Při jakém počtu klasicky ujetých km výměna kotoučů?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 24.01.07 21:46
« Bez nadpisu
Kotouče jsem na Feldě měnil cca po 68 tis. km, protože při brždění to začalo na levé str. bouchat, zjistilo se, že na jednom nepatrná prasklinka (vlásečnice). Vyměněno za origo. Doporučuji koupit jen originál, ne nějaké no name. Nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat levné věci ;-) -
« destičky
Není dobré brzdit ani moc často a razantně,ale člověk neušetří ani když nebrzdí skoro vůbec,podřazuje atd.Na fabii najeto cca 75tis.,desky tak na 2/3,ale REZAVÉ kotouče z vnitřní strany.Takže kotouče stáhnout a desky nové,protože ta rez jim dala řádně zabrat,jejich povrch byl jak měsíční krajina.
Tomuto lze předejít, a to platí hlavně pro mokrou cestu a prosolený sníh je potřeba před dojezdem a delším stáním pořádně probrzdit,aby se kotouče vysušily.
Doufám že jsem moc nevybočil z tématu.. ;-) -
"-- skrytý --" 24.01.07 15:34
« Bez nadpisu
z mojej praxe z roznymi autami, jedny kotuce vydrzia 2 az 3 sady platniciek (rovnaky styl jazdy) .... O I 1.6 bola jedina vynimka (a nielen u mna)... na nej som mal pravidelne kotuce skor v * ako platnicky ;-) pravidelna vymena po 20-30 tis. km... na inych autach cca 40-60 tis. -
"-- skrytý --" 23.01.07 21:26
« Re: Při jakém počtu klasicky ujetých km výměna kotoučů?
Otazka je, co to je normalni styl jizdy. Ja mam na Fabii nalitanych 106tkm a mam porad puvodni desticky ;-) . Na druhou stranu znam lidi, kteri je meni kazdych 30tkm a stezuji si, ze ho*no vydrzi.
BoBik -
« Re: Při jakém počtu klasicky ujetých km výměna kotoučů?
vzhledem k počtu ujetých km mi přijde, že výměna brzdových kotoučů je zbytečná, u destiček to chápu, ale kotouče?
Rozhodne bych nedoporucoval menit pouze desticky, stejne jako bez radneho informovani se kupovat desticky x kotouce z odlisnych sad. -
"-- skrytý --" 23.01.07 21:09
« Bez nadpisu
A co se týká posledního dotazu - ano - pokud vím, tak vše, co z tvého auta vymontují stále patří tobě (logicky), takže by ti to měli dát.
Jenže vzhledem k tomu, že běžně to nikdo nechce (co by s tím taky kdo dělal, že), tak bych je na to rozhodně upozornil předem - "pokud budete měnit kotouče, prosím ty staré nevyhazujte, chtěl bych si je vzít". -
"-- skrytý --" 23.01.07 19:52
« Bez nadpisu
zaleží samozřejmně na stavu kotouče,ale 60000km je dost malo na to aby se s kotouči něco dělalo.Mame doma O1 1,6 a kotouče jsme stačeli při 90000km a 145000Km vždy pouze lehké srovnaní a ještě v pohodě,ted najeto 168000km.Brzo bude po nich.Na Fabii 1,9TDi najeto 78000km a orig.desky a v pohodě,zadek už měněn při 51000km.Jsou tam kotouče,taky v poho.Na te O1 je i orig.výfuk,tlumiče a další věci a to musím říct že když je potřeba tak se to přeloží a jede se 300km,asi jsme koupili vzacný kus.Auta vždy kupujeme nová. :) -
"-- skrytý --" 23.01.07 18:21
« Při jakém počtu klasicky ujetých km výměna kotoučů?
Rád bych se poradil nebo si přečetl váš názor, příští týden mám "garančku " při 60-ti tis. km u ŠKODY O II Combi, od servisáka vím, že předmětem kontroly bude i brzdová soustava, vzhledem k počtu ujetých km mi přijde, že výměna brzdových kotoučů je zbytečná, u destiček to chápu, ale kotouče? Nejsem žádnej závodník typu brzda plyn, ale znáte to, servisáka netrápí, když za 6-tis Kč přední kotouče vymění, zná někdo normy na tloušťku brzdového kotouče ? Je jejich povinností staré kotouče vracet ? Díky za vaše názory a odpovědi .