Silničáři a jejich práce

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.07  17:44

« Bez nadpisu

huml - ne, tvou p?ipomínkou o hrdinech jsem nenapadal, napadal jsem n?co jiného.
    A ohledn? toho pocitu že není co zlepšit - nevím, kdes to vy?etl, ale asi jsi ne?etl úvodní p?ísp?vek až do konce.
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 30.01.07  15:25

« Bez nadpisu

tomKQT :presne tak, napadas mou pripominku k hrdinum, ale to byla pouze reakce na neci prispevek ;)
    pokud mas pocit, ze na systemu odklizeni snehu v CR neni co zlepsit, pak se nase nazory lisi. tot vse
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.07  14:51

« Bez nadpisu

Stale tu omielate tych hrdinov... Pokial sa nemylim, prvy som to spomenul ja, ale v kontexte tom, ze ked sme mali mesto na 4 dni kompletne zasypane bez moznosti akejkolvek dopravy a vietor nafukaval hory snehu priamo pred ocami, tak vidiet pluh ist popred barak znamenalo volnost pohybu na zopar hodin. Preto boli cestari "virtualni" hrdinovia, vtedy ich ludia velmi radi videli a vedeli, ze robia co mozu. Nic viac, nic menej.
  • « 00 Reagovat !

foto mates2

mates2 30.01.07  14:50

« Re:

jestli máš na mysli prezentaci v médiích jako ve stylu tv nova tak nemá smysl se o tom dál bavit.
    jinak i cestá?i jsou jenom lidi a n?kt?í prost? d?lají lépe a n?kte?í h??e. slyšel jsem i o jednom , kterej po dvou hodinách zastavil na pump? a šel si dát kafe. dispe?er ho vid?l pomocí gps a a hned mu volal pro? nejezdí. a on mu ?ekl , že je unavenej a chce se mu spát. v?kem byl do t?iceti let. dobrý ne >:D
    no a pak jsou takový, který za chumelenice a v?tru lítaj po úseku sem tam i když ví moc dob?e , že stejn? jako loni a každou zimu to stejn? dojde do stavu když už to stejn? neprojede.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.07  14:30

« Bez nadpisu

P?i zakládání tohoto threadu jsem dlouho p?emýšlel, jestli to není potenciální zdroj zbyte?ných hádek. Usoudil jsem, že by nem?l být a založil jsem ho.
    Vidím že jsem se mýlil, p?íšt? musím brát v úvahu i lidi myslící a vyjad?ující se zp?sobem jako huml :roll:
    Mimochodem (tohle píšu i p?esto, že já osobn? jsem z dále uvedeného na??en p?ímo nebyl) - já ze silni?á?? hrdiny ned?lám. M?j postoj je uveden v prvním p?ísp?vku - jde o to, zda d?lají ?i ned?lají svou práci tak neuv??iteln? špatn? jak se o nich povídá v hospodách a bohužel i v médiích. V povyšováním na hrdiny to nemá nic spole?ného. Vážím si každého dob?e d?laného a prosp?šného povolání, ale s ur?ováním kdo je hrdina bych si dal ur?itou rezervu, to nezáleží na povolání, ale na osobnosti. A ?ekl bych, že tohle rozumn? uvažující ?lov?k zjistí taky :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  23:23

« Srovnani s ....

Myslim, ze neni mysleno bavit se o jednom ridici sypace, pluhu ci tak podobne, ale celkove o celem systemu udrzby silnic. Vsechny problemy ztezujici uklid chapu. Neda se odklizet predem, kdyz pada tak pada, kamiony s letnima (pokud se chce argumentovat, ze to proste nejede ani se zimnima, tak radeji nevyjizdime!!!jednoduche), auta s letnima (maximalni nezodpovednost).
    Na druhou stranu se podivejme k sousedum. Napriklad Rakousko. Myslite si, ze 20 cm napadnutych za 24 hodin je extrem? Neni! Tam je extrem napadnuti okolo 50, pak se mluvi o kalamite.....
    A tedy, jak je mozne ze to zvladaji? Neni to nahodou tim, ze pri projeti radlici se odhali mokry asfalt silnice, zatimco v cechach se objevi pekne udusana nekolikacentimetrova verstva snehu?
    Treba nad tim by stalo se zamyslet. Nutno ale dodat, ze jsem zazil nekolikrat v Rak. opravdovou kalamitu. A vse zalezi na nas na ridicich. Nevim maji li to v predpisech ale kamion jsem nevidel km daleko, vsichni ridici zacali zpomalovat a jelo se krokem, aby se nic nestalo, odstavny pruh si nikdo nedovolil obsadit.
    Jeste se mame hodne co ucit a mozna se to nenaucime nikdy, bohuzel.
  • « 00 Reagovat !

foto mates2

mates2 29.01.07  22:18

« Re:

sakra to snad napsal n?kdo jinej :D
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 29.01.07  22:15

« Bez nadpisu

mates2:
    heeej! gratuluju jsi prvni kdo na to prisel :-) nekdy diskuze chce povzbudit trosku kontroverznim prispevkem, ale snazim se si stat za hlavnimi argumenty...
    v podstate nadavam na system, ne na jednoho kazdyho silnicare. proto volam po kontrole, pravidlech, soucinnosti policie apod. bohuzel jak je v cr neco komplexnejsi problem, neni sance na reseni. policie zavira az kdyz je neprujezdno, kontrola silnicaru dle meho nazoru nefunguje vubec a dokazu si predstavit, ze mnozi ridici, by to delali i lip, ale tlak na usporu nakladu z vedeni firem je samozrejme proti...
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 29.01.07  22:09

« Bez nadpisu

Jak to m?žeš v?d?t ? Nepodce?uj zam?stnání ,když jsi ho neskoušel.Opravdu nemá smysl srovnávat zdravotnický personál s ?idi?ema.Je to každý n?co úpln? jinýho. Obojí musejí d?lat zodpov?dný lidi,nebo myslíš že když n?kdo ?ídí n?co co má 40 tun tak to m?že bejt úplnej magor ? Samoz?ejm? jsou i vyjímky ale ty jsou v každém odv?tví.Ono to auto když je velký a t?žký tak se opravdu chová jinak než osobák. ;-)
    Asi toho necháme nikam to nevede. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto mates2

mates2 29.01.07  21:59

« Re:

nevim pro? se divíš reakcím, které jsi svým neš?astn? napsaným p?ísp?vkem vyvolal.
    nikdo z cestá?? ned?lá bohy , ale plísnit je zp?sobem jakým jsi to u?inil ty je pouze d?kazem , že se o tom vyjad?uje ?lov?k , který bu? nemá o tomto povolání dostate?né informace a nebo pouze za ú?elem rozdrážd?ní zdejšího fora
    re beny: na zdejším trhu jsou pneumatiky pro kamiony sice s ozna?ením M+S nicmén? se jedná o záb?rové gumy s hrubým vzorkem , které nejsou vyložen? zimní a nejsou vyrobeny ze sm?si ur?ené pro zimní pneu. mám je na svém taha?i a v??il tomu že dle ozna?ení jsou to zimní nicmén? byl jsem vyveden z omylu. pravé zimní se používají pouze v severských státech a jsou povinné na n?kterých silnicí vedoucí p?es alpy.
    to že se D1 za této kalamitní situace stává parkovišt?m je i z d?vodu p?evýšení dálnice. kamion s jednou pohán?nou nápravou není technicky schopen takové úseky p?ekonat. jsou zde stoupání , které by dle dálni?ních parametr? zde nem?la být.
    jako i v jiných situacích op?t selhala policie nebo? m?la veškerou kamionovou dopravu zastavit a zajisti ssúd možnost uklizení dálnice.
    každej ví že p?edpovedi po?así vyjdou jen tak n?kdy. bohužel jak orkán tak po n?m jdoucí sn?žení p?edpov?d?li naprosto p?esn? , ale v tomhle stát? taky naprosto zbyte?n?.
    jak jinak si vysv?tlit že tolik lidí se nutn? muselo n?kam p?emis?ovat
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 29.01.07  21:54

« Bez nadpisu

nemluvil jsem o sobe... ale pokud tu nekdo silnicare oznacuje za hrdiny, maji k nim sestricky, hasici a spousta jinejch profesi mnohem bliz, o narocnosti prace ani nemluvim. rikam, ze je to zcela normalni zamestnani a extremy opravdu nevidim.
    dokud budou kamiony nesmlsnym predjizdenim omezovat ostatni tak si na ne taky zanadavam, stejne jako na kazdyho idiota, kterej hazi mysky uprostred zacpy jen proto, ze ma rychlejsi auto...
    co se tyka meho zamestnani... kdyz ses tak hezky zeptal... :)
    pracuju ted jako financni analytik v automobilovym prumyslu, ale mam za sebou i nedavnou dvouletou zkusenost s praci s agresivnimi postizenymi lidmi. a ver mi, ze je to prace mnohem narocnejsi nez jezdit s pluhem...
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 29.01.07  21:40

« Bez nadpisu

Zám?rn? to zkresluješ.Nevým pro? sem pleteš sest?i?ky ? To jako že oni se musej víc soust?edit než ?idi? nákladní dopravy ? No nevím o jejich práci nic moc,ale tyto dv? profese bych asi nesrovnával. Jediné v ?em s tebou souhlasím je že by to cht?lo zlepšit dohled nad firmama které pracují za naše peníze. Taky ob?as nadávám na kamiony atd... ale pak si vzpomenu na sebe a uklidním se. Víš nadávat na silni?á?e mi p?íjde nefér.Zrovna tak kamiony.Ono když p?ijedeš s náv?sem n?kam kde se sním nadá projet,tak moc možností nemáš než zastavit a tím vytvo?it p?ekážku,ono je to trochu v?tší než tebou zmi?ovaný hatchback >:D
    PS : Asi by jsi se nepochlubil ,jaké je tvoje povolání ? Jen tak by m? to docela zajímalo. Já t?eba 10 let jezdil nákla?ákem a nyní 3 roky provádím montáže oken a dve?í. >:D
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 29.01.07  21:08

« Bez nadpisu

mluvil jsem zcela zamerne o extremnim soustredeni, jeste doplnil zavorku a nestacilo to... :D
    je to nejtezsi zamestnani na svete a jsou to hrdinove! hura!
    takovy sestricky v nemocnici jsou proti nim bridilky...
    na pluhare musej dlouho studovat a zvladnout specialni kurz v autoskole...ja vim.
    holt mame asi kazdej jiny meritka hrdinstvi, soustredeni a namahy.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  18:30

« Bez nadpisu

No nevím, ale jestli jízda za nulové viditelnosti (vylepšované oním již zmín?ným oranžovým blikáním) po neexistující cest? (rozum?j - po existující, ale jaksi splývající s okolními poli) s nakla?ákem s radlicí nevyžaduje extrémní soust?ed?ní, tak pak už asi nevyžaduje soust?ed?ní nic.
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 29.01.07  17:05

« Bez nadpisu

"neni extra fyzicky narocna, nevyzaduje extremni soustredeni (opravdu rozumim tomu, ze je to tezsi nez ridit hatchback, ale...) "
    Nezlob se na m? ale ty jsi v nakla?áku nikdy nesed?l , že ? Takhle n?jak jsem si totiž práci ?idi?e nákla?áku p?edstavoval když jsem hned po vyu?ení cht?l jezdit kamionem. Rázem m? to p?ešlo. Navíc když jedeš sypa?em n?kde kde nejsou svodidla ( protože nemáme jen dálnice ) tak musíš být MAXIMÁLN? SOUST?ED?NEJ aby jsi plužil silnici a né n?jaké blízké pole. Ne?íkám že jsou to hrdinové,ale práce to není lehká .
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 29.01.07  16:24

« Bez nadpisu

tak jsem rad, ze nekteri z nas jsou pro kontrolu a nekteri dokoncou chapou, ze udrzet dalnici sjizdnou by nemusel bejt takovej problem.
    mne je rozhodne milejsi, kdyz dalnici zavrou pokud aby ji mohli uklidit, nez aby me tam zabil kamion a pak chudaci silnicari nemohli snih odklizet. ale to je taky o praci policie a jejich soucinnosti.
    dale mne udivuje, kolik hrdinu je mezi silnicari... je to prace jako kazda jina. neni extra fyzicky narocna, nevyzaduje extremni soustredeni (opravdu rozumim tomu, ze je to tezsi nez ridit hatchback, ale...) a kdyz nekdo z nas travi 20 hodin za volantem, asi hned neni hrdina, ze?
    myslim, ze je spousta zamestnani, ktera k tomu maji podstatne bliz a podstatne casteji... ;)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  12:07

« Bez nadpisu

Ono problem toho 4x4 mohol byt aj v tom, ze mal prilis siroke pneu (a mozno aj v kombinacii s letnym vzorom na zvysenie adrenalinu :-) ). Ono take pneu na 4x4 su dost drahe...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.07  11:19

« Re: Mimoriadna situacia v Poprade

Myslím si, že vše není v silách silni?á??. Nejv?tší problém jsou nevybavení a na zimu nep?ipravení ?idi?i a obzvláš? kamiony, ty jsou za v?tšinou problém?. Nepoužívají zimní gumy a zp?sobují zablokování kritických míst, kterým by se zimní výbavou projeli bez v?tších problém?.
    P?íklad z praxe, že vybavení a trochu zkušeností je t?eba:
    Sám jsem byl sv?dkem situace, kdy borec v tere?áku s 4x4 a asi s mizernými pneumatikami se nemohl vyhrabat do kopce - moc plynu, všechna kola se bezmocn? protá?ela a on se sunul do p?íkopu. Chvíli jsem za ním stál a ?ekal, pak když na kraji u p?íkopu radši zastavil, tak jsem se s p?edním náhonem a se zimníma pneumatikama bez problému rozjel a kopec vyjel. Když jsem ho míjel, tak jsem vid?l pouze v zrcátku jeho vyjevený pohled >:D .
    Proto jezdit s citem a opatrn? se zimní výbavou se dá bez problém?.
  • 00 Reagovat !

foto Sranki

Sranki 29.01.07  10:11

« Mimoriadna situacia v Poprade

Tak nam dnes zase vznikla kalamitka, tento krat v okoli Popradu.
    [odkaz]
    Myslim, ze tuto situaciu by bolo problem zvladnut aj pri nasadeni vsetkej moznej techniky. Ked sype a fuka vietor, uz asi nepomoze nic. :(
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 28.01.07  23:00

« Re: Silni?á?i

ricardo: jenomže oni z?stanou viset mezi kamiony a pak babo ra?... :?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…