Skusemosti so servismi Ford
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
BigFoot007 15.02.08 15:12
« Nula
Ahoj Nula.
Ja chapem na jednej strane ze blavacky ford servis uz nestiha, jeden servis pre 7. najpredavanejsiu znacku je v Hlavnom meste fakt malo. Ale chap aj zakaznika, ja ako zakaznik(v BA platiaci uz pomaly europske ceny) ocakavam aj europsky pristup!!! A ten je taky ze nas zakaznik je nas pan. Ked niekomu robim nejaku sluzbu a som za to plateny tak tiez k svojmu zakaznikovi pristupujem tymto sposobom...
Mna napriklad pri kupe fiesty zarazila ku koncu oduta huba jednej predavacky na zlatych pieskoch a dalej ma zarazila doba cakania na servisnu prehliadku. Celkom by ma zaujimalo, co sa stane v pripade ze budem mat buracku, to budem caka dva mesiace na auto???
Ale ford ma aj svoje vyhody, z hladiska kvality vyzera fiesta aj fusion velmi slubne a verim, ze servis budem navstevovat len na garancky!!!
Sorry, nechap to zle, ale ja mam rad mily, rychly a ustretovy system jednania, nie system ze ja dojdem s niecimn pokazenym a na mna niekto odutou hubou povie, ze co tu chcete... -
romko 15.02.08 14:06
« Re: Re: Skusemosti so servismi Ford
nula: ano spravili..... Ako som nato prisiel? Az doma v garazi, pretoze s autom parkujem len v garazi.... a vandal sa mi urcite vlupal do garaze, poskodil lak a nakoniec zamkol garaz. :-)
Predtym ako som daval auto do servisu som to tam urcite nemal! Ano moja chyba, ze som si ho poriadne neprezrel, ale mylne som si myslel, ze znackovy servis to urobit nemoze.....avsak odvtedy si auto poriadne prezeram pod silnou ziarivkou...
Co sa tyka poskodenia palubovky, stalo sa to asi ked mi vyberali airbag spolujazdca... (bol tam nejaky problem) a odspodu airbagu je kovova konstrukcia, ktora s najvacsou pravdepodobnostou poskodila danu palubovku (ludska chyba). -
Nicco 15.02.08 08:56
« Re: Re: Re: Skusemosti so servismi Ford
Priklad: ak potrbujes novy pas a ponahlas sa, priplatis si a uprednostnia ta.
Povedzme, ze si nechaju nejaky ramec, pre surne pripady, ktore sa vyskytli necakane, ale bude to drahsie. To by ich nezavalilo, lebo limitujuci faktor bude cena. Niekto si radsej pocka, nikto radsej priplati.
Radsej platit takto oficialne, ako podplacat technikov. -
"-- skrytý --" 15.02.08 07:56
« Re: Skusenosti zo servisom Ford na SK
Ano, pracujem tu. Prave preto sa nestacim cudovat, ako tu burame auta, kazde druhe od nas ide poskriabane, nevieme nic opravit a podobne veci... :-)
Spytam sa ta... Ako dlho si tu mal auto? Podla toho co tu citam, tak oprava bola vybavena k tvojej spokojnosti... Rychlost, kvalita OK, ale pristup nic moc...? -
"-- skrytý --" 15.02.08 06:20
nula...pripadas mi,ako keby si tam pracova :-) pracujes? :*) :*)
definujem,ziadny problem.
Na predchadzajucom aute som mal reklamaciu,ktoru mi 3 krat neuspesne riesili v TT.Nakoniec som sa rozhodol ist do BA.
Riesil som to uz cez zakaznicky servis a importerske oddelenie.
Mal som slubene nahradne auto,ale p.prijmaci technik to akosi nechcel pochopit a vykrucal sa.Na moje otazky odpovedal nie velmi ochotne a profesionalne.Nemal som z neho dobry pocit.
Reklamacia bola nakoniec vybavena k mojej spokojnosti,ale neunuval sa ani zavolat mi,ze auto mam hotove.Musel som volat sam a dozvediet sa,ze uz ani nieje v praci a auto mi odovzdal kolega,ktory mi k tejto oprave ani nic nevedel povedat.
Bol tam vsak jeden velmi ochotny pan priamo z dielne,nazvem ho pan majster/meno uvadzat nebudem/,ktory mi vsetko velmi ochotne vysvetlil.
Druha skusenost.
Mal som tu rodicov z Holandska.Mali tiez Focusa a prestal im fungovat ventilator na klime.Technik nas opät odbil tym,ze sa to usi objednat na opravu/cakacia doba 2 tyzdne a podobne kecy okolo toho.
Opät mi vsak ochotne pomohol uvedeny p.majster.Dufam,ze tam este stale pracuje,lebo ten robi Fordu na Zlatych Pieskoch ozaj,aozaj dobru reklamu,co sa o prijmacich technikoch povedat neda. -
BigFoot007 14.02.08 14:46
« Re: Skusemosti so servismi Ford
Nie len Fiat a Ford, ale aj citroen. Vsetko je to na skusani a trestovani, prebehavani internetovych diskusii. Chudak ktory sa tomu nevyzna viacmenej nema sancu niektore veci vobec vyreklamovat.
Preto sa uz drzim radsej toho kupovat niec, co sa nekazi. Zatuial mame v rdoine 4 mesiace novu fiestu s dieselom. Zatial nastastie ziaden problem. Mam len trosku vyssiu spotrebu, ale jazdi sa s tym na dost hnusnej a kratkej trase do kopca so semaformi, takze sa tej spotrebe ani necudujem. Ale na dialnici nemam problem ist za 5 litrov pri 120-130... -
"-- skrytý --" 14.02.08 14:23
Otec mal Mondeo kupovane na Zlatych pieskoch. Predaj prebehol OK. Ale ten servis potom! Z prihod co vsetko dodrbali spomeniem len jednu kuriozitku, ked zabudli namontovat kryt motora, na co sme dosli az doma a na druhy den. Zeby mali kryt naviac a trklo im, ze patri niekomu, komu asi treba zavolat, ze ho tam zabudli dat (a nie my sami si namontovat!),....0 bodov. Asi ho dali do skladu a pockali si kym to zistime a sami zariadime. Vstreky boli robene v zaruke len po velkych tahaniciach a bolo im treba dokazat, ze sme si o tom uz co-to precitali a vieme o probleme Fordu dost. Az potom. Ako na skuske v skole. :no: :no: :no: A verim vsetkym tym zlym skusenostiam ostatnych. radim v BA maximalne tak kupit nove (ak to musi byt) a servisovat inde.
V servise N-motor v Nitre sa im nepodarilo nic pokazit, takze spokojnost.
Este doplnim, znacky Ford podobne ako Fiat trpia servismi na Slovensku. Pocul som dobre zvesti o servisoch Ford v NR a Kois a katastrofalne o inych - najma BA. Pre Fiat plati podobne - tu je zas BA a NR :no: a dobra je DS. -
"-- skrytý --" 14.02.08 10:13
Já bych zase tak optimistický s těmi servisy v čechách nebyl, spíše jsou výjimkou ty seriózní a slušné. A troufám si tvrdit, že to jde napříč značkami. Teď jsem byl v lednu na první garančce a jenom proto, že auto šlape jako hodinky a po 17000km tam ještě toho moc špatného být nemůže jsem řadu věcí holt neřešil. Ale tu druhou si plánuji již pohlídat. Mojí základní podmínkou je být u auta nebo na něho vidět.
A hlavně jsem sehnal kluka, který dělá sám na sebe, má diagnostiku a jeho brácha dělá plechařinu. Ideální kombinace, protože takový člověk by velice rychle pocítil důsledky nekvalitní práce. Samozřejmě nejsou "několikanásobně" levnější než značkový servis, jsou někde na 80%, ale hlavně ty peníze platím za skutečně odvedenou práci a za výměnu oleje, filtrů a kontrolu podvozku si nebere tisíc kaček českých.
Zážitek mého známého u Renaulta: měnili mu chladič. Z nějakého důvodu mu odšroubovali (nebo povolili) sedadlo řidiče, které potom nepřišroubovali zpět a v motoru mu zapoměli nějaké speciální kleště na stahování lanka nebo co. Potom mu volali, že jim kleště chybí, tak ať mrkne do motoru. Jo, a co myslíte? Měl je tam. -
"-- skrytý --" 14.02.08 07:50
« Skusenosti zo servisom Ford na SK
Prilozim aj ja skusenost..
Momentalne vlastnim uz 2-heho Focusa.Predtym 1-notku,teraz 2-ku.
Prve som kupoval nove v Trnave,ale po skusenostiach s pristupom a neochotou p.majitelov pri uplatneni reklamacie,ktora bola nakoniec uspesne odstranena v BA Summite Bratislava a celkoveho spatneho dojmu,som garancne prehliadky ubsolvoval vyhradne vo Ford Kois Banovce a Trencianska Turna.Osobne Kois group hodnotim velmi pozitivne a z osobnej skusenosti ho mozem iba odporucit.
Trnavu odporucam obist,co sa tyka servisu,ozaj z daleka.Bratislava je celkom ok,ale velmi dlhe cakacie doby a neochota niektorych technikov tento "ok" dojem dosta kazia.Su tam vsak aj taky,ktory su ochotny.
Bohuzial u nas na SK je to o katastrofalnom pristupe.Ako tu uz niekto spominal,vsetka starostlivost konci predajom.
Pred par mesiacmi som u Koisa v Trencianskej Turnej kupil 2-henove auto.Z principu,pretoze som bol u nich spokojny s pre mna az kolkokrat nadstandartnymi sluzbami pri servisovani a upravovani auta.Preco by som mal dat zarobit pri predaji auta takym,ktori si to absolutne nevazia?
Z Ceskymi servismi skusenost nemam,ale ked som tam par krat telefonoval ohladne informacii,ktore som na Slovensku nevedel zohnat,uz len z telefonickeho kontaktu boli velmi ustretovi,mili a ochotni.Takuto skusenost z Ceskymi firmami mam vsak aj z inych oblasti.Proste Cesi nas v tomto pekne predbehli a mame sa od nich co ucit. -
Nicco 13.02.08 21:26
Musim povedat, ze Ford je celkom OK znacka. Kvalita. Image. Cena. Poslednou dobou hlavne dizajn. Mam Fiestu a v buducnosti by som kupil uz nieco vacsie, teda Focus 5 dverovy by mi vyhovoval.
Problem Fordu na SK je v predajnej a servisnej sieti a to je dost dolezity argument pri kupe auta! Skor, ci neskor autorizovany servis navstivite, ci uz v ramci garancky, alebo inak. A s cim sa tam stretnete, moze vazne vazne ohrozit vasu vieru v spravny vyber znacky.
Moje skusenosti so servisom v SR. Nemozem povedat, ze najhorsie, ale prijemne neboli.
Najaky nocny zivocich mi v noci prehryzol kabel od lambda sondy. Zistil som to v piatok poobede, ked som nastartoval a svietila kontrolka motora.
Volam do servisu v KE - Szilcar Kosice - najblizsi servis. Nikto nedvyha, je piatok 16:30. Volam mobil, nic, volam predajcu, nic.
OK, vsak sme na Slovensku a je piatok, skusim zajtra. (To som si este neuvedomil, ze stale budem na Slovensku a bude Sobota!)
Na nete som nasiel, ze v KE v sobotu nerobia, ale BA robi. Volam BA - Summit. (Tu si uvedomite, co je Ford na SK, len predat auto a ziadna dalsia starostlivost). Takze volam BA a zdvyhne dievcina, ze servis v sobotu je zatvoreny, otvoreny je iba predaj aj to iba do 12:00. OK...
Volam Bansku Bystricu, tam by mali robit aj v sobotu a cuduj sa svete, dokonca aj servis robi v sobotu! Volam, dvyha dievcina. Vsetko je OK, ibaze akurat tuto sobotu maju nejaky problem s elektrikou alebo internetom, uz si nepamatam, takze bude servis zatvoreny. SkuSim este Koisa, ma pod palcom Trencin aj Banovce. Ma aj Ford racing team a jeho syn preteka do vrchu. Volam, nedvyha.
Mal som smolu v tom, ze na SK som iba par dni v roku, inak zijem v CR.
Takze volam Brno, moj oblubeny brnensky servis Carent Brno www.carent.cz. Dvyha prijimaci technik. Samozrejmne pane, ze pracujem i v Sobotu. Vas problem vam ale nedovoluje dojet vlastnim autem (To som sa dozvedel aj v inom brnenskom servise a tiez pracovali aj v sobotu).
Ostava cakat do pondelka a skusit KE.
Auto bolo odvezene asistencnou sluzbou fordu, kde nebol problem. Poslali odtahovku z Kosic asi 160 km tam a spat (prenajata od Renaultu). Neplatil som nic, mal som asistencnu sluzbu v cene noveho auta.
V pondelok rano o 7:05 otvoril servis. Hned zobrali prvych objednanych. A prisiel som na rad ja. Povedal som co potrebujem a oni, ze OK, najblizsi termin je v stvrtok. Ale ja uz som mal byt dnes v CR.
Skusam sa dohodnut, ze nech necham auto a ze sa uvidi v priebehu dna.
Bol som tam pozriet 5 krat, ci uz auto vzali, lebo som nemal kde inam ist. Stale nic, az na velke naliehanie o 15:00 si auto dostal jeden technik, ce sa poflakoval okolo. Kable spojil, vynuloval error kod. Odskusal. 30 minut roboty. (Bol by som si kable spojil sam, ale vsetci mi tvrdili, ze to nemozem, ze pocitac si meria aj odpor a dokonca aj male zaoxidovanie mu vadi). Zaplatil som cca700 SKK a este na mna pozeral, ze kde je uplatok, ked som mu to urobil prednostne.
Dost som sa rozpisal, ale aspon je to niekde ulozene a mozete si z toho urobit zavery.
Ak mam odporucat servis Ford, tak jednoznacne carent. Perfektny pristup k zakaznikovi, certifikat ISO, ...
Prijimaci technik poradi, vysvetli, ukaze co a ako. Pred sadnutim dnu si donesie igelit na sedacky. Auto umyli z vnutra po garancke a neplatil som za to. Clovek sa objedna a ked pride, tak uz jeho meno svieti na tabuli a vstci o nom vedia. Ak pridem skor, sadnem si k LCDcku a pozeram TV alebo citam FORD Magazin. Ano, nevyhoda je, ze su dost zaneprazneny a je potrebne sa objednat tyzden dopredu. Minule mi volala pani z partnerskej firmy a pytala sa, ako som sa mi paci ich ristup, ake su nedostatny...Celkom to potesi.
Uzavriem to. Pre mna pri kupe auta hra rolu:
1. nove (viem ako sa k auto spravam sam a nie kazdy auto setri, je dost riziko kupit nieco pouzite, anviac je to pouzite, spinave, neisty povod a skryte vady)
2. cena, nie som prachac
3. dizajn, image, kvalita a povest znacky
--
pribudlo mi aj nove kriterium - servis a popredajna starostlivost
-
romko 07.02.08 14:37
Co sa tyka Ford v Ba na Zlatych pieskoch -Summit tak max. negativna skusenost... Po prvej garancnej prehliadke (auto nemalo ani rok) mi poskriabali palubovku, poskodili lak na lavom prednom blatniku.....moja smola bola ze som to zistil az doma v garazi.... Ked som tam na druhy den siel to reklamovat, tak ma odbili ze to mi nejaky vandal sposobil..... NIKDY VIAC!!!!!
Ford v Trnave.....hm..... tam by som nedal do servisu ani dedkovu Skodu 100.....
-
tommi_d 25.01.07 10:17
« Servis - skúsenosti
Mám skúsenosť s dvomi : Ford Koiš Bánovce n/Bebravou a N-motor Nitra.
Viac sa mi pozdáva ten N- Motor Nitra, robili mi dosť vážny zásah do motora, k spokojnosti problém vyriešili, dalo sa dohodnúť i cenovo. Prístup oveľa lepší ako u Koiša.
Ford Fusion 1,6 9/2004 -
"-- skrytý --" 24.01.07 22:48
« Skusemosti so servismi Ford
Ake mate skusenosti so servismi Ford? Ste spokojni s kvalitou, pristupom a cenami?
Mna caka prva garancna prehliadka v polke februara. Som z BA. Odporucate Ford na Zlatych pieskoch?
Pocul som, ze niektori Blavaci chodia do Trnavy alebo aj Hodonina.
A co Ford Euromotor v Banskej Bystrici?
Dik za Vase nazory.
A co sa tyka "rychlosti" a doby objednavania... Ako si napriklad predstavujes riesenie tohto problemu? Preslo sa na dve smeny...
Ja viem, ze kazdy zakaznik chce byt vyrieseny najlepsie na pockanie. Bohuzial, nie je to mozne. To by sa muselo pracovat v sobotu, nedelu, sviatky nesviatky... Mozno 24.12. by mohlo byt volno... ;-) >:D