Ford Mondeo ST 220
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
impaler 07.02.07 07:39
To vyhřívané sklo doporučuju vyzkoušet, záleží na člověku. Já jsem o něm věděl, ale drátků si všiml až za několik dní. Ale hlavně, dnes stejně jako včera atd. jsem neuvěřitelně ocenil možnost přijít, zmáčknout čudlík a jet. Pro případ, že v ČR nemrzlo, tak tady jo. :) -
"-- skrytý --" 06.02.07 22:29
skusenosti z Mondea ST (vlastni kolega, r.v.11/2006):
vynikajuci podvozok, vyborne brzdy, perfektne sedacky, super volant a sportove riadenie, obrovsky kufor (hatchback), co sa tyka spotreby, tazko sa da v meste dostat pod 12l, mimo mesta pod 10, takisto 18" pneu na slovensky tankodrom dost nevhodne :-( ale na kvalitnej ceste fantazia. Jedina vec, ktora mi strasne vadi je vyhrievane celne sklo, tie mikrovlakna vidiet a rusi to. Ale inac auto mozem len doporucit :idea: -
"-- skrytý --" 06.02.07 21:04
Mondeo ST220 máme doma, je to kus auta. Předtím jsme meli Mondeo r.v. 2001 1.8 benzin 92kW. Rozdíl je obrovský, podvozek má Mondeo nejlepší ve své řídě, takže už základní model je podvozkově výborný, ale ST-čko má k dokonalosti blíž. Motor je skvost 6válec je 6válec, kdo se sveze se 6válcem už 4válec nechce.Zvuk nad 4.000 otáček je balada pro uši, fakt dokonalost sama. Do ST-čka bych šel už jen kvůli skvělým sedačkám RECARO, to je uplná nádhera. Otec má velké problémy se zady, ale od te doby co jezdí s ST-čkem je to uplne v pohodě, takže to je co říct, protože před tím to byla dost hrůza. Po každé delší cestě byl naprosto vyřízený. Jezdí za 10l, žádný závodník není, ale když s tím jedu třeba já, tak spotřeba přes 12l nejde. Jezdí 1/3 město a 2/3 hlavně Brno - Zlín. Myslím si, že kdo s tímto autem jezdí za 15l tak už jezdí rally, protože tatík rozhodně 50/90/130 nedodržuje. p.ower: rozhodně bych šel do Mondea, protože to nebude velký skok zhlediska prostoru a třídy. Když pujdeš ze Superba např. do Fiesty ST, tak to bude dost markantní rozdíl a těžko si člověk zvyká na ohodně menší auto. ST-čko je výborné auto s poměrně levným servisem a výbornou kvalitou. Já bych rozhodně doporučil, jen je třeba nevýhoda snížení podvozku o 15mm a nárazník v předu jelikož už ho máme trošičku dodřený, člověk sem tam něco trošku vezme, ale to je daň za sportovní verzi. Jinak suma sumárum: řazení-výborné, brzdy-výborné, podvozek-výborný, motor-výborný, ale je to hodně těžké auto, takže Ferrari to není. -
"-- skrytý --" 06.02.07 17:16
no...lidi...z vlastni skusenosti s tou spotrebou bych to videl spis zaporne... >:D >:D >:D ...muj deda ma 2.5litra a s velmi lehkou nohou(velmi) >:D >:D >:D ...jezdi minimalne za deset...takze ten vyladenej trilitr si pri sportovnejsi jizde urcite vezme tu ctrnactku patnactku >:D >:D >:D -
zalezi jak clovek jezdi, pokud clovek jede hned napoprve hlava nehlava ta k urcite nakou tu trefi, pokud si zajede najake seznamovaci jizdy pomaleji coz je spravne, tak si celkem diry pamatuje . Ale jiste neni od veci mi jeste nahradni aspon jeden obutej disk ;))) -
"-- skrytý --" 02.02.07 11:42
« Pneu
Ja sice nemam 18" ale i se 17" si davam docela majzla na diry. Letos a jare jsem mel ctrnact dni novy gumy a procvakl jsem si prdni pravou pneumatiku, takze se na ni udelala boule. A to nebyla zadna extradira.
Budes mit spis strach o gumy, nez o ztratu pohodli.
Ale na kvalitni okrsce se ti to vrati:) -
"-- skrytý --" 02.02.07 09:11
Měl jsem z našich silnic přesně stejné obavy. nakonec jsem do 225/40R18 na Mondeu šel. Jestli se občas rád svezeš na okreskách rychleji, tak je oceníš. Rozdíl v jízdních vlastnostech proti 16" je hodně veliký. V komfortu je rozdíl podstatně menší, než jsem čekal a dá se to v poho. Musí se dávat pozor na hodně velké díry, přesto se mi za léto několikrát stane, že vymetu díru, kdy se guma otiskne na ráfek. Mám ale pneu s ochranou ráfku, takže žádné škody se nekonají.
Rozdíl třeba proti 17" nevím. -
« Re: Ford Mondeo ST 220
Může tu někdo porovnat rozdíly mezi mondeem 2.5 V6 a ST 220 na základě zkušeností z praxe ? Mám 2.5 V6 a plná spokojenost, ale červík občas hlodá a přemýšlím výhledově o tomto lehkém upgrade. Pokud by ale rozdíl ve skutečnosti nebyl moc markantní, tak by asi nemělo cenu pouštět prověřenou a fungující 2.5 kvůli "jenom" 41kW navíc.
Jsou na ST třeba jiné brzdy ? Co se týče velikosti kotoučů, vypadá to stejně. Co zpřevodování ST oproti 2.5 (já mám ještě r.2002 takže 5°) - není víc "sportovní" = lehčí, nebo je naopak těžší kvůli silnějšímu motoru ?
Po pravdě řečeno hlavní věc, která mě od ST trochu odrazuje, jsou ty 225/40/R18 kola, bojím se, že je to trochu nízký profil na naše silnice a že podvozek dostane o dost víc zabrat oproti R16 nebo i R17. Naproti tomu spotřeby se nebojím, ta by neměla být o moc vyšší než u 2.5. Hlavní devízou 2.5 je její absolutní nenápadnost a nižší ceny (2.5 stojí cca 60-70% ceny ST). -
p.ower no ja bych sel do jakehokoliv ST asi bych volil spise Focuse precejenom je o neco lehci. U spotreby je hlavni vaha kterou sebou tahas.
Podle mne velikosti ST 5DV focus a Modneo sedan ST moc velky rozdil nebude. Aspon pro mne nevozim sebou 6 lidi ;)
Za dalsi jasne Modeo je atmosfera V6.
Focus sice jenom turbo V5 ale naladene tak ze ze tam to turbo skoro neni znat.
Mozna nekomu vadi puvod z Volva.
V kazdem pripade musis se v obojim svest pak treba ozelis Mondeu + 1l/100km proti Focusu.
Moje rada puc si to u prodejce na den a uvidis hned jak to zere nebo nezere. -
"-- skrytý --" 31.01.07 08:52
« Re: Mazda6 MPS
Hi,
to skejpa. Moc hezke auto (nejel jsem, videl jsem). Nove mondeo mi ji hodne pripomina. Pak muzes zaradit Vectra OPC + dalsi "ostrejsi" verze aut ze stredni. Vyber je tezky, vitez zadny.
Nejlepsi je projet se, porovnat ceny a aktualni nabidku a pak (naslepo) vystrelit. Myslim, ze mezi ST220 a MPS a OPC atd. zasadni rozdily nebudou, stejne vybiras podle subjektivniho pocitu.
to all:
Myslenka dvou aut je lakava, ale nakladna. Taky bych chtel mit v garazi FF-ST nebo nove clio sport nebo mini s nebo type-r nebo... ale nemam na to prachy:-( -
"-- skrytý --" 31.01.07 08:29
a co mazda 6 MPS :-) je to dobry kompromis mezi pohodlim a rychlosti. 4x4... jen ta spotreba. ale zase tak velky rozidl od 1,8T precipovany to nebude :). rika se ze M6 MPS je komfortni strana od S WRX STi a ML EVO. neni tak rychla jako oni (ale rychla je) ale zase se s ni da jezdit kazdy den, je krasne komfortni atd. tak a ted me pulsi kamenuj :D -
"-- skrytý --" 31.01.07 01:51
Uprimne receno, taky me napadlo mit dve auta- jedno na bezne jezdeni a druhe pro zabavu. Rozumnymi argumenty (a to nejen financnimi) ale clovek obvykle dospeje k zaveru, ze jedno auto staci a pak hleda co by to asi tak mohlo byt..Podle me je ST ve stredni tride optimalni volbou. Jedine co me zatim drzi na uzde je spotreba (prece jen uz nejakou dobu koukam na udaje pod 7l). Je to bezva kompromis mezi nenapadnosti, adrenalinem, uzitkovosti a cenou. Jenom kdyby to krucinal tak nezralo..
Ale na druhou stranu si dovedu predstavit, ze bych to dokazal tomu autu i odpustit:)
Jel jsem v tom sice asi jen 70km, ale zazitek dokonaly. Do te doby jsem neveril ze moje oblibena zatacka se da projet vic nez osmdesatkou-
STcko ji rizlo lehce pod 100km/h a myslim, ze ESP ani nebliklo:) -
"-- skrytý --" 30.01.07 22:39
aha cize ty mas dilemu ci si nechat superb alebo kupit mondeo?
nuz podla mna superb je vyborny hltac kilometrov, nieje absolutny problem urobit v tom aute 1000 kilometrov za den...mozne riesenie by podla mna bolo nechat si superba a kupit k tomu nieco ako napriklad clio sport na okamihy ked proste dostanes chut... -
Krkovicka: no tak n?jak jsem to myslel, takže ty osobn? by si tedy superba nevolil jak jsem zjistil. to si m? tedy moc nepot?šil :-) no m? to auto vyhovuje ale jak ?íkám sportovní to není no. a to je to co m? na tom mondeu ST zaujalo, jak pohodlné tak i sportovní. takže sem se o n?j za?al zajímat.
ja nehovorim, ze to nie je dobra vec, je to super vec, ale zial tie dratky mi tam neskutocne vadili, proste som sa na to sustredil nejak a stale ich tam mal 8-s kolega ich nevnima asi ako ty...