkkých freonů. Nepoškozuje ozónosféru (PPOV=0), ale má ale jinou nepříjemnou vlastnost. Jde o takzvaný skleníkový plyn, přispívající k procesu globálního oteplování. (podíl HFC R134a na globálním oteplování za dvacetileté období činí 3 200 násobek podílu stejného množství CO2). V atmosféře se navíc rozkládá na toxické kyseliny (kyselina trifluoroctová - TFA).
    Přibližně 50% proukce R134a je určeno ke klimatizaci automobilů, 15% pro domácí chladničky a mrazničky, zbývajících 35% převážně pro klimatizaci bytů a kanceláří a na chladící zařízení v obchodních centrech. [GI95]
    Na německý trh se chladničky s R134a už nedodávají. O zákazu užívání R134a v ČR se zatím neuvažuje.

CFC free
    Často používané heslo výrobců chladniček, které znamená, že výrobky neobsahují tvrdé freony CFC (což od r. 1996 ze zákona nesmějí obsahovat). Toto heslo však bohužel neříká nic o tom, zda je chladnička chlazena silně skleníkovým plynem R134a či ekologičtějším isobutanem (dle Greenfreeze).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.07  21:16

« Bez nadpisu

Ondras: nie, co sa dnesnych aut tyka, fakt som o takom niecom este nepocul a z toho linku nie som ani o kapku mudrejsi o co by sa malo jednat. Myslim si, ze Saabom popisany isobutan a ani mnou spomenute CO2 Kia (a nielen ona) zatial nepouziva. Asi to bude (zas dalsia) marketingova habadura.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.07  11:54

« KLIMATIZACE BEZFREONOVÁ

Vážený tv.
    Píšeš, že o žádné " BEZFREONOVÉ KLÍMĚ" si neslyšel, tady na adrese je konkrétně značka Kia Rio s " BEZFREONOVOU KLÍMOU", tak o co se vlastně jedná? Freon je pokud si pamatuju plyn, který se dával do chladících zařízení a obsahoval chlor a fluor (málo ), dnes možná je již jiná náplň do klím( určitě ). [odkaz] Tohle je interadresa, kde se popisuje bezfreonová klíma ve výbavě vozu.
    Ondráš.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  15:24

« Bez nadpisu

Ak by riadiaca jednotka povolila zopnutie kompresora pod tu hranicu 5 ci 2 stupne ci ktore auto ako to ma riesene, tak by nastavalo namrzanie vyparnika velmi rychlo a tak zvonku riadeny kompresor by siel na minimalny vykon, teda skoro vobec. Ostatne kompresory by riadiaca jednotka ani nepovolila spustit, resp. by bezali iba velmi kratko, kym by teplotny senzor zaznamenal namrzanie vyparniku.
    Saab: dakujem za dodatocne info. Na stranke niektoreho vyrobcu kompresorov a AC dielov som dokonca cital, ze su snahy pouzivat CO2 ako chladivo, akurat je problem, ze aby tu fungovalo, musi to bezat pri velmi vysokych tlakoch a to je znova problem...
  • 00 Reagovat !

foto

01.02.07  13:26

« Bez nadpisu

Adree_cz
    Lehka vada na krase pri odmlzovani skla pomoci klimy je to, ze jakmile tu klimu zapnete a odmlzite, tak ji musite nechat zapnutou porad, jinak se vam to pekne rychle zase zamlzi. Ja ji treba na odmlzovani nepouzivam, resp snazim se.
    alig
    Andree to asi myslel tak, že s klimou vysuší vzduch, tím se mu odmlží okno, ale pak když klimu vypne, tak se vzduch, který jde přes mokrý výparník, ale ne už studený, zase navlhčí a na okně zase rychle naroste zamlžená plocha právě u výdechů ventilace. To se mi za jistých stavů vzduchu v autě a venku taky stává a pomoc je taková, že než klimu vypnu, tak přidám na teplotě vzduchu, třeba až na plný topení a pak až vypnu AC.

Měl jsem ten samý problém co Andree u manuální klimy na Feldě 1,6. Používání klimy počátkem listopadu bylo na těžkou závislost. Po vypnutí
    klimy byly všechny okna během pár sekund hned zamlžená, tak jsem přešel na větřák & hadr a trápil se s tím měsíc. Od prosince se okna vůbec nemlží a to větřák téměř nepoužívám (možná na to má i vliv to, že topení a ventilátor pustím až po pár minutách až se motor zahřeje). Mám takovou teorii, že s příchodem zimního období trvá určitou dobu, než dojde k vyrovnání teplot a vlhkosti auto - okolí.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  12:19

« Bez nadpisu

Proč by někdo chtěl chladit na míň, než 5 stupňů??
    Tak jsem to nemyslel. Touto větou:
    Ono to je myšleno prostě tak, že pod +5 nedokáže chladit.
    jsem chěl říct, že když je venku méně než +5, tak klimatizace nedokáže chladit.
    Ale samozřejmě zapnout jde, takže v tomhle ohledu "funguje".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  12:11

« Bez nadpisu

samozrejme ze ide zapnut aj pri menej ako 5tich stupnoch ale co funguje jednoducho nepoznas...akurat ti svieti kontroka...co sa tyka toho odmlzenia tak v kamaratovej cordobe (jazdim s nim pomerne pravidelne trasu praha-martin) to funguje perfektne odmlzi to a potom to vodic vypne a sklo sa uz spat nazamlzi...samozrejme pokial sa nevypne motor...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  11:04

« Re:

Proč by někdo chtěl chladit na míň, než 5 stupňů?? Já auto jako cestovní ledničku nepoužívám. ;-)
    Jinak, já sem z těch příspěvků pochopil, že pokud je míň, než 5, nejde vůbec zapnout.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  10:53

« Bez nadpisu

Řekl bych, že naprosto stejně funguje i ta v té Fábii. Ono to je myšleno prostě tak, že pod +5 nedokáže chladit. Tím se myslí to fungování.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  10:44

« Re:

Klimatizace neslouží pouze k chlazení. ;-)
    PS: Bylo tady uvedeno, že ve Fabii klima funguje jen při 5 a více stupních. Tak to byla reakce na to.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  10:38

« Bez nadpisu

Pokud de o teplotu, klima mi funguje i v minus 20 (vyzkoušeno minulý týden na horách).
    Funguje, funguje... hm, jak je to myšleno?
    Že jako z -20 ochladí vzduch na +5? >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  10:22

« Bez nadpisu

Dong: jak jsem psal, vypnu, protože to dělá hluk, sklo je odmlžené, ale problém je v tom, že climatronic má v případě vypnutí "rozmrazování čelního skla" slabý proud vzduchu na čelní sklo. Funguje mi to tak nějak takhle: zapnu čelní sklo, na toto jde silný proud vzduchu, z ostatních výstupů vzduchu jde automaticky jen velmi slabý proud vzduchu, vypnu čelní sklo, automaticky se to přepne na dříve zvolenou funki, většinou program "auto" a vše již běží normálně, ale zdá se mi, že na čelní sklo to v tomto případě fouká velmi málo a proto se mlží.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  10:17

« Re: Re:

Já myslím, že se pak už ani foukat na sklo nemusí. Ono to zase až tak příjemný není. Je to hlučnější a "ofoukne" to.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 01.02.07  10:14

« Re:

davit: a nevypnes takhle nahodou i foukani vzduchu na sklo?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…