Ford Mondeo ST 220

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• 00 Reagovat !

foto Semtex

Semtex 09.02.07  15:54

« Bez nadpisu

No, ne vždy můžu s Tvými příspěvky souhlasit, i když se většinou zdržím komentáře.. ;-)
    Ale no tak dobře - provedl jsem drobnou úpravu svého příspěvku..
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 09.02.07  15:15

« Bez nadpisu

vyjimecne pravdu... :-) to jsem rad, ze aspon vyjimecne
  • 00 Reagovat !

foto Semtex

Semtex 09.02.07  15:08

« Bez nadpisu

p.ower: Při 180km/h to bude spíše 17-18 litrů - to je realita.. ;-)
    V těhle rychlostech už se většině PP nedá, co se spotřeby týka, příliš věřit.
    huml76 má v tomto případě pravdu - většina benzínových motorů (ani dieselové na tom nejsou zase o tolik lépe při stejném výkonu motoru) si při rychlostech kolem 200km/h (reálných, ne tachometrových) vezme kolem 20 litrů a většinou i více.
    AutoTIP dělal zhruba před rokem velký test - uvádím pár výsledků pro 200 km/h:
    BMW 530i Touring - 20,1 L
    BMW 535d Touring - 14,6 L
    Opel Zafira 1.8 - 21,7 L
    Peugeot 407 SW 140 - 22,4
    ale například:
    Mercedes C 180 K - 12,7 L
    VW Golf GT 1.4 TSI - 16,4 L
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.07  14:42

« Re:

to huml76: to je pravda že s přibívající rychlostí jde spotřeba razantně nahoru. nedávno jsem jel 150km/h A měl jsem tam průměrnou spotřebu nějakých 9 litrů. což se dá. no ale jakmile jsem se chtěl trochu svést , šlápl jsem na plyn pohyboval jsem se okolo té 180 tak hned ta průměrná spotřeba vylezla na 9,6l. A to podotýkám během 15 minut. takže když se tě zeptám co si myslíš o tom kdybych jel s moneem ST takových 180 tak já si myslím, že ta spotřeba by bala tak těch 12-13l. co myslíš ty?
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 09.02.07  14:26

« Bez nadpisu

jak rikam, je to dlouho a ruku do ohne za to nedam. ;) kazdopadne vim, ze ta spotreba rosto uplne extremne s rychlosti...
    to je asi stejny jako rikali o bugatti.. k dosazeni 300km/h potrebuje tusim 340 koni, k dosazeni 400km/h potrebuje 1000koni a palivo mu pak staci na 12 minut...
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 09.02.07  14:25

« Re: Re:

No veď som písal 7,5 pri 130. Pri 180 - 200 je 12 l spotreba možná samozrejme. Mne hlásil PP okolo 13 a to sa mi nezdá moc keď motor išiel takmer nadoraz.
    nevím jak si dokázal jet za 18 litrů ano možná pokud máš nějaký motor 4,2 tak asi jo ale každý benzínák to fakt ne...
    Kamarát mal A8 4,2 quatro a tvrdil že najnižšiu spotrebu to má okolo 160 km / h. Cez 10 l to určite nebolo takže ani pri 200 by nemal asi 18. Opýtal by som sa ho ale ukradli mu ju :roll: Stále si myslím že silné motory nemajú vo vysokých rýchlostiach o moc väčšiu spotrebu lebo idú v podstate v optimálnych otáčkach.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.07  14:16

« Re:

huml76: TT 1,8 jo? to je zajímavé. MOžná teda ta 4 kolka co má 220 koní. ale i tak se mi to zdá divné. :)
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 09.02.07  14:12

« Bez nadpisu

nikdy jsem 100km v kuse 200 nejel. ale nekde jsem to cetl a psali konkretne o audi TT 1.8T a jinejch autech. jenom si ted nejsem jistej, jestli to nebylo pri 220... je to uz par let, vim, ze me to tenkrat samotnyho prekvapilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.07  14:05

« Re:

huml76: tak to teda nevím s čím si jezdil,ale pokud vím tak když jedu tak 200 a i třeba více tak jak jsem tady už psal nad 12 litrů nejdu. Je možné že kdybych jel třeba 200km/h hodinu v kuse tak bych se dostal i s tou 1,8 T na 13-14litrů, ale tak hodinu v kuse 200 to na naších cestách nejde. takže teda nevím jak si dokázal jet za 18 litrů :-) ano možná pokud máš nějaký motor 4,2 tak asi jo :-) ale každý benzínák to fakt ne...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.07  14:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

to Jozef035: tak při ustálené rychlosti nebudeš využívat plný potenciál motoru to je pravda. Bude to žrát při akceleraci jak říkáš. Ale já se u toho St nebavil třeba o tech 80km/h a ani 130 km/h. myslel jsem kdž už to musím tak říct tak aspon 180 :-) a to opravdu těch 7,5l jak si psal nebude. to musíš uznat že se jedná přeci jen o 3litrový motor. i když pojedeš třeba 180 stylem ustálená rychlost, tak spíše počítám u toho ST tak 12l. Jinak já když jedu v rozmení takových 150-200 tak mě ten superb 1,8 T žere necelých 11. Takže je dost možné že by to ST mohlo klidně i vyšplhat na 13-14litrů. No ten čip u mě možná zvedl tu spotřebu ale zase na druhou stranu bude žrát méně než prává 2,8 atmosféra u superba na kterou mám vlastně tu svojí 1,8 T přečipovanou. Ty máš 1,8 atmosféru ne? to možná bude taky důvod proč máme odlišné spotřeby. no a hlavně já tam mám 200 koní že, tak to trochu více žrát asi musí.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 09.02.07  13:59

« Re:

Mne hlasil PP do 13 l na 10 km úseku. Možno fúkalo do chrbta :D
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 09.02.07  13:45

« Bez nadpisu

pri rychlosti 200km/h zere kazdej benzinovej motor minimalne 18 ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 09.02.07  13:21

« Re: Re: Re: Re: Re:

No neviem. Podľa mňa nemá výkonný motor pri takých relatívne malých ustálených rýchlostiach takú veľkú spotrebu. Pri akcelerácii to chápem ale pri normálnej rýchlosti predsa nemá okamžitý vyšší výkon ako slabý motor. Nerobí to náhodou ten čip ?
    PS: Pri 2000 ot. na 5 mám tiež rýchlosť 80 km/h ale priemernú spotrebu do 4,5 l :D
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.07  12:51

« Re: Re: Re: Re:

to Jozef035: no píšeš že bych s ST neměl při ustálené rychlosti vyšší spotřebu než ty s 1,8 okolo 7,5 litrů pokud to dobře chápu. Tak i kdybych jel 130 tak 7,5 litrů určitě nedosáhnu. 7,5 jsem schopen dosáhnout s mojí 1,8 T čiplou na 200koní při otáčkách 2000 na 5tku. A jedu tak 80km/h. ale ani s tímto motorem při 130 bych 7,5 litrů nedosáhl. Možná ty ano to ti neberu,ale opravdu si myslím, že u toho 3litru v ST za 7,5 to možná jen v garáži na volnoběh :)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 09.02.07  07:58

« Re: Re: Re:

Asi pokud bych jel 130 po té dálnici tak za těch 12 bych jel, ale myslím že pokud bych měl pod kapotou 220 koní tak 130 nepojedu
    Take si troufám říct, že když tomu naložím tak by to mohlo klidně vyšplhat na 14litrů.

Ja mám pri 130 spotrebu okolo 7,5 l takže ani s ST pri ustálenej rýchlosti by si nemal vyššiu. Skôr naopak. Okolo 12 l mám pri maximálke. Ono to žerie hlavne pri rozbiehaní a zrýchlovaní. Vtedy ten výkon využívaš.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  22:43

« Re: Re:

Prave na dialnici cca 1000 km Nemecko-Rakusko som sa dostal s priemerkou 147 km/h pod 10 litrov a to bolo auto nove, urcite si este spotreba kusok sadne, skor to papka pri jazde styl rallye a hlavne v meste.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.07  20:11

« Re:

to Zlatan: tak vidím že jste s tímto autem doma spokojeni. ty sedačky se mi taky zamlouvají, mám taky problémy se zádama a musím teda říct že superb ideální sedačky nemá. Já se tedy bojím asi nejvíce té spotřeby. říkáš že nad 12 nejezdíte,ale to si myslím že nad 12 se mužeš dostat lehce. Hlavně ve městě. Já teda vyloženě po měste moc nejezdím spíše tak tu kombinaci. A dále pak dálnice. Asi pokud bych jel 130 po té dálnici tak za těch 12 bych jel, ale myslím že pokud bych měl pod kapotou 220 koní tak 130 nepojedu :)
    Take si troufám říct, že když tomu naložím tak by to mohlo klidně vyšplhat na 14litrů. takže to budu muset zvážit zda to moje peněženka unese. Taky si myslím že je to dobrá volba mezi něčím sporotvním a pohodlným na cesty jako je třeba superb. ted je taky těžké razhodování jestli dávat z ruky supebra když nemám moc najeto a nemám s ním problém a jede skvěle..jak já se rozhodnu to netuším :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  12:12

« Re: Re: Re: Re: Re:

To s tym ST TDCi Mondeom je pravda, podla mna to robil iba koli nemcom, chrochtak nikdy nebude sportove auto, ci uz Skodovacke RS TDi alebo dieslove Seaty...
    impaler, praveze okuliare nosim, -2.5 diopt. Jednoducho som sa na to moc sustredil asi. Nieco mi na tak dokonalom aute predsa vadit muselo :D
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 07.02.07  10:33

JarinoRS: překvapivě velký rozdíl k horšímu je, když si sundám brýle, a to mám méně než jednu dioptrii (jsem krátkozraký). Pak zaostřuju mnohem víc na ty drátky. Nemáš třeba taky náběh na brýle, příp. dlouho po prohlídce u očaře, pokud už je nosíš? :)
    Krom toho jsou vidět nejvíc proti světlému podkladu (sníh, mlha).
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 07.02.07  08:00

Kamarát to mal na Alhambre a bolo to vidieť len keď vnoci svietili auta oproti. Ale nebola to žiadna tragédia. Asi sa na to moc sústredíš. Osobne by som to privítal v zime.
    To TDCI ST je fakt smiešne. Neviem čo tým chcel Ford povedať. Silou mocou sa chcel dotiahnuť na VW lebo ten by dal naftu aj do mopedu keby ho vyrábal.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…