Řekni mi jakou máš SPZ, já ti řeknu jaký jsi řidič
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 18.01.07 20:37
« Bez nadpisu
No ano, je to tak. Vcera som videl novucicku (myslim) striebornu Kiu a na nej napisy Dispecerske vozidlo DPMK. To je to, co vidno. Zopar dalsich menezerskych bez napisov samozrejme nepoznat, ze patria DPMK. Robime teraz nieco pre nich a rozpraval som s miestnymi, ktori mi to potvrdili. Je to smutne, ale je to tak... :-) -
kostey 18.01.07 19:39
« Bez nadpisu
kdyz se tu tak bavite o SPZtkach... Vite ze v GB existuje nekolik velikosti SPZek a vselijaky typy a velikosti pisma. Catokrat tu lidi vozej SPZ co primo neco znamenaj. Napriklad kdyz vidim pubertaka v aute, co ma na aute SPZ koncici 1986 tak to treba znamena jeho rok narozeni. Nebo lidi kupujou SPZ kde na zacatku jsou inicialy jejich jmena... V casopisech jsou obcas cele stranky popsane vselijakejma SPZkama ktere si lidi muzou koupit. V Autocaru jsem videl prodavat SPZ "HUSILER" a stala tusim 25tis liber. Jen proto, ze se podoba nazvu jednoho casopisu... ;-)
Jednou na benzince ke mne prisel jeden arab a nabizel mi, ze koupi moji SPZ. Rekl jsem mu ze nemuzu... On Rikal ze se jmenuje AKI a presne tak zacina i moje SPZ... -
"-- skrytý --" 18.01.07 18:26
« Bez nadpisu
Akorát škoda, že jako největší prasata jezdí po Praze mimopražský. Například na přechodu, promiňte ten výraz buran by člověka málem přejel, kdežto normální člověk a nemusí mít na spz jen A člověka třeba i pustí >:D A to že machři s Skem na RZ v koloně kličkujou jako tupci o tom ani snad nemusím mluvit. Taky už sem měl pár zkušeností s E, také slušná prasátka. Já sám jsem z Prahy. A netvrdím, že jsme nejlepší řidiči, jen aby někdo nereagoval něják přehnaně ;-) jinak jak psali ostatní, nezáleží jen na RZ :!: -
"-- skrytý --" 18.01.07 14:48
« Bez nadpisu
Ono hlavne s BA znackou je velmi vela firemnych aut, najma tych vacsich firiem so sidlom v BA a pobockou kdekolvek no a z cudzieho krv netecie, benzin plati firma tak nech sa auticko ukaze, co vie, ze... Druhou "BA" kategoriou su operativne leasingy, a takto napr. mame cisto Kosicke firmy ako DPMK ci VSE s polovicou "Bratislavskych" aut, ktore z KE, prip. VS kraja ani paty nevytiahnu az kym ich nezosrotuju.
A to uz nehovorim, ze taky, kto robi pre taku firmu, ktora ma v BA hlavny stan, je velka az obrovska (povedzme telekomunikacne firmy, IT firmy, reklama, audity apod.) a dostane sluzobne auto aj na sukromne ucely, si povacsine mysli, ze s funkciou ziskal aj patent na rozum a s takym sa aj v beznom zivote tazko jedna, nielen za volantom...
Takze je to nie o SPZ-kach, ale o vodicoch. Aj ked... vlastne to v konecnom dosledku z horeuvedenych dovodov plati: BA = na 30% idiot za volantom (ak odhadneme, ze 60% aut s BA znackou je firemnych aut a kazdy druhy vodic v nom je idiot). Akurat ze nehovorme, ze aha! tu ide Bratislavcan, ale BAcha ide * :-), najma cim dalej od BA, tym je to viac pravda... -
"-- skrytý --" 18.01.07 14:28
« Re:
Jo ... cele toto tutok povazujem za debilny vtip, ale OK.
Aj ja nadavam na rozlicne skupiny znaciek, ale ked by som to tvrdenie myslel vazne, tak je to samozrejme hovadina. Najviac prasakov je z BA znackami, lebo ich je najviac registrovanych. A Blavaci samotni si malokedy priznaju, ze su prasce za volantom, tym tak pripadaju DS, GA, KE ... (PK - pezinsky ko.oti?)... takze cele taketo uvahy su na dve velke veci.
Na webe je kazdy super sofer, rychly ale bezpecny, ferovy k ostatnym, ohladuplny, bla bla bla, atd, atd ... hura lemr. -
"-- skrytý --" 18.01.07 14:19
« Re:
jarod: Jasně, ale pokud vím, tak přinejmeším do léta 96 platilo, že sice platíš podle departmentu bydliště, jenže značka s příslušným číslem dept. "prvního přihlášení" na voze zůstává až do jeho konce na vrakovišti.
Ostatně i v tom mnou již zmiňovaném Švýcarsku si také nosíš to "své číslo" z kantonu do kantonu, tedy pokud si to tak přeješ... >:D -
"-- skrytý --" 18.01.07 12:58
« Bez nadpisu
Aha, tak to se ve Francii za dobu, co jsem ztratil kontakt, již mnohé stačilo změnit. Ale proč ne, změna je přece život a toho si Frantíci přece umějí užít dosytosti...
Takto to uz je asi 20 rokov.Vo Francii je 95 departamentov.Tu sa lisia departamenty poslednym dvojcislim na znacke napr.posledne cislo je 75 to je Paris,13 Marseille ,ja byvam vo Versailles a mam 78.Dozivotne znacky od roku 2009 -
"-- skrytý --" 18.01.07 12:18
« Bez nadpisu
Sportak: dakujem za objasnenie, teraz to uz dava vacsi zmysel.
zvejkal: vela tych Ceskych znaciek u nas su nasi pravi Slovaci pracujuci v Cechach. Ked obcas idem v piatok vecer zo Ziliny do KE, je ich na ceste kopec. Neverim, ze by tolko Cechov sa naraz vydalo v 10 a viacrocnych crepoch do Tatier... No a samozrejme, ci vychodnejsie to ma namierene, tym je rychlejsi, zena ceka s veceru na stole, dzecka revu o dusu a tak...
Zaujimave bolo vidiet na Madarsko - Rumunskych hraniciach v sobotu doobedu stat crepy ledva drziace pokope so znackami z celej zapadnej Europy a Rumunski colnici to tam preberali do srubky... My s nalestenym stvormesacnym Meganom, Slovenskou znackou a Slovenskym a Spanielskym pasom sme colnicou len tak preplavali bez zbytocnych otazok.
Este vacsia sranda to bola na ceste naspat, ked Madari rozoberali Rumunov do srubky, lebo si na ceste na "pracovisko" brali so sebou desiatu, teda plne tasky klobas, masa apod. Vtedy tu bola doba strachu z vtacej chripky a tak vela z veci koncilo v kosi. Bolo mi tych Rumunov luto (a najma tych prasiat, ktore zomreli zbytocne :-) ), na druhej strane to vsak vdaka praci v zahranici boli ti bohatsi Rumuni.
No a ked sme prisli na rad my, Madari celi nadseni, ze vidia "svojich" nam zazelali stastnu cestu a do kufra ani nepozreli...
Musím říct, že jsem to v poslední době přestal sledovat, zbytečně se rozčilovat, zavedl bych značky, který nemaj nic společnýho s místem hlášení auta...