Trvanlivost motoru VW 1,9 TDI 96 KW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
« Bez nadpisu
Fabia RS 1,9TDi PD 96kW - 70tis ruplo turbo a lopatka z něj vlítla do válce a poškodila ho = výměna motoru (šlo to na záruku a nebýt známého byl by problém).
Spotřeba do té doby kolem 6ti litrů....občas i 7 podle stylu jízdy.
Motor měl pravidelný servis a poměrně solidní zacházení (zahřívání, dochlazování, nevytáčení do červena atd....)
Jinak co sem se tak dozvěděl, tak u vstřikovačů (Bosh mám pocit) právě tato firma DOPORUČUJE jejich pravidelný cleaning po 80 000km (tzn, vytáhnout, rozebrat atd...docela jebačka) a výmenu po 160ti...ale žádný prodejce vám to neřekne a taky neudělá...
Turba na tyto motory se vyrábí v Rumunsku, což možná může ovlivnit jejich kvalitu....
Jinak je to dobrý motor se slušným výkonem a supr spotřebou... -
matuS 16.01.07 23:13
« Bez nadpisu
Mitsi, prepac, ale prehanas. Naco si kazis svoju reputaciu?
Nikto urcite nespochybnuje, ze cim ma motor viac km, tym je nachylnejsi na poruchu, hlavne ked ho niekto krmi naftou z "JZD"
Keby sa mal kazdy tdi nad 150tis rozsypat, tak ver tomu, ze v CR/SR by zmizlo 80% skodoviek/vw, detto zapadne krajiny. -
"-- skrytý --" 16.01.07 21:09
« Re: Re:
To, ze je neco jeste schopno pohybu vlastni motorickou silou, vubec nemusi znamenat, ze je to take v poradku, resp. ze se tomu nezkracuje zivotnost vice, nez je nutne. On takovy "horsi" vstrikovac muze znamenat treba propaleny pist a kdyz upadne jeho "dno", tak treba i totalku motoru (zazil jsem na vlastni kuzi, kdyz za teto situace volny pistni cep na konci pistem jiz nevedene ojnice rozmlatil valec zevnitr).
A repase vstrikovace? Vymena trysky, pruzin, tesneni atd. Zatim se to ovsem dela malokde, takze stale spise kompletni vymena, u PD samozrejme min. za 50 tis. Kc. -
"-- skrytý --" 16.01.07 17:23
« Bez nadpisu
Mitsi, to tedy znamená, že budu muset zanedlouho investovat do "repase"? Co to obnáší? Můj táta s Oct. 1.9 TDI 81 KW nalítal 250 tis., jediná oprava byla váha vzduchu. Co riskuji pokud budu jezdit třeba do těch 250 tis. bez "repase"?
A jinak obecně k tématu diskuze - mám dlouhodobou průměrnou spotřebu 5.9 l/100km.