Zmena vykonu z 1.2 47KW na 1.2 51 KW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
"-- skrytý --" 11.02.07 11:09
« Bez nadpisu
Jinak si myslím, že i ta malá změna určitě poznat bude, protože když se podíváš na graf průběhu krouťáku a výkonu, musí to být poznat i v reálu.
To teda nevim co na tom chces poznat. To bude rozdil jak kdyz si das o centak sirsi gumy :)
Pred chipem:
[odkaz]
Po chipu:
[odkaz]
(jedna se o dve ruzna auta, ale pro ilustraci to staci) -
« Bez nadpisu
To Zrout - no matematicky jsem to nedomyslel, bylo to myšleno obrazně Very Happy , už jsem to ve svém příspěvku doladil.
Spíš mě zaráží, jak si někdo koupí auto se slabým motorem a pak vymýšlí, jak z toho dostat krkolomě víc a ještě s rizikem ztráty záruky atd.
No jsou lidi co do auta narvou různých tuningových doplňků mnohdy za desítky tisíc.A to je jistě větší úchylka než za pár tisíc zvednout výkon o zanedbatelných pár koníků/kdoví jestli/.Hold lidi si rádi hrajou... :D -
"-- skrytý --" 08.02.07 12:55
« Re:
shpoony: jj, jak říkáš, záleží hlavně na ceně a když by byla slušná, tak máš vyšší výkon i se zárukou.
Ale o tom jestli to bude poznat nebo ne, nevim 8-s Řekl bych, že to bude jako N95 a N98 u 1.4/74, někdo něco trochu pozná někdo si nevšimne ničeho.
Já bych do toho asi šel, kdyby cena byla do dvou maximálně tří tisíc a doufal bych, že ten výkon poznám... -
"-- skrytý --" 08.02.07 12:38
« Bez nadpisu
Omyl, nechci z toho dostat víc se ztrátou záruky. To Cimbu jsem uváděl pouze jako příklad, co se dá zač pořídit. Jinak si myslím, že i ta malá změna určitě poznat bude, protože když se podíváš na graf průběhu krouťáku a výkonu, musí to být poznat i v reálu. U té škodovky mě to zajímalo, protože by člověk u nich nepřišel o záruku. Samo by záleželo na ceně, zač by to bylo. Jinak jsem s motorem spokojený a nemám v úmyslu cokoliv měnit. Švagr má superba 1,8T v automatu a chiptuning mu nabídli přímo u škodovky, takže by nepřišel o záruku. Akorát si řekli o 19tis, což je celkem palba. Zvedli by mu to na nějakých 137kW. Je otázkou, co by na to řekla ta automatická převodovka, spojka atd -
"-- skrytý --" 08.02.07 12:25
« Re: Re: Mala lekce matematiky
Beny: jj, to mě zaráží hlavně u "tunerů" co si koupí fabii HTP/47, pak na to dávají sportovní filtr, laděný koncovky, aby to pořádně řvalo (jednoho potkávám docela často a pořád je pod tím zvukem z koncovky při řazení slyšet HTP :-) ), nechávají si to čipovat, tankují V-power racing atd. Věřim tomu, že je to baví, ale má to smysl vyladit HTP za hromadu peněz na výkon 60-65 kw 8-s
Ale na druhou stranu, proč si neudělat "legální" čip, jestli to bude možné. Otázka je jestli to udělají jen za cenu práce, nebo si budou na tom chtít namastit kapsy... -
« Re: Mala lekce matematiky
To Zrout - no matematicky jsem to nedomyslel, bylo to myšleno obrazně >:D , už jsem to ve svém příspěvku doladil.
Spíš mě zaráží, jak si někdo koupí auto se slabým motorem a pak vymýšlí, jak z toho dostat krkolomě víc a ještě s rizikem ztráty záruky atd. -
« Bez nadpisu
Páni, dúfam, že ma neukameňujete...
Jeden známy, čo má HTP 12V, pýtal sa v servise na to isté, teda 47 -> 51 kW.
A odpoveď? Úprava VRAJ spočíva jednak v inom SW, ale taktiež má úplné iné nasávacie potrubie.
Teda ja som ho na vlastné oči nevidel, ale že on si postavil 47kW a 51 kW motory vedľa seba a vtedy je vidieť ten rozdiel. Popísal mi to, že akoby v 51 ani nasávacie potrubie nebolo. Skrátka zvýšenie výkonu je spôsobené AJ vyladením nasávania.
Myslím si, že by bolo dobré sa pozrieť aj na túto stránku veci, nech potom nie ste možno zbytočne sklamaní... :shock:
Držím palce vo vylaďovaní ;-) -
"-- skrytý --" 08.02.07 08:23
« Re: Re:
Jinak u Cimbu mají zvednutý krouťák s lepším průběhem o 6Nm a výkon o 4kW. Cena je 5200s DPH, což je celkem v pohodě.
Spis bych rekl ze je to pekne o nicem. Za tolik penez upravu kterou ani nepoznas na vykon, kterej to auto stejne ma uz z vyroby. -
"-- skrytý --" 06.02.07 18:59
« Re:
Byl jsem dneska ve škodovce v servisu a ptal jsem se jich, jestli by šly upravit data v mojí ŘJ na těch 51kW. Příští týden budu znát odpověď. Musí to poshánět někde v Boleslavi. Neznají totiž ještě pořádně ty data, co tam budou. Každopádně vám dám příští týden vědět. Jinak u Cimbu mají zvednutý krouťák s lepším průběhem o 6Nm a výkon o 4kW. Cena je 5200s DPH, což je celkem v pohodě. -
"-- skrytý --" 26.01.07 21:57
« Re: Re: Re:
A ?o tak da? do tej 1,2 turbo??? To by hádam chodilo? >:D Mám doma 1,2 47kW combi a netrápi ma nejaké zvyšovanie výkonu, som spokojný aj s poistkou aj s výkonom motora. Pri nájazde do 10000 km za rok nejak nie je ?o rieši?. Ak je tých km viac treba samozrejme iný motor a radšej asi aj auto... -
"-- skrytý --" 26.01.07 19:16
« Re: Re:
Papírov? je mezi nimi v?tší rozdíl, ale realita 8-s Podle m? to pojede do shruba 4000-4500 ot/min stejn? a potom se za?ne projevovat vyšší výkon 51 verze oproti 47, obdobn? to bude u 44 vs. 40, navíc koukni kde dosahuje max výkonu ta 44, je to asi 5200, takže z?ejm? žádná zm?na >:D -
« Re:
A co tam dát ty motory 2? Bude to šestiválec, 2,4 l s výkonem 88 kW(no to je úžasný litrový výkon :shock: ), to?ák 240 Nm a bude to 2HTP :D
Pro? tady ?ešíte takový brutální nár?st výkonu o 4 kW, radši si kupte auto se slušným motorem a ur?it? budete mít bezpe?n?jší auto. -
"-- skrytý --" 25.01.07 17:39
« Re: Zmena vykonu z 1.2 47KW na 1.2 51 KW
To se dalo čekat a motory s turbem se upravují lehko, jelikož když chceš vyšší výkon, tak dovolíš turbu vyšší otáčky (nebo dáš větší turbo) = máš víc vzduchu ve válcích a prodloužíš dobu vstřiku, nebo dáš větší trysky, abys tam dostal více paliva a ty máš dost značný nárust výkonu ;-)
U atmosféry musíš ladit ECU (nic moc to nepřinese), nebo zvyšovat otáčky (motor nebude chtít jet v nízkých), proto se už delší dobu čím dál více rozšiřuje variabilní časování ventilů. -
« Zmena vykonu z 1.2 47KW na 1.2 51 KW
Preji pekny den !
Tak jsem se dnes stavil u prodejce Škodovky a ptal jsem se v cem je ten narust vykonu u motoru 1.2 47 KW na tech 51KW.
Bylo mi receno, ze pouze prehranim sw do ridici jednotky.Na rovinu mi rekl,ze to moc velky vliv nema a v podstate to normalni clovek nepozna.
Uvazujete o prehrani sw ve vasi Fabce ? Na zrychleni to malinko vliv ma alespon, kdyz se podivam na tabulkove hodnoty co udava vyrobce.
Jen dodatek podle jeho slov se perfektne upravuji motory co maji turbo TDI apod tam pry je to poznat znacne, ale to se HTP netyka.