Opel Astra G 1.6 16V či 20 DTI?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
« huml76
pan huml76, ty vies o oploch uplne prd, a mojom pojati tunningu tiez. takze netrep hluposti a nerob z sebe vacsieho de..la ako si. upravu auta mam urobenu od profesionalnej firmy aj s certifikatom. takze chod od garaze, sadni si do niektoreho zo svojich aut a prevez sa. mozno ta po ceste osvieti panbozko a nadeli ti trochu zdraveho rozumu.. ked nevies odkedy sa vyrabala astra F, tak sa vrat k mojmu prispevku a tam to mas. nechapem na co sa na to este pitas????? si natvrdly???????? k tvojej osobe sa uz nevyjadrujem -
Ted 23.01.07 10:26
slo hlavne o motor 1.6 8v, navic tam jsou 2 otazniky, ktere jasne naznacuji, ze se ptam pokud nekdo vi presne... >:D pokud jsi to nepochopil, je mi te lito.
chapu, ze pravdepodobne jako majiteli opelu vytunenyho nalepenymi spoilery a rychlou mrizkou chladice mas pocit, ze sportovni vuz je auto, ktery ma spoiler >:D
tady jsme se ale bavili o astre 1.6 .... netreba podsouvat mi sve vlastni domnenky -
Ted 21.01.07 21:53
daval se do astry F od zacatku vyroby coz bylo 86?? a dava se porad, hadej proc.
a ty reci, ze kdyz se honi jako 16v ma vyssi spotrebu jsou pouhou pohadkou, ktera se proste nezaklada na pravde. otazka zaujeti je samozrejme subjektivni. ja od auta nizsi stredni s 1.6 ocekavam sluzbu. zabavu ani nahodou. :roll: -
nechcem nijako urazit ludi co pisu na fora, vazim si ich nazor, tak ako aj tvoj ,ale radsej sa spolieham na vlastne skusenosti ja motor 1,6 16V X16XEL mam a za 80000km som s nim nemal ziadne problemi. jazdil som aj so strsou 1,6 a ten ma nicim nezaujal. spotrebu mal ako aj 16V az na to ze mal menej koni. je sice jednoduchy co moze byt plus pri servise, ale uz je jasne, ze ma svoje najlepsie roky za sebou. ved sa daval do astry F od roku 1991! -
« astra G
ahoj, jednu astru G vlastnim a doporucoval by som ti 1,6 16V. podla mna je to na to auto akurat. da sa s nim jazdit celkom svizne a aj ekonomicky. no a motorov ecotec by som sa vobec nebal. z vlastnej skusenosti viem, ze ak dodrziavas pravidelne servisne intervaly , tak tie motory vydrzia velmi vela. do 1,4 16V by som nesiel. je slabsia a spotreba je skoro rovnaka ako u jedna sestky. 1,8 16V je volbou pre rychlejsiu jazdu, ale ak das do 1,6 16V spotrovy vzduchovy filter ,,sisku,, tak sa ti zkrati odozva na plyn. a spotreba sa nijak vyrazne nezvysi. no a do DTi chod len ak najazdis rocne viac ako 25 000 km. samozrejme treba ratat s tym, ze ako kazdy turbodiesel bude nachylnejsi na udrzbu. vobec vsak neuvazuj nad 1,6 8V. ten motor je konstrukcne dost stary a astra G je dost tazke auto, takze ten motor ma s nim co robit. to sa odzrkadli aj na spotrebe. kazdopadne to ber ako moj nazor. vela stastia s hladanim dobreho auticka. -
Ted 19.01.07 11:15
proboha nesrovnavejte naftu z astry s TDI, vazne ne... opravdu se ten rozdil musi zkusit. moje astra 98 1.6 8v 165000km nezere vic nez 0.3l oleje na 12-15000km astry ale rady pousti kolem tesneni olejove vany, casto i kolem vika ventilu. oboji neni problem s minimalnimi naklady opravit, oboji se po case ukaze znovu :-) ale spis to spini nez ze by uniklo vic oleje -
"-- skrytý --" 18.01.07 21:03
čaute, jazdím s G-čkovou Astrou asi 1,5 roka, najazdil som na ňom za túto dobu asi 30 tis km, nemôžem sa sťažovať, sú aj silnejšie motory, ale tento ide v pohode... od takých 3000 otáčok motor dosť zatiahne a to ide až do 6500 otáčok, potom to ukončí obmedzovač... spotreba je pribl 7 litrov, v lete klíma, aj keď mesto nejazdím moc často, zato po diaľnici lietam často. Oleja to žerie prekvapivo málo, na 10 tisíc km asi 0,5-0,6 l oleja a to má to auto 125 tisíc km a ak vymeníš rozvoďák včas, tak sa nemusíš báť, že sa roztrhne, takže to je k benziňáku, tá 1,6 -ka sa moc nelíši a na 5. prevodovom stupni sa dá ísť aj 50 km/h aj s ľudmi v aute, samozrejme nie do kopca...
a čo sa týka toho nafťáka 2,0l, tak známy ho má v Zafire, to auto je dosť ťažké, ale ten motor ma ohúril, dokonca si myslím, že je lepší ako 1,9 TDi 81kW od VW, ale je to len pocit... a spojenie Astry a toho diesla by mohlo byť dobré, ten známy má na tom 160 tis a musel meniť trysky, ale to kvôli zlej nafte (vraj), veľa šťastia pri výbere -
tak ja mam astru z 2000 roku prave s tym kritizovanym motorom 1,6 16V X16XEL
- naozaj od nejakych 85 000 km zacal pytat viac oleja (nic dramaticke zatial 90 000km)
- skutocne ho treba trosku viac vytacat
- pri dlhsich jazdach (do 140km/h) s poloobsadenym autom ma spotrebu
cca 6,3
- klima prida dalsich 0,7 - 1 l
- dlhodoba spotreba (80% mesto) spotreba cca 8,5!
- ked je klima zapnuta, tak je relativne dost citit nizsi vykon motora
na zaver - napriek spominanym skutocnastiam, si myslim, ze to je velmi dobre auto (a to som uz jazdil vo vselicom) -
rraaff: to som ja s GTC..... ak sa jedna o auto ktore budes pouzivat hlavne v mestkej premavke, ber 8V, ak na dialnicu radsej 16V. Ja mam naj. tocivy moment pri 3800otac, co su na 16V motor optimalne otacky a pri 5kvalte ide 130km. Inak rozdiel medzi 1,4 a 1,6 zistis najlepsie odskusanim si oboch motorizacii na test drive. Mne rozdiel 11kw sa nezdal hoden 25tis sk, pri spotrebe nizsej o cca 1L v prospech 1,4.