Opel Astra G 1.6 16V či 20 DTI?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 18.01.07  13:22

« Bez nadpisu

omlouvam se, ale ecotecy mam proste zafixovany jako problem a vyhnul bych se jim zejmena jako ojetinam. 1.6 8v je jednoduchej motor nevyzadujici udrzbu, nepotka se ani s prasklym remenem a narozdil od 1.4 16v tahne od volnobehu a na dalnici si 160 udrzi v pohode a jeste se spotrebou 6.5l
    mel jsem v ruce hodne 16v motoru ruznejch vyrobcu a temer vsechny vyzadujou delsi praci se spojkou a plynem pri rozjezdu a vyssi otacky. coz je pro bezny jezdeni neprijemny. 1.6 8v je v tomhle uzasnej motor. staci pustit spojku na volnobeh a kdyz na to slapnes, auto hrabne na suchym asfaltu... chapu, ze nekdo hleda spicku vykonu, ale u 1.4 to neni tak horky a vytacet takovej motor bavi max. teenagery. narocnejsi udrba je jasna a 1.6 8v je vyzkousena kolik? snad 21 let... porad stejnej, maximalne povedenej motor, ukazte mi druhej takovej :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  13:10

« Bez nadpisu

Já jsem s tim jel i za 5l/100km a to jsem s tim jezdil po Šumavě, takže kopečky a tak ...
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 18.01.07  13:09

« Bez nadpisu

S tou spotřebu teda nevím, na autorevue má 1,4 jeden v Astře H GTC a jezdí za 6,5litru a to je to auto těžší než G.
    Já bych se rozvodů nebál pokud se dodrží určitá pravidla ;-)
    Rok 2001 a 2002 už by měl být Z 16XE, má například elektronický pedál plynu (můžeš v pohodě přidat tempomat-koupíš jen páčku a přes diagnostiku aktivace a jedeš, což na těch X... nebylo možné)
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 18.01.07  13:07

« Bez nadpisu

1.4 ...opet 16v ecotec...rozhodne mnohem horsi nez 1.6 8v a ma vyssi spotrebu ;)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  13:07

« Bez nadpisu

Mám právě teď 1.4 16V z r. 97, nejede špatně, a proto jsem si říkal, že by ta 1.6 16V mohla jet ještě lépe. Líbila by se mi tak z roku 01 či 02.
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 18.01.07  13:04

« Bez nadpisu

Jinak ano, pokud ti stačí menší výkon tak i ta 1,6 8V je taky velmi spolehlivý motor (ale myslím že i taková 1,4 16V pojede lépe).
    Jinak toho rozvoďáku bych se nebál, ale je nutné dodržovat termíny výměn rozvodů a nepřekračovat je. Po koupi vyměnit. A při výměně nešetřit a neměnit jen řemen, ale vše-kladky + vodní pumpu- neorigo seženeš do 4-5tKč.
    Já je měním po 60tkm a není problém. Ono jednu dobu to Opel zvednul na 90tkm, ale pak praskaly, tak to hodil zpátky na těch 60tkm v závislosti na motoru.
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 18.01.07  13:01

« Bez nadpisu

ani jedno... doporucuju 1.6 8v...
    na foru naleznes kolegu s vectrou 2.0 dti... pod nazvem TDI nejede pomoc... nebo tak nejak... to jen pro ilustraci. 16v benziny od opela jsou nachylny na pretrzeni rozvodaku a 1.6 je povestna svou spotrebou oleje po 100tkm. 1.6 8v sice nema spickovy vykon, ale jede od volnobehu a na rodinny jezdeni je dostatecna. ten motor je nesmrtelnej a ma vybornou spotrebu - prumer kolem 6l, opet bych spis doporucil civic
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 18.01.07  13:00

« Bez nadpisu

Z jakého roku? Ono motor 1,6 16V s továrním označením X16XEL žral většinou olej, nástupce byl v pohodě. Ta nafta nemusí být špatná-tam toho může odejít víc (turbo, vstřikovací čerpadlo (stojí tak 60tKč)), vše záleží na péči předchozího majitele.
    Osobně bych to viděl z mého pohledu asi takto:
    Nebrat:
    1,6 16V X16XEL
    Spíš nebrat (nebo pokud bude auto ve velmi dobrém stavu):
    2,0DTI
    1,8 16V X18XE1 (možné problémy s řídící jednotkou, ale není to časté a většinou až po více najetých km).
    Klidně vzít, dobrý motor
    1,6 16V Z16XE
    1,8 16V Z18XE
    (1,4 16V X14XE, Z14XE
    2,0 16V
    2,2 16V)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  12:44

« Opel Astra G 1.6 16V či 20 DTI?

Zdravíčko motoristi, řeším jednu otázku, časem bych si chtěl pořídit géčkovou Astru, ale řeším s jakým motorem, zda s 1.6 (1.8) 16V či 2.0 DTI. Prosil bych nějaké rady + zkušenosti. Děkuji a přeji šťastnou cestu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…