Řekni mi jakou máš SPZ, já ti řeknu jaký jsi řidič

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

18.01.2007  08:29

Řekni mi jakou máš SPZ, já ti řeknu jaký jsi řidič

Máte taky stejnou zkušenost s chováním řidičů na našich silnicích a dálnicích?
    A = sežral jsem veškerou moudrost světa, uhněte mi všichni, jedu zachraňovat lidstvo
    M, K = jezdím jako hovado
    S, U = jezdím rychle
    C, J, T, Z, L, E, H, P = jezdím +/- podle předpisů
    Ovšem zcela bezkonkurečně nejagresivnější řidiči se skrývají v
    modrých firemních fabiích SKANSKA a bílých firemních Thaliích BERNER, také v dodávkách IVECO s pražskou značkou. A samozřejmě nelze nezmínit oktávky a felicie se staršími značkami KIM a KIT. A ještě pár bratov zo Slovenska, pohybujících se po českých silnicích:
    osobáky GA, NO, BA = seru na předpisy
    náklaďáky HE, KE = osobáci, polibte mi xxxxxx
    Už se těším na flame >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  08:56

« Re: Řekni mi jakou máš SPZ, já ti řeknu jaký jsi řidič

Blbý je, že po zavedení těch nových typů značek se toho už mnoho nepozná. Ty předchozí "okresní" měly mnohem větší vypovídací schopnost a ve většině případů to bylo dokonce jednoznačné!
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.2007  09:03

Bez nadpisu

Nevšiml jsem si značky B? to znamená že nejezdí vůbec a nebo tak že si jich nikdo ani nevšimne :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  09:44

Bez nadpisu

Dekodovat tie vase znacky, to je pre obycajneho Slovaka spanielska dedina. Viem, ze T je Ostrava a okolie (Sliezsko?) a A praha, B odhadujem ze bude Brno a S asi stredocesky kraj (?), ale ostatok... A to uz nehovorim o formate SPZ-ky, preco to nemohlo byt napr. A11 1111, ale 1A1 1111...
    So Slovenskymi si trafil dost dobre, GA a BA je jedna geograficka oblast... No ale NO je dost ojedinela znacka, ten okres je dost maly a dost odlahly, asi ako vase Jeseniky... Podla toho sudim (a tiez podla toho, ktore Ceske znacky si zaradil do kategorie c. 3), ze Ty mas na SPZ-ke asi to T-cko.
    Mimochodom, na nasich cestach suverenne vedu takmer vsetky Vase znacky (tak v priemere z troch jeden je taky, ktory si mal radsej kupit lietadlo), ale najviac A a T. Asi preto, lebo sa vacsinou pohybujem po severe a vychode SK...
    Mitsi: vela krajin preslo na bezvyznamove SPZ-ky (napr. H, E, LT, LV, EST, FIN), prave preto, aby nebolo mozne identifikovat odkial to auto je. Dost sa tym zabrani napr. vandalizmu po futbale a tak... A este zaujimavejsie je, ze v Spanielsku akonahle raz auto dostane znacku, tak ju ma az do zosrotovania nezavisle od majitelov. Kamarat zo Zaragozy jazdi so starou znackou (ked to este mali podla krajov) z Ovieda...
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  09:58

« Re:

Takhle to mají ve Francii rovněž. Naopak ve Švýcarsku si značku "nosíš s sebou".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  10:28

Bez nadpisu

Ano, aj v USA si nosis znacku so sebou. A to doslova a tak, ze predas auto, odmontujes z neho znacku, namontujes ho na ine (nove) a do mesiaca mas tuto skutocnost zahlasit na prislusnom urade. Tlacivo najdes na internete, vypises ho, posles postou do registra a o par tyzdnov Ti pride novy "Title", teda registracia. Okrem toho to treba dat vediet aj poistovni, staci telefonicky. Za pol hodinku papierovania a telefonovania to ma clovek vybavene.
    Ak vsak clovek nema znacku z predchadzajuceho auta, tak potom je to robotka asi tak na hodinku, z toho pol hodina v poistovni (da sa to vybavit aj dopredu telefonicky ci cez internet) a pol hodina v akejkolvek firme, ktora sa touto cinnostou zapodieva (napriklad AAA, Americka Automobilova Asociacia s pobockou v kazdom malom meste, nieco take ako u nas autokluby)
    U nas sa clovek nabeha a nastoji v radoch ako taky blbec a trva to cely den... Najvacsia sranda je vsak v tom, ze uplne vsetky udaje z technicaku treba od slova do slova prepisat do trojstrankoveho tlaciva (z mojho skrabopisu urcite nevyrozumeju nic), ktore tvori obal spisu a okrem toho treba policajtom dat aj skopirovany technicak s TYMI ISTYMI UDAJMI, aby si ho zalozili do toho obalu. Aka sprosta hlava TOTO vymyslela...
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  10:43

« Re:

to TV: Tak aby jsi se v tom vyznal : >:D
      A - Praha, B - Jihomoravský kraj, S - Středočeský kraj, U - Ústecký kraj, L - Liberecký kraj, P - Plzeňský kraj, K - Karlovarský kraj, H - Královéhradecký kraj, E - Pardubický kraj, C - Jihočeský kraj, J - Vysočina, Z - Zlínský kraj, T - Moravskoslezský, M - Olomoucký kraj
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  10:48

« Re:

Mitsi: S tou Francií bych si nebyl tak úplně jistej. Každej departement tam má svoji značku (v závislosti na které pak platíš silniční daň-ta se liší), takže minimálně pokud se auto přesouvá do jinýho departementu, tak se musí změnit i značka.
      Jinak, pokud mě paměť neklame, tak 2-3 roky zpět zavedli myslím taky doživotní značky na majitele (asi to ale taky platí pouze, pokud dotyčný nezmění bydliště).
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  10:56

« Re: Re:

Aha, tak to se ve Francii za dobu, co jsem ztratil kontakt, již mnohé stačilo změnit. Ale proč ne, změna je přece život a toho si Frantíci přece umějí užít dosytosti...
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.2007  11:13

Bez nadpisu

V těch číslech je v tomhle státě hroznej bordel. Některý auta maj značky větší, některý menší, některý maj písmeno jedno a kolem čísla, jiný maj písmena tři a pár jich jezdí ještě se dvěma. Bordel nad bordel, nejvíc mě ale vytočilo, když jsem si koupil favorita, přivezl jsem ho z okresu Benešov do Královehradeckýho kraje, na autě byly takový ty plastový držáky na číslo, docela se mě líbily, chtěl jsem je použít. Vrátil jsem starý značky BNE něco a přinesl si nový značky 2H4 něco a ono se to nevešlo - nějakej * (to se jinak nedá nazvat) tomu změnil rozměr, ani jsem si to nemohl přidělat na parkovišti a musel jsem dojet domů s číslama v kufru. Cedluky jsem zahodil, čísla jsem přišrouboval, to problém není, ale že to naštve, to teda jo.
    Další, co v tom dělá bordel, jsou tyhle leasingovky. Kromě favorita ještě jezdím občas ve fábii rodičů, ta je majetekem leasingovky, má to přažský čísla a přitom s tím žádnej pražák nejezdí (a stylem jízdy to odpovídá specifikaci kraje s písmenem H, jak je uvedeno níže). A v tomhle bordelu chcete něco poznávat podle čísla?
    Jinak větší strach mám z dědka v kloubouku než z auta s pražskou A značkou. :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  11:29

kazez

Moja skusenost je, ze za najvacsich debilov za volantom povazujem poliakov, co sa po tyzdnovke v piatok vecer rutia z rakuska hore domov.
    V tesnom zavese su nasi cesky bratia. Ale ti sa neobmedzuju na urcitu specificku dobu ...:)))
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 18.01.2007  11:44

Bez nadpisu

rad bych se zeptal chytrolina zakladatele, jakou ma spz on a cim jezdi????
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.2007  12:05

Bez nadpisu

v poslednej dobe na morave pozorujem zvysenu aroganciu vodicov s SPZ Z. To je myslim zlinsko. Na SK neohrozene kraluje BA, predovsetkym na Off-roade... Avsak je to hodne subjektivne, nerad pausalizujem... tod moj postreh..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  12:18

Bez nadpisu

Sportak: dakujem za objasnenie, teraz to uz dava vacsi zmysel.
    zvejkal: vela tych Ceskych znaciek u nas su nasi pravi Slovaci pracujuci v Cechach. Ked obcas idem v piatok vecer zo Ziliny do KE, je ich na ceste kopec. Neverim, ze by tolko Cechov sa naraz vydalo v 10 a viacrocnych crepoch do Tatier... No a samozrejme, ci vychodnejsie to ma namierene, tym je rychlejsi, zena ceka s veceru na stole, dzecka revu o dusu a tak...
    Zaujimave bolo vidiet na Madarsko - Rumunskych hraniciach v sobotu doobedu stat crepy ledva drziace pokope so znackami z celej zapadnej Europy a Rumunski colnici to tam preberali do srubky... My s nalestenym stvormesacnym Meganom, Slovenskou znackou a Slovenskym a Spanielskym pasom sme colnicou len tak preplavali bez zbytocnych otazok.
    Este vacsia sranda to bola na ceste naspat, ked Madari rozoberali Rumunov do srubky, lebo si na ceste na "pracovisko" brali so sebou desiatu, teda plne tasky klobas, masa apod. Vtedy tu bola doba strachu z vtacej chripky a tak vela z veci koncilo v kosi. Bolo mi tych Rumunov luto (a najma tych prasiat, ktore zomreli zbytocne :-) ), na druhej strane to vsak vdaka praci v zahranici boli ti bohatsi Rumuni.
    No a ked sme prisli na rad my, Madari celi nadseni, ze vidia "svojich" nam zazelali stastnu cestu a do kufra ani nepozreli...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  12:58

Bez nadpisu

Aha, tak to se ve Francii za dobu, co jsem ztratil kontakt, již mnohé stačilo změnit. Ale proč ne, změna je přece život a toho si Frantíci přece umějí užít dosytosti...
    Takto to uz je asi 20 rokov.Vo Francii je 95 departamentov.Tu sa lisia departamenty poslednym dvojcislim na znacke napr.posledne cislo je 75 to je Paris,13 Marseille ,ja byvam vo Versailles a mam 78.Dozivotne znacky od roku 2009
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  14:19

« Re:

jarod: Jasně, ale pokud vím, tak přinejmeším do léta 96 platilo, že sice platíš podle departmentu bydliště, jenže značka s příslušným číslem dept. "prvního přihlášení" na voze zůstává až do jeho konce na vrakovišti.
      Ostatně i v tom mnou již zmiňovaném Švýcarsku si také nosíš to "své číslo" z kantonu do kantonu, tedy pokud si to tak přeješ... >:D
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.2007  13:04

Pro HUML76:

Střídám to, chvíli Fabii Skanska, chvíli Thalii Berner a úplně nejradši otřískanou oktávku s karvinskou SPZ >:D Pokud ti to nedochází (ani se nedivím, na to je třeba vyššího intelektu) tak malá nápověda je skryta v příspěvku od JirkaFazer ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 18.01.2007  13:10

Bez nadpisu

no ja myslim, ze dukazem intelektu je tvuj uvodni prispevek. hodnoceni ridicu na zaklade znacek hmmmm. hlavne ze sis nenasral do vlastniho hnizdecka :D
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  14:28

« Re:

Jo ... cele toto tutok povazujem za debilny vtip, ale OK.
      Aj ja nadavam na rozlicne skupiny znaciek, ale ked by som to tvrdenie myslel vazne, tak je to samozrejme hovadina. Najviac prasakov je z BA znackami, lebo ich je najviac registrovanych. A Blavaci samotni si malokedy priznaju, ze su prasce za volantom, tym tak pripadaju DS, GA, KE ... (PK - pezinsky ko.oti?)... takze cele taketo uvahy su na dve velke veci.
      Na webe je kazdy super sofer, rychly ale bezpecny, ferovy k ostatnym, ohladuplny, bla bla bla, atd, atd ... hura lemr.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  14:48

Bez nadpisu

Ono hlavne s BA znackou je velmi vela firemnych aut, najma tych vacsich firiem so sidlom v BA a pobockou kdekolvek no a z cudzieho krv netecie, benzin plati firma tak nech sa auticko ukaze, co vie, ze... Druhou "BA" kategoriou su operativne leasingy, a takto napr. mame cisto Kosicke firmy ako DPMK ci VSE s polovicou "Bratislavskych" aut, ktore z KE, prip. VS kraja ani paty nevytiahnu az kym ich nezosrotuju.
    A to uz nehovorim, ze taky, kto robi pre taku firmu, ktora ma v BA hlavny stan, je velka az obrovska (povedzme telekomunikacne firmy, IT firmy, reklama, audity apod.) a dostane sluzobne auto aj na sukromne ucely, si povacsine mysli, ze s funkciou ziskal aj patent na rozum a s takym sa aj v beznom zivote tazko jedna, nielen za volantom...
    Takze je to nie o SPZ-kach, ale o vodicoch. Aj ked... vlastne to v konecnom dosledku z horeuvedenych dovodov plati: BA = na 30% idiot za volantom (ak odhadneme, ze 60% aut s BA znackou je firemnych aut a kazdy druhy vodic v nom je idiot). Akurat ze nehovorme, ze aha! tu ide Bratislavcan, ale BAcha ide * :-), najma cim dalej od BA, tym je to viac pravda...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  17:48

Bez nadpisu

Takze je to nie o SPZ-kach, ale o vodicoch.
    Konečně aspoň jedno rozumné slovo v tomto nesmyslném threadu :roll:
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  18:05

« Re:

myslim, ze to musi byt jasnemu kazdemu sudnemu cloveku, ze to tak je ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  18:14

Bez nadpisu

Vidíš ale, že tady to některým lidem jasné není. Někteří dokonce viděli u některých značek jednoznačnou souvislost mezi chováním auta a jeho SPZkou, čímž se jakýkoliv vliv řidiče popírá :shock:
  • 00 Reagovat !

foto zmulin

zmulin 18.01.2007  18:24

Bez nadpisu

to je blbej námět :shock: :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  18:26

Bez nadpisu

Akorát škoda, že jako největší prasata jezdí po Praze mimopražský. Například na přechodu, promiňte ten výraz buran by člověka málem přejel, kdežto normální člověk a nemusí mít na spz jen A člověka třeba i pustí >:D A to že machři s Skem na RZ v koloně kličkujou jako tupci o tom ani snad nemusím mluvit. Taky už sem měl pár zkušeností s E, také slušná prasátka. Já sám jsem z Prahy. A netvrdím, že jsme nejlepší řidiči, jen aby někdo nereagoval něják přehnaně ;-) jinak jak psali ostatní, nezáleží jen na RZ :!:
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 18.01.2007  19:39

Bez nadpisu

kdyz se tu tak bavite o SPZtkach... Vite ze v GB existuje nekolik velikosti SPZek a vselijaky typy a velikosti pisma. Catokrat tu lidi vozej SPZ co primo neco znamenaj. Napriklad kdyz vidim pubertaka v aute, co ma na aute SPZ koncici 1986 tak to treba znamena jeho rok narozeni. Nebo lidi kupujou SPZ kde na zacatku jsou inicialy jejich jmena... V casopisech jsou obcas cele stranky popsane vselijakejma SPZkama ktere si lidi muzou koupit. V Autocaru jsem videl prodavat SPZ "HUSILER" a stala tusim 25tis liber. Jen proto, ze se podoba nazvu jednoho casopisu... ;-)
    Jednou na benzince ke mne prisel jeden arab a nabizel mi, ze koupi moji SPZ. Rekl jsem mu ze nemuzu... On Rikal ze se jmenuje AKI a presne tak zacina i moje SPZ...
    • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 18.01.2007  20:08

« Re:

v australii maju odjakziva dozivotne znacky a tie prve sa vo velkom drazia na aukciach.
      Prva vydana znacka bola: "1" (cierny podklad, biele pismo) iba tato cislica, nic viac. Ja som najmensiu videl dvojcifernu, to je tiez rarita.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  20:10

to: tv

"napr. mame cisto Kosicke firmy ako DPMK ci VSE s polovicou "Bratislavskych" aut, ktore z KE, prip. VS kraja ani paty nevytiahnu az kym ich nezosrotuju. "
    DPMK ma BA znacky??? ako si na to prisiel?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.2007  20:37

Bez nadpisu

No ano, je to tak. Vcera som videl novucicku (myslim) striebornu Kiu a na nej napisy Dispecerske vozidlo DPMK. To je to, co vidno. Zopar dalsich menezerskych bez napisov samozrejme nepoznat, ze patria DPMK. Robime teraz nieco pre nich a rozpraval som s miestnymi, ktori mi to potvrdili. Je to smutne, ale je to tak... :-)
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 18.01.2007  21:13

Náhodou

Moc pěkná diskuze :-) Já bydlím v Jihlavě, ale trvalý bydliště mám na Moravě, dlouho jsem se bránil značce s J :D
    Musím říct, že jsem to v poslední době přestal sledovat, zbytečně se rozčilovat, zavedl bych značky, který nemaj nic společnýho s místem hlášení auta...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.2007  00:04

tv

a ma BA spz-ku??? tak to je fakt vrchol, ved DPMK je majetok mesta... asi su tie nove kie majetkom nejakej leasingovky este, aj ja som ich videl, ale spz som si nevsimol...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.2007  01:37

Bez nadpisu

No veru tak... Az raz bude Zilina hospodarsky silnejsia, mozno tam niekto zalozi firmu a bude na tie Kie poskytovat operativny leasing, potom nam tu budu na spestrenie chodit aj Zilinske auta. :shock:
    Na kompenzaciu zase v Ziline a sirsom okoli chodia Kosicke sanitky. Ked som ich prvy krat videl, myslel som si, ze chudak pacient potrebuje prevoz ktovie kde. No ale stretnut KE sanitku zakazdym, ked idem do Ziliny, a to tam chodim co tyzden - dva, to uz asi nie je nahoda...
    PS: na upresnenie pre tych, ktori to nahodou nevedia. SPZ-ku mesta, v ktorom ma leasingovka sidlo nesie iba to auto, ktore je leasingovane na OPERATIVNY leasing, teda taky, kde najomnik auto uziva a po skonceni dohodnutej doby leasingu vrati auto najomcovi. Teda tak, ako keby ho mal z pozicovne. Tento leasing vacsinou uzivaju velke firmy s velkym vozovym parkom.
    Vo FINANCNOM leasingu a uvere si uzivatel zvacsa auto prihlasi na svojom domacom inspektorate sam. Pri tomto sposobe po skonceni leasingu spravidla najomnik auto odkupi do vlastnictva za symbolicku ciastku. Financny leasing a uver je ovela viac rozsireny ako operativny.
    Najhorsie na tomto systeme SPZ-iek je to, ze vsetky firemne auta s BA SPZ-kou platia dan z motorovych vozidiel do kasy Bratislavskeho kraja, a to aj tie, ktore su v Bratislave za cely zivot iba raz, a to na tom prihlaseni.
    • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.01.2007  07:19

« Re:

Najhorsie na tomto systeme SPZ-iek je to, ze vsetky firemne auta s BA SPZ-kou platia dan z motorovych vozidiel do kasy Bratislavskeho kraja, a to aj tie, ktore su v Bratislave za cely zivot iba raz, a to na tom prihlaseni.

a co je na tom najhorsie?
      vy vidite len svoju stranu, ale to, ze nam tu jazdi vyse 30% aut z mimo bratislavy, nicia cesty a preplnuju ich, to nikto nevidi. A oni nam tu dane neplatia...
      • 00 Reagovat !

foto

19.01.2007  08:02

« Stejná vypovídací schopnost jako horoskop

No nevím. Přiřazovat vlastnost SPZ mi příjde uhozené. Předem přiznávám, že mám "A", tedy Praha. Samozřejmě aut s "A" je nejvíce, takže je mezi nimi asi i nejvíce hovad, když to budeme brát na počet. Já k nim samozřejmě nepatřím :-) .
        Je možná pravda, že v Praze jezdíme trochu jinak. Je tu větší provoz, možná je to tu složitější, víc křižovatek, chodců atd. Ale v Praze prostě nemám problém, když potřebuji najet z vedlejší ulice na hlavní, když potřebuji projet křižovatku s nefungujícími světly apod. Vždy mě někdo pustí, nebo akceptuje, že se prostě přes Letenské náměstí s nefungujícími semafory musím protlačit. A naopak: když někoho pouštím a bliknu na něj, reaguje okamžitě. Tedy pražák a ti co stejně jako já jezdí každý den. Když ale ze zvyku chci někoho pustit v jiném městě a bliknu na něj, kouká na mě většinou jak na UFO, třeští oči a rozhodně se nesnaží mé nabídky využít. Ne každý, ale většina.
        Takže závěrem: řekl bych, že při jízdě po Praze, tedy u řidičů s "A", se setkávám s větší tolerancí než jinde v ČR.
        Ale jak bylo řečeno už dříve: není to o SPZ, ale o lidech.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.2007  09:15

Bez nadpisu

matuS: samozrejme, ze v BA su casto vidiet aj ine SPZ-ky ako domace, lebo ked je to raz hlavne mesto, tak tam chodia ludia vybavovat potrebne veci, ktore sa nikde inde nedaju, napr. viza na ambasady, navstevy ministerstiev apod. Tak to raz je a BA ako hlavne mesto krajiny urcite ma nejaku tu kapitolu v rozpocte na vykompenzovanie takychto zalezitosti (upozornujem, ze do rozpoctov vobec nevidim, len si to myslim).
    Ak mas na mysli tych, ktori denne do BA dochadzaju za pracou, tak ti maju povacsinou SPZ-ky SC a PK a ti pokial viem patria do Bratislavskeho kraja. No a este mozno DS, ale to si s nimi musite uz dajako vybavit :-)
    Na druhej strane ked maju napr. Orange, T-mobile, T-com, SPP, SE, ZSE, VSE, DPMK a stovky dalsich firiem desattisice aut s BA znackou mimo BA, tak aj tak platia DzMV do Bratislavy.
    Nakoniec fakt neviem co tam ti vasi s tymi peniazmi robia, lebo cesty mate fakt katastrofalne, parkovat nie je kde, dlzku ciest mate zo vsetkych krajov asi najmensiu, na zimnu udrzbu sa vynakladaju nepomerne mensie ciastky, ako musia severne okresy atd. Asi sa to sype niekomu do vrecka, co by som sa necudoval. Ale zato dialnice mate kazdym smerom, co my mozeme este dalsich minimalne 8 rokov snivat...
  • 00 Reagovat !

foto Davido07

Davido07 19.01.2007  11:51

Bez nadpisu

To Karez: Ackari rozhodne nejsou vsichni tak spatni, jak se domnivas; holt tady trochu vice spechame a pracujeme, tak nemuzeme (zejmena rano) jezdit vychazkovym tempem, jako nejaky strejda, ktery si to vali do Tesca pro rohliky..... Z takovych rano dostavam infarkty!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.2007  12:32

Bez nadpisu

-> to tv pokial myslis pod sirsim okolim aj vedlajsi okres tak mas pravdu lebo jedna ta kosicka sanitka jazdi aj pre martinsku nemocnicu
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.2007  12:51

Bez nadpisu

Ano, presne aj v Martine som to videl. Bol som poslednu dobu v Martine dost casto.
    A mozno je to ta ista, prevaza sa popod Strecno od MT po ZA a caka na nejaku tu "pracicku" :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.2007  15:39

Bez nadpisu

To určitě založil zakomplexovanej Brňák >:D Už proto, že na svů kraj "pozapomněl".. Tahle diskuze je naprosto k ničemu.
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.2007  15:42

« Re:

Taky bych to tak viděl: Když vidím B, tak se (byť s A) poslušně klidím z cesty...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.2007  15:47

Bez nadpisu

Nejsi sám, tady prasí a doma by Ti za to ojeli auto klíčem... >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.2007  15:51

Bez nadpisu

Tak pod Strecnom sa na nedostatok prace stazovat urcite nemusi...
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.2007  11:05

Bez nadpisu

To je ale blbý téma... >:D
    ...každopádně ačkoli vozim na autě B, tak se mi nikdo z cesty neklidí... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.2007  23:23

Hmmm

je skoda, ze se diskuze cim dal tim vice propada do podobnych dizkuzich o ho*** jako je tato nebo "chci sportaka do 100 tisic". Jen by me zajimalo, ktery vesnican tohle tema zalozil
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.2007  21:05

Bez nadpisu

Opravdu diskuze na nic, ale čím větší * tím větší zájem a tak i já si přidám.
    o SPZ to moc není, ale pravdou je že v každým kraji i městě se jezdí trochu jinak. Mám dvě auta, starý a na něm Pražskou SPZ, když jedu do Prahy tak je to OK, i policajti mě nachaj na pokoji. Pak nový a na něm S, hrůza vject do Prahy, kdejakej * se mi plete do cesty a cítím se jak buran.
    Pak je to i o autě. Bacha na mladasi co jedou ve starým otřískaným škopku. 80% z nich si o sobě myslí jakej není závodník a podle toho to taky vypadá. Pak bacha na starý Avie ( ale i jiný podobný krámy ), ráno ještě OK ale po obědě maj ty lidi z toho krámu dost a podle toho taky jedou. Bodejť by ne, když se to s nima klepe celej den a řve to na ně jak na hluchý, tak jsou z toho vyblblý a jedou blbě a nemůžou za to. Pak blbečkové co maj prachy a myslej si, že si můžou koupit i zeměkouli, ale není pravidlem že má super káru, na to bacha. A specificky vysledováno, Škoda Octavia - víc jak polovina lidí s tím jede jak prase. Ono to auto dobře sedí a podle toho se taky ty lidi s tim chovaj. Sami si ale myslí že je to OK. Možná Octavia proto, že jich je na našich silnicích nejvíc. Kdyby tu jezdili trabanti jako v NDR, tak by jsme se bavili o červených trabantech, protože 99% jich jezdí šedejch a tomu červenýmu by jsme tvrdě záviděli. Octavií občas jedu ( naštěstí málo, služ. kolegy ) a mohu potvrdit že s ní jedu rychleji a riskantněnji než s jinými auty.
    Něco na tom asi bude.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.2007  21:21

Bez nadpisu

KK: no, zaujimavy a usmevny uvod prispevku, akurat rozmyslam, podla coho si si zvolil nick. Nezabudol si si dopisat "T" na koniec? Aby to ladilo s Tvojim slovnikom :-)
    Ja som mal na polroka v uzivani auto s Prazskou znackou a chodil som s nim len na Slovensku a potom som s nim siel na vylet az k polarnemu kruhu. Zaujimave bolo zistovat, ako sa nasi vodici spravaju k pomyselnemu "cudzincovi" - vela najma tych Oktaviovych vodicov si mysli, ze cudzinec sa nevyzna. Hmm, s 1.8-kou motorom som sa na tom akurat zabaval a obcas aj zamaval 8)
    Zaujimavejsie bolo sledovat, ze v zahranici, a to vobec nehovorim o vychytenych dovolenkovych destinaciach, ale o Baltickych krajinach a Finsku, zvysok Ceskej populacie nejako nejavil zaujem o diskusiu s "Prazakmi". Cestujuci Plzenskeho autobusu, Frydecky karavan a kopec dalsich kamionistov a pod. ani len neodzdravili, aj ked sme stali od nich 10-20m a oni evidentne vedeli, odkial auto je. Heh, s priatelkou sme sa na vas ucet bavili ako o dusu, pretoze ja som Slovak a ona Spanielka, auto z Ciech, taka super trojka sme boli. Nejlepsi kusok predviedla prave ona, ked svojou (celkom schopnou) Slovencinou sa zacala bavit so psom istych obcanov CR. Aspon ten mal dostatok ludskosti a prejavoval k nej celkom naklonnost :-)
    Takze nieco na tych SPZ-kach predsalen bude...
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.2007  21:32

« Re:

Taky další zajímavá diskuze >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.2007  21:30

To Kazez

Nevím jak dlouho jsi vypracovával tuto studii, ale nejsem si jistý jestli jde jednoznačně určit řidiče podle značky. Já mám na obou autech T a jestli jsem někdy jel podle předpisů tak proto, že přede mnou i za mnou jeli poldové >:D ....nejezdím jak hovado na červenou a ožralý, ale k předpisové jízdě mám tak daleko jako moje babička k 20ti leté buchtě. A taky bych se chtěl zastat majitélů Aček. Né všichni jezdí jako by sežrali všechnu moudrost světa... A to jsem k***a Ostravak >:D
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.2007  21:38

« Re: To Kazez

Jestli to nebude tím, že hodně firem má sídlo v Praze a tudíž i všechna auta jsou přihlášená v Praze a jak známo, služebáci rozhodně brzdami nebývají :-) Jinak je to blbost takhle určovat jestli někdo je a nebo není pra.e podle RZ ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.2007  21:35

Bez nadpisu

bla bla bla bla bla áčko bla bla bla bla esko bla bla bla já bla bla bla béčko bla bla bla bla...... >:D >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.2007  22:15

Bez nadpisu

Jak jsem psal, je to hlavně o lidech. Ale i o místních zvyklostech ( proč má každej kraj jinou nehodovost )a taky s každým autem nepojede ten samej řidič stejně.
    tv - na to se dá taky vymyslet plno pěkných pojmenování >:D >:D >:D >:D >:D , potvrdil jsi svou inteligenci. Díky. >:D
    Pěkně se tahle blbost zase rozjela. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.2007  22:24

Bez nadpisu

KK: az po Tebe... :-) Nemozem si pomoct, ale nemohol som si nevsimnut podobu medzi nickom a pouzivanym slovnikom. Ten slovnik totizto mierne vytrcal z radu ostatnych prispevkov...
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.2007  21:41

« Re:

Pár vět jsem napsal schválně tak aby vyčněli, protože mi tahle diskuze přišla ulítlá a vyčnívající z ostatních diskuzí a jenom jsem zareagoval.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.2007  08:48

Bez nadpisu

Precital som si povodny prispevok a poviem ti aky si clovek:
    ........................................… /> Prepacte, ale koli slusnosti som to musel scenzurovat. Podla znacky moze posudzovat cloveka iba nizkointeligentna osoba pribuzna latke v plote. Som od Levic ale mam auto so znackou BA to som potom aky vodic?
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.2007  18:27

Bez nadpisu

Jezděte podle předpisů a nehledˇte
    na SPZky nebo RZky, protože v každé skupině lidí jsou hlupáci a nezáleží na značce, ale na inteligenci. Možná by do budoucna nebylo špatné mít na značce své IQ...?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.2007  19:12

Bez nadpisu

Na SPZ nezáleží pochopitelně vůbec, ale ono zas tak extra moc nezáleží ani na té inteligenci (vyjádřené pomocí IQ). Člověk s IQ silně podprůměrným může být mnohem lepší řidič než génius s IQ 140.
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.2007  12:37

Bez nadpisu

Určitě se najdou v každém kraji dobří i špatní řidiči. Ale je fakt, že je koncentrace neumětelů v určitých okresech prostě vyšší: Hradec, Pardubice, Chrudim, Ústí, Žďár nad Sázavou a Karviná jsou "moji favoriti"!!! :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.2007  12:38

Bez nadpisu

...a možná by bylo dobré, aby si policie vedla statistiky nehodovosti v Praze podle toho, odkud řidiči jsou, pak by se ukázalo 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.2007  13:13

Bez nadpisu

-> Rehak: az na to, ze (specialne pri firemnych autach) to odkial vodic pochadza nema s jeho spz castokrat nic spolocne...inak myslel som ze tato tema je uz mrtva....
    • 00 Reagovat !

foto

25.01.2007  14:20

« Re:

To je fakt, já myslel evidenci řidičů, i když ani tam to není 100%. Ale dost by mě to zajímalo. Do Prahy bych zavedl mýto - třeba 100 Kč, doprava by se uvolnila a mimopražští by auta začali nechávat na P+R a dopraváci by neměli do čeho píchnout...:))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.2007  14:41

Bez nadpisu

pokial viem tak o myte za vstup do centra sa uz uvazuje dlhsiu dobu a pomaly zacinaju tento projekt ozivovat...a co sa tyka evidencie kolko vodicov z ktoreho kraja sposobilo kolko neho tak to mi pride ako dalsia, sice zaujimava, ale zbytocna statistika...
    • 00 Reagovat !

foto

25.01.2007  15:10

« Re:

Zbytečná jo, jen by to bylo zajímavé. Třeba v Londýně mýto zavedli a klesla jim tam doprava o 20%... Myslím, že by to hodně pomohlo.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.2007  02:12

Bez nadpisu

samozrejme, ze je to trochu aj o znackach. v niektorych nasich (okresnych!) mestach nie su ani semafory a vodici na autoskole chodia do vacsich miest. necudo, ze potom sofer z takehoto mesta pride do BA alebo inde, vidi vedla seba dva pruhy, svetla, elektricky a je v strese. jasne, ze pastekari si to vsimnu. co je nelogicke a detinske je to trubenie na kazdu cudziu spz za kazdu banalnu chybu. veru vonku sa to nenosi...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.2007  07:30

Bez nadpisu

Jasne, napriklad take Sobrance maju iba 2 vaznejsie krizovatky (bez svetiel, samozrejme), z toho je jedna teraz uz upravena a cez druhu prejde jedno auto za 10 sekund...
    Okrem Portugalska sa mi este nestalo, aby na mna v zahranici trubili, pokial mam Slovensku znacku. Ale o Portugalcoch si myslim svoje...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.2007  08:43

Bez nadpisu

no trubia aj v taliansku...ale tam nepozeraju na znacku...tam je trubenia narodny sport >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.2007  21:06

Bez nadpisu

Jaj aha, no jasne, zabudol som. Tam je to taky sport, ze ked som tam bol naposledy, aj ja som si dvakrat schuti zatrubil :-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.2007  22:20

Bez nadpisu

to je teda recht, v niektorych statoch by si ludia radsej kupili auto bez motora ako bez klaksona >:D lenze to je, podla mna, trochu aj o mentalite - my sme tichsi, moc toho nenatrubime :-) , talianov je vzdy vsade plno, teda aj na ceste
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.2007  22:29

Bez nadpisu

aj tak na nich obdivujem ako zvladaju svoj chaos...minule som 2 hodiny pozeral na jednu krizovatku a snazil sa pochopit pravidla na nej vladnuce...ked ma to prestalo bavit a opytal som sa na to domorodcov dostal som jednoduchu odpoved v style:"neries ani ja to neviem" >:D >:D ...ja viem opat odskakujem od temy ale toto tu ani temu nema...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.2007  22:52

Bez nadpisu

Taliani su taki chaotici, ze az obdivujem, ako daleko to dotiahli...
    Ale auto by som si od nich nekupil, hoc by malo najlepsiu reputaciu na svete. Stacila mi osobna skusenost so zopar talianskymi businessmi a businessmanmi a ak to takto robia vsade, tak fakt klobuk dole, ze tia auta vobec chodia :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.2007  08:24

Bez nadpisu

ja by som nerad zovseobecnoval, ale este jednu prihodu si neodpustim: jedaen talian vlastnil audi a4 1,9tdi a kedze bol presvedceny ze zarucne prehliadky su strasne drahe daval si to servisovat u niekaho svojho znameho (servisovat rozumej tak max. menit olej) a kedze sa odporucania skoro vobec nedodrziavali rad na dialnici mu roztrhlo remen...co je pre mna absolutne nepochopitelne to audi ma skoro 600 tisic km a stale jazdi...ale radsej uz koncim lebo nerad by som tu vyvolal hadky :*)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…