Jakou trasu zvolit? Žilina-Budapešť
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
- Jakou trasu zvolit? Žilina-Budapešť 02.01.2007 16:30 PP.
- Bez nadpisu 02.01.2007 17:58
- Bez nadpisu 02.01.2007 19:41 PP.
- Bez nadpisu 02.01.2007 21:36 matuS
- Bez nadpisu 03.01.2007 09:35
- E 77 a nejaká skúsenosť 06.01.2007 12:57
martin0102 02.01.2007 22:08
« Re: Jakou trasu zvolit? Žilina-Budapešť
Ta prva trasa je dobra, ale nesmie ti snezit. Najrychlejsia je cez blavu, ale ja by som zvolil Zilina-Hlohovec-Nitra-Nove Zamky-Sturovo-Budapest, ale iba ked nejdes poobede lebo v hlohovci a nitre byvaju pekne zapchy.
A este zalezi kam chces ist do budapesti ale to uz sa musis rozhodnut sam. :P
"-- skrytý --" 02.01.2007 17:58
Bez nadpisu
Brat Slovak Ti poradi, ze ak Ti niekto iny plati PHM a poplatky na dialniciach, tak by si mohol skusit ist cez Bratislavu. Najma vtedy, ked snezi a budu medzi Turcianskymi Teplicami a Ziarom skrizene kamiony.
Akurat sa medzi Zilinou a Bytcou, pripadne az za Povazsku budes vliect v kolonach, ale ak sa na to dopredu pripravis, da sa to. Zbytocne predbiehat, nic sa tym neriesi.
Ostatok dialnice a roviny, ak si trufas svihat aj nad limity, prejdes to relativne rychlo. Bratislava Ta moze trochu spomalit, ale zvysok normalka.
Inak je to OK aj Tvojou navrhnutou trasou. Zo ZA do Martina mas Strecno, tam bud prejdes vcelku normalne okolo 80kmh alebo sa budes vliect cca 60-70 v kolone podla situacie. Predbiehat alebo ist nad limity nema velmi zmysel, skor ci neskor dozenies dajaku Aviu.
Za Martinom to ide vcelku dobre, premavka nie je husta, avsak na kopcoch okolo Kremnice byvaju problemy s kamionmi.
Zo Ziaru by som isiel cez Zvolen a radsej sa vyhol Stiavnici, je tam samy kopec a zakruta.
Ostatok by mal ist hladko, ale to uz tam velmi nepoznam.
PS: len tak na okraj k SK gramatike - Sahy sa pisu s kratkym "A" a de, te, ne, le, di, ti, ni, li sa nepisu s makcenom nikdy, aj ked sa makko vyslovuju. Ale pridaj sa k nam bezinterpunkcnym a nebudes mat take problemy :-) -
PP. 02.01.2007 19:41
Bez nadpisu
Trasu Žilina-Blava-Gyor znám dobře,tam je to v pohodě,jenže je to delší,proto zvažuji tu druhou variantu,tady to znám jen po Martin,to je taky v pohodě,jen mám obavy aby to od Martina dál,nebylo jako onen vzpomínaný úsek Žilina-Považská Bystrica-Sverepec >:-[] .
A pak ještě jaké je to dál Šahy(kratke :!: ;-) )-Budapest po E77
A sněžit by snad nemělo,uskutečnit to míním až v létě. :) -
1zdavu 02.01.2007 21:44
matuS:
neblazni, teraz v zime a motorka. Mne stacilo pred par rokmi "zamladi" par jazd na jesen a potom som to do leta rozchadzal. ;-) Teraz sa mi to uz stat nemoze, zena mi uz motorecku dovolit nechce. :'-( Jedine vraj ak tak do 50cm3 >:D Srandistka.
Teraz nech si jazdi v zime aj po okreskach. Aspon rychlejsie "obschnu". >:D -
"-- skrytý --" 02.01.2007 23:15
Bez nadpisu
tak tomuto hovorim priprava na cestu, pol roka dopredu, dovtedy mozno fico postavi nove dialnice >:D
u vas ich nema kto stavat, co brat moj??? :D-
"-- skrytý --" 02.01.2007 23:43
Ja sa pripravujem teraz tiez rok dopredu ktoru cestu zvolit ale do juznej ameriky >:D presnejsie do Peru.Minuli rok sme isli cez Venezuelu a vtedy tam robil bordel Hugo Chavez a letel som tam cez vsetky staty na celej juznej pologuli 4 dni :shock: Takze musim teraz zvolit inu cestu.Bud cez Moskvu alebo Atlantu alebo Miami alebo Buenos Aires alebo Santiago de Chile alebo cez Alzirsko.Mozno by mi tiez niekto vedel poradit. :P
"-- skrytý --" 03.01.2007 09:35
Bez nadpisu
jarod - ako tak badam, takych podobnych bordelistov na tom kontinente akosi pomaly pribuda... Ja osobne s juznou Amerikou neporadim, ale od konca oktobra planujem severnu.
Jaj tak v lete bude dialnica s vynimkou Povazskej uz hotova, takze dalsi plus pre povodnu trasu. A fakt, ved nam prispej na dialnice, nebud skrob... :-) -
E 77 a nejaká skúsenosť
Trasa Šahy - Budapešť (E77) je dosť kopcovitá a je tam hodne obcí, pokiaľ neminieš mestečko Vác. Potom je to nová rovná cesta až do Budapešti.
Trasu Budapešť-Šahy-Zvolen-Kremnica-Martin som absolvoval v lete asi za tri a pol hodiny vrátane malej zastávky na kávu a WC. Do Žiliny potom do pol hodiny. Suma sumárum tak 4 hodiny. Trasa cez Bratislavu mi vychádza časovo rovnako dlhá, ale viac km , viac poplatkov za diaľnice.
Východzí bod v Budapešti uvažujem "Keleti-station" ( nádraží ).
Hlavně mě zajímá první trasa,jestli o ní vůbec uvažovat,je sice o 135km kratší,ale pravděpodobně samé okresky....
Čo mi poradíťe,bratia Slováci?