Řekni mi jakou máš SPZ, já ti řeknu jaký jsi řidič

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  14:48

« Bez nadpisu

Ono hlavne s BA znackou je velmi vela firemnych aut, najma tych vacsich firiem so sidlom v BA a pobockou kdekolvek no a z cudzieho krv netecie, benzin plati firma tak nech sa auticko ukaze, co vie, ze... Druhou "BA" kategoriou su operativne leasingy, a takto napr. mame cisto Kosicke firmy ako DPMK ci VSE s polovicou "Bratislavskych" aut, ktore z KE, prip. VS kraja ani paty nevytiahnu az kym ich nezosrotuju.
    A to uz nehovorim, ze taky, kto robi pre taku firmu, ktora ma v BA hlavny stan, je velka az obrovska (povedzme telekomunikacne firmy, IT firmy, reklama, audity apod.) a dostane sluzobne auto aj na sukromne ucely, si povacsine mysli, ze s funkciou ziskal aj patent na rozum a s takym sa aj v beznom zivote tazko jedna, nielen za volantom...
    Takze je to nie o SPZ-kach, ale o vodicoch. Aj ked... vlastne to v konecnom dosledku z horeuvedenych dovodov plati: BA = na 30% idiot za volantom (ak odhadneme, ze 60% aut s BA znackou je firemnych aut a kazdy druhy vodic v nom je idiot). Akurat ze nehovorme, ze aha! tu ide Bratislavcan, ale BAcha ide * :-), najma cim dalej od BA, tym je to viac pravda...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  14:28

« Re:

Jo ... cele toto tutok povazujem za debilny vtip, ale OK.
    Aj ja nadavam na rozlicne skupiny znaciek, ale ked by som to tvrdenie myslel vazne, tak je to samozrejme hovadina. Najviac prasakov je z BA znackami, lebo ich je najviac registrovanych. A Blavaci samotni si malokedy priznaju, ze su prasce za volantom, tym tak pripadaju DS, GA, KE ... (PK - pezinsky ko.oti?)... takze cele taketo uvahy su na dve velke veci.
    Na webe je kazdy super sofer, rychly ale bezpecny, ferovy k ostatnym, ohladuplny, bla bla bla, atd, atd ... hura lemr.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  14:19

« Re:

jarod: Jasně, ale pokud vím, tak přinejmeším do léta 96 platilo, že sice platíš podle departmentu bydliště, jenže značka s příslušným číslem dept. "prvního přihlášení" na voze zůstává až do jeho konce na vrakovišti.
    Ostatně i v tom mnou již zmiňovaném Švýcarsku si také nosíš to "své číslo" z kantonu do kantonu, tedy pokud si to tak přeješ... >:D
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 18.01.07  13:10

« Bez nadpisu

no ja myslim, ze dukazem intelektu je tvuj uvodni prispevek. hodnoceni ridicu na zaklade znacek hmmmm. hlavne ze sis nenasral do vlastniho hnizdecka :D
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.07  13:04

« Pro HUML76:

Střídám to, chvíli Fabii Skanska, chvíli Thalii Berner a úplně nejradši otřískanou oktávku s karvinskou SPZ >:D Pokud ti to nedochází (ani se nedivím, na to je třeba vyššího intelektu) tak malá nápověda je skryta v příspěvku od JirkaFazer ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  12:58

« Bez nadpisu

Aha, tak to se ve Francii za dobu, co jsem ztratil kontakt, již mnohé stačilo změnit. Ale proč ne, změna je přece život a toho si Frantíci přece umějí užít dosytosti...
    Takto to uz je asi 20 rokov.Vo Francii je 95 departamentov.Tu sa lisia departamenty poslednym dvojcislim na znacke napr.posledne cislo je 75 to je Paris,13 Marseille ,ja byvam vo Versailles a mam 78.Dozivotne znacky od roku 2009
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  12:18

« Bez nadpisu

Sportak: dakujem za objasnenie, teraz to uz dava vacsi zmysel.
    zvejkal: vela tych Ceskych znaciek u nas su nasi pravi Slovaci pracujuci v Cechach. Ked obcas idem v piatok vecer zo Ziliny do KE, je ich na ceste kopec. Neverim, ze by tolko Cechov sa naraz vydalo v 10 a viacrocnych crepoch do Tatier... No a samozrejme, ci vychodnejsie to ma namierene, tym je rychlejsi, zena ceka s veceru na stole, dzecka revu o dusu a tak...
    Zaujimave bolo vidiet na Madarsko - Rumunskych hraniciach v sobotu doobedu stat crepy ledva drziace pokope so znackami z celej zapadnej Europy a Rumunski colnici to tam preberali do srubky... My s nalestenym stvormesacnym Meganom, Slovenskou znackou a Slovenskym a Spanielskym pasom sme colnicou len tak preplavali bez zbytocnych otazok.
    Este vacsia sranda to bola na ceste naspat, ked Madari rozoberali Rumunov do srubky, lebo si na ceste na "pracovisko" brali so sebou desiatu, teda plne tasky klobas, masa apod. Vtedy tu bola doba strachu z vtacej chripky a tak vela z veci koncilo v kosi. Bolo mi tych Rumunov luto (a najma tych prasiat, ktore zomreli zbytocne :-) ), na druhej strane to vsak vdaka praci v zahranici boli ti bohatsi Rumuni.
    No a ked sme prisli na rad my, Madari celi nadseni, ze vidia "svojich" nam zazelali stastnu cestu a do kufra ani nepozreli...
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.07  12:05

« Bez nadpisu

v poslednej dobe na morave pozorujem zvysenu aroganciu vodicov s SPZ Z. To je myslim zlinsko. Na SK neohrozene kraluje BA, predovsetkym na Off-roade... Avsak je to hodne subjektivne, nerad pausalizujem... tod moj postreh..
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 18.01.07  11:44

« Bez nadpisu

rad bych se zeptal chytrolina zakladatele, jakou ma spz on a cim jezdi????
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  11:29

« kazez

Moja skusenost je, ze za najvacsich debilov za volantom povazujem poliakov, co sa po tyzdnovke v piatok vecer rutia z rakuska hore domov.
    V tesnom zavese su nasi cesky bratia. Ale ti sa neobmedzuju na urcitu specificku dobu ...:)))
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.07  11:13

« Bez nadpisu

V těch číslech je v tomhle státě hroznej bordel. Některý auta maj značky větší, některý menší, některý maj písmeno jedno a kolem čísla, jiný maj písmena tři a pár jich jezdí ještě se dvěma. Bordel nad bordel, nejvíc mě ale vytočilo, když jsem si koupil favorita, přivezl jsem ho z okresu Benešov do Královehradeckýho kraje, na autě byly takový ty plastový držáky na číslo, docela se mě líbily, chtěl jsem je použít. Vrátil jsem starý značky BNE něco a přinesl si nový značky 2H4 něco a ono se to nevešlo - nějakej * (to se jinak nedá nazvat) tomu změnil rozměr, ani jsem si to nemohl přidělat na parkovišti a musel jsem dojet domů s číslama v kufru. Cedluky jsem zahodil, čísla jsem přišrouboval, to problém není, ale že to naštve, to teda jo.
    Další, co v tom dělá bordel, jsou tyhle leasingovky. Kromě favorita ještě jezdím občas ve fábii rodičů, ta je majetekem leasingovky, má to přažský čísla a přitom s tím žádnej pražák nejezdí (a stylem jízdy to odpovídá specifikaci kraje s písmenem H, jak je uvedeno níže). A v tomhle bordelu chcete něco poznávat podle čísla?
    Jinak větší strach mám z dědka v kloubouku než z auta s pražskou A značkou. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  10:56

« Re: Re:

Aha, tak to se ve Francii za dobu, co jsem ztratil kontakt, již mnohé stačilo změnit. Ale proč ne, změna je přece život a toho si Frantíci přece umějí užít dosytosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  10:48

« Re:

Mitsi: S tou Francií bych si nebyl tak úplně jistej. Každej departement tam má svoji značku (v závislosti na které pak platíš silniční daň-ta se liší), takže minimálně pokud se auto přesouvá do jinýho departementu, tak se musí změnit i značka.
    Jinak, pokud mě paměť neklame, tak 2-3 roky zpět zavedli myslím taky doživotní značky na majitele (asi to ale taky platí pouze, pokud dotyčný nezmění bydliště).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  10:43

« Re:

to TV: Tak aby jsi se v tom vyznal : >:D
    A - Praha, B - Jihomoravský kraj, S - Středočeský kraj, U - Ústecký kraj, L - Liberecký kraj, P - Plzeňský kraj, K - Karlovarský kraj, H - Královéhradecký kraj, E - Pardubický kraj, C - Jihočeský kraj, J - Vysočina, Z - Zlínský kraj, T - Moravskoslezský, M - Olomoucký kraj
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  10:28

« Bez nadpisu

Ano, aj v USA si nosis znacku so sebou. A to doslova a tak, ze predas auto, odmontujes z neho znacku, namontujes ho na ine (nove) a do mesiaca mas tuto skutocnost zahlasit na prislusnom urade. Tlacivo najdes na internete, vypises ho, posles postou do registra a o par tyzdnov Ti pride novy "Title", teda registracia. Okrem toho to treba dat vediet aj poistovni, staci telefonicky. Za pol hodinku papierovania a telefonovania to ma clovek vybavene.
    Ak vsak clovek nema znacku z predchadzajuceho auta, tak potom je to robotka asi tak na hodinku, z toho pol hodina v poistovni (da sa to vybavit aj dopredu telefonicky ci cez internet) a pol hodina v akejkolvek firme, ktora sa touto cinnostou zapodieva (napriklad AAA, Americka Automobilova Asociacia s pobockou v kazdom malom meste, nieco take ako u nas autokluby)
    U nas sa clovek nabeha a nastoji v radoch ako taky blbec a trva to cely den... Najvacsia sranda je vsak v tom, ze uplne vsetky udaje z technicaku treba od slova do slova prepisat do trojstrankoveho tlaciva (z mojho skrabopisu urcite nevyrozumeju nic), ktore tvori obal spisu a okrem toho treba policajtom dat aj skopirovany technicak s TYMI ISTYMI UDAJMI, aby si ho zalozili do toho obalu. Aka sprosta hlava TOTO vymyslela...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  09:58

« Re:

Takhle to mají ve Francii rovněž. Naopak ve Švýcarsku si značku "nosíš s sebou".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  09:44

« Bez nadpisu

Dekodovat tie vase znacky, to je pre obycajneho Slovaka spanielska dedina. Viem, ze T je Ostrava a okolie (Sliezsko?) a A praha, B odhadujem ze bude Brno a S asi stredocesky kraj (?), ale ostatok... A to uz nehovorim o formate SPZ-ky, preco to nemohlo byt napr. A11 1111, ale 1A1 1111...
    So Slovenskymi si trafil dost dobre, GA a BA je jedna geograficka oblast... No ale NO je dost ojedinela znacka, ten okres je dost maly a dost odlahly, asi ako vase Jeseniky... Podla toho sudim (a tiez podla toho, ktore Ceske znacky si zaradil do kategorie c. 3), ze Ty mas na SPZ-ke asi to T-cko.
    Mimochodom, na nasich cestach suverenne vedu takmer vsetky Vase znacky (tak v priemere z troch jeden je taky, ktory si mal radsej kupit lietadlo), ale najviac A a T. Asi preto, lebo sa vacsinou pohybujem po severe a vychode SK...
    Mitsi: vela krajin preslo na bezvyznamove SPZ-ky (napr. H, E, LT, LV, EST, FIN), prave preto, aby nebolo mozne identifikovat odkial to auto je. Dost sa tym zabrani napr. vandalizmu po futbale a tak... A este zaujimavejsie je, ze v Spanielsku akonahle raz auto dostane znacku, tak ju ma az do zosrotovania nezavisle od majitelov. Kamarat zo Zaragozy jazdi so starou znackou (ked to este mali podla krajov) z Ovieda...
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.07  09:03

« Bez nadpisu

Nevšiml jsem si značky B? to znamená že nejezdí vůbec a nebo tak že si jich nikdo ani nevšimne :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  08:56

« Re: Řekni mi jakou máš SPZ, já ti řeknu jaký jsi řidič

Blbý je, že po zavedení těch nových typů značek se toho už mnoho nepozná. Ty předchozí "okresní" měly mnohem větší vypovídací schopnost a ve většině případů to bylo dokonce jednoznačné!
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.07  08:29

« Řekni mi jakou máš SPZ, já ti řeknu jaký jsi řidič

Máte taky stejnou zkušenost s chováním řidičů na našich silnicích a dálnicích?
    A = sežral jsem veškerou moudrost světa, uhněte mi všichni, jedu zachraňovat lidstvo
    M, K = jezdím jako hovado
    S, U = jezdím rychle
    C, J, T, Z, L, E, H, P = jezdím +/- podle předpisů
    Ovšem zcela bezkonkurečně nejagresivnější řidiči se skrývají v
    modrých firemních fabiích SKANSKA a bílých firemních Thaliích BERNER, také v dodávkách IVECO s pražskou značkou. A samozřejmě nelze nezmínit oktávky a felicie se staršími značkami KIM a KIT. A ještě pár bratov zo Slovenska, pohybujících se po českých silnicích:
    osobáky GA, NO, BA = seru na předpisy
    náklaďáky HE, KE = osobáci, polibte mi xxxxxx
    Už se těším na flame >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…