Řekni mi jakou máš SPZ, já ti řeknu jaký jsi řidič
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 18.01.07 10:48
« Re:
Mitsi: S tou Francií bych si nebyl tak úplně jistej. Každej departement tam má svoji značku (v závislosti na které pak platíš silniční daň-ta se liší), takže minimálně pokud se auto přesouvá do jinýho departementu, tak se musí změnit i značka.
Jinak, pokud mě paměť neklame, tak 2-3 roky zpět zavedli myslím taky doživotní značky na majitele (asi to ale taky platí pouze, pokud dotyčný nezmění bydliště). -
"-- skrytý --" 18.01.07 10:43
« Re:
to TV: Tak aby jsi se v tom vyznal : >:D
A - Praha, B - Jihomoravský kraj, S - Středočeský kraj, U - Ústecký kraj, L - Liberecký kraj, P - Plzeňský kraj, K - Karlovarský kraj, H - Královéhradecký kraj, E - Pardubický kraj, C - Jihočeský kraj, J - Vysočina, Z - Zlínský kraj, T - Moravskoslezský, M - Olomoucký kraj -
"-- skrytý --" 18.01.07 10:28
« Bez nadpisu
Ano, aj v USA si nosis znacku so sebou. A to doslova a tak, ze predas auto, odmontujes z neho znacku, namontujes ho na ine (nove) a do mesiaca mas tuto skutocnost zahlasit na prislusnom urade. Tlacivo najdes na internete, vypises ho, posles postou do registra a o par tyzdnov Ti pride novy "Title", teda registracia. Okrem toho to treba dat vediet aj poistovni, staci telefonicky. Za pol hodinku papierovania a telefonovania to ma clovek vybavene.
Ak vsak clovek nema znacku z predchadzajuceho auta, tak potom je to robotka asi tak na hodinku, z toho pol hodina v poistovni (da sa to vybavit aj dopredu telefonicky ci cez internet) a pol hodina v akejkolvek firme, ktora sa touto cinnostou zapodieva (napriklad AAA, Americka Automobilova Asociacia s pobockou v kazdom malom meste, nieco take ako u nas autokluby)
U nas sa clovek nabeha a nastoji v radoch ako taky blbec a trva to cely den... Najvacsia sranda je vsak v tom, ze uplne vsetky udaje z technicaku treba od slova do slova prepisat do trojstrankoveho tlaciva (z mojho skrabopisu urcite nevyrozumeju nic), ktore tvori obal spisu a okrem toho treba policajtom dat aj skopirovany technicak s TYMI ISTYMI UDAJMI, aby si ho zalozili do toho obalu. Aka sprosta hlava TOTO vymyslela... -
"-- skrytý --" 18.01.07 09:44
« Bez nadpisu
Dekodovat tie vase znacky, to je pre obycajneho Slovaka spanielska dedina. Viem, ze T je Ostrava a okolie (Sliezsko?) a A praha, B odhadujem ze bude Brno a S asi stredocesky kraj (?), ale ostatok... A to uz nehovorim o formate SPZ-ky, preco to nemohlo byt napr. A11 1111, ale 1A1 1111...
So Slovenskymi si trafil dost dobre, GA a BA je jedna geograficka oblast... No ale NO je dost ojedinela znacka, ten okres je dost maly a dost odlahly, asi ako vase Jeseniky... Podla toho sudim (a tiez podla toho, ktore Ceske znacky si zaradil do kategorie c. 3), ze Ty mas na SPZ-ke asi to T-cko.
Mimochodom, na nasich cestach suverenne vedu takmer vsetky Vase znacky (tak v priemere z troch jeden je taky, ktory si mal radsej kupit lietadlo), ale najviac A a T. Asi preto, lebo sa vacsinou pohybujem po severe a vychode SK...
Mitsi: vela krajin preslo na bezvyznamove SPZ-ky (napr. H, E, LT, LV, EST, FIN), prave preto, aby nebolo mozne identifikovat odkial to auto je. Dost sa tym zabrani napr. vandalizmu po futbale a tak... A este zaujimavejsie je, ze v Spanielsku akonahle raz auto dostane znacku, tak ju ma az do zosrotovania nezavisle od majitelov. Kamarat zo Zaragozy jazdi so starou znackou (ked to este mali podla krajov) z Ovieda... -
« Řekni mi jakou máš SPZ, já ti řeknu jaký jsi řidič
Máte taky stejnou zkušenost s chováním řidičů na našich silnicích a dálnicích?
A = sežral jsem veškerou moudrost světa, uhněte mi všichni, jedu zachraňovat lidstvo
M, K = jezdím jako hovado
S, U = jezdím rychle
C, J, T, Z, L, E, H, P = jezdím +/- podle předpisů
Ovšem zcela bezkonkurečně nejagresivnější řidiči se skrývají v
modrých firemních fabiích SKANSKA a bílých firemních Thaliích BERNER, také v dodávkách IVECO s pražskou značkou. A samozřejmě nelze nezmínit oktávky a felicie se staršími značkami KIM a KIT. A ještě pár bratov zo Slovenska, pohybujících se po českých silnicích:
osobáky GA, NO, BA = seru na předpisy
náklaďáky HE, KE = osobáci, polibte mi xxxxxx
Už se těším na flame >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Další, co v tom dělá bordel, jsou tyhle leasingovky. Kromě favorita ještě jezdím občas ve fábii rodičů, ta je majetekem leasingovky, má to přažský čísla a přitom s tím žádnej pražák nejezdí (a stylem jízdy to odpovídá specifikaci kraje s písmenem H, jak je uvedeno níže). A v tomhle bordelu chcete něco poznávat podle čísla?
Jinak větší strach mám z dědka v kloubouku než z auta s pražskou A značkou. :D