Spotřeba oleje

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.07  09:39

« Bez nadpisu

Tak ja jsem za 4 roky s fabii TDi najezdil 80000km a zatím jsem nedolival ani deci.Kontroluji měrku tak 2x za rok a nikdy hladina neklesla.Jezdím jak na dalnici,ve městě tak i na okresních silnicích a zatím v poho.Bud je to kvalitou oleje (Shell)nebo motorem. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.07  00:19

« Re:

jos: rozumné je vozit tu flašku s olejem v autě pořád ;-) Stačí jednolitrovka a člověk je hned klidnější.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.07  23:17

« Bez nadpisu

Samozřejmě, že motor, aby správně fungoval potřebuje KVALITNÍ OLEJ a nějaké hyper výrobky. Ale co bude dělat až to auto bude mít nalítáno třeba 60 000 nebo 100 000 km. To aby s sebou vozil flašku s olejem :?:
    V servisu mu nic s tím neudělali, a jestli to bylo v autorizovaném, tak tam nezvedli ani kapotu. Bohužel taková je realita. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.07  20:54

« Re:

Myslim si, že budu mít asi stejnou spotřebu (najeto 18 000 km), auto je sice po nejdůležitějším záběhu a někdy teď se bude dostávat do nejlepší kondice. A abych se vrátil znovu k tématu, neřešil bych to. Se divím, že jsi nepočkal aspoň do 30 000 km, teď se ti tam pěkně povrtali a jak napsal xpalo, s největší pravděpodobností ti neudělali nic ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.07  19:12

« Bez nadpisu

S principu funkce spalovacího motoru je nějaká spotřeba oleje normální . Pokud motor nespotřebuje během 10000km žádný olej ,tak to taky není v pořádku ! Takový olej se během provozu naředí jinou tekutinou, třeba palivem nebo chladící kapalinou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.07  18:02

« Bez nadpisu

Auto, který má najeto 16 000 a žere 0,2 l/1000 km :shock: To je teda MAZEC. Vždyť to je 2 l/10000 km. No to není teda v žádným případě normální. To bych jim teda irychleně reklamoval. Do takovýho auta co naleješ, tak máš i vylít. Co by pak musela dělat moje Felda 9 let stará. Tam když naleju 4l oleje, tak je taky po 15000 km vyleju.
    Rada: Nech vyměnit gufera ventilů.
  • 00 Reagovat !

foto janodespota

janodespota 18.01.07  22:43

« Bez nadpisu

Komu sa nechce merat mnozstvo oleja, nech si kupi zanovny dvojtakt... Moje starsie auto zerie 1l / 1000 km uplne v pohode, proste obcas zdvihnem kapotu a mrknem si tu kovovu palicku >:D s min/max...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  20:14

« Bez nadpisu

ja mám v návode napísanú spotrebu 0,6 l /1000km ako je to v skutočnosti zatiaľ neviem,mám málo najazdené :roll: ale nijako dramaticky to neubúda
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  20:03

« Bez nadpisu

Moje BMW 735 ma 380 000 km a zere 1l na 10 000 km!
    Ale v navode k vacsine aut pisu ze normal je 1/ na 1000 a u diesla az 1,5 na 1000 km.
  • 00 Reagovat !

foto Vasek-M-

Vašek M. 18.01.07  19:41

« Bez nadpisu

nejen alfisti to neřeší..:)
    Já mám pod kapotou zázrak německé techniky :roll: a žere mi to 0,1-0,2l/1000km, podle stylu jízdy atd. Což je podle mě úplně normální.
    Já radím, neřeš to, nenech je v servise zbytečně vrtrat se ti v motoru(stejně tam nic neopraví). A je možné, že spotřeba klesne, až motor pořádně zajedeš.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  19:25

« Re: Re:

Žádný spalovací motor nikdy nemůže nebrat "ani kapku" oleje! Ono to mazání je totiž vždy už z podstaty věci "trochu ztrátové", zvláště pak v rámci záběhu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  19:09

« Re:

Moj nazor je,ze kazde nove auto co si niekto kupi by nemalo zrat ani KAPKU oleje! od vymeny po vymenu musi vydrzat. A jedina moznost ako spotrebu oleja zmiernit alebo uplno odstranit je ta, ze sa tam da "hustejsi olej"
  • 00 Reagovat !

foto zmulin

zmulin 18.01.07  18:30

« Bez nadpisu

Zvyklej sem to je fakt,taky mi to žere víc oilu než Modrákovi.Je fakt,že bych byl radši,kdybych to hlídat nemusel.Asi si budu muset koupit Alfu novou a zajet si jí sám...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  17:43

« Re: Re:

Mám na to úplně stejný názor!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  17:02

« Re:

huml, trosku si dovolim ta opravit... vacsina vyrobcov ma povolenu normu az 1liter na 1000 co znamena 10l/10.000km!!!
    modraku: pri 16.000km je motor v zabehu a zvysena spotreba oleja je normalna! najvacsiu * co si mohol urobit je, ze si nechal sa rypat niekoho v tom novom motore! a sa cudujem ze sa niekto vobec v servise s tym zaoberal ako so zarucnou vadou. (mam pocit, ze s tym nic nerobili, len sa tak tvarili a smiali sa ti za chrbtom)
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 18.01.07  12:38

« Bez nadpisu

no vidis, alfisti by to neresili, jsou zvykli... je to bohuzel tak, ze vyrobci maji normu az 5l na 10000km... takze se na tebe muzou v klidu vykaslat.kontrolovat olej sice neni nic sloziteho, ale hodne to otravuje. nesnasim neustaly pocit strachu, ze je tam malo oleje. proto jsem motorku nekoupil od yamahy, ale od hondy :)
  • « 00 Reagovat !

foto zmulin

zmulin 18.01.07  12:19

« Re: Spotřeba oleje

To bych vůbec neřešil ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Mr-Murphy-

Mr.Murphy_ 18.01.07  11:15

se divím, že ti udělali nějakou "záruční opravu" - protože 2dcl/1000km je určitě v nějaké jejich normě... Asi s tím nic moc nenaděláš, nakonec zkontrolovat jednou za 6tis.km hladinu oleje není taková hrůza... (co bych za to u AR147 dal ;-) )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  11:02

Nic - vůbec bych to neřešil!
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.07  10:57

« Spotřeba oleje

Vlastním Peugeot 307 1,6 16V najeto 16000km a neustále se potýkám se zvýšenou spotřebou motorového oleje.V 10000km byla provedena provedena záruční oprava motoru,ale i po ní je spotřeba 0,2l na 1000km.Je to normální?Nyní čekám na vyjádření výrobce co dál.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…