Řekni mi jakou máš SPZ, já ti řeknu jaký jsi řidič
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 21.01.07 21:30
« To Kazez
Nevím jak dlouho jsi vypracovával tuto studii, ale nejsem si jistý jestli jde jednoznačně určit řidiče podle značky. Já mám na obou autech T a jestli jsem někdy jel podle předpisů tak proto, že přede mnou i za mnou jeli poldové >:D ....nejezdím jak hovado na červenou a ožralý, ale k předpisové jízdě mám tak daleko jako moje babička k 20ti leté buchtě. A taky bych se chtěl zastat majitélů Aček. Né všichni jezdí jako by sežrali všechnu moudrost světa... A to jsem k***a Ostravak >:D -
"-- skrytý --" 21.01.07 21:21
« Bez nadpisu
KK: no, zaujimavy a usmevny uvod prispevku, akurat rozmyslam, podla coho si si zvolil nick. Nezabudol si si dopisat "T" na koniec? Aby to ladilo s Tvojim slovnikom :-)
Ja som mal na polroka v uzivani auto s Prazskou znackou a chodil som s nim len na Slovensku a potom som s nim siel na vylet az k polarnemu kruhu. Zaujimave bolo zistovat, ako sa nasi vodici spravaju k pomyselnemu "cudzincovi" - vela najma tych Oktaviovych vodicov si mysli, ze cudzinec sa nevyzna. Hmm, s 1.8-kou motorom som sa na tom akurat zabaval a obcas aj zamaval 8)
Zaujimavejsie bolo sledovat, ze v zahranici, a to vobec nehovorim o vychytenych dovolenkovych destinaciach, ale o Baltickych krajinach a Finsku, zvysok Ceskej populacie nejako nejavil zaujem o diskusiu s "Prazakmi". Cestujuci Plzenskeho autobusu, Frydecky karavan a kopec dalsich kamionistov a pod. ani len neodzdravili, aj ked sme stali od nich 10-20m a oni evidentne vedeli, odkial auto je. Heh, s priatelkou sme sa na vas ucet bavili ako o dusu, pretoze ja som Slovak a ona Spanielka, auto z Ciech, taka super trojka sme boli. Nejlepsi kusok predviedla prave ona, ked svojou (celkom schopnou) Slovencinou sa zacala bavit so psom istych obcanov CR. Aspon ten mal dostatok ludskosti a prejavoval k nej celkom naklonnost :-)
Takze nieco na tych SPZ-kach predsalen bude... -
"-- skrytý --" 21.01.07 21:05
« Bez nadpisu
Opravdu diskuze na nic, ale čím větší * tím větší zájem a tak i já si přidám.
o SPZ to moc není, ale pravdou je že v každým kraji i městě se jezdí trochu jinak. Mám dvě auta, starý a na něm Pražskou SPZ, když jedu do Prahy tak je to OK, i policajti mě nachaj na pokoji. Pak nový a na něm S, hrůza vject do Prahy, kdejakej * se mi plete do cesty a cítím se jak buran.
Pak je to i o autě. Bacha na mladasi co jedou ve starým otřískaným škopku. 80% z nich si o sobě myslí jakej není závodník a podle toho to taky vypadá. Pak bacha na starý Avie ( ale i jiný podobný krámy ), ráno ještě OK ale po obědě maj ty lidi z toho krámu dost a podle toho taky jedou. Bodejť by ne, když se to s nima klepe celej den a řve to na ně jak na hluchý, tak jsou z toho vyblblý a jedou blbě a nemůžou za to. Pak blbečkové co maj prachy a myslej si, že si můžou koupit i zeměkouli, ale není pravidlem že má super káru, na to bacha. A specificky vysledováno, Škoda Octavia - víc jak polovina lidí s tím jede jak prase. Ono to auto dobře sedí a podle toho se taky ty lidi s tim chovaj. Sami si ale myslí že je to OK. Možná Octavia proto, že jich je na našich silnicích nejvíc. Kdyby tu jezdili trabanti jako v NDR, tak by jsme se bavili o červených trabantech, protože 99% jich jezdí šedejch a tomu červenýmu by jsme tvrdě záviděli. Octavií občas jedu ( naštěstí málo, služ. kolegy ) a mohu potvrdit že s ní jedu rychleji a riskantněnji než s jinými auty.
Něco na tom asi bude. -
Davido07 19.01.07 11:51
« Bez nadpisu
To Karez: Ackari rozhodne nejsou vsichni tak spatni, jak se domnivas; holt tady trochu vice spechame a pracujeme, tak nemuzeme (zejmena rano) jezdit vychazkovym tempem, jako nejaky strejda, ktery si to vali do Tesca pro rohliky..... Z takovych rano dostavam infarkty!!! -
"-- skrytý --" 19.01.07 09:15
« Bez nadpisu
matuS: samozrejme, ze v BA su casto vidiet aj ine SPZ-ky ako domace, lebo ked je to raz hlavne mesto, tak tam chodia ludia vybavovat potrebne veci, ktore sa nikde inde nedaju, napr. viza na ambasady, navstevy ministerstiev apod. Tak to raz je a BA ako hlavne mesto krajiny urcite ma nejaku tu kapitolu v rozpocte na vykompenzovanie takychto zalezitosti (upozornujem, ze do rozpoctov vobec nevidim, len si to myslim).
Ak mas na mysli tych, ktori denne do BA dochadzaju za pracou, tak ti maju povacsinou SPZ-ky SC a PK a ti pokial viem patria do Bratislavskeho kraja. No a este mozno DS, ale to si s nimi musite uz dajako vybavit :-)
Na druhej strane ked maju napr. Orange, T-mobile, T-com, SPP, SE, ZSE, VSE, DPMK a stovky dalsich firiem desattisice aut s BA znackou mimo BA, tak aj tak platia DzMV do Bratislavy.
Nakoniec fakt neviem co tam ti vasi s tymi peniazmi robia, lebo cesty mate fakt katastrofalne, parkovat nie je kde, dlzku ciest mate zo vsetkych krajov asi najmensiu, na zimnu udrzbu sa vynakladaju nepomerne mensie ciastky, ako musia severne okresy atd. Asi sa to sype niekomu do vrecka, co by som sa necudoval. Ale zato dialnice mate kazdym smerom, co my mozeme este dalsich minimalne 8 rokov snivat... -
« Stejná vypovídací schopnost jako horoskop
No nevím. Přiřazovat vlastnost SPZ mi příjde uhozené. Předem přiznávám, že mám "A", tedy Praha. Samozřejmě aut s "A" je nejvíce, takže je mezi nimi asi i nejvíce hovad, když to budeme brát na počet. Já k nim samozřejmě nepatřím :-) .
Je možná pravda, že v Praze jezdíme trochu jinak. Je tu větší provoz, možná je to tu složitější, víc křižovatek, chodců atd. Ale v Praze prostě nemám problém, když potřebuji najet z vedlejší ulice na hlavní, když potřebuji projet křižovatku s nefungujícími světly apod. Vždy mě někdo pustí, nebo akceptuje, že se prostě přes Letenské náměstí s nefungujícími semafory musím protlačit. A naopak: když někoho pouštím a bliknu na něj, reaguje okamžitě. Tedy pražák a ti co stejně jako já jezdí každý den. Když ale ze zvyku chci někoho pustit v jiném městě a bliknu na něj, kouká na mě většinou jak na UFO, třeští oči a rozhodně se nesnaží mé nabídky využít. Ne každý, ale většina.
Takže závěrem: řekl bych, že při jízdě po Praze, tedy u řidičů s "A", se setkávám s větší tolerancí než jinde v ČR.
Ale jak bylo řečeno už dříve: není to o SPZ, ale o lidech. -
matuS 19.01.07 07:19
« Re:
Najhorsie na tomto systeme SPZ-iek je to, ze vsetky firemne auta s BA SPZ-kou platia dan z motorovych vozidiel do kasy Bratislavskeho kraja, a to aj tie, ktore su v Bratislave za cely zivot iba raz, a to na tom prihlaseni.
a co je na tom najhorsie?
vy vidite len svoju stranu, ale to, ze nam tu jazdi vyse 30% aut z mimo bratislavy, nicia cesty a preplnuju ich, to nikto nevidi. A oni nam tu dane neplatia... -
"-- skrytý --" 19.01.07 01:37
« Bez nadpisu
No veru tak... Az raz bude Zilina hospodarsky silnejsia, mozno tam niekto zalozi firmu a bude na tie Kie poskytovat operativny leasing, potom nam tu budu na spestrenie chodit aj Zilinske auta. :shock:
Na kompenzaciu zase v Ziline a sirsom okoli chodia Kosicke sanitky. Ked som ich prvy krat videl, myslel som si, ze chudak pacient potrebuje prevoz ktovie kde. No ale stretnut KE sanitku zakazdym, ked idem do Ziliny, a to tam chodim co tyzden - dva, to uz asi nie je nahoda...
PS: na upresnenie pre tych, ktori to nahodou nevedia. SPZ-ku mesta, v ktorom ma leasingovka sidlo nesie iba to auto, ktore je leasingovane na OPERATIVNY leasing, teda taky, kde najomnik auto uziva a po skonceni dohodnutej doby leasingu vrati auto najomcovi. Teda tak, ako keby ho mal z pozicovne. Tento leasing vacsinou uzivaju velke firmy s velkym vozovym parkom.
Vo FINANCNOM leasingu a uvere si uzivatel zvacsa auto prihlasi na svojom domacom inspektorate sam. Pri tomto sposobe po skonceni leasingu spravidla najomnik auto odkupi do vlastnictva za symbolicku ciastku. Financny leasing a uver je ovela viac rozsireny ako operativny.
Najhorsie na tomto systeme SPZ-iek je to, ze vsetky firemne auta s BA SPZ-kou platia dan z motorovych vozidiel do kasy Bratislavskeho kraja, a to aj tie, ktore su v Bratislave za cely zivot iba raz, a to na tom prihlaseni.